'Kiitos, herra kenraali!' - Suomen kansan avoin kiitosadressi

Kommentoitu viesti

sisällissodan tuulahduksia vuonna 2012

#81

11.06.2012 13:46

"Allekirjoita tai tulee ydinsota!" No huh huh. Että ydinsodan syttyminen ratkaistaan sillä, kirjoittaako kansalainen N.N. jonkun yhdentekevän adressin jossain yhdentekevällä saitilla?

Mietipä tapaus Breivikiä. Olennaista ei ole se, että Breivikin todellisuuskäsitys on vinksallaan, hänhän kuvittelee olevansa länsimaita ja kristinuskoa puolustava ritari. Olennaista on se, että näin Breivik ajattelee. Kun ihminen ajattelee jollakin tavalla, ajattelusta voi seurata toimintaa. Eikö siksi ole ihan hyödyllistä tietää, mitä venäläinen militaristi ajattelee?

Se nyt on aivan yhdentekevää kuka tämänkin adressin allekirjoittaa tai jättää allekirjoittamatta, siinä ei maailma liikahda mikrometriäkään mihinkään suuntaan. Ulkona paistaa aurinko, minä lähden parvekkeelle homovissylle. (Satun muuten olemaan hetero, mutta tuo siiderin nimitys juutuupissa jäi mieleen..)

Vastaukset

Realisti

#82 Re:

2012-06-11 13:58:15

#81: sisällissodan tuulahduksia vuonna 2012 -

Onhan se tavallaan hyvä tietää mitä naapurissa ajatellaan, vaikka ei tuossa nyt kovin paljon uutta tullut ilmi. Mutta, se, että lähetetään jonkinlainen "kiitosadressi" siitä, että kenraali tulee ja esittää korulauseisiin kätketyn uhkauksen on minusta lähinnä säälittävää. (Joka toisessa adressissa uhotaan, miten milloin mikäkin on "maanpetoksellista toimintaa", koska se tuntuu olevan jonkinlainen muotitermi nykyään, mutta tässä tapauksessa voitaisiin ehkä jo vähän fundeerata missä mennään.)