Pelastakaa Kulttuurien museo

Kommentoitu viesti

säästä nyt hyvä ihminen, säästä :)
Vieras

#24 Mikä siinä Guggenheimissa nyt on niin ihmeellistä?

20.01.2011 17:16

Tuolla brändillähän on jo museot Bilbaossa ja New Yorkissa.

Tulipahan käytyä...ja vähän semmoinen "so what" -tunne jäi.

Kuinkas nyt yhtäkkiä joku vara-Guggenheim vetäisi kauas Hesaan sen kummemmin väkeä?
Nykytaiteelle on sitäpaitsi äskettäin Hesaan byggattu iso kallis design-pytinki: Kiasma.
Eikö se nyt pienelle maalle riitä?

Perustakaa vaikka mikä lisä-Guggeli jos haluatte mutta säilyttäkää se pieni ja hieno kulttuurien museo. (Maksaakin varmaan sadasosan tuollaisen talon kuluista!)

Eivät ole tainneet päättäjät edes käydä siellä kun todellisia museoiden helmiä ovat sulkemassa?

Vastaukset

Pipa Paljakka
Vieras

#30 Re: Mikä siinä Guggenheimissa nyt on niin ihmeellistä?

2011-01-22 11:10:34

Mielestäni museoiden tehtävä on tuoda esille sellaista, mitä muuten ei huomaisi, kuten vaikka vähemmistöjä. Guggenheim on jo valmiiksi niin kuuluisa brändi ettei se mitään lisähuomiota tarvitse.

Kulttuurien museo tuo esille paitsi omia vähemmistöjämme myös kielisukulaisiamme idässä, joiden tutkimuksessa meillä on pitkät perinteet. Kun tunnemme juuremme, ymmärrämme keitä me olemme ja osaamme arvostaa omaa kulttuuriamme ja vain oman kulttuurin arvostuksen kautta kasvaa suvaitsevaisuus muitakin kulttuureita kohtaan. Kulttuurien museoon tulee panostaa, koska se tarjoaa sellaista erityisosaamista, jota ei ole muualla. Vai jätämmekö kielisukulaisten puolustamisen vain virolaisten erityisosaamiseksi?

Guggenheim sen sijaan edustaa amerikkalaista kulttuuria, enkä ymmärrä miksi sitä pitäisi esitellä juuri Suomessa. Amerikkalaisuuttahan kaikki mediat tursuavat. Kiinnostus vähemmistöihin taas ei ole mitään periamerikkalaista, vaan tuollaiset sulatusuunit pakkaavat päinvastoin väheksymään vähemmistöjä. Maailman mittakaavassa ja jo Euroopassakin olemme itsekin vähemmistö. Siksi puoltakaamme vähemmistökulttuureita.