Suomenlahden ja Pohjanlahden lohikantojen turvaaminen

Miten turvataan lohikannat ja varsinkin kalojen lisääntyminen paikassa, joka on Suomen tärkein kalastusalue sekä paikallisille että vapaa-ajan kalastajille?

Luke ja Slu ovat tehneet yhteisen arvion, jossa kerrotaan seuraavaa: " Nousulohien terveystila on myös huonompi, mikä näkyy sieni-infektioina ja kunnon yleisenä heikkenemisenä. Sekä Vindeljoen että Ljungan joella vuosina 2017 ja 2018 sukukypsien kalojen kykyyn päästä kutualueille ovat vaikuttaneet monet asiat." Lisääntyminen tukahdutetaan jo merellä, kun portit ovat kiinni verkoilla.

Oletteko samaa mieltä, että meillä Suomessa on hienoja paikkoja ja mahdollisuuksia vaikka mihin? Kuinka paljon Suomen valtio hyötyisi, kun turistit saisivat kalaa sellaisilla paikoilla, missä jokainen maailman kalastaja haluaa kalastaa? Pitäisikö miettiä vaikka Catch and Release asioita?

"Maa- ja metsätalousministeriöstä, Vuosittaiset Tornionjoen kalastusäännön 16§ mukaiset neuvottelut Ruotsin kanssa ovat jälleen vaiheessa. Vavalla ja vieheellä tai lipolla kalastettaessa sallittaisiin enintään viiden lohen pyytäminen ja saaliiksi ottaminen kalastajaa ja kalastuskautta kohden vuonna 2019. Vastaava kulkuverkolla ja kulteella tapahtuvaa kalastusta koskeva kausikiintiö otettaisiin käyttöön kalastuskaudelle 2020. Esitys perustuu lausuntojen lisäksi Suomen lohi- ja meritaimenstrategiaan."

Otetaanhan mallia monesta läheisestä maasta, jotka ovat hyötyneet kalastuksesta vapaa-ajan kalastuksen myötä sekä tuottanut paikallisille elinkeinon ja ruokaa pöytään.

Nyt on kysymys kokonaisuudesta. Ei ole vaikeaa siirtyä kalastusoppaaksi jokisuusta verkonpyynnistä joelle. Myöskään paikkallisten elinkeinoa ei voi viedä alta. Ketkä tästä hyötyy: Suomen ja Ruotsin valtio, Turistit, Tulevausuuden kalastajat, Paikalliset yrittäjät jne jne..

Miten saadaan kaikille hyötyä: Mereltä OTETTAVIEN kalojen määrää rajoitetaan. Turisteille voi hyvinkin riittää 5 kpl/kausi, koska sitä enempää emme saa = Elinkeinoa paikallisille ja vapaa-ajan kalastajille hupia, joka tuo rahaa ja iloa kaikille.

Pitäisikö olla huolestunut ja tämän jokivarressa tapahtuvan näpertelyn sijaan kääriä hihat ja ruveta oikeasti rajoittamaan kalastusta meressä? Tialnne on katastrofaallinen!

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Santtu Iljuskin voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Luotatko nykyhallituksen kykyyn ratkaista maan talousongelmat?