Eläinrääkkääjille Kovemmat tuomiot

Kommentoitu viesti

Riku Vartiainen
Vieras

#46 Suomen laki

29.12.2010 13:44

Ottakee huomioon, että tällä adressilla on aika kivinen tie, jos sitä lähtee viemään päättäjille. Lain mukaan eläimen tappo ei ole kovin vakavaa, koska eläin ei voi olla oikeussubjekti. Eläin on lain mukaan esine ja eläinten pitoa koskevia lakeja voisi verrata vaikka autoja koskeviin lakeihin.

Eli sakkoa tulee, jos laiminlyöt lemmikkiäsi -> Aivan kuin jättäisit autoveron maksamatta. Eläimenpitokielto isommista jutuista -> kortti pois rattijuopolta.

Kylmää, mutta niin se vain on.

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20100674?search[type]=pika&search[pika]=el%C3%A4in

Vastaukset

vma
Vieras

#50 Re: Suomen laki

2010-12-29 16:56:56

#46: Riku Vartiainen - Suomen laki 

Olet kyllä oikeassa, mutta se onkin surkea laki. Onko käynyt mielessä, että emme elä enää barbaarisella aikakaudella ja niin pitkälle kun ihmisäly kehittyy voisi ehkä myös pitää parempaa huolta eläimistä jotka eivät siihen itse kykynene? Onko tällaisessa "hyvinvointivaltiossa" oikein, että lukuisat eläimet joutuvat suotta kärsimään, koska eläimiä on niin helppo käyttää mm. tuotannollisesti hyväkseen? En puolusta kasvissyöntiä tai muuta sontaa, mutta jokainen voi miettiä omissa nahoissaan miten paljon sattuu kun koko lyhyen elämän joutuu kärsimään. Kyllä tässä laissa on paljon parannettavaa tälläKIN saralla. Kansalaisena minua kyllästyttää niiden eduskunnan tärkeilijöiden mielipiteet ja huolestuttaa kuinka vähän eduskunnassa näitä asioita puolletaan. Adressit ovat tässä vaiheessa harmittomin keino saada kansalaisten ääni esille.

Vieras
Vieras

#60 Re: Suomen laki

2010-12-29 20:36:05

#46: Riku Vartiainen - Suomen laki 

Täytyy sis ryhtyä rahoittamaan kettu- ym. tyttöjö ja poikia, jotka paljastavat törkeimpiä tapauksia ja hyväksyä tietyssä mielessä heidän toimintansa tai kansalaistottelemattomuutensa.

Rahoitetaan sitten noita animalioita ja niiden "hang around" kerhoja.