Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Kommentoitu viesti

Koiran ehdoilla
Vieras

#166 Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

17.01.2011 19:12

#163: Pro Cesar - Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

Ei tähän voi vastata muuten kuin mitä usein viisaasti sanotaan koirankoulutuksesta. etenkin Cesar Millanin tyyliin: Kun taidot loppuvat, väkivalta alkaa.

Vastaukset

Pro Cesar
Vieras

#167 Re: Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista

2011-01-17 21:24:04

#166: Koiran ehdoilla - Re: Re: Re: Re: Faktoja Cesar Millanin koulutusmetodeista 

"Ei tähän voi vastata muuten kuin mitä usein viisaasti sanotaan koirankoulutuksesta. etenkin Cesar Millanin tyyliin: Kun taidot loppuvat, väkivalta alkaa."

Niinpä niin. Väkivaltaahan täällä peräänkuulutetaan verenhimoiset eläinrääkkääjän silmät kiiluen. Hyvä. Just noin. Sinulla tuntuu olevan lievää taipumusta dramatisointiin, sanoisin... Jo addressi itsessään vilisee niin tarkoitushakuista dramatisointia, että koko asialta menee uskottavuus.

Cesar Millan on vain yksi koirapsykologi, eikä sun tarvitse siitä yhtään tykätä. Voit aivan vapaasti toivoa Koirakuiskaajan rinnalle muita samantyyppisiä ohjelmia, joita on koko ajan tv:ssä pyörinytkin. Siitä saa ihan vapaasti itse valita.

Itsekään en hyväksy sähköpannan käyttöä missään tilanteessa, ja olen samaa mieltä siitä, että monet cesarin metodit ovat äärimmäisiä (äärimmäisiä ovat monet ongelmakoiratkin). Ohjelmaan suomessa tehdyt sensuroinnit herättävät luonnollisesti myös kysymyksiä, että millaisia asioita jaksoista on poistettu jne. Jos ohjelma näytettäis sensuroimattomana, en laita päätäni pantiksi etteikö mielipiteeni voisi muuttuakin. Mutta jos joku tampio menee selkeästä ohjeistuksesta huolimatta soveltamaan cesarin metodeita ongelmakoiriinsa, se on ihan omaa tyhmyyttä. Jokaisen jakson alussa painotetaan ettei niin pidä tehdä. DO NOT ATTEMPT THESE TECHNIQUES YOU'RE ABOUT TO SEE WITHOUT CONSULTING A PROFFESSIONAL.  On hyvin todennäköistä että tavallinen tallaaja toimii väärin, jos päättää matkia tv- ohjelmassa näkemäänsä, ja seuraukset ovat sen mukaisia. Kuten monta kertaa todettu, cesar toimii usein jo kuolemaantuomittujen koirien kanssa, joiden kohdalla muut metodit eivät ole toimineet.

Näissä kuvioissa puhuu paljon myös kunnianhimo ja kilpailu eri asiantuntijatahojen välillä. Kun kritisoi toista asiantuntijaa, saa myös omalle asiantuntijuudelleen julkisuutta jne. Taustalla pyörii myös bisnes, raha ja maine kunkin asiantuntijan välillä. Yksittäisenä taviksena jäljelle jää lopulta oma järki ja valinnanmahdollisuus siinä mitä asiantuntijaa uskoo vai uskooko mitään. Talonpoikaisjärjellä pääsee jo aika pitkälle. Koirakuiskaaja on loppujenlpuksi viihdeohjelma, jonka varaan tuskin kukaan koiruuselämäänsä perustaa jos niitä koiruuksia kotoa löytyy. Töllöstä tulee paljon epärakentavampaakin viihdettä. En usko että suuri yleisö tarvitsee tällaista holhousta.