Vammalan sairaalan ensiavun toiminnan jatkuttava!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vammalan sairaalan ensiavun toiminnan jatkuttava!.

Sastamalalainen

#26

29.08.2012 17:11

Vähentäkää hallinnosta sakkia,siellä kun on pomoo ja sillä monta pomoo ja muita turhia paperinpyörittäjiä.Säästyis pitkä penni rahaa jonka voisi sastata potilaiden ja henkilökunnan(hoitajat,siistijät)hyväksi esim.palkkaamalla lisää väkeä LATTIATASOLLE.

Vieras

#27 Re:

29.08.2012 21:11

#8: -

Sisätauti- ja kirurgisen osaston lisäksi myös synnyttäjät ja psyk.potilaat, tk:n omat vuodeosastot, hoitokodit ja kotihoito tarvitsevat ympärivuorokautista päivystystä ja päivystävää lääkäriä, kuten myös Sastamalan alueen ja ympäristökuntien ambulanssit. Mikäli ympärivuorokautista päivystystä ammattitaitoisine henkilökuntineen ei ole, kaatuu koko aluesairaala.

Kahvionhoitaja

#28 Nimi paperiin!

29.08.2012 22:34

Torstaiaamusta 30.8 klo 8.30 alkaen adressi kirjoitettavana sairaalan kahviossa.
Tervetuloa sankoin joukoin!
Nina Törmänen

#29 Re:

29.08.2012 22:37

#24: osku -  

 Korjaan: PSHP ei ole ajamassa Vammalan aluesairaalaa alas -päin vastoin! Kyllä meitä nyt puree oma koira, eli SOTESI ja siellä leidit Kulmala/Mattelmäki/Riuttala. PSHP:n tarkoitus on pitää aluesairaalan toiminta yllä, myös sairaanhoitopiirien purkamisen jälkeen.


Vieras

#30 Apua ! Tehkää jotain !

29.08.2012 22:56

Ei tässä kyse ole TAYS:in halusta supistaa Vammalan sairaalaa vaan ihan on kotikutoinen tarve eli kaupunki itse ja SoTeSi. SoTeSi pystyy kuulemma hoitamaan kymmnenkunta asiakasta tunnissa. Iltaan kymmeneen päivystäisi yksi lääkäri ( tällä hetkellä kaksi) ja klo 22 jälkeen kaikki menisi Acutaan. Ikävä vaan, kun ei täällä ole apteekkikaan auki klo 19 jälkeen arkisin; nyt on sentään voinut lääkäriltä saada jonkun päivytyspakkaukse, että aamuun on pärjännyt. Eikä se 10potilasta / tunti toteudu, jos tulee kipsauksia, haavan ompeluita tms.

Muutenkin uhkaa sairaalan alasajo; meidät työikäiset kun pystyy hoitamaan tk-lääkäri tai geriatri, sisätautilääkäriä ei SoTeSin mielestä vammalalaiset tarvitse. Älkää siis ihmiset tänne ainakaan muuttako! Ei tämä mikääm kaiken hyvän kasvupaikka ole !
Aluesairaalan puolesta!!!

#31

30.08.2012 10:54

Kyllähän se juuri noin on kuin Nina sanoo. Tk:ssa tuntuu nyt olevaan taitoa ja tietoa niin paljon että he pystyvät melkein mahdottomuuksiin. Lähinnä vaan on tullut mieleen että onko nämä lääkärit miettineet lainkaan hoitajia ym. muuta henkilökuntaa? Muutaman ystävän ja tutun kun tiedän olevan töissä tk:n vuodeosastolla. Heidän kertoman mukaan heillä ei ole "ammattitaitoa" ja juuri sitä tietoa ja taitoa hoitaa kovinkaan vaativia potilaita kuten sydänpotilaita ym. jotka siirtyvät Sydänkeskuksesta seuraavana päivänä leikkauksen jälkeen. Kerran kun tk:ssa elvytettiin niin soitettiin aluesairaalan puolelta apua.. Ja siinä elvytystilanteessahan onkin aikaa soitella apua toiselta puolelta taloa. Tarkoituksena ei todellakaan ole halveksua tk:n hoitajia vaan pohtia sitä, mitä yllä mainitut lääkärit oikein kuvittelevat. Vai kuvittelevatko yhtään mitään? Onko kenellekkään valjennut miten käy naapurikuntien potilaille? Kun tuntuu että Sotesi tuijottaa vain oma napaansa eikä ymmärrä että meillä osastoilla hoidetaan monen muunkin kunnan potilaita kuin Sastamalan. Ja jos tk:ssa on ollut tyhjää kesällä niin ei niitä Sastamalalaisia potilaita ole ollut osastoilla aluesairaalan puolellakaan eli tuskin se vika on aluesairaalassa vaan siinä että Sastamalalaiset on liian terveitä eikä tarvitse hoitoa!

Vieras

#32 Koko sairaalaa uhkaa lopettaminen

30.08.2012 20:04

... ei vain päivystystä. Lukekaa tämän päivän Tyrvis. Mattelmäki ei tarvitse sairaalasta kuin toimenpiteet. Mutta millaisia lääkäreitä saadaan torsosairaalaan ?

Vieras

#33 Hiljaisen yöajan määritteleminen on melkoinen mission impossible

30.08.2012 22:29

Osaisiko joku kertoa, montako puhelinsoittoa, keskimäärin, päivystävä lääkäri saa sairaalan osastojen, terveyskeskuksen osastojen, vanhainkotien ja muiden hoitokotien jne. hoitajilta iltaisin, öisin ja viikonloppuisin, sanotaan nyt vaikka yhden viikon sisään? Veikkaan että MONTA...

Vieras

#34

30.08.2012 22:54

Ja oikeesti avun tarpeessa oleva ihminen vie lääkäreiltä ja hoitajilta aikaa huomattavasti enemmän kuin tk:ssa sairaslomalapun kirjoittaminen. Otetaan sydänfilmiä, käännetään rytmiä, otetaan verkokeita ja röntgeniä, kipsataan, laitetaan tippaa jne. Ilmeisesti nää menee Acutaan sitten kaikki, jos vaan sairaankuljetukseen sitten edes satsataan. Ettei vaan käy niin, ettei oo apteekkia, ei sairaankuljetusta eikä päivystystä. Mutta onneksi Mattelmäki asuuki Treella ! Onhan se hyvä tamperelaisten ja kangasalalaisten järjestellä sastamalalaisten asioita.
Sivusta seurannut

#35 Muutto edessä?

30.08.2012 23:27

Tällaisten sairaanhoidon palveluiden karsiminen täältä "maalta" pakottaa pohtimaan muuttoa lähemmäs isoa kaupunkia. Kuulostaa siltä, että halutessaan kattavaa terveydenhoitoa, pitää muuttaa johonkin isompaan kaupunkiin. Näiden suunniteltujen supistusten ansiosta tarvitsee myös lähteä työn perässä muualle, varsinkin jos on erikoistunut erikoissairaanhoitoon ja silloin lähtee myös perheen toisen aikuisen verotulot täältä "maalta". Joten sääli, että "säästöt", jotka todellisuudessa aiheuttavat vain lisäkuluja ja terveydenhuollon heikentymistä, pienentää myös verotuloja.

Vieras

#36 Sivusta seuranneelle

01.09.2012 10:54

Näin on; muutto edessä, jos arvostaa muuta hoitoa kuin terveyskeskuksen geriatrit / yleislääkäri. Ilmeisesti jatkossa ei ole enää sisätautilääkäreitä, ja jatkohoitoon lähettäminen on terveyskeskuslääkärin tiedon varassa. Jotka kyllä osa ovat hyviä, mutta kun ei aina tiedä, kuinka osaavalle pääsee.
Kalliiksi sekin muuten tulee, joka tarkkailuun jäävän potilaankin lähettäminen Acutaan. Kun humalainen koloo päänsä ja saa ommeltavan haavan, pitää valtakunnallisten hoitolinjauksien myötä järjestää tarkkailu. Eli näitä sitten ja kaikkia muitakin tarkkailtavia (rinta-, maha yms kipuisia, jotka sinällään eivät vielä leikkausta tai muuta hoitamista tarvitse) raijataan edes takaisin TAYS.in ja Vammalan välillä. Mutta tärkeintähän se ei olekaan hyvän palvelun saaminen omasta kunnasta vaikka osaamistakin löytyisi. Ei vaan tämä osaaminen halutaan keskinäisellä kateudella ja yhteistyökyvyttömyydellä tuhota ja näin huomattavasti huonontaa kansalaisten terveydenhuoltoa ja arkipäivää. EN ARVOSTA !

Vieras

#37 Re:

03.09.2012 01:37

#1: -

Eivätkö Sastamalan päättäjät näe kokonaisuuksia ja asioiden syy-seuraussuhteita? Nykyisellä linjalla Sastamalan johto haluaa tehdä Vammalasta Tampereen asumalähiön. Jos kaikki elinkelpoisen kaupungin/seutukuntakeskuksen edellytyksenä olevat erikoispalvelut karsitaan terveyden- ja sairaanhoidosta (erityisesti päivystys ja siihen liittyen moni muu asia), mikä on se peruste, että asuinpaikan valinnassa pitäisi enää valita Sastamala esim. Nokian, Pirkkalan tai Ylöjärven sijaan.

Ainakin omassa perhepiirissä on sattunut kohdalle jo niin monta kiireisen lääkäriavun tarvetta ilta-/yöaikaan, että asuminen seudulla, jossa lääkäriin pääsy vaatii lähemmäksi tunnin ajomatkan, alkaa jo pelottaa niin paljon, että on vakavasti harkittava muuttoa Tampereen kupeeseen.

Nykyisen tason mukainen Vammalan aluesairaala on Sastamalan valtti myös naapuripaikkojen suuntautumisvalinnoissa. Jos palvelut ajetaan alas, naapureissa katseet kääntyvät helposti Satakunnan tai Varsinais-Suomen suuntaan.

 

Kaijuska

#38

07.09.2012 19:56

Johan tulee Afrikka mieleen, jos sellaiseen sulkemiseen päädytään.

Vieras

#39

13.09.2012 20:04

Jotenkin tulee Sotesin, ja kaupungin päättävien lausunnoista, yhteenvetona sellainen mieleen, että ihmiset sairastavat ainoastaan virka-aikoina, eivätkä potilaat ole muutenkaan yksilöllisiä ihmisiä, sairauksien eri vaiheita sairastaen, vaan lokeroituja paketteja...
Gunvori

#40 Keskitys jatkuu

03.10.2012 10:00

Aluesairaaloiden lopettaminen( muutos paikalliseksi kroonikkoyksiköksi?) kuuluu suureen keskittävän politiikan ajanjaksoon,jota nyt elämme.
Siihen sarjaan sisältyvät mm:
kunnallisen itsehallinnon tuho
lähipalvelujen kokoamionen suuryksikköihin, etääntyminen
aluepolitiikan lopettaminen
varuskuntien karsiminen
verotoimistojen kokoaminen
kela-pisteiden lopettelut
maanmittauspalvelujen niputtaminen
poliisiasemien sulkeminen
ammattiopetuksen vivuttaminen
maakuntahallinnon uudelleenarviointi
keskussairaaloiden keskittäminen jne.
Kunnallisvaalissa 28.10.2012 voi kiittää tai viestittää äänestämällä hyväksi katsomansa politiikan puolesta: pakonomainen, kaaottinen keskittäminen vai hallittu ja harkittu uudistuspolitiikka läheisyhteisöjä ja lähipalveluja kunnioittaen.