'Kiitos, herra kenraali!' - Suomen kansan avoin kiitosadressi

TÄMÄ ADRESSI ON SULJETTU JA SE TOIMITETAAN KENRAALI MAKAROVILLE JA VENÄJÄN VALTION EDUSTAJILLE

Kiitos kaikille adressin allekirjoittaneille,

14.6.2012

Janus Putkonen

 

***

 

Venäjän asevoimien komentajan asiattomasta ja epädiplomaattisesta kohtelusta tyrmistyneet suomalaiset aikovat lähettää kenraali Makaroville lämpimän kiitoksensa näkemyksekkäästä puheestaan ja ystävällishenkisestä vierailustaan Suomessa. Kiitosadressi kenraali Nikolai Makaroville on avattu.

8.6.2012, Verkkomedia.org

 

'Kiitos, herra kenraali!' - Suomen kansan avoin kiitosadressi

"Haluan vielä kerran vakuuttaa, että Venäjän toimet asevoimien uudistamiseksi eivät ole suunnattu ystävällismielisiä naapurimaita vastaan. Suomen suhteen uskomme, että Suomi pysyy liittoutumattomana eikä liity Natoon ja toivomme myös, että maittemme välinen sotilasyhteistyö syvenee edelleen," sanoi kenraali Nikolai Makarov puheessaan suomalaisyleisölle tiistaina 5.6.

Puheessaan valtiovierailunsa aikana Venäjän asevoimien komentaja sanoi siis ääneen juuri sen. joka on myös mielipidetiedusteluiden mukaan Suomen kansan enemmistön näkemys Suomen liittoutumattomuuden puolesta. Toivomuksen esittämistä ei voi kutsua uhkailuksi, kuten se Suomessa uutisoitiin ja kommentoitiin.

"Kerroitte meille suomalaisille maamme pyrkimyksistä ja sen toimista sotilasliitto NATO:ssa myös paljon sellaista, jota meille Suomen kansalaisille ei ole aiemmin omien johtajiemme toimesta kerrottu tai haluttu kertoa. Arvostan erityisesti esittämienne Venäjän virallisten näkökantojen huolellisia perusteluja, ajankohtaisuutta, tarkkuutta sekä niiden sisältämää runsaan ystävällismielistä luonnetta," totesi kirjoituksessaan Janus Putkonen, joka avasi avoimen kiitosadressin kenraalin puheesta ja vierailusta maassamme, siitä syntyneen aiheettomaksi sekä vahingollikseksi arvioitavan sensaation jälkeen.

Vasta kokonaisuudessaan Yleisradion julkaisema kenraali Nikolai Makarovin esittämä puhe 5.6.2012 paljasti meille suomalaisille, kuinka loukkaavalla ja vastenmielisellä tavalla arvovaltaista valtiovierastamme on kohdeltu maassamme lehdistön sekä poliittisen johtajiston toimesta. Perusteettoman sensaation tavoitteena on ollut selvästi valtioidemme välisten suhteiden vahingoittaminen ja Venäjä-vastaisuuden lietsominen poliittisista syistä. Tämä on synnyttänyt aiheellisen kansalaishuolen.

Rauhaa, keskinäistä kunnioitusta ja hyviä suhteitamme kunnioittavina Suomen kansalaisina me irtisanoudumme jyrkästi korkeimman valtiojohtomme antamista lausunnoista ja keskinäisistä juonittelusta. Haluamme viestittää tämän avoimen adressin avulla, kuinka suuresti me osaammekaan arvostaa myös Venäjän esittämää toivomusta Suomen pysymisestä sotilaallisesti liittoutumattomana maana.

Kenraalin puhe 5.6. kokonaisuudessaan: (YLE-uutiset 7.6.2012)

 

Tiedoksi:

Tämä kiitosadressi, jonka sisältö on liiteosineen alla mainittu, toimitetaan Venäjän suurlähetystön edustajille Helsingissä torstaina 14.6.2012. Kiitosadressi osoitetaan edelleen toimitettavaksi suoraan kenraali Nikolai Makaroville ja kopio siitä Venäjän valtion edustajille vapaasti jaettavaksi. Adressi suljetaan 14.6. klo 12. Avoimeen mielenilmaukseen poliittisen johdomme nykytoimia vastaan on mahdollisuus osallistua samalla päivämäärällä klo 17-19 Eduskuntatalolla, jossa järjestetetään mielenosoitus Suomen itsenäisen päätösvallan puolesta:

 

***
Adressiosa

 

Herra kenraali Makarov!

Tunnemme tulleemme kavalasti ja vahingonhakuisesti harhaanjohdetuiksi liittyen välittämäänne viestiin Venäjän yhteistyöhalusta. Haluamme suomalaisen kansan hyvän tahdon osoituksena välittää teille tämän vilpittömän sekä erityisen kiitosadressin, jonka toivomme osoittavan sitä kiitollisuutta, jonka monella tapaa opettavainen vierailunne maassamme synnytti.

Me suomalaiset arvostamme maamme sotilaallista liittoutumattomuutta, jonka osoititte olevan myös Venäjän toiveen mukaista. Esitämme pahoittelumme, mikäli vastuuttomasti ja maamme etujen vastaisesti toiminut valtiojohtajisto ja media aiheutti teille väärin teoin ja sanoin mielipahaa tai harmia.

Yhteisen kiitosadressin liitteinä toimitettavat erilliset kiitospuheet ja lausahdukset ovat kansalaisten tunteman henkilökohtaisen huolenilmauksen osoituksia, jotka saattavat olla monella tapaa suunnattu enemmän huolemme aiheuttajille, kuin herralle kenraalille, mutta toivottavasti nekin osaltaan antavat teille selkeän kuvan niistä tunnoista, joita me epätoivotussa tilanteessa Suomen kansalaisina tunnemme.

Venäjän valtiojohdolle haluamme viestittää tunnetun tosiasian, ettei Suomen NATO-yhteistyöhön ole annettu suomalaisten vaikuttaa. Suomen kansan enemmistön mielipiteen pohjalta ei nykyistä huolta Suomen sotilaallisen aseman mahdollisesta muuttumisesta olisi päässyt edes syntymään. Suomen NATO-kysymyksen käsittelyssä ei ole kunnioitettu demokratian perussääntöä. Maamme hivutus kohti sotilasliittoa on tapahtunut pienen vähemmistön vaatimuksena ja ilman demokraattista prosessia.

Venäjän kansalle viestitämme lämpimän terveyhdyksemme ja haluamme muistuttaa, kuinka suuresti me pidämmekään arvossa Venäjää suurena mahdollisuutena, emme suinkaan uhkana. Kunnioitamme maanne intressejä ja toivomme rauhaisaa sekä ystävällismielistä kanssakäyntiä myös tulevaisuudessa.

Toivottavasti tämä teille henkilökohtaisesti osoittamamme lämminhenkinen kiitossanoma tulee kuulluksi, eikä vain kotipiirissänne tai Venäjän esikunnassa, vaan kautta Venäjän maan. Keskinäisen kunnioituksen, ystävyyden ja rauhan puolesta arvon herra komentaja-kenraalia ja varapuolustusministeriä tervehtien,

Allekirjoittaneet Suomen kansalaiset

 

 

***
Lisätietoja, yleistä

 

Verkkomedia.org toimitus huolehtii tämän adressin saattamisen Venäjän edustajille ja julkaisee asiaa koskevaa tiedotemateriaalia.

Adressi tullaan toivomuksen mukaan kääntämään kielille Englanti, Ruotsi ja Venäjä.

Poimimme eri kommenttiosastoilta sattumanvaraisesti mukaan hyvin laadittuja lisätervehdyksiä ja kommentteja adressin epävirallisen osan liitteeksi. Nämä voivat olla myös nimettömiä, erillisiä lauseita tai lausahduksia.

Liitemateriaaleja kiitosadressiin voi ehdottaa sähköpostitse: info@verkkomedia.org

Adressin alulle saattaja ja ideankantaja on yksityishenkilönä Janus Putkonen,janus.putkonen@verkkomedia.org

 

***
Liiteosa, Janus Putkosen kiitospuhe

 

Huom! Kiitosadressin perustajan laatima kiitospuhe on adressin epävirallinen liiteosa, eikä se edusta varsinaisen kiitosadressin allekirjoittaneiden näkemystä. Kiitospuheen tarkoitus on lisävalaista tuntemuksia ja herättää keskustelua.

 

Kiitospuhe kenraali Makaroville puheesta ja vierailusta Suomessa

"Kyllä, haluan kiittää lämpimästi teitä, kenraali Nikolai Makarov, kerrassaan hienosta, asiantuntevasta ja diplomaattisesta puheestanne 5.6.2012. Kerroitte meille suomalaisille maamme pyrkimyksistä ja sen toimista sotilasliitto NATO:ssa myös paljon sellaista, jota meille Suomen kansalaisille ei ole aiemmin omien johtajiemme toimesta kerrottu tai haluttu kertoa.

Arvostankin erityisesti esittämienne Venäjän virallisten näkökantojen huolellisia perusteluja, ajankohtaisuutta, tarkkuutta sekä niiden sisältämää runsaan ystävällismielistä luonnetta..."

Lue lisää: