IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Metsänhoitaja
Vieras

#374 Turvevarat vs puuvarat Suomessa

23.01.2011 16:38

En muista onko täällä keskustelussa mainittu vertailu Suomen turvevarojen ja Suomen puuvarantojen välillä. No joka tapauksessa Suomessa on turvevarantoja n. 70 miljardia kuutiometriä kun vastaava luku puun osalta on n. 2 miljardia kuutiometriä.

Turvevarannot ovat siis n. 35 kertaa suuremmat kuin puuvaranto on. Turvevarannoissa on otettu huomioon ainoastaan yli 20 hehtaarin pinta-alan omaavat suot. Jos pinta-alaltaan pienemmätkin suo-ja turvemaat lasketaan mukaan niin määrä kasvaa tuosta 70 miljardista kuutiometristä vielä oleellisesti.

Tämä laskenta osoittaa sen kuinka hurjan suuresta määrästä turpeen osalta on kyse Suomessa. Puun määrä taas on loppujen lopuksi melko vähäinen, joskin tietysti merkittävä myös. Turve ja puu yhdessä luo meille valtavan energiapotentiaalin.

Vastaukset

Pysytään asiassa
Vieras

#375 Tämä on Irti turvevesipäästöistä -palsta

2011-01-23 18:10:30

#374: Metsänhoitaja - Turvevarat vs puuvarat Suomessa 

Hoh-hoijakkaa. Ehdotan että nimimerkki Metsänhoitaja siirtyy jo muille palstoille kuluttamaan aikaansa, täysin asian vierestä menevät jorinasi eivät kuulu tälle keskustelupalstalle. Suosittelen Sinulle esim. suomi24.fi:n keskustelupalstoja http://keskustelu.suomi24.fi/