Ambulanssin puolesta - Kaustinen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ambulanssin puolesta - Kaustinen.

Kaisa

#1

22.12.2012 16:25

Karsea ajatuskin! Ei näin saa päästä käymään!

Vieras

#2

22.12.2012 17:51

Ambulanssin säilyminen kaustisella on hyvin tärkeätä!
evy kunniaan

#3 kuka maksaa

23.12.2012 00:58

Ja kukahan maksaa lystin? Alueella jo kyllin yksiköitä!!! Jos keikkamäärät lasketaan niim kokkolaan joutuu laittamaan teidän matematiikalla 10yksikköä!!! Haloo ei sotketa tunteita järkiasioihin ja sitä että olisi kiva että meilläkin olisi... Miksi ei samalla laiteta halsualle ambulanssia? Entäs teerijärvi?
Järki käteen...
Kädettömälle järki käteen?

#4 Re: kuka maksaa

23.12.2012 02:14

#3: evy kunniaan - kuka maksaa

Pakko vastata! :) 12/7 Hoitotason yksikkö maksaisi (Shp:n palvelutasopäätöslaskelmaa apuna käyttäen) noin nelisen euroa per Keski-Pohjanmaalainen lisää vuositasolla. Ja mitä yksikön sijoituspaikkaan tulee, Kaustisella oli kiurun ensihoitopalvelun palvelutasopäätös esityksen mukaan kolmanneksi eniten tehtäviä koko Keski-Pohjanmaan alueella Kannuksen ja Kokkolan jälkeen. Ja tällä tavoin tavoitettaisiin nopeammin myös mainitsemasi Halsua ja Teerijärvi. Huomioitavaa on myös, ettei se ammattitaitoisen evyn nopea hoidon aloitus kuitenkaan korvaa kuljettavaa yksikköä, niiden potilasryhmien kohdalla jotka nopeasta kuljetuksesta hyötyvät.

PS: Jos vertailukohdan haluaa jostain muualta, niin ensi vuonna Yle-Veroonkin menee keskituloisella se 140euroa :D Eli naurettavan pienistä rahasummistahan tässä kyse on....


Vieras

#5 Re: Re: kuka maksaa

23.12.2012 07:51

#4: Kädettömälle järki käteen? - Re: kuka maksaa 

Meidä perheessä on ambulanssia tarvittu useasti viimeisen puolen vuoden aikana.En edes uskalla ajatella miten jatkossa...On kait äänestettävä jaloillaan ja muutettava naapuriin eli kokkolaan.

 

Mape

#6 Menetettyä voi aina vaatia takaisin..

25.12.2012 14:41

Päättäjiemme saamattomuutta tämä on ollut. Se on ikävä fakta. Oman kunnan puolta ei olla pidetty asioiden edetessä. Kiuruun menee oikaisupyyntö/ valitus, mutta senkin joutuu tekemään yksityinen henkilö. Ei ole mitään väärää, eikä valittamista, jos ihmiset vaativat perusasioiden säilyttämistä. Suomessa, meiltä haja-asutusalueiden viimeisiltä mohikaaneilta viedään tuhkatkin pesästä, jos jossain kohtaa ei aleta laittamaan oikeasti hanttiin.
Johannes

#7 Hyvän asian puolesta

25.12.2012 19:31

Tässä adressissa kysymys lienee siitä, että Kaustiselle sijoitetun ambulanssin tasoa nostetaan tasosta 8/5 tasoon 24/7. Tämä tason korottaminen maksaisi jonkin verran. Tämä asia siis koskee vain kaustislaisia.

Halsuan ja Vetelin asukkaat tyytyvät/on tyytyminen Jytan esittämään ambulanssipalvelutasoon. Tunnetusti kaustislaiset ovat niin fiksua väkeä, että eivät he muutenkaan maksattaisi omia vain heitä koskevia kuluja ulkopuolisilla.

Kaustisen valtuustossa on edustava määrä perussuomalaisia, jotka ymmärtävät ihmisten tarvitsemien palveluiden tärkeyden ja joille eurot eivät niin suurta merkitse. Kannattaa nyt p-suomalaisten valtuustoryhmän tehdä esitys lisämäärärahan saamiseksi ensi vuoden Kaustisen kunnan budjettiin ambulanssipalvelun saamiseksi entiselle tasolleen. Arvatenkin tämä lisämääräraha on vain läpihuutojuttu valtuustossa, jossa on niin merkittävällä määrällä edustajia arvot ovat kohdallaan. Tämä asia siis todella koskee vain kaustislaisia.
ruumisautoja lisää?

#8 Re: Hyvän asian puolesta

26.12.2012 02:36

#7: Johannes - Hyvän asian puolesta

Mitäpä johannes jos ambulanssi vetelistä vie potilasta kokkolaan ja on poissa 3-5h ja tulee keikka veteli/halsua? ja kaustisella ei oo enää lanssia ollenkaa.. minun tietääkseni vetelin lanssi tulee kaustiselle/halsualle keikalle jos kaustisen lanssi on kokkolassa ja jos vetelin lanssi on kokkolassa/keikalla ni kaustisen lanssi tulee vetelii/halsualle?  mun mielestä tällä seudulla tarvitaan ambulansseja ku eihän täälä oo sairaalaakaan lähiseudulla!! kaustiselta n.50km, vetelistä 60km, ja  halsuanperältä varmaa jo 100km

Hienoa Keskustelua!

#9 Re: Hyvän asian puolesta

26.12.2012 16:43

#7: Johannes - Hyvän asian puolesta

Jos tuon ensihoitopalvelun taso korotuksen aikoo pelkästään Kaustislaisilla maksattaa niin sitten ollaan aika kovissa kustannuksissa... Hoitotason 24/7 yksikkö maksanee sen 600-700tuhatta vuositasolla. Toki valtuustossa on sopiva määrä ymmärtäviä päättäjiä, sinnehän me ollaan ne valittu. Toki kuulostavat perussuomalaiset ymmärtävän palveluiden säilyttämisen merkityksen selkeästi mutta nykyinen palvelutason ymmärtäminen ei taida olla hallinnassa. Ei se ensihoitopalveluiden tason nosto tapahdu "entiselle tasolleen" joka on ollut aikaisemmin 6tuntia päivässä, 5pvä:nä viikossa ja loppuaika viidentoista minuutin vapaamuotoisella varallaololla. Eli nykyisellään se yksikkö on 8-14:00 välittömässä lähtövalmiudessa ja sen jälkeen yksikkö on edellytetty lähtemään tehtävälle 15minuutin sisällä hälytyksen tulosta. Jos palvelunjärjestämismalliksi halutaan 24/7 se tarkoittaa 24:n tunnin välitöntä lähtövalmiutta. Tämän halusin siksi selventää, että tiedetään mikä on nykyinen palvelutaso ja mitä nyt vaaditaan.

Ps: Rohkenen epäillä, että kunnalla ole heittää tuota 600-700tuhatta vuositasolla lisää rahaa tiskiin, ja tämä ei edes kata kaluston hankinta kustannuksia... Hienoahan se olisi, mutten usko. Siksi mielestäni tuo 12/7 malli olisi jo parempi kompromissi vaikka 24/7 toki olisi kuntalaisten kannalta paras palvelunjärjestämismalli. Kaikki tsempit ja kannustukset tälle yksityishenkilölle joka asian puolesta tekee valitusta/taistelee samaan aikaan kun suurinosa kunnanisistä kumartaa kiurun setien syliin. Ja tosiaan ensihoidon palvelutason valmistelusta on vastannut KIURUN eli Keski-pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä eikä peruspalveluliikelaitos JYTA.

 

Tässä vielä linkkinä Ensihoitopalvelunpalvelutasopäätös niin saa siihen tutustua ken tahtoo: http://kokwww.kokkola.fi/dyn_kpshp/kokous/KOKOUS-537-6-Liite-1.PDF

 

Johannes

#10 Nyt yhteistyötä kuntien päättäjien välille

26.12.2012 20:33

Kiitos edellisestä hyvästä vastauksesta. Se ja sen liite selvensi monella tavoin asiaa. Kunnat joutuvat hyvin tarkkaan miettimään mihin rahat riittävät ja mikä on tärkeysjärjestys yleensäkin.

Siitä olen oikeastaan surullinen, kun ajattelee tulevia aikoja, jolloin tarvitaan hyvää yhteistyötä kuntien päättäjien välille, että Kaustisen näkyvästi esillä olevat päättäjät ponnekkaasti ajavat vain Kaustisen asiaa ja unohtavat naapurien kanssa tehtävän yhteistyön voiman, uskoen tämän oman politiikan johtavan hyvään lopputulokseen. Esimerkiksi, jos tämä adressihanke olisi muotoiltu siten, että palveluihin halutaan parannusta Halsuan, Kaustisen ja Vetelin alueelle, ja jos parannusta olisi saatu, se olisi sitten voitu yhteisellä päätöksellä tarkoituksen mukaisesti kohdistaa esimerkiksi Kaustisen yksikköön. Jos asioita halutaan saada vietyä eteenpäin, poliitikolta vaaditaan hieman pelisilmää. Nimiä olisi tullut adressiin Halsualta ja Vetelistä, nyt halutaan ajaa Kaustisen asiaa kaustislaisin voimin. Kustannukset olisi luonnollisesti jaettu kuntien kesken.
Kannattaa lukea Perhonjokilaakson Nro 49 / 5.12.2012 kaustislaisten johtavien poliitikkojen laatima asiaa koskeva yleisönosastokirjoitus, jonka viimeinen kappaleessa halutaan lopettaa Jytan yhteistyö kokonaan ja tuottaa omassa kunnassa omin voimin nämä palvelut.

Oikeastaan on hämmästyttävää ja toisaalta huvittavaa, että jos hoitotason ambulanssi on sijoitettu Veteliin yhteisen sairaalamme yhteyteen Tunkkarille, jolloin sairaanhoidon ammattihenkilöt voisivat osallistua sairaalan hoitotehtäviin silloin kun ovat kiireellisistä töistä vapaana, tämä on joillekin kaustislaisille äärimmäisen raskas asia ja vaikea hyväksyä, että Vetelissä. Ambulanssi pitäisi olla muutaman kilometrin päässä kuntienrajan Kaustisen puolella. Se antaisi rauhan sieluun ja turvallisuuden tunteen.
Yhteistyötä tarvitaan kovasti. Meillä on nyt sellaiset päättäjät kuin olemme itsellemme ansainneet. Näiden kanssa pitää yrittää elää ja sinnitellä, vaikka ambulanssin tulo vähän viivästyisikin.
Mape

#11 Re: Nyt yhteistyötä kuntien päättäjien välille

27.12.2012 18:47

#10: Johannes - Nyt yhteistyötä kuntien päättäjien välille

Hienoa, että keskustelu viriää aiheesta. Meidän on myös hyvä tuijottaa Kiurun päätöksiä siten, että seutukunnassa ymmärtääkseni jokainen asukas maksaa noin 42, jotain euroa kyseisestä palvelusta ... huom. tasan saman määrän joka kunnassa. Näin ollen tasavertaisuuden vuoksi kaikilla tulisi myös olla saatavilla sama palvelu. Kaustislainen ei toivo kenenkään maksavan meidän palveluitamme. Olisi siis hienoa, jos mekään emme maksaisi lähikuntien palveluita, kuten tähän saakka on päässyt käymään.

Oli miten oli, vain vaatimalla nyky Suomessa saadaan parannusta aikaan. Uskon voimakkaasti, ettei tämä aihe ole ainoastaan perussuomalaisten tahto, vaan kaikki Kaustislaiset toivovat "ruotuun katsomatta" kuntaamme parasta. Se on mielestäni ainoa oikea lähtökohta kaikkeen päätöksentekoon tulkevassa. Ensihoitopalveluiden tason lasku ei sitä ole !

kuntalainen

#12

01.01.2013 21:47

Kyllä tekis mieli muuttaa tämän asian vuoksi pois koko maakunnasta jonnekin, jossa asiat osataan hoitaa kansalaisia hyödyttävällä tavalla.


Vieras

#13

13.11.2014 23:48

Keskittäminen menee jo hengenvaaralliseks.