Salon synnytysosaston ja lastenosaston säilyttävä Salossa

Kommentoitu viesti


Vieras

#12 Re: Re:

06.04.2012 13:09

#10: - Re:

Synnyttäminen Salossa on jo nyt kriteereiden mukaan yhtä turvallista kuin Turussa. Kokonaiskustannuksissakaan ei suuria eroja.

Vastaukset


Vieras

#13 Re: Re: Re:

2012-04-06 13:31:44

#12: - Re: Re:  

 ...ööö... perustuen - mihin?

Salossa: Gynekologin pitää olla sairaalassa 30 min viiveellä. Anestesialääkärin pitää olla talossa 30 min viiveellä. Lastenlääkärin pitää olla talossa tunnin viiveellä. Joka päivä lastenlääkäriä ei ole saatavilla. Leikkaussalihoitajien pitää olla talossa 10 min viiveellä. Vastasyntyneiden teho-osastoa ei ole. Vastasyntyneiden tehohoitoon perehtynyttä lastenlääkäriä ei ole. Leikkaussaliin on synnytysosastolta matkaa 3 kerrosta hissillä. Ylimääräistä henkilökuntaa hätätilanteen sattuessa ei ole. Yllättävässä vuototilanteessa laboratoriohoitaja kutsutaan kotoa valmistelemaan punasolupusseja. Ei aikuisten teho-osastoa mikäli synnyttäjä tarvitsee tehostettua hoitoa.

Turussa: Anestesialääkäri, gynekologi ja lastenlääkäri paikalla sairaalassa 24/7. Hätäsektioon tarvittavat hoitajat paikalla ympäri vuorokauden. Leikkaussali synnytysosaston yhteydessä. Vastasyntyneiden teho-osasto löytyy, vastasyntyneiden tehohoitoon perehtynyt lastenlääkäri tulee pyydetäessä paikalle. Ympärivuorokautinen laboratoriopäivystys (=verensiirtomahdollisuus 24/7). Aikuisten teho-osasto löytyy. Yllättävän hätätilanteen sattuessa jokaisesta ammattiryhmästä löytyy paikalle hälytettävä kotipäivystäjä.

Mikä ylläolevasta kuulostaa siltä että homma on yhtä toimintavarmaa kummassakin paikassa? Aluesairaalan valmius on väistämättä yliopistosairaalaa huonompi. Kustannukset salossa ovat vähäisemmät koska infrastruktuuri (ja sitä kautta valmius hoitaa hätätilanteita) on kevyempi.