Inarijarvi sailytettava eramaisena

Kommentoitu viesti

Kirakka

#262 Adressi puree - kaavat lainvastaisia

03.02.2012 15:08

Rovaniemen hallinto-oikeus kumosi loppusyksystä Inarin kunnanvaltuuston hyväksymän Ivalon alueen osayliskaavan lainvastaisena. Valitukset kaatuivat siihen, ettei kaavoittaja ollut tehnyt naturaselvitystä Lusmanuoran rakennuspaikoista, jotka sijaitsivat sekä Natura- että Rantojensuojeluohjelma-alueilla. Myös Nanguniemen rakennuspaikkojen katsottiin vaikuttavan Inarijärven natura-alueeseen. Valitukset tekivät tämän adressin ylläpitäjät, Inarijärvi-yhdistys ja Inarin Luonnonystävät ry.
Inarin kunta on valittanut päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Mitään uutta kunta ei kuitenkaan tuo valituksessaan esille.
Inarijärven rakentamista koskeva toinen kaava, Inarijärven yleiskaava on tulossa uudelle lausuntokierrokselle. Sieltäkin ollaan siirtämässä massiivista rakentamista pois mahlatin alueen RSO-kohteelta Siskelijärven alueelle lähemmäksi Inaria. Rakennusten määrästä ei ole vielä tietoa.

Vastaukset

kete kyyrölä

#263 Re: Adressi puree - kaavat lainvastaisia

2012-02-14 19:39:50

#262: Kirakka - Adressi puree - kaavat lainvastaisia

hieno homma!!et on vaikutusta !!Kyllä täytyy olla vaan kokoajan varuillaan kun kaikki vaan haluaa pisnestä ja rahaa??Kaivoshommat on ihan kamalia ja niiden vaikutus on laajaa ja lopullista(Talvivaara)hyvä esimerkki miten kaikki pilataan kapitalistien rahojen takia!!Vaan kyllä pienestäkin saastutuksesta pitää pitää haloota!!Nyt kun meillä on kapitalistinen pressakin niin ei kai köyhäkansa voi kun ihmetellä tätä hulluutta!!