Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti


Vieras

#173 5tonnia

08.11.2012 19:41

Onpas kiva nähdä täällä uusiutuvia näkemyksiä asioista! Kun joku esittää, että suo laskee viisi tonnia humusta vesistöön, niin se ei ole kertakaikkiaan mitään ja taas kun suo 'tuottaa' uutta turvetta saman määrän, niin se on jo jotain merkittävää - onko tässä nyt jokin ristiriita noissa mittasuhteissa??? Valistakaa tyhmää maalaisinsinööriä, kun ei aukea nämä teidän yhtälöt.

Vastaukset

Jari S

#181 Re: 5tonnia

2012-11-08 22:39:15

#173: - 5tonnia

"Onpas kiva nähdä täällä uusiutuvia näkemyksiä asioista! Kun joku esittää, että suo laskee viisi tonnia humusta vesistöön, niin se ei ole kertakaikkiaan mitään ja taas kun suo 'tuottaa' uutta turvetta saman määrän, niin se on jo jotain merkittävää - onko tässä nyt jokin ristiriita noissa mittasuhteissa???"

Ovat kaksi aivan eri asiaa, niitä ei voi verrata. Luonnontilassa suo laskee humusta vesistöön bakteeritoiminnan ja hajoamisen kautta. Suo kun tehdään tuotantoalueeksi siihen nykyään rakennetaan suodatusjärjestelmä niin että lähtevä vesi on parhaillaan puhtaampaa kuin luonnontilaisena. Ennen tehtiin tuossa asiassa todella paljon virheitä. Se on tosi harmi, monta järveä pilattiin! Niiden virheiden korjaamiseen nimenomaan tarvitaan elinvoimainen turvetuotanto - kukas sen muuten maksaa?

Uusien alueiden ympärillä kohu on lähinnä hysteriaa ja tietämättömyyttä. On sitä laiminlyöntejäkin, mutta ne ei ole syy totaalikieltoon. Ja täytyy muistaa sekin että sitä nopeasti hakee jostain syyllistä kun oman mökin järvi soistuu ajan myötä. Niin tapahtuu tuhansille järville koko ajan eikä syynä ole turvetuotanto.

Inversus

#216 Re: 5tonnia

2012-11-10 17:59:12

#173: - 5tonnia 

 En saanut vastausta montako millimetriä lietettä 5 tonnia kiintoainetta lisää vuodessa 1 km2 järveen. 1 t on noin 3 m3 kiintoainetta joten insinöörin on siitä helppo laskea. Ei näytä turvetuotannosta tulevan järvien täyttäjiksi.