Opetusvelvollisuudet oikeudenmukaisiksi

Kommentoitu viesti

Puurtava biologi
Vieras

#5 Yhtenäinen opetusvelvollisuus ei tasaa työn määrää

20.11.2010 01:41

Siis kaikille 20 tuntia viikossa opetusvelvollisuutta. Tietynlainen parannus, mutta vaikuttaako se tarpeeksi opettajien työmäärää tasaavasti. Ryhmänohjaajan/luokanvalvojan velvollisuuksia ei aina hoideta sillä yhdellä vuosiviikkotunnilla, josta toiset saavat vielä paremman korvauksen kuin toiset. Voiko yleensä opettajien työmäärää säädellä opetusvelvollisuudella. Toiset teettävät enemmän opettajan arvioitavaksi tulevia tehtäviä ja toiset vähemmän? Nuori opettaja joutuu alussa panostamaan tuntien valmisteluun huomattavasti enemmän kuin sitten myöhemmin "konkarina"? Uusi opsi voi aiheuttaa lisätöitä meille kaikille?
Suurin osa opettajista vie töitä myös kotiinsa, koska koulupäivän aikana ei kaikkea ehdi/voi hoitaa. Ainakin yläasteen ja lukion puolella opettajan työpäivä venyy usein koulussakin 8 tunnin mittaiseksi hyppytuntien ja muun toiminnan takia.
Kuka keksisi kaikille tasapuolisen ratkaisun!?

Vastaukset

Kokemusta on...

#13 Re: Yhtenäinen opetusvelvollisuus ei tasaa työn määrää

2014-08-11 13:13:11

#5: Puurtava biologi - Yhtenäinen opetusvelvollisuus ei tasaa työn määrää 

 Totuushan on se, että työmäärä ei ole sama kaikissa aineissa, joten opetusvelvollisuuskaan ei voi olla sama. Kotitöiden määrä riippuu hyvin paljon aineesta, jota opettaa. Toinen opettaja lähtee työpäivän päätyttyä kotiin viettämään vapaailtaa, toisella on laukku täynnä korjattavaa...