VESIOSUUSKUNTIEN PAKKOLIITÄNTÄÄ VASTAAN

Kommentoitu viesti

Omatunto

#64 LAITILA Vesiosuuskuntien pakkokeinoihin järkeä

27.01.2013 16:54

Osuuskuntaan liittymienn pitäisi olla vapaaehtoista, haja-asutusalueen toimialuemääritys on täysin keinotekoinen keino saada talousvaikeuksissa oleviin osuuskuntiin maksajia ihmisistä joilla oilisi muitakin mahdollisuuksia jätevesiensä luonnonsuojelulliseen hoitamiseen. Vesihuoltolakia käytetään sumeilematta ihmisten haitaksi.
Laitilassa luki lehdessä että Kaupunki, vesiosuuskunta ja Suontaan kylän edustajat olivat kokoontuneet neuvotteluun koska Suontakanakin oli runsaasti vastustajia (olihan niitä vastuastajia muuallakin mutta niitä ei vaan kuunneltu eikä kutsuttu salassa koolle kutsuttuun neuvotteluun). Kokouksen jälkeen kompromissimallina esitettiin että viereinen (Leinmäen) kylä liittyy vesiosuuskuntaan ettei Suontaan tarvitsisi. Todella tasa-arvoisesti kuntalaisia kohtelevaa päätöksentekoa.
Mahtaa joillakin olla oikeustaju hiukan erilainen kuin allekirjoittaneella, mahtaa olla jatkossa ymmärtäväisiä naapureita tollaisilla.
Osuuskunta oli alkutaipaleeltaan asti ilmoittanut alueen asukkaille liittymisen olevan täysin vapaaehtoista, päättäjien pitäisi kunnioittaa alkuperäistä osuuskunnan päätöstä ja määrittää toimialue kattamaan vain ne kiinteistöt jotka haluavat siihen liittyä. Markkinatalouden ehdoin, mikäli liittyminen olisi kohtuullista tai koettaisiin tarpeelliseksi siihen on silloin liittyjiä luonnostaan.

Vastaukset

Christer Nikander

#66 Re: LAITILA Vesiosuuskuntien pakkokeinoihin järkeä

2013-01-27 20:12:23

#64: Omatunto - LAITILA Vesiosuuskuntien pakkokeinoihin järkeä

Niin nyt ei puhuta luonnosta vaan RAHASTA. Miksi perustetaan itsessään elinkolvottomia osuuskuntia? Eikö olisi oikeen että itse maksavat tai lopettavat homman. Kuten sanoit, jos hanke on onnistunut ja edullinen niin kyllä osallistujia riittää. Mutta nyt usein toimitaan vesihuoltolain hengen vastaisesti kun yhdessä rakennetaan kalliimmalla kun kiinteistökohtaisesti.


Vieras

#68 Re: LAITILA Vesiosuuskuntien pakkokeinoihin järkeä

2013-01-28 20:10:07

#64: Omatunto - LAITILA Vesiosuuskuntien pakkokeinoihin järkeä

Oletko paikkakuntalainen? Tuo Suontaka-Leinmäki-kuvio ei välttämättä ole aivan noin. Tällä on koitettu hakea vain esimerkkiä, että laki sanoo että runkoputken ympärillä olevan alueen ei tarvitse olla toiminta-aluetta, vaan se voi olla nk. palvelualuetta. Ja tuossa vaiheessa Leinmäeltä ei ollut kuulunut vielä minkäänlaista vastustusta. JA toisekseen, jos asiaan ei olisi suontakana havahduttu ajoissa, tämä olisi tuskin vieläkään noussut kohuksi asti, vaan toiminta-aluetta laitettaisiin parhaillaan teknisessä toimessa valmiiksi. Mitä tulee salaiseen kokoukseen, niin se nyt ei ainakaan voi mitenkään johtua suontakalaista, kyllä kokouksen on joku muu kutsunut koolle. Varmaan suositeltavaa ottaa yhteyttä tekniseen puoleen tai kaupunginjohtajaan jos haluaa mukaan mahdolliseen seuraavaan neuvotteluun. Tässä ei nyt ainakaan auta, että naapurikylät alkavat taistella keskenään.