KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

tuula säteri
Vieras

#1 Kissat pakkasessa

05.12.2010 16:08

Vastuuntunnottomien ihmisten jälkien korjaaminen tulee kaikille osapuolille aina kalliiksi, niin KKY:llekin. Olisi niin paljon järkevämpää puuttua ongelman aiheuttajiin kuin ikäviin seurauksiin. Omassa lähiympäristössäni on yksi eläinsuojeluviranomaistenkin tuntema "kissahautomo", josta tulee säännöllisin väliajoin nälkäisiä ja hoitamattomia kulkureita pihaani. Valvontaeläinlääkärin mukaan asiaan ei voi muka puuttua, koska eläinsuojelulaki ei anna siihen välineitä. Lakiin tutustuneena olen kuitenkin sitä mieltä, että se määrittelee eläinten hyvän hoidon tarkkaan ja antaa valvontaviranomaisillekin hyvän valikoiman eri keinoja puuttua eläinten kaltoinkohteluun. Jääkin viranomaisten fiksuuden varaan kuinka lakia tulkitaan. Nollatoleranssi vaatii valvontaviranomaisilta rohkeutta, käytänteiden muutos lähtee kuitenkin aina yksilötasolta liikkeelle. Muutosta odotellessani loukutan (rikon siis lakia) edelleenkin pihaani tulleet kissat pois kulkemasta!

Vastaukset

Vieras
Vieras

#400 Re: Kissat pakkasessa

2010-12-18 21:00:44

#1: tuula säteri - Kissat pakkasessa  

 HYVÄ! Tuula Säteri!

Olet ensimmäinen,joka puhuu asiaa! "hautomoita" on joka puolella,niistä kerätään "tuotosta"vuodesta toiseen,eikä mikään muutu.

 

Todellakin:laki antaa kyllä mahdollisuudet puuttua näihin paikkoihin.Pitää tosiaan osata kertoa jopa valvontaeläinlääkärille ,mitä laki määrää kissan pitopaikasta.Järkyttävää,että akka maalaisen pitää tietää enemmän,kuin virkaansa hoitava ja siihen valittu henkilö.Pitkin hampain ne tietenkin suhtautuu--uskovat kyllä,kun ei periksi anna.

Siihen asti:loukuttele ihan hyvällä omallatunnolla kaikki kissat naapurin hautomosta!! 

 

Vieras
Vieras

#994 Re: Kissat pakkasessa tai muuten pulassa

2011-02-17 14:30:57

#1: tuula säteri - Kissat pakkasessa  

 Tuula S.kirjoittaa asiaa suoraan kentältä, valveutuneena eläinsuojeluihmisenä, joka omassa lähipiirissään näkee, mistä ongelmat saavat alkunsa. Tässä kohtaa ennaltahkäisevän eläinsuojelun (esim. kissojen leikkaamiseen ohjaaminen ja valistaminen) sekä toimivat yhteydet mm. eläinlääkäreihin sekä eläinsuojelu- ja terveysviranomaisiin ovat toiminnan a ja o. Eksyneet, hylätyt  ja luontoon syntyneet kissat autetaan luonnollisestikin niin vapaaehtoistoimijoiden kuin löytäeläintalojenkin toimesta, mutta ongelmien ennaltaehkäisyyn panostaminen kantaa hedelmää pitemmän ajan kuluessa ja nostaa kissan arvoa lemmikkinä ja perheenjäsenenä.

Monella saralla voi tehdä eläinsuojelua. Yksi tahtoo toimia ensikotina, toinen valistaa, kolmas ja loput tehdä jotakin muuta. Annettakoon arvo kaikelle, toisia mollaamatta.