Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista

Kommentoitu viesti

Viron kirjeenvaihtaja

#25 Re: Millä peruistein?

09.02.2012 12:56

#20: Kokoomuksen terveiset - Millä peruistein?

Perusteita löytyy:

Suomen kansallista aluepolitiikkaahan ohjaa vuoden 2010 alusta alueiden kehittämislaki (1651/2009). Samaan aikaan astui voimaan valtioneuvoston asetukset alueiden kehittämisestä  ja alueiden kehittämistoimenpiteiden rahoituksesta. Kansallinen eli Suomen sisäinen ja Euroopan unionin aluepolitiikka muodostavat kokonaisuuden, jossa EU:n politiikalla tuetaan keskeisiä kansallisia ja alueellisia kehittämispyrkimyksiä. Alueiden kehittäminen on valtiovallan toimesta ulkoistettu maakuntaliitoille, jotka valmistelevat vuosittain maakuntasuunnitelman, jota hallituksen tulisi kunnioittaa, sillä alueellinen asiantuntijuushan on maakunnissa.

Ilkka-lehti uutisoi 8.2.2012: "Etelä-Pohjanmaan liitto muistuttaa, että Lentosotakoululla on erittäin hyvä toimintakyky ja kustannustehokkuus sekä erinomaiset lentokoulutusolosuhteet."

Toisin sanoen lakkautusta valmistellut ministeri ei ole selvillä faktoista tai laskelmista, joilla kustannustehokkuutta voitaisiin mitata puhumattakaan laajemmasta, maanpuolustukseen liittyvästä kriisistä. Onhan vaakalaudalla myös nyt myös maanpuolustuskoulutus.

Kustannustehokkuutta voidaan toki tarkastella myös sosiaalipsykologisesta näkökulmasta, jolloin valtuon supistusten kohteeksi ja maksajiksi joutuvat yksittäiset perheet, joiden hyvinvointiin työttömyys ja muutto vaikuttavat. Näiden tekijöiden vaikutus kansantalouteen on negatiivinen.

Varmasti Kauhava hoitaisi omat asiansa kunniallisesti, mikäli se valtiovallan ja ministeri Wallinin taholta Lentosotakoululle ja Kauhavalle suotaisiin.


Vastaukset


Vieras

#34 Re: Re: Millä peruistein?

2012-02-09 17:23:05