Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti


Vieras

#3510 Re:

09.04.2012 00:55

#21: Toni Piispanen -

Kannabis on aina portti kovempiin aineisiin. Kukaan ei aloita kovilla aineilla vaan yleensä lähdetään liikkeelle näillä miedoilla aineilla. Eikä kukaan kokeile ensimmäistä kertaa, ajatellen että haluaa narkkariksi. Toleranssi kasvaa koko ajan. Kokoajan joutuu lisäämään käyttöä että saa saman fiiliksen kuin ensimmäisellä kerralla ja lopulta on siirryttävä kovempiin aineisiin. Yksi kerta saattaa laukaista kannabispsykoosin ja jos palaset loksahtavat sopivasti paikalleen jopa skitsofrenian. Ja alan ammattilaisena voin kertoa että mielenalueen sairauksista se on niitä pahimpia harhoineen, ahdistuksineen ja pelkoineen. En missään nimessä kannata kannabista lailliseksi.

Vastaukset


Vieras

#3511 Re: Re:

2012-04-09 14:01:54

#3510: - Re:

Et kyllä miltään ammattilaiselta vaikuta...

 

Miksei alkoholin käyttäjät siirry vahvempiin?

 

Taidat nyt sekoittaa ongelma käyttäjät ja viihdekäyttäjät.   Ongelma käyttäjä vetää ihan mitä tahansa ollakseen sekaisin olkoot se laitonta tai ei.

kannabista voi nauttia ihan samalla tavalla kuin esim. alkoholia ihan vain vihteen vuoksi ilman ongelmia

 

Jos olet työskennellyt mielenterveys/p/päihde alalla niin sinun kyllä pitäisi tietää että jos käyttää päihdettä nini se ei automaattisesti tarkoita että olet päihteen ongelma käyttäjä.   vai oletko sinä alkoholisti jos juot laisllisen viiniä tai vietät iltaa baarissa olutta juoden?

 

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/eu-raportti-kannabis-tupakkaa-ja-alkoholia-turvallisempaa/2008/07/669288


Vieras

#3514 Re: Re:

2012-04-10 21:25:56

#3510: - Re:

Anteeksi, mutta nyt on pakko sanoa tähän väliin pari sanasta.

1) Porttiteoria johtuu lähinnä kannabiksen laittomuudesta. Sama diileri myy erittäin todennäköisesti muitakin päihteitä, kuin kannabista ja tästä aiheutuvat helppo saatavuus alentaa kynnystä ostaa ja kokeilla samalla myös jotain muuta. Lisäksi on pakko sanoa, että huumeista suosituin, kuningas alkoholi, on kylläkin yleensä se ensimmäinen aine, jota kokeillaan. Harva aloittaa kannabiksella ja päätyy alkoholiin.

2) Kaikissa päihteissä ei toleranssi kasva käytön myötä. Esimerkiksi salvian käytössä toleranssi on käänteinen.

3) Riski sairastua psykoosiin on kannabiksen käytössä yhtä suuri myös tässä meidän suomalaisten suosimassa alkoholissa, mutta harvoimpa siitä puhutaan.

Suosittelen sinua perehtymään asioihin hiukan enemmän. :)

I<3MJ

#3515 Re: Re:

2012-04-13 15:20:56

#3510: - Re:


Se että syyttää kannabista ihmisen kovien huumeiden käytöstä on tyhmää, Jokainen kaivaa itse oman kuoppansa. Voit kysyy keneltä vaan, en usko että kukaan narkkari on sitä mömmöään kasvilta ostanut? Pistäkää ihmiset vastuuseen omista valinnoistaan, älkää syyttäkö kannabista.