Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti

Turvemaamies

#37 Re: Re: Re:

30.10.2012 08:39

#35: Luonnnon ja suomiruuan puolesta - Re: Re:

Jaa, maaseudun asukkaat vastustaa?? Omasta lupahakemuksesta valitti kyllä luonnonsuojeluliitto ( kuten kaikista luvista) ja kesämökkiasukas joen varresta, joka asuu kaupungissa. Kirjoittaja ei taatusti itse ole maaseudulla asuva! Tätä juuri nämä ns paremmat ihmiset haluavat, pannaan maaseudun väki riitelemään keskenään, ettei vaan joukkovoima kasva liian suureksi.

Suomalaiset voivat olla ylpeitä omista luonnonvaroistaan joita osataan järkevästi hyödyntää. Kuka tuottaa kansantaloudelle enemmän, kännykänmyyjä Gigantissa? Metsuri? Maanviljelijä? Turvetuottaja? Kaivosmies?

Kyllä se on omavaraisuus, jalostus ja vienti, jotka tätä maata pyörittävät. Palveluammatit ja virkamiehet eivät tuota kansantalouteen yhtään mitään ( joskus haittaa )

Se on aina ollut niin, ja tulevaisuudessa myös, kenellä on raaka-ainevaroja ( energia,ruoka,malmit yms) se on vahvoilla ennemmin tai myöhemmin. Suomesta on kyllä myyty pilkkahintaan energia-,kaivos-, yms yhtiöitä ulkomaisille omistajille ja ne kuppaavat sitten hinnan takaisin suomesta muutamassa vuodessa. Tämä hölmöläisten kauppahomma saa jo loppua.

Nyky sukupolvi osaa kyllä kieliä, kaupankäynnissä ja politiikassa on vielä opittavaa ruotsalaisilta

Vastaukset

Luonnon ja suomiruuan puolesta

#45 Re: Re: Re: Re:

2012-10-31 07:08:06

#37: Turvemaamies - Re: Re: Re:

Asun maalla, maatilalla jopa. Syntyperäinen maalainen, välillä kaupungissa käynyt. Asuinpaikkakunnallani valituksia tekevät maalla vakituisesti asuvat, maaseutuammateissa työskentelevät. Kalastajat. Ranta-asukkaat. Metsästäjät. Marjastajat. Sienestäjät. Kotimaisen ruuan syöjät. Kuivketta on muutakin kuin turve. Turpeenkaivu vapauttaa metaania ja hiilidioksidia - Sandy jenkkilässä, mitä meillä? Kenen viljat jäi puimatta, kenen kuivikkeet saamatta, minkä lämpölaitoksen polttoaineet saamatta? Lisäämällä turvetuotantoa lisääntyy äärevät sääolot. Oravanpyörä pyörii.