Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti


Vieras

#2582 #2579: Vieras - Re: #2571: vieras - #2559: - #2541: - Idiootit

27.11.2010 23:15

Kyllä täällä nyt niin kovasti puolustellaan tuota huumetta. Kysympähän vaan: Te käyttäjät jotka polttelette muka silloin tällöin voisitteko lopettaa polttamisen kokonaan? Ette, koska olette siitä jo riippuvaisia. Olen menettänyt monet ystäväni tuolle myrkylle ja he ovat siirtyneet siitä vahvempiin. En tule koskaan hyväksymään kannabista. EN KOSKAAN. Ja se ei muka ole portti vahvempiin huumeisiin, voi luoja! On jokaisen oma asia, haluaako pilata elämänsä huumeilla. Miksi ei vain voi kieltäytyä kun sitä tarjotaan? Kun ei koskaan aloitakkaan, säästyy monelta paskalta. Jos teillä on niin kova hinku polttaa kannabista muuttakaa sinne missä se on sallittua tai polttakaa kotonanne piilossa, mutta älkää tulko tänne avautumaan. En ole kiinnostunut teidän teorioistanne, koska se ei muuta mitään saati saa minua muuttamaan mielipidettäni.

Vastaukset

kärsivällinen vieras
Vieras

#2583 Re: #2579: Vieras - Re: #2571: vieras - #2559: - #2541: - Idiootit

2010-11-28 01:17:00

#2582: - #2579: Vieras - Re: #2571: vieras - #2559: - #2541: - Idiootit  

kyllä sinä sanoit totta.olen samaa mieltä kanssasi.

Hippi
Vieras

#2584 Re: #2579: Vieras - Re: #2571: vieras - #2559: - #2541: - Idiootit

2010-11-28 10:30:44

#2582: - #2579: Vieras - Re: #2571: vieras - #2559: - #2541: - Idiootit  

 

Henkilökohtaisesti tosiaan harjoitan kannabiksenkäyttöä vain piilossa kotioloissa. Juuri tästä syystä tänne tullaankin ajamaan kannabiksen laillistamista, sillä poliisi voi silti ratsata kämpän ja lyödä H-leiman otsaan. Onko reilua rangaista rikoksesta jolla ei ole uhria (muistutan että suomen lainsäädännön mukaan mm. itsemurha ei ole kiellettyä)? Mainitsit että olet "menettänyt monet ystäväni tuolle myrkylle ja he ovat siirtyneet siitä vahvempiin"; väitätkö että porttiteoria pitää sittenkin paikkansa? Kuiskutteliko kannabis kavereittesi korviin että "heroiini on parempi huume, vedä sitä extaasin kanssa", vai voisiko olla että diileriltä oli vain kannabis sopivasti "loppu" ja kaverisi meni ansaan? Kuitenkin kuten mainitsit "on jokaisen oma asia, haluaako pilata elämänsä huumeilla"; miksi tätä ei kunnioita muut, etkä näköjään sinäkään? Jos kerran jotkut haluavat "pilata" elämänsä käyttämällä jotakin, niin eikö se tosiaan ole ihan heidän oma asiansa ja siten myöskin heillä oikeus tehdä se? Miksi tulet vielä itkemään jatkokysymyksillä: "Eikö voisi olla vain käyttämättä", jos kerran ensin olet sitä mieltä että kunkin oma asia? Jos haet päihteetöntä elämää, voit muuttaa itse jonnekkin missä kaikki on kiellettyä. Täällä pohjantähden alla kuitenkin alkoholikulttuuri on jo niin yleisesti hyväksyttyä ettei mokoma deekukansa tule krapulastaan nousemaan. Kahviakin ryystetään kuin viimeistä päivää, eikä kukaan tunnu muistavan että siinäkin on kyseessä piriste. Miksei kukaan itke niitten perään jotka lihottavat itsensä pikaruoalla palleroiksi jotka eivät enää pysty nousemaan sängystä? Miksei kaikki elä juuri niinkuin minä haluaisin? Koska olemme erilaisia.
EWS
Vieras

#2591 Toistanpa taas itseäni

2010-11-28 17:32:48

#2582: - #2579: Vieras - Re: #2571: vieras - #2559: - #2541: - Idiootit  

Okei olet siis menettänyt monia ystäviäsi tuolle myrkylle, aloittivatko he päihteidenkäyttönsä viinalla, tupakalla, ganjalla vaiko kenties kahvilla? Epäilenpä että kukaan heistä ei ole ganjalla aloittanut ja tämä onkin sellainen asia joka pitää muistaa aina kun porttiteoria otetaan esiin.

Kuitenkin kirjotuksessasi on hyvä pointti: " polttakaa kotonanne piilossa, mutta älkää tulko tänne avautumaan". Juurikin noin, ei tässä monikaan halua(ainakaan kukaan täysjärkinen) sellaista tilannetta jossa jokainen suomalainen aikuinen olisi pilvessä 24/7. Tässä halutaan nimenomaan sitä että ne jotka haluavat käyttää kannabista voisivat käyttää sitä omassa rauhassa, eikä poliisin tarvitsisi näiden poltteluun tai pienimuotoiseen kotikasvatukseen puuttua.

Ja niin, miten nykyinen kieltolaki onnistui estämään näiden menettämiesi ystäviesi ajautumista  päihderiippuvaisiksi?

Vieras
Vieras

#2621 Re: #2579: Vieras - Re: #2571: vieras - #2559: - #2541: - Idiootit

2010-12-01 20:55:14

#2582: - #2579: Vieras - Re: #2571: vieras - #2559: - #2541: - Idiootit  

 " Te käyttäjät jotka polttelette muka silloin tällöin voisitteko lopettaa polttamisen kokonaan? Ette, koska olette siitä jo riippuvaisia. Olen menettänyt monet ystäväni tuolle myrkylle ja he ovat siirtyneet siitä vahvempiin. En tule koskaan hyväksymään kannabista. EN KOSKAAN. Ja se ei muka ole portti vahvempiin huumeisiin, voi luoja! On jokaisen oma asia, haluaako pilata elämänsä huumeilla. Miksi ei vain voi kieltäytyä kun sitä tarjotaan?"

Noniin. Ensinnäkin, kannabiksesta ei tule fyysisesti riippuvaiseksi, kuten heroiinista, kokaiinista, tupakasta, alkoholista yms. Siitä on virallisia tutkimuksia! Psykologinen riippuvuus voi syntyä (ja usein syntyykin) itseäsi miellyttäviin asioihin, kuten tunnetuimpana paheena kenties SUKLAA(?). Näin saattaisit pitää myös kannabiksesta niin, että haluaisit sen viikottaisen annoksesi.

"Olen menettänyt monet ystäväni tuolle myrkylle ja he ovat siirtyneet siitä vahvempiin."

Tähän aiheeseen voitaisiin jämähtää pitkäksikin. 

1) Kannabis ei ole myrkky. Siinä ei ole mitään myrkyllistä. Kannabikseen ei ole kukaan koskaan kuollut. Ainoa, mitä siinä on on THC:ta. Jotta saisit delta-9-tetrahydrokannabinolia kuolettavan annokset, sinun tarvitsisi polttaa 15 000 jointtia 20 minuutin aikana. Kokeile, pystytkö tähän. Ja ihan vertaukseksi, paljonko pitäisi juoda vettä saadaksesi kuolettavan annoksen? 8 litraa.

2) Mielestäsi he ovat siirtyneet kannabiksesta vahvempiin huumeisiin. Alkoholi on niin moninkertaisesti päihdyttävämpää kuin kannabis, ettet sitä edes käsitä. Itse tiedän kokemuksesta. Miten on siis mahdollista, että ystäväsi ovat siirtyneet kannabiksesta vahvempaan kun alkoholi jo on paljon vahvempi huume? Vai ovatko ystäväsi olleet läpi elämänsä absolutisteja? Miksi unohdat tästä sinun ketjustasi alkoholin? Jos sinun porttiteoriasi pitää kerran paikkaansa, niin eikö ne ole juuri tupakka, kahvi ja alkoholi ne portit vahvempiin huumeisiin? Miksi kaikista maailman huumeista se on aina kannabis? Ihmisen päihtymis-/rentoutumistarpeen tyydyttäminen aloitetaan lähes poikkeuksetta alkoholilla. Joillekin se ei riitä, tarvitaan vahvempaa. Sitä kannabis ei ole.

3) Miksi siirrät ongelmat ystävistäsi kannabikseen? Jotkut ihmiset ovat vain henkisesti heikkoja yksilöitä, eivät saa otettua itseään niskasta kiinni. HE käyttävät ainetta väärin. Jos muut osaavat käyttää aineita oikein, kohtuudella, niin miksi syytät AINETTA VÄÄRINKÄYTTÄJIEN SIJAAN? Miksi demonisoit kannabiksen, vaikka ongelma nimenomaan on ystävissäsi? Väitän, ettei kukaan tasapainoinen/järjellä varustettu ihminen "hurahda" mihinkään kannabiksen veroiseen piristeeseen niin pahasti, että koko elämä kärsii. Kannabis ei aja sinua millään tavalla vahvempiin huumeisiin. Parhaiten ongelmatapauksia autetaan, kun apu osoitetaan suoraan heille, eikä tehdä heistä mitään 2. luokan kansalaisia. Nyt isoin osa resursseista menee tämän niin mystisen ja pahan kannabiksen jahtaamiseen. Se kun ei tule ikinä loppumaan maailmasta, sen käyttäjät saavat kasvinsa aina.

4) Kannabis ei siis aiheuta riippuvuutta. Joten sen jättäminen pois ei tasapainoiselle, järjellä varustetulle ihmiselle aiheuta juurikaan ongelmia.

Toki mielipiteitä saa olla, enkä kaikesta huolimatta kyseenalaista kokemustasi. Mielestäni vain perustelet kantasi väärillä asioilla. Esimerkiksi yksikään minun kannabista käyttävistä tuttavistani (joita riittää, ihan normaaleja ihmisiä, opiskelijoista arvostetuissa ammatteissa toimiviin) ei ole ongelmakäyttäjä. Kenelläkään heistä kannabis ei vaikuta elämään mitenkään negatiivisesti, paitsi ainostaan h-merkintä niillä, jotka ovat kiinni jääneet. Tämän jälkeen heille ei asiantiimoilta enää ole mitään menetettävää.

Pointtini on se, että sinun ystäväsi olivat väärinkäyttäjiä, minun eivät. Kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia. Yhden ongelma ei ole toisella ongelma. Maailma ei pyöri sinun ympärilläsi. Maksaisin enemmän kuin mieluummin veroa kannabiksesta, jotta voisin joka perjantai töiden jälkeen yhden jointin polttaa, rentoutua sohvalla ja kuunnella musiikkia, syödä hyvin, olla rauhassa. Nyt se ei ole mahdollista kuin muutamassa Euroopan maassa. En halua myrkyttää kehoani alkoholilla, saatikka millään muullakaan myrkyllisellä aineella.

Tutustu palkittuun dokumenttiin: The Union: The business behind getting high. Ei mitään propagandaa suuntaan eikä toiseen, vaan faktoja faktojen perään. Myös kannabista tutkiviin tutkimuksiin kannattaa tutustua. Tämä ihmisten tietämättömyys on oikeasti sydäntäraastavaa. Vedotaan asioihin, jotka eivät pidä paikkaansa.

En väitä, että kannabis on maailmanparantaja/-pelastaja. Se ei vaan todellakaan ole niin paha aine, kuin ihmisten annetaan ymmärtää. Huumevalistusten pelkokuvat pitävät pelottavan usein paikkaansa vahvoissa huumeissa, ei kannabiksessa. Nykyaikainen huumevalistus on suorastaan valetta kannabiksen osalta. Tietenkään kannabis ei sovi kaikille, niinkuin ei alkoholikaan, eikä tupakka, eikä roskaruoka, eikä raha jne... Ihmiset ovat erilaisia.

Nykyinen kieltolain yritys kitkeä kannabiksen käyttöä on kuin yrittäisi poistaa omaa varjoa. Sitä saa kyllä vähän kitkettyä pois, muttei se koskaan poistu, toisaalla se kasvaa. Poistamalla kieltolaki ja perustamalla huumevalistus faktoihin saataisiin parempia tuloksia, kuin nykyään. Rahaa jäisi todellisten rikollisten jahtaamiseen, ei viherpeukaloiden. Kahdesti olen tuntemattomalta humalaiselta saanut väkivaltaa osakseni, vailla todellista syytä. Pilvessä olevat ihmiset eivät todellakaan rähinöi, tapa ketään, ei edes suutu kenellekään. Jo pelkästään siksi se aine olisi todella tervetullut Suomeen.

Hyvää Joulua ja Rakkautta kaikille.