Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#484 Re: Re:

29.10.2010 17:05

#477: Vieras - Re:

En jaksa uskoa, että Nissinen tai kukaan muukaan psykologi/tutkija olisi viisaampi kuin Jumala ja muka tuntisi ihmisen ja seksuaalisuuden syntymekanismin paremmin kuin Hän, joka on ihmisen luonut. Ei ihminen voi puheillaan muuksi Hänen sanaansa muuttaa. Joka ei usko kristinuskon Jumalaan, niin miksi hän haluaa sen siunaustakaan? Ihmetyttää.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#485 Re: Re: Re:

2010-10-29 22:15:05

#484: Vieras - Re: Re:  

 Siis täh! Eihän Nissinen väitä tuntevansa mitään seksuaalisuuden syntymekanismeja, vaan hän tuntee senaikaisen kulttuurin perusteellisesti ja osaa suhteuttaa Raamatun kirjoituksia siihen. Nykyään ketään naista ei enää kiinnosta pitää pitkiä hiuksia ja peittää päänsä kirkossa, vaikka Raamattu siihen kehottaa. Kas kun se on aika- ja kulttuurisidonnaista. Samoin puhe homoseksuaalisuudesta siinä yhteydessä kun Raamattu siitä puhuu. Maailma on täynnä asioita joita Raamatussa ei mainita. Homojen rakastava parisuhde on yksi niistä.

Vieras
Vieras

#487 Re: Re: Re: Raamattukäsitykset ja suhtautuminen homoihin

2010-10-30 15:48:49

#484: Vieras - Re: Re:  

 

En jaksa uskoa, että Nissinen tai kukaan muukaan psykologi/tutkija olisi viisaampi kuin Jumala ja muka tuntisi ihmisen ja seksuaalisuuden syntymekanismin paremmin kuin Hän, joka on ihmisen luonut.

Jumalan syyttäminen Raamatussa olevista kirjoiutsten syntyajan juutalaisuuden käsityksistä on älytöntä raamatunlukemista.

 

Raamatun ydinsanoma, eli se Jumalan sana joka sen tarkoitus on meille tämän ajan ihmisille on viestiä, on tietysti sanoma Jumalan pojan, Jeesuksen ristinkkuolemasta ja armosta jonka Jumala on tarjonnut ja tarjoaa aivan kaikille ihmisille.

 

Raamatussa on vaikka mitä oman syntyaikansa ihmisten käsityksiä, sanotaanhan siiä mm. elämisti kaikenlaista mikä on nykytieteen valossa täyttä hölynpölyä. Kristityn ihmisen uskominen ei kohdistu näihin yksittäisiin Raamatussa olevin uskomuksiin vaan Kristuksen kautta pelastukseen. 

hiljattain on julkaistu Risto Leppäsen väitöskirja jossa hän osoittaa,  miten eri tavoin Raamattua papitkin voivat lukea.

http://freepathways.wordpress.com/2010/10/28/raamattunakemykset/

Fundamentalistinen raamatunlukutapa ei ole ainoa eikä se ole ainakaan oikea.