Vammalan sairaalan ensiavun toiminnan jatkuttava!

Kommentoitu viesti


Vieras

#1

25.08.2012 14:14

Eli Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston on määrä päättää asiasta 3. joulukuuta.

Kollegani Törmäsen sanoin: Kyse on koko sairaalan olemassaolon uhkaamisesta. Mikäli talossa ei ole päivystävää lääkäriä, ei voi olla myöskään leikkauspotilaita osastolla, ei sisätautipotilaita, ei dialyysipotilaita illalla. Pitää muistaa, että VAS:n päivystävä on yöaikaan sama joka päivystää myös alueen vanhainkodit, yksityiset palvelukodit, konsultaatiopiste ambulansseille, jne. Kustannukset eivät laske, mikäli kaikki kipsauksesta ylöspäin vaikeustasolta olevat asiat pitää viedä ambulanssilla Tampereelle. Ja jos kaikki jatkohoitopotilaat, jotka ennen olivat hoidossa aluesairaalassa, makaavat nyt yliopistosairaalassa ruuhkauttaen sen. Yliopistosairaalan kuntalasku on hieman eri luokkaa, kuin aluesairaalan. Täytyy myös muistaa tarkoituksenmukaisuus -oikea hoitopaikka oikealle potilaalle. Tässä on kyse siitä, että terveyskeskuksen päättäjät eivät nyt ole ajatellut näitä kustannusasioita muulta, kun perusterveydenhuollon kannalta, tässä kuitenkin kiinteästi on erikoissairaanhoidonkin kustannukset vaarassa nousta, joka taas rasittaa jokaisen meidän kuntalaisen pussia. Se PITÄÄ huomioida päätöstä tehdessä, säästösyihin vedoten tämän tapainen päivystystoiminnan uudistamien ei ole relevanttia.

Vastaukset


Vieras

#37 Re:

2012-09-03 01:37:50

#1: -

Eivätkö Sastamalan päättäjät näe kokonaisuuksia ja asioiden syy-seuraussuhteita? Nykyisellä linjalla Sastamalan johto haluaa tehdä Vammalasta Tampereen asumalähiön. Jos kaikki elinkelpoisen kaupungin/seutukuntakeskuksen edellytyksenä olevat erikoispalvelut karsitaan terveyden- ja sairaanhoidosta (erityisesti päivystys ja siihen liittyen moni muu asia), mikä on se peruste, että asuinpaikan valinnassa pitäisi enää valita Sastamala esim. Nokian, Pirkkalan tai Ylöjärven sijaan.

Ainakin omassa perhepiirissä on sattunut kohdalle jo niin monta kiireisen lääkäriavun tarvetta ilta-/yöaikaan, että asuminen seudulla, jossa lääkäriin pääsy vaatii lähemmäksi tunnin ajomatkan, alkaa jo pelottaa niin paljon, että on vakavasti harkittava muuttoa Tampereen kupeeseen.

Nykyisen tason mukainen Vammalan aluesairaala on Sastamalan valtti myös naapuripaikkojen suuntautumisvalinnoissa. Jos palvelut ajetaan alas, naapureissa katseet kääntyvät helposti Satakunnan tai Varsinais-Suomen suuntaan.