Pelastushelikopteri ASLAKin toiminnan jatkuminen keskeltä Lappia

Eero Heikkilä
Vieras

#76

18.12.2010 10:22

Aina silloin tällöin Aslakin porukoiden kanssa samoilla työtehtävillä touhuavana toivon, että ihan kaikkea hyvää ei meiltä vietäisi pois.. Kyllä Aslakin paikka jo pelkästään syrjäisimpien paikkojen, mahdollisimman nopean tavoittamisen vuoksi on nimenomaan keskellä Lappia, Sodankylässä. Ja mitä helikopterityyppiin tulee, niin taitaapa tuo laite olla yksi parhaimmista Suomessa käytettävistä koptereista, muut pelastushekot ja jopa osa Rajan koptereista mukaanluettuina.
Jukka Vierma
Vieras

#77 Tarkistuksen paikka

18.12.2010 12:12

Olisi tosi hauska tietää paljonko oikeasti verotuloja ,tulee Sodankylän Kunnalla. Mitenkäs tankkaus koska Neste Oil veti lehtitietojen mukaan kentältä säiliöt veken
jhkhk
Vieras

#78

18.12.2010 12:34

Vaikken Lapista olekaan ja tämä ei sillä tavalla kosketa minua suoraan, mutta päätin allekirjoittaa. Alkaa ärsyttää syrjäseutujen palvelujen lakkauttaminen ja tässä sentään on kyse ihmishengistä.
Tyrmistynyt keskeltä Lappia
Vieras

#79 Päätettyhän se jo on...

18.12.2010 20:13

että Aslak siirtyy Rovaniemelle! Kuulemma "leimat jo papereissa..." että ei meidän tarvi enää huolehtia. Kyllä Hemssi ja muut päättäjät osaa puljata hommat niin pieleen, kun katsovat hienoja käppyröitä ja diagrammejaan - asukaspohjaan sitoutettuja päätöksiä kuulemmma.

Ei muutaku viiminen sammuttaa valot Lapista, ku lähtee...

Mutta niinku joklu sanoi edellä, on se Lapin asukkaalla yhtä kallis henki ku Mannerheikintien tallaajalla - vai pitäisikö sanoa Lordiaukion heikillä...?
Tapio Kaulanen
Vieras

#80 Aslak Sodankylään

18.12.2010 20:21

Sodankylä on keskellä Lappia ja sieltä saavutetaan kaikki maakunnan paikat samanarvoisesti. Olemassa oleva organisaatio ja osaava henkilöstö.Tiedän erään nuoren pojan joka Aslakin ansiosta säästyi pysyvältä vammautumiselta, kun halkomakone repi peukalon irti ja vaurioitti kättä.Poika parani täysin koska hoitoonsaanti oli nopea ja kopteri kohtuullisen lähellä.Hänet saatiin myös nopeasti Tampereelle, kuten tämä sotilashenkilö Aslakin uutissivulla.15 vuotiaan pysyvä vammautuminen loppuelämäksi olisi maksanut hirvittävästi ja nyt se estettiin.Aslakin miehistölle pyysi pojan isä, jo jokunen vuosi sitten, välittämään kiitokset eli tässä ne tulevat.Parempi myöhään kun ei lainkaan.Rahoituspohja ihmetyttää kun budjetista ei valtiolla löydy rahaa tai ei haluta sitä maan periferiaan edes antaa.Keräyksiin olen roponi antanut ja annan jatkossakin.Toivon kuitenkin,että Helsingin päättäjät järkiintyvät ja opettelevat Suomen maantietonsa paremmin.
Yhden kopterin malli ei jätä vaihtoehtoja.Jos kahden malli olisi tulossa, niin silloin Rovaniemi olisi hyvä paikka - muuten ei.
Vieras
Vieras

#81 Re: Kommentti

18.12.2010 20:36

#21: Jäitä hattuun - Kommentti 

 priorisoi sinä vaan niitten lasies takaa miten haluat, mutta tosiasiat voit lukea valtaosan tämän palstan kommenteista... Aslak kuuluisi olla Sodankylässä - keskeisellä paikalla ja kopterityyppi on yksi parhaista, henkilöstöineen päivineen! Kiitos Aslak näistä vuosista - olet pelastanut monia sieluja!!!

Paikkakuntalainen mutta Lapissa työn puolesta reissaava
Vieras

#82 Politiikka pois, tämän ei pitäisi olla poliittinen ratkaisu mitenkään

18.12.2010 20:57

"Olisi tosi hauska tietää paljonko oikeasti verotuloja ,tulee Sodankylän Kunnalla. Mitenkäs tankkaus koska Neste Oil veti lehtitietojen mukaan kentältä säiliöt veken"

Viermakin voisi vähintään täällä lopettaa tuon politikoinnin, eikö tässä puhuta ihmisten pelastamisesta eikä mahdollisista tuloista kunnalle, tässähän on kyse ihmishenkien pelastamisesta? Käytännössä sijoituspaikkana Sodankylä on kaikkien faktatietojen perusteella paras potilaiden saavutettavuuden ja heidän jatkohoitoon toimittamisen kannalta, sitä ei voi kukaan kiistää.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.12.2010 23:41


Tuomas Tuisku
Vieras

#84

19.12.2010 11:54

HEMS Hallinnointi Oy:n perustelut Lapin lääkäri- ja pelastushelikopterin sijoittamiselle Rovaniemelle ovat ontuvat. Lapin osalta kyseessä on täysin erilainen tilanne muihin paikkakuntiin verrattuna erittäin pitkien etäisyyksien ja vaikeakulkuisen maaston vuoksi. Keskelle Lappia Sodankylään sijoitettuna pelastushelikopteri palvelee parhaiten mahdollisimman suurta aluetta vaikka koko Lappia ei tavoiteta silloinkaan. Rovaniemeltä käsin vasteaika keski-Lappiin ja ylemmäs on jo liian pitkä. Tässä tilanteessa ei voi pelkästään tarkastella tavoitettavien potilaiden volyymia, kyse on myös tasa-arvosta. Sitäpaitsi Rovaniemellä on rajan tukikohta helikoptereineen, joihin voidaan tarvittaessa tukeutua, kuten on tehtykin.

Lapin sairaanhoitopiirin hallitus on antamansa lausunnon perusteella osaltaan vaikuttanut sijoituspaikkapäätökseen. Hekään eivät nähneet laajojen haja-asutusalueiden saavutettavuutta kohtuullisessa ajassa riittävän painavana perusteluna.
Jorkkja
Vieras

#85 Kerro jotain Aslak

19.12.2010 20:56

Olisi kyllä ihan kiva tietää jotain tilastoja, miten Aslak lentää tai yleensä toimii. Totta helskutissa tilastoja voidaan tarvetsoida, aina kuhunkin kysymykseen, mutta miten se on toiminta tavallisen ihmisen kannalta??? Miten se on etelän hemssin toiminta tavallisen ihmisen kannalta ???
Pystyttekö vastaamaan näihin kysymyksiin.
Voidaanko mitenkään suhteuttaa toimintaa esim. etelä ja lappi?? Ministeriö varmaankin tekee näin sillä jostainhan se etelän kannattavuus löytyy???
juuriharja
Vieras

#86 huono juttu

19.12.2010 21:10

Onko totta, että toi jyri-pomo on entinen Trafin tarkastaja, joka ei pärjänny edes siinä hommassa. Sillähän oli virkavapaata Trafin hommasta, virkavapaa meni kivuttomasti virkavapaalla. Tarkoitan siis bondeija, maksamatonta koulutusta, jonka koulutettava sitoutuu maksamaan takaisin ... Jyri kävi jotain kursseja valtion laskuun ja meni sitten virkavapaale, no 65.000€ bondit kuluivat sinä aikana. On kyllä erikoista ja valtiolle edullista kouluttaa mies ja laskea se virkavapaalle, jona aikan velka kuittaantuu???

Hei Vehviläinen oletko enää Kim Salosen messissä. Ylijohtaja Kim Salonen taitaa huijata valtiota? Näin täytyy ajatella!!  Trafi-Ilmailussa ei synny edes laskutettavaa, mikään sisään menevä impulssi ei synnytä saatavaa?? hei hei ...  ei yritys voi toimia noin?? Finnairi sai tiettävästi anteeksi 45.000@ maksuja kun ei ollut ehditty laskuttaa... mutta 100€ ehditään periä kyllä pienyrittäjältä. Onko vai eikö korruption tunnusmerkkejä ???? ei- ei... ei tietenkään.......................

No mutta valtion tilintarkastastaja ole sinä tummassa puvussa ja siinäpä kaikki... ólin ennen virastossa missä kävi valtion tilintarkastaja ... voi ja voihan masennus ei näin voi eikä saa veronmaksajia pettää. Tämä oli pohjanoteeraus mitä ikinä olen nähnyt!! ja kysymys oli Ilmailuhallinnosta.. voi hirtä itsesi Kimi ei näin voi olla 2010 ei peijakas....

Psykedeelisesti ottaen näin on .... Kimi pienelle eläkkeelle, väärinkäytösten vuoksi ja Lamberilta perutaan koko eläke.


Vieras

#87 Säästöjä ensihoidon kustannuksella.

20.12.2010 11:46

Jos Keski-Lapista ollaan viemässä helikopteria Rovaniemelle, niin ei se Torniossakaan nähtävästi hyvin mene:
http://www.pohjolansanomat.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=PSA_newssite%2FAMLayout&cid=1194658698042&p=1194613330149&pagename=PSAWrapper
Taustalla taas kilpailutus...

Ja sama säästölinja jatkuu Akaalla:
http://epensihoito.net/fi/julkaistut-uutiset/1-uusimmat-uutiset/83-akaa-saeaestaeae-ambulanssien-laeaekkeistae


Vieras

#88

20.12.2010 12:02

Allekirjoitan vaikken Lapista olekaan. Paljon Lapissa vierailleena on surullista nähdä, kuinka se kuihtuu kuihtumistaan ja palveluja ja yrityksiä lakkautetaan.
Vieras
Vieras

#89 Re: Turbonaattori

20.12.2010 21:49

#76: Eero Heikkilä -  

 Niin ja ne kustannukset tai kustannusvaikuttavuus. Aslak vie kuukaudessa 300 000 €, hallintoa pyörittää tukiyhdistys toiminnanjohtajineen ja Heliflite Oy vie myös suuren osan. Kopteri on todella tarpeellinen Lapissa ja sen tarpeen täyttää rajan kopteri. Aslakin saaduista hälytyksistä maayksikkö peruu varmasti yli 70%. Aslak nousee ilmaan kaiken varmuudeksi ja jokainen lähtö maksaa.Aslakin hälytskriteerit täysin perusteettomat. Aivan älytöntä rahan haaskausta koko Aslak turhine nousuineen ja peruutuksineen.

Jorma Lappalainen
Vieras

#90 Aslakin paikka on Sodankylä

21.12.2010 02:26

Aslak toiminut Sodankylässä kymmenen vuotta. Sinä aikana saatua kokemusta tulee käyttää edelleen hyödyksi. Lappi on niin laaja alue, että jollakin mahdollisesti ulkomaalaisilla miehitetyn kopterin alue- ja säätuntemukseen menee oma aikansa saavuttaakseen sen tason mikä Aslakin lentäjillä on.

Lapin toimintaa ei pidä rinnastaa johonkin eteläisemmän alueen toimintaan. On myös muistettava lisääntyneen matkailun tarpeet. Turvallisuuden tunnetta voidaan asiakkaille vahvistaa kaikessa toiminnassa mikä suuntautuu erämaahan. Puoli tuntia voi olla ratkaisevaa henkiinjäämiselle, minka matka Rovaniemeltä veisi esim. Inarin tai Utsjoen kairaan.

Sodankylässä on lentokentällä hyvät toimitilat ja huoltovalmiudet, jotka nekin pitää rakentaa, jos sijoituspaikka muuttuu.

Kyllä nyt pitäisi painopiste-ajattelun kallistua paikan keskeisyydelle. Toimintaa voidaan varmaan siihen ympärille kehittää niin hyväksi kuin halutaan. Kaikki on vain riippuvainen siitä halutaanko näin toimia.

Vieras
Vieras

#91 Re: Säästöjä ensihoidon kustannuksella.

21.12.2010 13:27


Vieras

#92

21.12.2010 18:14

"Kopteri on todella tarpeellinen Lapissa ja sen tarpeen täyttää rajan kopteri."

Ei rajavartiolaitoksen koptereista mitään hyötyä ole hems toiminnassa,koska niillä ei ole ensihoitohenkilökuntaa. Kyllä ne SAR tehtävät hoitaa,mutta lääkinnälliset keikat ei onnistu.

"Aslak nousee ilmaan kaiken varmuudeksi ja jokainen lähtö maksaa.Aslakin hälytskriteerit täysin perusteettomat. Aivan älytöntä rahan haaskausta koko Aslak turhine nousuineen ja peruutuksineen."

Eiköhän nuo hälyytykset tule ihan hätäkeskuksen kautta jolle joko maayksikkö tai helikopteri hälyytetään. Miten perustelet siis,että hälytykset ovat perusteettomia jos HÄKE hälyttää Aslakin keikalle.

Onko sitten parempi,että operointi siirtyy Rovaniemelle sekä operointi poistuu suomalaiselta yritykseltä ja tilalle tulee "kilpailutuksen" kautta joko Espanjalainen, Ruotsalainen tai Norjalainen operaattori???
Tätä HEMS hallinnointi tällä hetkellä haluaa..!!
Vieras
Vieras

#93 Re: Aslak pelastuskopteri

28.12.2010 02:18

#7: Antti Nevalainen - Aslak pelastuskopteri 

 Moni muukin on ihmetellyt miksi lääkäri- ja pelastushelikoptereille kerätään rahaa kansalaisilta. Se on johtunut siitä yksinkertaisesta syystä, että yhteiskunta ei ole halunnut rahoittaa toimintaa täysimääräisesti. RAY on antanut vuosittain jokaiselle tukiyhdistykselle avustuksen jolla on saatu katettua lentotoiminnasta ja ensihoitajien palkasta aiheutuneet kulut. Nämä kulut eivät ole valitettavasti ainoita kuluja joita toiminnan järjestämisestä koituu. Koptereille ja miehistölle täytyy olla asialliset tilat. Lisäksi jokaisella kopterilla on ns. maayksikkö eli auto jolla mennään lähellä sijaitseviin kohteisiin ja kauemmaksikin jos lentosäätä ei ole. Näiden lisäksi on monia muita pienempiä kuluja jotka ovat myös pakollisia.

Toiminnan vetovastuu on siirtymässä sairaanhoitopiirien perustamalle yhtiölle jolloin tästä kerjäämisestä päästään onneksi eroon. Yhtiö saa rahoituksen RAY:ltä STM:n kautta. Summa on kuitenkin vain se sama jonka yhdistykset ovat yhdessä saaneet eli se ei tule riittämään nykyisen mallin mukaiseen toimintaan. Miten yhtiö tulee ratkaisemaan tämän muutaman miljoonan puutumisen jää nähtäväksi. Kerjääkö yhtiö valtiolta, RAY:ltä vai sairaanhoitopiireiltä lisää rahaa vai jättääkö se yhden tai kaksi kopteria maahan?

Maantieteellisesti Sodankylä on ehdottomasti Rovaniemeä parempi sijoituspaikka kopterille. Asian taustalla on kuitenkin se, että Aslakistakin haluttaisiin lääkärihelikopteri ja siksi sen sijoituspaikaksi on suunniteltu Rovaniemeä. Eri asia on sitten minkä verran lääkärille olisi töitä Aslakissa? Olisiko lääkärit halukkaita ajamaan töihin Sodankylään? Olen melko varma siitä, että lääkärille ei ole järkevässä määrin käyttöä Aslakissa ja siksi sen toiminta pitäisi pysyttää nykyisellään ja sen tukikohdan tulisi olla Sodankylässä.

Vieras
Vieras

#94 Re: Kopterin käytön optimointi

28.12.2010 13:45

#52: Onneksi on RVL - Kopterin käytön optimointi 

 Pelastustehtävää suorittava kopteri saa leijua vaikka metrin korkeudella sinun talon katosta.

Lukekaapas seuraava fakta ettei tule kirjoitettua puuta heinää. Pelastushelikopteri Aslak ei tulisi parantamaan Rovaniemen ensihoitovalmiutta mitenkään. Sitä vastoin pelastushelikopteri Aslakin ensihoitotiimi tulisi parantamaan Rovaniemen ensihoitovalmiutta paljon. Eli ensihoitaja ja lääkäri liikkuisi autolla Rovaniemellä. Vielä kerran rautalangasta väännettynä sama asia. Rovaniemen ulkopuolelle Aslakin tiimi menisi kopterilla ja Rovaniemen alueelle autolla.

Vieras
Vieras

#95 Re: Kriittistä hoitoa tarvitseva potilas.

29.12.2010 19:14

#33: - Kriittistä hoitoa tarvitseva potilas.  

Tallaisissa tapauksissa kopteri ehtii mainiosti tulla tilattuna paikalle. Ja nain on tehty jo vuosien ajan. Ei potilasta "heiteta" kopteriin, vaan alustava tilaus lahtee jo paivystavalta laakarilta kaikkien hoitotoimenpiteiden aikana. Kaikki tama kestaa vahintaan sen ajan, kun kopteri tulee esim. Sodankylasta tai Oulusta (Sepe).

Pysytaan Asiassa
Vieras

#96 Lento-operoinnin nakokulma

29.12.2010 19:54

Rovaniemi on varmasti erinomainen sijoituspaikka, jos halutaan, etta kopterilla voidaan harrastaa niin sanottua mittarilentotoimintaa (IFR). Sen kayttaminen ei kuitenkaan ole aina ongelmatonta. Talviaikana on usein jaatavat olosuhteet ja silloinhan nailla kopterityypeilla ei ole asiaa ilmaan kasikirjojen rajoitusten vuoksi.


Usein tilanne on sellainen, etta Rovaniemen kentalla on saaminimit alittava keli, eika voida lahtea ilmaan muuten kuin IFR menetelmilla. Samaan aikaan muussa osassa lappia on erinomainen lentokeli, johon ei IFR- menetelmia tarvita ja lento voidaan suorittaa nakolentosaantojen (VFR) puitteissa. Tapahtumapaikalle mentaessa on joka tapauksessa oltava riittava lentokeli nakolentoon (VFR).

Jos on tarve tuoda potilas Rovaniemelle, voidaan lahestyminen tehda IFR-menetelmilla. HUOM. Aslak siirtaa potilaan useissa tapauksissa lahimpaan ambulanssiin tai terveyskeskukseen maastosta ja nain ollen vapautuu halytysvalmiuteen uudestaan.

Tasta syysta, uskoisin, etta ehdottomasti parempi asemapaikka Aslakille olisi Sodankyla, ja ilmailuhallinnon avustamana hyvalla yhteistyolla luotaisiin sinne GPS (RNAV) lahestymis- seka lentoonlahtomenetelma. Mahdolliset potilas siirrot Rovaniemelta (tai muilta lentoasemilta) voidaan hoitaa mittarilento olosuhteissa tarvittaessa. Mittarilentamisessa tulee aina viivetta lentoonlahtoon sen pitemman valmistautumisajan vuoksi. Myos polttoainetta on oltava enemman kaytettavissa.

omakohtainen totuus
Vieras

#97 Isä pääsi kotiin

31.12.2010 15:45

Lokakuussa mieheni sai massiivisen infarktin ja sydän joutui kammiovärinään. Soitimme välittömästi hätänumeroon ja aloitimme elvytyksen poikani kanssa. Aslakin Tosimiehet olivat paikalla n. 15 minuutissa ja voi uskomatonta, mitä tehokkuutta ja ammattitaitoa he osoittivat työssänsä ja saivat sydämen ensi "sähkärillä" käyntiin. Emme ymmärtäneet toki puoliakaan, mitä he tekivät, mutta tehokasta toimintaa oli ja koko ajan vielä jaksoivat kertoa meille omaisille tilanteesta kohteliaasti ja vielä kiittelivät elvytystämme. Ambulanssi oli paikalla 30 minuutin kuluttua soitosta, joten emme pojan kanssa olisi mitenkään pystyneet hengetöntä miestä elvyttää niin kauan. Haluankin lähettää mitä sydämellisimmän kiitoksen Aslakin ensiauto miehille ja Toivon todella, että ensi vuonnakin jotkut onnelliset perheet saavat omaisensa kuoleman kynsistä takaisin kotiinsa.Aslakin ansiosta meillä on isä hyvinvoivana nyt kotona ja lähettää tässä myös omat kiitoksensa Aslakille. Hyvää Uutta Vuotta!
Paulus Keskitalo
Vieras

#98 Pelastushelikopteri keskelle Lappia

04.01.2011 14:16

Tähän aiheeseen pitäisi saada terveydenalan ammattilaisten kommentit Aiheesta: Mitä tarkoittaa onnettomuuksien sattuessa ns. KULTAINEN TUNTI?
Veera Vapalo
Vieras

#99 Aslak-helikopterin sijainti

07.01.2011 15:50

Olen itse asunut Suomen päästä päähän. Helsinki-Kilpisjärvi välillä eri paikoissa.
Sen vuoksi tajuan erityisen hyvin että helikopterin sijoituspaikka ehdottomasti pitäisi olla Sodankylä. Keskeinen paikka ajateltuna maantieteellisesti koko lapin aluetta. On väärin joka asiassa ajatella vain rahaa ja henkilömäärän mukaan sijoituspaikkaa. Herää kysymys onko pohjoisen asukkaat ja siellä olevat matkailijat näin eri arvoisessa asemassa. On maantieteellisesti aivan eri asia koneen lähteä esim. Inariin ja Utsjoelle Rovaniemeltä tai Oulusta kuin Sodankylästä. Samoin on asia myös länsi-itä suunnassa maantieteellisesti. Vaikka Suomen palvelut ovat painottuneet paljolti Etelä-Suomeen kyllä pitäisi kyetä ajattelemaan asioita laajemmalti. Päättäjien jokaisen pitäisi asua 1-2 vuotta pohjoisessa, sitten he tajuaisivat palveluiden merkityksen.

tuomo javarus
Vieras

#100 aslak

09.01.2011 11:40

onha se tyhmää keskitää kaikki roihin tehdään
työtä muualaki,vai kuinka olisi maksajan
etu/kaverit roissa,en ymmrrä muuta syytä.ASIAKAS/potilas vaatis aina sitä lyhyintä/nopeinta toimintaa.