Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!

Kommentoitu viesti

Willebra
Vieras

#19 Miksi näin huonosti kirjoitettuja adresseja?

15.12.2010 20:53

Allekirjoitin addressin, koska perusajatus on ok ja tällä kertaa adressin sanamuotoilu oli juuri ja juuri hyväksyttävissä.

Jos näitä muotoiltaisiin vähän ammattimaisemmin - vaikkapa säilyttäen konkreettiset, populistiset esimerkit -, voisi tällainen tietotekniikkaa ammatikseen seuraava helpommin osallistua.

Perusajatus pitäisi sanoa suoraan:
1. hyvitysmaksu kohdistuu liian laajasti tallennusvälineisiin: vain pieni osa tallennusväleistä käytetään p2p:hen tai waretukseen
2. vastapuolen argumenttia ei pidä piilottaa (waretus) vaan siihen pitää vastata asiallisesti - ks. 1 ja 3.
3. innovaation edistämistä ajatellen kaiken tietotekniikan rankaisemista verolla voi pitää kansantaloudellisesti huonona.

Nyt muotoilu oli tällainen populistinen vuodatus - tyypillistä tämän tyyppisille adresseille. Onneksi ei kuitenkaan suoranaisesti virheellinen: valitettavan usein on sellaisiakin.

Nyt menee jo perusteettomaksi ränttäämiseksi tässä yhteydessä: kansalaisaktiivisuuteen pitäisi saada Suomessakin ammattimaista otetta, ei pelkkää populistista räyhäämistä.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#20 Re: Miksi näin huonosti kirjoitettuja adresseja?

2010-12-15 21:13:03

#19: Willebra - Miksi näin huonosti kirjoitettuja adresseja? 

Otathan huomioon, ettei hyvitysmaksulla voida edes teoriassa pyrkiä kattamaan waretusta missään muodossaan, se kun on laitonta kopiointia ja jos sitä käytettäisiin argumentoinnissa hyvitysmaksun puolesta, pitäisi siitä tehdä laillista.

Hyvitysmaksu sellaisenaan siis kattaa nimenomaan vain ja ainoastaan laillisista lähteistä tapahtuvaa kopiointia, pääasiassa siis jo kertaalleen ostamiltasi tallenteilta teosten siirtämistä käyttökelpoiseen muotoon, olettaen että ko. tallenne ei ole kopiosuojattu, koska jos kopiosuojauksen murrat, niin taas ollaan laittoman materiaalin puolella.

Muutoin kyllä olen kanssasi hyvinkin pitkälti samaa mieltä ja yleensä sivuutan kaiken tässä domainissa tapahtuvan juurikin tuosta surkeasta laadusta johtuen.

Vieras
Vieras

#94 Re: Miksi näin huonosti kirjoitettuja adresseja?

2010-12-19 01:09:23

#19: Willebra - Miksi näin huonosti kirjoitettuja adresseja? 

Adressi sisältää myös lukuisia asiavirheitä. Luultavasti Piraattipuolueen väki ei osaa edes löytää niitä. 

Piraattipuolue taitaa olla itse kaupallisen mediateollisuuden sanansaattaja. Miettikääpä hetki keihin tämän adressin haitat pahimmin kohdistuvat. Juuri marginaalissa olevien sähköisten taidemuotojen tekijöihin, ei hittiteollisuuteen.