Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Luterilaane
Vieras

#476

28.10.2010 22:09

En pyri lisäämään epätasa-arvoa enkä homofobiaa. Haluan vain kirjoittaa, mitä Jumalan on asiasta kirjoituttanut. Hänen silmissä tapahtumat on yhtä kauhistuttavia. Valitettavasti. Eikä Raamattu erottele erilaisia homouksia. Raamatun aikanakin se oli sitä mitä se on nytkin. Ei asiasta sen enempää. Kaikki olemme vastuussa teoistamme Jumalan edessä. Sen vuoksi en voinut olla kirjoittamatta. Eikä varmaan Päivikään voinut muuta sanoa, koska valehtelemaan ei pysty.
Vieras
Vieras

#477 Re:

28.10.2010 22:43

#476: Luterilaane -  

 Jokaisen pitäisi lukea tässä linkissä siteerattu Martti Nissisen kirjoitus.

http://freepathways.wordpress.com/2010/10/28/nissinen/

Nissinen on  Helsingin yliopiston Vanhan testamentin eksegetiikan professori ja arvostettu tutkija.

Ja mitä tulee Päivi Räsäseen, hän munasi itsensä TÄYSIN aamuteeveen haastattelussa puhumalla läpiä päähänsä homouden syistä. Miten voi olla totta että hän puoluejohtajan ja lääkärin auktoriteetilla kehtaa ladella pokkana vanhentunutta ja väärää tietoa tällaisessa tilanteessa?! Päivi pitäisi laittaa studioon Nissisen ja seksuaalisuuden syntymekanismeistä jotain oikeasti tietävän psykologin/tutkijan kanssa. Päivi voisi kertoa uskonnollisia fantasioitaan ja asiantuntijat kertoa miten asiat menevät oikeassa elämässä.

Vieras
Vieras

#478 Re: Mikä ihmeen sukupuolineutraali??

28.10.2010 23:53

#20: stefan stockhus - Mikä ihmeen sukupuolineutraali?? 

 Jos avioliiton perustarkoitus on perustaa perhe ja saada lapsia niin pitäisikö myös sellaisilta hetero pareilta, jotka eivät voi jostain syystä lapsia saada, kieltää avioliitto?

Ida Prusti
Vieras

#479

29.10.2010 01:05

Kyllä maailma vielä teistä hulluista puhdistuu :)

Vieras

#480

29.10.2010 01:08

siis maailma puhdistuu vielä suvaitsemattomista ihmisistä. teidän omat lapset ja lapsenlapset, lapsenlapsenlapset tulevat olemaan mukana muutoksessa suvaitsevampaan maailmaan ja teidän myöhemmät sukupolvet varmaan itte kusevat haudallenne

Vieras

#481

29.10.2010 03:09

Olen erittäin pettynyt, jos tämän adressin tekijä ei luo samalla vähintään adresseja "Silmälasilliset papit pois kirkoista!" (3. Moos 21:20), "Miehet, jotka ajavat partansa on kivitettävä kuoliaaksi!" (3. Moos 19:27), "Sunnuntaisin työskentelevät surmattava!" (2. Moos 35:2)ja "Kahta eri lajia peltoonsa kylvävät maanviljelijät kivitettävä!" (3. Moos 19:19).
Vieras
Vieras

#482 Re: Miksi kukaan ei puhu lasten edusta?

29.10.2010 07:41

#15: Lakana82 - Miksi kukaan ei puhu lasten edusta? 

 Olisin mielelläni kokenut sen. Elämäni voisi olla erilaista toki, mutta ainakin olisin elänyt tietäen, että olin haluttu rakastettu ja toivottu. Liian monta kertaa olen kuullut maailman ikävimmän lauseen "Sinä olit pelkkä vahinkolapsi!" Siinäpä vasta hieno ja mukava malli lapselle... Olisihan saattanut eteen tulla myös hankalia paikkoja, kun maailmassa on vielä suppeakatseisia ihmisiä, jotka edelleen haluavat roolittaa lapsensa sukupuolirooleihin. Ajatteles, jos jokainen vanhempi kasvattaisi lapsensa arvostamaan toisia ihmisiä IHMISINÄ eikä miehinä ja naisina, kohtelemaan toisia ihmisiä kunnioittavasti, erottaamaan oikean väärästä ja olemaan mieleltään avoin. Muita perusasioita unohtamatta tietenkään. Ja tunnen kyllä useitakin erittäin hienoja ja fiksuja ihmisiä, jotka ovat eläneet ilman isää tai äitiä koko elämänsä. Onko tilanne jotenkin erilainen heidän kohdallaan, vaikka toinen malleista puuttuukin? Ovatko he nyt sitten jotenkin huonompia ihmisiä kuin he, joilla on ollut molemmat mallit paikalla?

Vieras

#483 Re: Pyyntö adressin laatijalta

29.10.2010 08:02

#1: Pia Tiusanen - Pyyntö adressin laatijalta 

 No en kyllä, juuri tämän takia itse eroan kirkosta tänään. Mitä pikemmin, sen parempi. En enää halua antaa rahojani teille. Valitettavasti saatte joitain roposia kuitenkin, koska valtio teille syytää rahoitusta.

Vieras
Vieras

#484 Re: Re:

29.10.2010 17:05

#477: Vieras - Re:

En jaksa uskoa, että Nissinen tai kukaan muukaan psykologi/tutkija olisi viisaampi kuin Jumala ja muka tuntisi ihmisen ja seksuaalisuuden syntymekanismin paremmin kuin Hän, joka on ihmisen luonut. Ei ihminen voi puheillaan muuksi Hänen sanaansa muuttaa. Joka ei usko kristinuskon Jumalaan, niin miksi hän haluaa sen siunaustakaan? Ihmetyttää.

Vieras
Vieras

#485 Re: Re: Re:

29.10.2010 22:15

#484: Vieras - Re: Re:  

 Siis täh! Eihän Nissinen väitä tuntevansa mitään seksuaalisuuden syntymekanismeja, vaan hän tuntee senaikaisen kulttuurin perusteellisesti ja osaa suhteuttaa Raamatun kirjoituksia siihen. Nykyään ketään naista ei enää kiinnosta pitää pitkiä hiuksia ja peittää päänsä kirkossa, vaikka Raamattu siihen kehottaa. Kas kun se on aika- ja kulttuurisidonnaista. Samoin puhe homoseksuaalisuudesta siinä yhteydessä kun Raamattu siitä puhuu. Maailma on täynnä asioita joita Raamatussa ei mainita. Homojen rakastava parisuhde on yksi niistä.

Vieras
Vieras

#486 Re: Re: Re: Re:

30.10.2010 13:08

#485: Vieras - Re: Re: Re:

Kohdassa 477 joku niin väittää.

Vieras
Vieras

#487 Re: Re: Re: Raamattukäsitykset ja suhtautuminen homoihin

30.10.2010 15:48

#484: Vieras - Re: Re:  

 

En jaksa uskoa, että Nissinen tai kukaan muukaan psykologi/tutkija olisi viisaampi kuin Jumala ja muka tuntisi ihmisen ja seksuaalisuuden syntymekanismin paremmin kuin Hän, joka on ihmisen luonut.

Jumalan syyttäminen Raamatussa olevista kirjoiutsten syntyajan juutalaisuuden käsityksistä on älytöntä raamatunlukemista.

 

Raamatun ydinsanoma, eli se Jumalan sana joka sen tarkoitus on meille tämän ajan ihmisille on viestiä, on tietysti sanoma Jumalan pojan, Jeesuksen ristinkkuolemasta ja armosta jonka Jumala on tarjonnut ja tarjoaa aivan kaikille ihmisille.

 

Raamatussa on vaikka mitä oman syntyaikansa ihmisten käsityksiä, sanotaanhan siiä mm. elämisti kaikenlaista mikä on nykytieteen valossa täyttä hölynpölyä. Kristityn ihmisen uskominen ei kohdistu näihin yksittäisiin Raamatussa olevin uskomuksiin vaan Kristuksen kautta pelastukseen. 

hiljattain on julkaistu Risto Leppäsen väitöskirja jossa hän osoittaa,  miten eri tavoin Raamattua papitkin voivat lukea.

http://freepathways.wordpress.com/2010/10/28/raamattunakemykset/

Fundamentalistinen raamatunlukutapa ei ole ainoa eikä se ole ainakaan oikea.

Vieras
Vieras

#488 Re: Re:

31.10.2010 10:10

#477: Vieras - Ja mitä tulee Päivi Räsäseen, hän munasi itsensä TÄYSIN aamuteeveen haastattelussa puhumalla läpiä päähänsä homouden syistä. Miten voi olla totta että hän puoluejohtajan ja lääkärin auktoriteetilla kehtaa ladella pokkana vanhentunutta ja väärää tietoa tällaisessa tilanteessa?!  

 Linkitätkö tännekin sen tai kerrotko lähdeviitteet siihen tieteelliseen julkaisuun, joka on se yksi ja ainoa tieteellinen totuus lääketieteestä, eikä muita totuuksia ole ja totuus on sitä luokkaa vahva, että sen totuuden vastaiset mielipiteetkään eivät kuulu sananvapauden piiriin? Lisäätkö ne tieteelliset tutkimusaineistot, jotka vahvistavat tämän tiedon siinä mittakaavassa, että näissäkin sen kyseenalaistaminen todetaan turhaksi ja vahvistetaan epätieteeksi todistamalla näin ennalta?

magnus
Vieras

#489 homous ei ole pelkästään aikuisten asia

01.11.2010 16:32

homouden perusta,peruskivi on ,että voi käyttää lapsia.
Vieras
Vieras

#490 Re: Re: Miksi kukaan ei puhu lasten edusta?

01.11.2010 21:06

#21: Vieras - Re: Miksi kukaan ei puhu lasten edusta? 

 Nykyisessä yhteiskunnassamme on aika yleistä uusioperheet. Se että lapsi on rakastettu on hyväksi hänen kehitykselle. Mutta missä vaiheessa selität äiti-äiti tai isä-isä kuvion sille lapselle? Jos olet sinut oman lesbo- tai homouteesi kanssa, niin miten autat lapsesi kasvaa niin että hän voisi luoda normaalin, kestävän ihmissuhteen? Tahtomattakin luot lapsellesi vääristyneen parisuhdekuvaan vaikka teillä olisikin hyvä kotielämä. On vaikeata sanoa mikä on kenellekään hyväksi. Normaali perhe voi olla kotona helvettiä niin millainen onnellinen lapsi siinä kasvaa? Jokainen meistä voi miettiä millainen on ollut oma lapsuus ja suhde vanhempiin... Tosiasia on että meitä on moneen lähtöön. Siihen ei ole kriteerinä sukupuoli, väri tai uskonto.  Hyvä on se että jokainen kuka halua olla homo tai lesbo tai ihan mitä haluaakin, on sen oma asia ja hän voi olla sitä avoimesti. Hyväksi asiaksi teidän pitäisi kokea se että teidän liitot voi solmia lailliseksi - virallisiksi. Jättäkä se hemmetin kirkko vouhottelu! Ei millään pahalla mutta ällöttäisi ajatus nähdä kaksi valkoiseen prinsessamekkoon pukeutunutta morsianta suutelemassa kirkon alttarilla. Minulle on samantekevä mitä kukin tekee omassa makuhuoneessa kunhan ei tule minulle sitä tökkimään. On se niinkin että ne kovaäänisemmät asian paheksujat tai esimerkillisemmät "hienot" ihmiset tekevät verhojensa takana hirveämpiä asioita. Homoutta ja lesboutta on ollut läpi vuosisatojen. Eikö se riitä että tällaiset liitot on nyt hyväskytty? Teillä on oikeus olla mitä olette niin antaka sen kirkon olla! Ja älkää sekoittakaa siihen Jumalaa! Antakaa heidän uskoa omiin asioihin niin kuin he yrittävät antaa teidän.

"Magnus"
Vieras

#491 aikuisten asiako?

02.11.2010 15:56

homouden perusta,peruskivi,on,että voi käyttää lapsia.
Vieras
Vieras

#492 Re: Re: Re:

02.11.2010 22:32

#Linkitätkö tännekin sen tai kerrotko lähdeviitteet siihen tieteelliseen julkaisuun, joka on se yksi ja ainoa tieteellinen totuus lääketieteestä, eikä muita totuuksia ole ja totuus on sitä luokkaa vahva, että sen totuuden vastaiset mielipiteetkään eivät kuulu sananvapauden piiriin? Lisäätkö ne tieteelliset tutkimusaineistot, jotka vahvistavat tämän tiedon siinä mittakaavassa, että näissäkin sen kyseenalaistaminen todetaan turhaksi ja vahvistetaan epätieteeksi todistamalla näin ennalta?:  

 Justiinsa joo. Minäpä väitän että uskovaisuus on mielenterveysnongelma koska ei ole voitu ennalta todistaa ettei se olisi. Kaikki tutkimukset viittaa siihen ettei se olisi, mutta eihän sitä koskaan voi tietää! Siksi voin mennä aamutv:n lähetykseen toitotamaan että MIELESTÄNI uskonnollisuus on mt-ongelma ja MIELESTÄNI se varmasti vielä joskus sellaiseksi todistetaan?

Ja mitä tulee homouden syntymekanismeihin, niin tässä Wikipediasta muutama lainaus:

The American Psychological Association, American Psychiatric Association, and National Association of Social Workers stated in 2006:

Currently, there is no scientific consensus about the specific factors that cause an individual to become heterosexual, homosexual, or bisexual—including possible biological, psychological, or social effects of the parents’ sexual orientation. However, the available evidence indicates that the vast majority of lesbian and gay adults were raised by heterosexual parents and the vast majority of children raised by lesbian and gay parents eventually grow up to be heterosexual.[2]

The Royal College of Psychiatrists stated in 2007:

Despite almost a century of psychoanalytic and psychological speculation, there is no substantive evidence to support the suggestion that the nature of parenting or early childhood experiences play any role in the formation of a person’s fundamental heterosexual or homosexual orientation. It would appear that sexual orientation is biological in nature, determined by a complex interplay of genetic factors and the early uterine environment. Sexual orientation is therefore not a choice.[59]

The American Academy of Pediatrics stated in Pediatrics in 2004:

Sexual orientation probably is not determined by any one factor but by a combination of genetic, hormonal, and environmental influences. In recent decades, biologically based theories have been favored by experts. Although there continues to be controversy and uncertainty as to the genesis of the variety of human sexual orientations, there is no scientific evidence that abnormal parenting, sexual abuse, or other adverse life events influence sexual orientation. Current knowledge suggests that sexual orientation is usually established during early childhood.[67][broken citation][59][68]
Terho Kannisto
Vieras

#493

03.11.2010 08:40

Raamattu on Jumalan Sana jota tulee kunnioittaa. Se ei muutu siviilisaatioiden mieltymysten mukaan. Meidän tulee muuttua sen mukaan.
Vieras
Vieras

#494 Re: Re: Re: Re:

03.11.2010 18:11

#492: Vieras - Minäpä väitän että uskovaisuus on mielenterveysnongelma koska ei ole voitu ennalta todistaa ettei se olisi. Kaikki tutkimukset viittaa siihen ettei se olisi, mutta eihän sitä koskaan voi tietää! 

Sinulla on oikeus mielipiteeseesi, aivan kuten Räsäsellä omaan. Eduskuntavaaliehdokkaana Räsäsen kuuluu kertoa mielipiteensä ja vakaumuksensa, jos joku ottaa siitä nokkiin, sille ei voi mitään, mutta mikään tieteellinen selvitys homoudesta ei ole selvittänyt sitä niin aukottomasti, että Räsänen kuuluisi tuomita mielipiteestään. Räsänen ei ole yksin mielipiteineen edes omalla tieteenalallaan, vaan siitä käydään jatkuvaa keskustelua, jonka pohjalta Räsäsellä on oikeus muodostaa kantansa. Jos hän toimisi lääkärinä ja edustaisi jotain lääketieteellistä tahoa, toki hänen lausunnon julkaisu olisi kyseenalainen, mutta nyt hän edustaa itseään kansanedustaja ehdokkaana.

Vieras
Vieras

#495 Re: Re: Re: Re: Re:

04.11.2010 09:22

#494: Vieras - Re: Re: Re: Re:  

Tiedeyhteisössä on kyllä yksimielisyys siitä ettei homous ole kasvatuksesta tai mistään koulukiusaamisesta johtuvaa - asiallisissa piireissä.  Tarkoittaen psykologien ja psykiatrien kattojärjestöjä, jotka sanoutuvat irti eheytysterapioista jne. Koska tämä asia on fakta, Räsänen on todella nolo mielipiteineen. Jos on aiheuttamassa tällaista kalabaliikkia, voisi edes yrittää pysyä ajan tasalla asiassa jossa esiintyy syrjinnän ylipapittarena.

Sakastin siskohyvä.
Vieras

#496 Game Over.

05.11.2010 03:47

Ainoastaan 4607 allekirjoittanutta? Voi teitä parkoja. Vastakkaisella puolella on jo melkein kolminkertainen määrä (11 641 jäsentä). Kannattaisi teidän jo lopettaa tuo venkoilu ja säästää energiaa rakastamiseen - sukupuolineutraali avioliittolaki kun menee varmasti läpi :)
Hannu Liimatta
Vieras

#497 ei vihitä

05.11.2010 11:28

En syrji enkä kannata luonnon oikkuja mutta että nämä pitäis vihkiä pyhään avioliittoon.
En ymmärrä miten papit raamattua lukee,vilkaalla milikuvituksella saa jos jonkin laista tulkintaa aikaiseksi.
Vieras
Vieras

#498 Re: Game Over.

06.11.2010 06:20

#496: Sakastin siskohyvä. - Game Over.

Niinhän se varmaan tulee menemään. Onhan maailman tuho ennustettu Raamatussa varsin tarkasti. Voi niitä joiden nimiä ei löydy Elämän Kirjasta.

In your face BITCH
Vieras

#499 Re: Re: Game Over.

06.11.2010 15:22

#498: Vieras - Re: Game Over.

Suorastaan harmi ettei Raamattuun ole uskomista. Se on vain ihmisten kirjoittama kirja. Onhan noita maailman tuhoja ennustettu vaikka missä, aja aika tarkasti :) Uskottavin lienee tällä hetkellä elokuva 'Day After Tomorrow'.

Niin ja voi teitä pikkusieluisia raukkoja, kun olette turhaan tämän adressin pykännyt. Niin ja kaikki naiset jotka olette tän allekirjoittaneet; Toivottavasti ette käytä housuja. Siitäkin joutuu HELVETIN LIEKKEIHIN!!!!!!!!

Vieras
Vieras

#500 Re: Game Over.

06.11.2010 23:11

#496: Sakastin siskohyvä. - Ainoastaan 4607 allekirjoittanutta? Voi teitä parkoja. Vastakkaisella puolella on jo melkein kolminkertainen määrä (11 641 jäsentä).

 Ai liittynyt kahtena ensimmäisenä kuukautena? Tänä syksynä neljänneksi eniten ääniä kerännyt adressi päinvastoin kuvaa hyvin vahvaa adressin kannatusta.

Kun katsot vaikka vuoden 2008 tai 2006 adressien top teniä tai neljänneksi sijoittunutta, voi jäsenmäärä jäädä nopeasti toiseksi, ellei adressia ehditä sulkea tai jäsenryntäystä synny.