Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Kommentoitu viesti


Vieras

#1593 Känni-ilmiö ihmetyttää

22.02.2012 12:53

Ravintola-alaa edustavan Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi ihmettelee uutta ilmiötä, että pahoinpitelyt ravintoloiden sulkemisaikaan ovat lisääntyneet. Aittoniemen mukaan ilmiö ei näy yökerhojen ja ravintoloiden sisällä lainkaan.

- Poliisikin on sen todennut, että näitä tapahtuu ravintoloiden lähialueilla. [Ravintoloissa pidettävistä] päiväkirjoista emme ole nähneet lisäongelmia, Aittoniemi kertoo Uudelle Suomelle.

Aittoniemi myöntää, että väkivaltaisuus on lisääntynyt ja se on ongelmallista. Hän kuitenkin kyseenalaistaa sen, johtuuko väkivaltaisuus pelkästään alkoholinkäytöstä.

- Voiko olla niin, että on alkoholinkäyttö ja joku muu asia yhdessä, jotka sitä selittävät? Kyllähän nämä ihmiset ovat päihtyneitä, [jotka pahoinpitelyihin syyllistyvät], mutta onko alkoholi ainoa selitys? Aittoniemi pohtii.

Hänen mielestään sosiaali- ja terveysministeriö sekä sisäministeriö voisivat selvittää ilmiötä syvällisemmin. Sisäministeri Päivi Räsänen ehdottaa anniskelun lopettamisen aikaistamista muun muassa sillä perusteella, että poliisia työllistävät häiriöt vähentyisivät.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero linjasi maanantaina Uuden Suomen haastattelussa, että ravintolat ja yökerhot voisi sulkea jo kahdelta aamuyöllä. Paatero myös vahvisti, että pahoinpitelyiden lisääntyminen ravintoloiden lähistöllä on valtakunnallinen ilmiö.

Aittoniemi oli tänään Ylen aamu-tv:ssä keskustelemassa Räsäsen ehdotuksesta. Samassa lähetyksessä asiaa kommentoi myös Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin. Hän kyseenalaisti sen, johtuvatko pahoinpitelyt yökerhojen myöhäisestä sulkemisajasta.

- Häiriökäyttäytymisestä voitaisiin selvittää, onko sillä kellonajalla merkitystä, vai onko se sulkemisaika, johon se osuu, Selin sanoi.

Hän piti ravintolatyöntekijöiden kannalta hyvänä asiana, jos asiakkaiden tulo ravintoloihin aikaistuisi nykyisestä. Tämä olisi Selinin mielestä kuitenkin hidas prosessi. Poliisiylijohtaja Paatero on korostanut juuri sitä, että ravintoloihin saavutaan entistä myöhemmin yöllä.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120322-kanni-ilmio-ihmetyttaa-%E2%80%9Donko-viina-ainoa-selitys%E2%80%9D

Vastaukset


Vieras

#1596 Re: Känni-ilmiö ihmetyttää

2012-02-22 12:58:42

#1593: - Känni-ilmiö ihmetyttää

Tarkoittaa käytännössä sitä, että ravintoloissa tapahtuvat pahoinpitelyt ovat murto-osa keskusta-alueen tapahtumista. Eikö kaiken järjen mukaan olisi parempi lisätä poliisin näkyvyyttä keskustassa? Toimii ainakin Jyväskylässä.