Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Kommentoitu viesti


Vieras

#1476

22.02.2012 09:47

Päivi Räsänen kirjoittaa blogissaan, että kansan raitistuminen helpottaisi ratkaisevasti poliisia selviämään tulevista säästöistä. Baarien sulkeminen nykyistä aikaisemmin vähentäisi Räsäsen mukaan huomattavasti poliisien työtaakkaa.

Räsänen viittaa norjalaiseen tutkimukseen, jonka mukaan anniskeluajan lyhentäminen yhdelläkin tunnilla vähentää pahoinpitelyjä keskustassa viikonloppuna 16 prosenttia.

- Aamuyön anniskelu on sosiaali- ja terveyspoliittisesti ja turvallisuuspoliittisesti järjetön käytäntö, Räsänen kirjoittaa.

Räsäsen mukaan aukioloaikojen lyhentäminen voisi tukea ravintola-alan työllisyyttä. Asiakkaat tulevat ravintoloihin nykyisin jo valmiiksi päihtyneinä eikä tällaiselle asiakkaalle saa alkoholilain mukaan myydä. Valomerkin aikaistamisella kansalaiset voitaisiin saada Räsäsen mukaan juomaan katujen ja puistojen sijasta valvottuun ympäristöön.

Räsäsen mukaan ravintolat haluavat, että anniskeluaikoja lyhennetään kaikilta tasapuolisesti, jolloin ihmiset tulisivat ravintoloihin aiemmin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012022215235888_uu.shtml

Vastaukset

Mikko

#1506 Räsäsen blogi osoittaa

2012-02-22 10:48:23

#1476: -

Räsäsen blogikirjoitus osoittaa - kuten monet muutkin aiemmat kommentit - että ministeri Räsäsellä ei ole minkäänlaista realistista pohjaa useimmissa käsityksistään yhteiskunnasta: Pojalla ei saa olla pitkä tukka koska Raamattu kieltää sen, mutta tottakai se on sallittua hänen omalle pojalleen (miksi ja millä perustein?), Homoavioliitot ovat syntiä ja samaa sukupuolta olevien pariskunnilla ei ole oikeutta kasvattaa lasta, koska Räsänen on unohtanut - tai ei ole tutkinut - että Raamattu on kirkomiesten, erilaisista lähteistä kokoama kirja, jonka alkuperäisenä tarkoituksena oli hallita talonpoikaiskansaa ja herättää näissä Jumalan pelkoa. Nyt Räsänen osoittaa täydellisen ymmärtämättömyytensä liiketoiminnan perusteista ja osoittaa naiviutensa ihmisten käyttäytymisen suhteen olettamalla, että ihmiset oikeasti kiltisti poistuisivat koteihin jos ravintolat menisivät kiinni vaikkapa jo klo 24 :) Haluaisinpa nähdä Helsingissä Ruttopuiston, Rautatieaseman, Kaivopuiston tai vaikkapa Kampin ympäristön lämpimänä kevät-, ja kesäyönä kun ravintolat sulkevat ovensa puoliltaöin ja klo 03.30 saakka ravintolassa normaalisti juhlineet ihmiset vyöryvät kaduille jatkamaan hauskaa iltaa. Tai Tampereen lähiöt ja Koskipuiston ympäristön. Räsäsen - ja puolueen - tulisi nyt katsoa tämän adressin nimien määrää ja vetää johtopäätökset siitä onko Räsänen oikeasti nyky-yhteiskunnan ja virkansa vaatimalla tietämyksen tasolla. Täällä on jo useita kymmeniä tuhansia suomalaisia, joiden mielestä hän ei ole.