Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Kommentoitu viesti

Suomalaisten Talvivaara

#471 Re:

09.11.2012 14:44

#456: -

Talvivaaran suurimmat osakkeenomistajat löytyy osoitteesta: http://www.talvivaara.com/sijoittajat/osake/suurimmat_osakkeenomistajat

Näkyykö siellä paljonkin ulkomaisia? EI. Talvivaarasta valtaosan omistaa Suomen valtio ja eläkevakuutusyhtiöt ja Suomalaiset yksityishenkilöt. Jos kaivos ajettaisiin alas, suomalaisille veronmaksajille aiheutuisi useiden satojen miljoonien eurojen tappiot. Lisäksi rahallista tuottoa kaivoksesta kukaan tuskin odottaa vielä pitkään aikaan. Sen sijaan Kainuulle se on elintärkeä ja luo välittömästi sinne useita satoja työpaikkoja.

Kainuulaiset eivät Talvivaaraa vastusta tästäkään tapauksesta huolimatta, vaikka muutama äänekäs sellaista kuvaa yrittääkin luoda.

Vastaukset


Vieras

#473 Re: Re:

2012-11-09 15:26:02

#471: Suomalaisten Talvivaara - Re:  

Neuvostoliitossa ei myöskään kukaan odottanut yritysten tuottavan mitään

Ja mistä sinä sen tiedät, että kainuulaiset eivät vastusta Talvivaaraa? Oletko käynyt kysymyssä jokaisen kainuulaisen mielipidettä?

Uraani on aika vidumainen aine. Joku aika sitten tuli tv:stä dokumentti, jossa näytettiin, että amerikkalaissotilaat saivat kädettömia lapsia sen jälkeen, kun olivat Irakissa altistuneet ammuksista tulevalle uraanipölylle. Voi olla, että kovin moni Talvivaaran työntekijäkään ei kannata laitosta enää sen jälkeen, jos omassa perheessä alkaa tapahtumaan samanlaista