Pelastushelikopteri ASLAKin toiminnan jatkuminen keskeltä Lappia

Kommentoitu viesti


Vieras

#33 Kriittistä hoitoa tarvitseva potilas.

15.12.2010 20:10

Unohdetaan, että roista lähtee paljon potilaita Ouluun, jotka tarvitsevat neurokirurgin yms. muun sellaisen hoitoa, jota ei ole saatavilla roissa. Tällöin helikopteri olisi lähellä ja voisi suorittaa välittömän henkeä uhkaavan siirron Ouluun, jossa nopeus on tärkeintä. Ambulanssit kykenevät hoitamaan maakunnissa yhtä hyvin kuin Aslak, Aslak on vain nopeampi kuljettaja, jota tarvitaan roissa Oulun potilassiirtoihin ja tietysti se ehtii maakuntiinkin, jossa potilas on jo yhtä korkeatasoisen hoidon omaavissa käsissä, kuin Aslak tällä hetkellä ilman lääkäriä. Ja näissä siirroissa täytyy olla lääkäri, joka ensiavusta helposti matkaan lähtee. Tällä hetkellä siirrot hoitaa roin lanssit.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#40 Re: Kriittistä hoitoa tarvitseva potilas.

2010-12-15 22:34:29

#33: - Kriittistä hoitoa tarvitseva potilas.  

 

Eli nämä Ouluun Roista siirrettävät potilaat on sinun mukaasi tärkeämpiä kuin esim. Ylä-Lapin potilaat joita odottaa monen tunnin kyyti ambulanssissa jos siihen asti kerkiää edes...

Vieras
Vieras

#95 Re: Kriittistä hoitoa tarvitseva potilas.

2010-12-29 19:14:43

#33: - Kriittistä hoitoa tarvitseva potilas.  

Tallaisissa tapauksissa kopteri ehtii mainiosti tulla tilattuna paikalle. Ja nain on tehty jo vuosien ajan. Ei potilasta "heiteta" kopteriin, vaan alustava tilaus lahtee jo paivystavalta laakarilta kaikkien hoitotoimenpiteiden aikana. Kaikki tama kestaa vahintaan sen ajan, kun kopteri tulee esim. Sodankylasta tai Oulusta (Sepe).