Katettu jalkapallokenttä Hyvinkäälle

Kommentoitu viesti


Vieras

#1

13.03.2012 13:50

Erittäin tärkeä hanke. Miksi jalkapalloilijoilla ei voisi olla inhimillisiä talviharjoittelu- ja peliolosuhteita kuten esim. jääkiekkoilijoilla on.
Lisäksi jos hanke toteutetaan Villa Parkkiin, säästetään kentän lämmityskuluissa ja saadaan osa tästä taivaalle menevästä sähkölaskusta hallin lämmitykseen ja ylläpitokuluihin.

Vastaukset

jalkapallofani

#2 Re: Tästäkö se on kiinni ?

2012-03-13 16:11:39

#1: -

Varsinaisten jalkapallomaiden juniorit harjoittelevat asfaltilla, pihoilla ja pelloilla. Eivät he saa mitään avustuksia tai pelikenttiä kunnan tai valtion rahoilla ja katsokaapa menestystä! Eiköhän nyt olla menty liian pitkälle paapomisessa meidän pikku junnuillemme. Menestys tulee kyllä aivan eri tavalla kuin nyt esitetyllä. Olihan se jo melkoinen satsaus kunnalta kun 3,5 miljoonaa Euroa satsattiin kenttään ja rakenteisiin Hyvinkäällä. Asiahan on hyvä mutta konstit väärät. Jonkinlainen yhteinen hyvä pitäisi olla tavoitteena kaikkien kuntalaisten osalta. Tämä Adressi saa vain jyrkän tuomion.


Vieras

#11 Re: Huuto nauru

2012-03-15 10:11:33

Aikoinaan itkettiin sitä, ettei voi paikkakunnalta tulla pelaajia kun ei  ole olosuhteita. Tuli tekonurmi ja Villatehtaan kenttä ja nyt jo pitkäaikainen valmennuspäällikkö. Mikä on muuttunut 80- , 90- 2000-luvuilta. Ei sitten mikäään.Hyps on alueen toimivin jalkapalloseura? Minkä alueen? Korkeentaan Hyvinkään toimivin seura. Lahti aivan eri tasoa. Hämeenlinna aivan eri tasoa. Entä etelään mentäessä ja itään. PKKU, Järvenpää, Futura ......miten paljon pitää luetella. Monet lopettaneet jalkapallon huonojen ilmojen takia???  Jalkapalloilija joutuu treenaamaan vesisateessa tai pakkasessa? Montako päivää vuodessa menee yli 15 asteen pakkasten takia pieleen? Montako lumisateen? Kuka muu pitää Hypsiä kasvattajaseura kun Hypsiläinen itse? Voisiko joku kertoa missä nämä Hypsiläiset pelaavat jotka seura on kasvattanut? Miksei nämä adressin kerääjät eivät puutu oikeisiin asioihin ja kerää nimiä siihen? Hyvinkäällä on loistavat olosuhteet ja oikein rytmittämällä ei mitään ongelmia. Syksyllä seura pitää pitkiä taukoja tai harjoittelee vähemmän. Miksi ei jatketa jouluun ja pistäkää tammikuu lomakuukaudeksi näille pikku mussukoille. Voisiko joku kertoa miten lämmitettävän tulo on nostanut junioreiden tasoa? Miten tuntuu, että kentän käyttöaste on aika huono? Miten vanhemmat, jotka itkevät jo euroliiga maksuja ja puhumattakaan seuran maksuista jotka kuitenkin ovat ihan naurettavan pieniä, olisivat valmiita maksamaan hallivuorosta?  Seura ja vanhemmat eivät ole valmiita maksamaan edes pätevistä valmentajista? Hallin hinta täysmittaisena tulee olemaan n. 300.000-400.000 ja siihen lämmitys ym. Ison hallin alasrepiminen ja kokoaminen puolenvuoden välein tiputtaa hallin elinkaarta puolella. Lisäksi siihen tulee paljon vaurioita ja taas lisäkustannuksia. Idea sinällään on hyvä mutta....... Hyvinkää ei luo yhtään parempaa toimintaa hallissa kuin nykyiselläkään ihan kelvollisilla olosuhteilla. Ainoa mikä muuttuisi olisi vanhempien olosuhteet seistä kentänlaidalla ja huomattavasti korkeammat maksut. Parempi idea olisi eriyttää A ja B junnut edustuksen alle ja oma talous. Juniorit omana organisaationa nauttimaan euroliigan tuloita ja tulot valmennukseen. Tämän jälkeen kun seura saisi seuran toimimaan niin sitten katsottaisi sitä hallia. Lämmintä päälle ja jonot treeneistä pois ja pallo liikkumaan niin kyllä se siitä.

Loistavat olosuhteet....Miksi valitetaan?

#16 Re:

2012-03-17 08:06:34

#1: -

Haluan tuoda oman risuni tähän kasaan. Ensinnäkin Hyvinkäällä on aivan poikkeuksellisen hyvät olosuhteet jalkapallolle. Jalkapallo saa nyt vielä uuden huoltorakennuksen ja käsittääkseni vielä toimisto siirtyy siihen niin seuran toiminta tiivistyy alapallokentälle. Pääkaupunki kyllä katsoo kateellisena Hyvinkään olosuhteita niin talvella kun kesälläkin. Jos Helsingissä on joitakin halleja niin pitää muistaa, että käyttäjiäkin on tuhottomasti. Vuorojen saaminen on pienille junioreille lähes mahdotonta ja he treenaavatkin ulkona tai kouluilla. Hallivuorot esim. Espoo Areenalla on täysimittaisella kentällä n. 400 euroa /tunti ja isommatkin juniorit jakavat kentän esim. 1/4 osaan eli pikku tilkkuun. Hjk:n pikkujuniorit treenaavat C-junnu ikään ulkona. Kovalla pakkasella (-15C) ei treenejä peruta vaan tekevät esim. pukukoppien käytävillä lihaskuntoa ym. Se varmaan onnistuu myös uudessa huoltorakennuksessa. Tällaisia kelejä ei vuodessa montaa ole. On helppo vaatia olosuhteita mutta se tulee maksamaan. Yhteiskunnan ei kannata eikä se varmaan pystykkään yksin hypsille tekemään pitkään aikaan kyseistä hallia. Hallin ollessa usean seuran niin taas tullaan siihen, että nämä pienimmät eivät sieltä vuoroja saa ja jalkapallon kannattaisi antaa vuorot ehkä C:stä vanhempiin. Hyvinkäällä on kesällä loistavat olosuhteet. Pääkaupunkiseudulla nurmikentältä vuoron saaminen lähes mahdotonta ja ne annetaan edustusurheilojoille ja loput treenaa tekonurmilla tai hiekalla. Jalkapallo on ulkolaji enkä ole nähnyt kenenkään meidän joukkueissa sen ihmeemmin valittavan ulkotreenejä. Harrastajille se saattaa olla mukavampi olla kotona ja sekin minä ymmärrän. Kyllähän urheilu alunperin on lähtenyt siitä, että kilpaillaan ja niille nämä paikat tehdään ja heidän vaatimusten takia. Harrastajat ovat keskimäärin mukavuusliikkujia ja heidän tarpeensa ovat tulleet varmaankin vasta 90-luvulla. He ovat tärkeä osa aina seurojen yhtenä lenkkinä mutta sieltä tulee myös hauskimmat vaatimukset.

Muutamassa viestissä olikin muutamia hyviä pointteja. Jos minä olisin seuran ns. takapiru niin tekisin tulevaisuudessa seuraavaa. Ensinnäkin lämmitettävää tekonurmea olisi tyhmää uhrata hallille. Eihän se toisi yhtään kenttätilaa talveksi lisää. Tekonurmien käyttöikä on n. 7-10-vuotta. En nyt muista, koska Hyvinkäälle tuli tekonurmi mutta kyllä se varmaanki aika loppu jo on. Uudet nurmet esim. Soneralla  ovat taas astetta parempia pelaajien jaloille ja parempi myös pelata. Se tuleekin varmaan hankittavaksi lähivuosina Hyvinkäälle. Mitä tehdä vanhalle? Matto painaa ihan h..... ja sen järkevä käyttö olisi lämmitettävän vieressä oleva hiekkakenttä. Se olisi harrastajille ja pienille junioreille kesällä ja lähes läpivuoden loistava harjoittelupaikka. Seura saisi keskitettyä harjoittelun lähes kokonaan yhteen paikkkaan. Tästä kentästä seura saisi varmaan kohtuullisesti vielä vuokraa ja näin tehtiin esimerkiksi Soneran vanhalle kentälle ja se vietiin Talin hiekkakentän peitoksi ja hyvä on. Jos sitten joskus sitä rahaa ja tarvetta oikeasti on niin tämän hiekkakentän kuplan kattaminen olisi oikea kohde. Olin aikoinani yhden hallin toimikunnassa joka rakentui Myllypuroon ns. PK:n uudeksi kuplaksi joskus vuonna 2007. Kyllä nämä alimittaiset kuplat ovat tosissaan näitten pienten naperoiden paikkoja ja jos sellainen tulisi Hyvinkäälle niin ei menisi aikaakaan kun vanhemmat pelaajat vaatisivat täysimittaista myös. Mielestäni jos rakentaa, sen pitää olla täysimittainen ja se maksaa. Kupla varmaankin ilman kentäntekoa ja alustaa olisi 500.000 euron luokkaa. Tiedän kuitenkin, että se taloudellisesti toimisi Hyvinkäälläkin ja käyttöä olisi mutta se olisi seuran ja taustojen homma jotta se toteutuisi. Mieluummin vielä kokonaan taustojen jotka sijoittaisivat rahaa ja sitten seuralle se siirtyisi sitten, kun sijoittajat ovat saannneet rahansa takaisin eli n. 7 vuotta se vaatisi.

Se olisikin helppo homma, jos olisi rahaa ja rakennettaisiin loistavat olosuhteet. Se ei vaan tuo yhtään uutta ja parempaa jalkapalloilijaa. Se voi olla miellyttävämpää kaikille mutta ei Hyvinkään jalkapallon hyvyys tai huonous ole olosuhteista kiinni. Hyvä esimerkki on esimerkiksi PK-35. Varmaankin lähes kaikki treenaa sisällä ja olosuhteet ovat etelä-Suomen parhaat. Kun taas seuraa heidän urheilullisia tuloksia lähivuosilta niin ne ovat katastrofaalisia. Pkku taas kokonaan ulkona ja junioreitten taso uudelle seuralle ovat Suomen parhaat. Aisioihin pitää saada aina tärkeysjärjestys ja se tästä projektista puuttuu. Hyvinkäällä liikaa ajetaan suhteessa urheiluun näitten harrastelijoiden etuja. Tuntuu välillä että Hyvinkäällä ajetaan sitäkin, että sademetsät pelastetaan omilla toimilla. Tuntuu, että harrastelioiden ja näitten vanhempien pitäisi saada hyvät olosuhteet ja lämpimät suihkut fööneillä varustettuna. Onhan nämä kaikki hienoja asioita, mutta kuka ajaa Hyvinkäällä niitten muutamien aina ikäryhmässä olevien junioreitten asioita, jotka ovat päättäneet tulla jalkapalloilioiksi? Heitä, jotka haluavat treenata kovaa ja jossa hiki haisee ja kivut ovat arkipäivää. Heitä, joilla ei ole aikaa tietokoneille eikä paljoa kavereillekaan vaan pelkästään urheilulle ja koululle. Missä ovat näitten vähemmistöjen kannattajat ja heidän asioiden ajajat? Seura on kuitenkin urheiluseura johon harrastajat ovat tulleet ja ottaneet vallan.

 

Terv. Ari Pykälä-aho