RUDUS Lempäälän Sääksjärven kiviaineksen otto 2.vaihe

Kommentoitu viesti

Johanna Järvinen-Taubert
Vieras

#64 Re: Re: Re: Kiviaineksen ottolupa

04.02.2011 17:55

#63: Vieras - Re: Re: Kiviaineksen ottolupa 

Tässä vielä lisätietoa... Keskustelin tänään Lempäälän teknisen toimen johtajan kanssa. Hn selvitti hankkeeseen liittyvää lupakäytäntöä. Louhoshankkeeseen tarvitaan sekä maa-aineksen ottolupa että ympäristölupa. Maa-aineksen ottoluvan myöntää aina kunnan vastaava viranomainen (Lempäälässä ympäristöjaosto). Ympäristöluvan myöntää joko kunta tai aluehallintovirasto (AVI).

Tässä Ruduksen hankkeessa ympäristöluvan myöntää (toivottavasti ei!!) AVI. AVIlle lupa menee harkittavaksi kahdesta syystä:

1. louhittava kiviainesmäärä on niin suuri, että hanketta käsitellään seudullisena

2) louhokselle tuotaisiin myös kivi- ja betonijätettä murskattavaksi ja tämä jätteenkäsittely tekee myös hankkeesta seudullisen.

Lempäälän kunta antaa lausunnon ympäristölupaa varten AVIlle, mutta se on vain yksi harkittava asia AVIssa.

Tuo maa-aineksen ottolupa on siitä ongelmallinen, että se on kuulemma kuin "jokamiehen oikeus". Tämä tarkoittaa sitä, että täytyy olla erityisen painavat perusteet, jotta lupa lain mukaan voidaan evätä, Näitä syitä ovat merkittävä haitta kaavoitukselle, arvokkaiden maisema-arvojen tuhoutuminen ja pohjaveden pilaantuminen. Täytyy selvitellä, mihin näistä voisi vedota...

Työ jatkuu! Varmistelkaa vielä naapureilta, tutulta ym., että ovat käyneet allekirjoittamassa adressin!

 

Vastaukset

Vieras
Vieras

#65 Re: Re: Re: Re: Kiviaineksen ottolupa

2011-02-04 19:28:42

#64: Johanna Järvinen-Taubert - Re: Re: Re: Kiviaineksen ottolupa 

Valtioneuvoston asetus ympäristönsuojeluasetuksen muuttamisesta (1792/2009)

 

5 § Aluehallintovirastossa käsiteltävät lupa-asiat:

13) jätevesien käsittely ja jätehuolto:

g) muu kuin tämän kohdan c - f alakohdissa tai 7 §:n 13 kohdan a - b alakohdissa tarkoitettu jätteen ammattimainen tai laitosmainen hyödyntäminen tai käsittely, jossa hyödynnetään tai käsitellään jätettä vähintään 10 000 tonnia vuodessa.

 

Eli niin se asetuksen mukaan on: tuon jätteiden hyödyntämisen myötä ympäristölupahakemus käsitellään ja lupamääräykset asetetaaan AVI:ssa (vaihtoehdot 3 ja 4). Lausunto toki pyydetään asianomaisilta tahoilta. Kysymys on kuitenkin lupahakemusprosessista, oli viranomainen sitten kunta tai AVI.

 

Markku Kurikka Lempäälä Sääksjärvi
Vieras

#68 Niinpä!

2011-02-05 13:44:40

#64: Johanna Järvinen-Taubert - Re: Re: Re: Kiviaineksen ottolupa 

Ympäristöjaoksen jäsenet ja varajäsenet ovat Lempäälän kunnan nettisivuilla. Yksitoista henkilöä ja jokaisella varahenkilö.

Asian valmistelee kunnan virkamies. Valmistelijakin on tietääkseni vaihtunut. Ymmärtääkseni  mahdollisesti siksi, että myöhemmin ei tule jääviysongelmaa.

Ympäristöjaoston kokoukset ovat ns. suljettuja kokouksia. Kyseleppä siinä sitten asiaa jäseniltä joita et tunne. Tai, et tiedä mitä poliittista kantaa he milloinkin edustavat. Otappa selvää ovatko keskustelleet asiasta ns. pöytäkirjan ulkopuolella.

Sitten kun asian on valmistellut virkamies, joka ei ole virkasalaisuuteen vedoten antanut tietoja asiasta ja ympäristöjaosto asian suljetussa kokouksessaan päättänyt, meillä on mahdollisuus tutustua päätökseen. Näinkö tämä asia etenee?

Kysyn vain, tässä avoimmuutta ja ihmisläheisyyttä mainostavassa Lempäälän kunnassa.

Nyt, jos koskaan olisi ympäristöjaoksen jäsenien ja asiaa valmistelevan virkamiehen tilaisuus tulla ajatuksineen esille tällä foorumilla.

 

Vieras
Vieras

#78 Re: Re: Re: Re: Kiviaineksen ottolupa

2011-02-07 20:35:01

#64: Johanna Järvinen-Taubert - Re: Re: Re: Kiviaineksen ottolupa 

Hienoa että joku uskaltaa ottaa kantaa kunnan puolestakin. Kiitos Johanna Järvinen-Taubert.




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…