Ambulanssin puolesta - Kaustinen

Kommentoitu viesti

Johannes

#7 Hyvän asian puolesta

25.12.2012 19:31

Tässä adressissa kysymys lienee siitä, että Kaustiselle sijoitetun ambulanssin tasoa nostetaan tasosta 8/5 tasoon 24/7. Tämä tason korottaminen maksaisi jonkin verran. Tämä asia siis koskee vain kaustislaisia.

Halsuan ja Vetelin asukkaat tyytyvät/on tyytyminen Jytan esittämään ambulanssipalvelutasoon. Tunnetusti kaustislaiset ovat niin fiksua väkeä, että eivät he muutenkaan maksattaisi omia vain heitä koskevia kuluja ulkopuolisilla.

Kaustisen valtuustossa on edustava määrä perussuomalaisia, jotka ymmärtävät ihmisten tarvitsemien palveluiden tärkeyden ja joille eurot eivät niin suurta merkitse. Kannattaa nyt p-suomalaisten valtuustoryhmän tehdä esitys lisämäärärahan saamiseksi ensi vuoden Kaustisen kunnan budjettiin ambulanssipalvelun saamiseksi entiselle tasolleen. Arvatenkin tämä lisämääräraha on vain läpihuutojuttu valtuustossa, jossa on niin merkittävällä määrällä edustajia arvot ovat kohdallaan. Tämä asia siis todella koskee vain kaustislaisia.

Vastaukset

ruumisautoja lisää?

#8 Re: Hyvän asian puolesta

2012-12-26 02:36:22

#7: Johannes - Hyvän asian puolesta

Mitäpä johannes jos ambulanssi vetelistä vie potilasta kokkolaan ja on poissa 3-5h ja tulee keikka veteli/halsua? ja kaustisella ei oo enää lanssia ollenkaa.. minun tietääkseni vetelin lanssi tulee kaustiselle/halsualle keikalle jos kaustisen lanssi on kokkolassa ja jos vetelin lanssi on kokkolassa/keikalla ni kaustisen lanssi tulee vetelii/halsualle?  mun mielestä tällä seudulla tarvitaan ambulansseja ku eihän täälä oo sairaalaakaan lähiseudulla!! kaustiselta n.50km, vetelistä 60km, ja  halsuanperältä varmaa jo 100km

Hienoa Keskustelua!

#9 Re: Hyvän asian puolesta

2012-12-26 16:43:15

#7: Johannes - Hyvän asian puolesta

Jos tuon ensihoitopalvelun taso korotuksen aikoo pelkästään Kaustislaisilla maksattaa niin sitten ollaan aika kovissa kustannuksissa... Hoitotason 24/7 yksikkö maksanee sen 600-700tuhatta vuositasolla. Toki valtuustossa on sopiva määrä ymmärtäviä päättäjiä, sinnehän me ollaan ne valittu. Toki kuulostavat perussuomalaiset ymmärtävän palveluiden säilyttämisen merkityksen selkeästi mutta nykyinen palvelutason ymmärtäminen ei taida olla hallinnassa. Ei se ensihoitopalveluiden tason nosto tapahdu "entiselle tasolleen" joka on ollut aikaisemmin 6tuntia päivässä, 5pvä:nä viikossa ja loppuaika viidentoista minuutin vapaamuotoisella varallaololla. Eli nykyisellään se yksikkö on 8-14:00 välittömässä lähtövalmiudessa ja sen jälkeen yksikkö on edellytetty lähtemään tehtävälle 15minuutin sisällä hälytyksen tulosta. Jos palvelunjärjestämismalliksi halutaan 24/7 se tarkoittaa 24:n tunnin välitöntä lähtövalmiutta. Tämän halusin siksi selventää, että tiedetään mikä on nykyinen palvelutaso ja mitä nyt vaaditaan.

Ps: Rohkenen epäillä, että kunnalla ole heittää tuota 600-700tuhatta vuositasolla lisää rahaa tiskiin, ja tämä ei edes kata kaluston hankinta kustannuksia... Hienoahan se olisi, mutten usko. Siksi mielestäni tuo 12/7 malli olisi jo parempi kompromissi vaikka 24/7 toki olisi kuntalaisten kannalta paras palvelunjärjestämismalli. Kaikki tsempit ja kannustukset tälle yksityishenkilölle joka asian puolesta tekee valitusta/taistelee samaan aikaan kun suurinosa kunnanisistä kumartaa kiurun setien syliin. Ja tosiaan ensihoidon palvelutason valmistelusta on vastannut KIURUN eli Keski-pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä eikä peruspalveluliikelaitos JYTA.

 

Tässä vielä linkkinä Ensihoitopalvelunpalvelutasopäätös niin saa siihen tutustua ken tahtoo: http://kokwww.kokkola.fi/dyn_kpshp/kokous/KOKOUS-537-6-Liite-1.PDF