Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Kristillinen undamentalismi on myrkkyä

#76 Re: Hyvaa elamaa hyvalla maailmankuvalla ja arvoilla

04.07.2010 12:24

#5: Markku Ollikainen - Hyvaa elamaa hyvalla maailmankuvalla ja arvoilla

Usan etelävaltioiden raamattuvyöhyke tai teokraattinen Iran ovat sopivia paikkoja sinun kaltaisillesi uskonnollisille fanaatikoille, jotka eivät ymmärrä, että uskontoa ei voi pakottaa tahdonvastaisesti.Ostaisin sinulle ja kaltaisillesi fasisteille lentoliput viemään teidät mahdollisimman kauas Suomesta, jotta tervejärkisten ja demokratiaa kannattavien kansalaisten ei tarvitse pelätä ääriuskovaisten vainoa.

Suomen lait eivät perustu pelkästään kristinuskolle vaan myös valistusajan ajattelulle, koska muuten Suomessa olisi oikeus mm. kivittää, vaikka aviorikokseen syyllistyneitä ja homoseksuaaleja, että se niistä "sivistävistä" kristillisistä arvoista.Varsinkin Vanha testamentti on pääasiassa pelkkää tappamisella ja helvetillä uhkailua.

 

Vieras
Vieras

#77 Re: Uskonnon opetus Suomen kouluissa

04.07.2010 12:26

#51: Sulevi Varjonen - Uskonnon opetus Suomen kouluissa

Uskonto pois kouluista! Vanhoja paimentolaissatuja ei saa kertoa lapsille tieteellisinä tosiasioina veronmaksajien rahoilla! Fundamentalistikristityille omat koulut tai muutto USA:n raamattuvyöhykkeelle tai"aurinkoiseen" ja "iki-ihanaan" Iranin islamilaisteokraattiseen "tasavaltaan".

 

 

 

Fundamentalistit Iraniin!
Vieras

#78 Re: Suomi pysyköön kristillisen

04.07.2010 12:33

#52: Uskovainen Marko - Suomi pysyköön kristillisenä

Polvirukoilua harrastetaan myös aamusta iltaan Iranin"ihanassa" teokraattisessa islamilaisessa tasavallassa,jonne myös sinulle ja samanhenkisille on varattuna lentoliput, koska te ette suostu elämään demokratian sääntöjen mukaan vaan haluatte uskonnollista diktatuuria.Onneksi teidän kaltainen roskasakki on sukupuuttoon kuolevaa lajia.

Nuorten ihmisten luottamus uskonnollisiin yhteisön on onneksi Suomessa hyvin alhaista.Raamattu on satukirja,jonka nimeen on murhattu miljoonia ihmisiä ja sellaista roskaa pitäisi opetta muka "totuutena" koulussa.Raamattu mm. väittää jäniksen olevan märehtijä ja maan olevan littana.Siinä taas näitä Raamatun "viisauksia".

Fundamentalistit kehitysmaihin!
Vieras

#79 Re: Ilman muuta

04.07.2010 12:37

#10: Perttu Pulkkinen - Ilman muuta

Kristillisiin arvoihin kuuluvat myös valitettavasti homofobia, naisvihamielisyys ja kreationismi? Näitäkö myös kouluopetukseen? Onneksi fundamentalistikristityt ovat Suomessa vähemmistö, joka pienenee vuosi vuodelta.

Fundamentalistit ovat myrkkyä sivistykselle!
Vieras

#80 Re: Hyvän asian puolesta

04.07.2010 12:41

#17: Kokenut kasvattaja - Hyvän asian puolesta

Kristilliset arvot kuten aviorikokseen syyllistyneiden ja homoseksuaalien kivittämien hengiltä? Nämä kaikki löytyvät Raamatusta erityisesti Vanhasta testamentista.

Teokratiaa haluavat muuttakoot Iraniin!
Vieras

#81 Re: uskonnonopetus kouluissa.

04.07.2010 12:45

#34: pentti heinämäki - uskonnonopetus kouluissa.

Suomessa on uskonnonvapaus ja kellään ei ole oikeutta pakottaa ketään kuuntelemaan aamuhartauksia, vaikka fundamentalistina niin kuvittelisit asian olevan.Kristityt arvot ovat vain tekosyy äärikonservatiiveille aloittaa sanan -ja yksilönvapauden rajoittaminen ja lopulta muuttaa yhteiskunta uskonnolliseksi teokratiaksi.

Ylistäkäämme Ukkoa ja Väinämöistä!

#82 Re: Kokoomus on luopunut kristillisestä perinnöstämme

04.07.2010 12:49

#55: Pekka Sevanto - Kokoomus on luopunut kristillisestä perinnöstämme

Kodista uskonnosta ja isänmaasta puhuminen on kristilliselle fundamentalistiselle ongelmallisempaa kuin aluksi näyttää, koska esim. Suomen alkuperäinen uskonto ei ole kristinusko vaan muinaissuomalainen shamanistinen luonnonuskonto.Ei muuta kuin Kalevala-kirjat ja esiin ylistystä Ukko-ylijumalalle joka aamunavauksessa!

 

Fundamentalistit ovat säälittäviä pelkureita.
Vieras

#83 Re: Kristilliset arvot ja uskonnonopetus suomessa

04.07.2010 12:54

#59: Marja-Leena Vuorela - Kristilliset arvot ja uskonnonopetus suomessa

Suomi oli alunperin pakanamaa, josta tehtiin väkisin käännyttämisen avulla "kristillinen", joten kristillisestä maasta puhuminen on kristittyjen fundamentalistien propagandaa, jolla ei ole mitään pohjaa.

Toiseksi nyky-Suomen lainsäädäntö perustuu pitkälti valistusajan perintöön eikä fundamentalistiseen raamatuntulkintaan, joten on aivan turha puhua kristinuskosta yhteiskunnan kantavana voimana.

Kristilliset "arvot" todellakin näkyvät!

#84 Re: Hyvä lapsuus

04.07.2010 13:00

#72: Lea Hursti - Hyvä lapsuus

Tämä kristillinen kasvatus todellakin "näkyy" hyvin selvästi teidän vanhemman sukupolven arvoissa mm. yleisenä konservatiivisena suvaitsemattomuutena kuten homofobiana, naisvihamielisyytenä sekä muiden uskontojen ja uskonnottomien halveksuntana, joten pois kouluista 2000 vuotta vanhojen tarinoiden opetus totuutena.

 

Vapaus ei tarkoita vapautta pakottaa!
Vieras

#85 Re: Lasten hengelliset oikeudet

04.07.2010 13:03

#75: Seppo Turunen - Lasten hengelliset oikeudet

Oikeus kohdata Jeesusenne ei tarkoita oikeutta pakottaa Jeesustanne ja jumalaanne joka lapselle!Uskonnonvapaus ja uskontoon pakottaminen ovat kaksi täysin eri asiaa, mutta fundamentalisteilla nämä asiat tuntuvat menevän pahasti sekaisin.

Matti Kivijoki
Vieras

#86

04.07.2010 15:24

Kristillisyys on a ja o. Ja se on ykkönen koko elämässä.

Vieras
Vieras

#87 Re: Lasten hengelliset oikeudet

06.07.2010 09:58

"Jokaisella lapsella ON OIKEUS kohdata Jessus ja kohdata aivan omana Vapahtajanaan riippumatta vanhempien hengellisestä suuntautumisesta" Miten tuollainen näkemyksesi toteutetaan esim. muslimilapsen kohdalla? Ei muuta kuin pakkokäännytyksen kohteeksi vain?
Markku Ruokonen
Hamina

#88 Uskonnonopetus on tärkeää

06.07.2010 16:55

"Ihminen ei elä ainoastaan leivästä" Yhteiskuntamme on rakentunut koettujen kristillisten arvojen pohjalle. Ilman näiden arvojen opetusta ja säilyttämistä yhteiskuntamme rapautuu muutamassa sukupolvessa. Opettakaamme nämä arvot tuleville sukupolville!

Anna-Leena Juutinen
Nilsiä

#89

07.07.2010 23:24

anonyyminä

anonyyminä

#90

07.07.2010 23:25

anonyyminä adressi uskonnon opetus koulussa

Kerttu Vaara
Vieras

#91 Pelastakaa lapset turvattomuudelta.

11.07.2010 11:17

Yhdyn sydämestäni tähän adressiin. Jouduin elämään lapsuuteni täysin ilman aikuisten ihmisten turvaa. Olin alistettu ja nöyryytetty kodissani. Mutta pelastuksekseni sain kuulla 3:lla  luokalla,  uskontotunnilla opettajan  kertovan Raamatun kertomuksen Joosefista. Se antoi minulle uskon ja toivon että Jumalan avulla minulla on mahdollisuus selvitä elämästäni. Eikä Jumala ole pettänyt minua tässä toivossa. Vain Jumala on voinut eheyttää sen rikkinäisyyden minkä läpi olen joutunut ihmisenä kasvamaan. Kiitos tästä opettajasta, jonka kautta sain toivonkipinän.

Teisti92 ;)
Vieras

#92 Re: Ei ei ei...

11.07.2010 19:58

#9: Ateisti92 - Ei ei ei...

Uskomalla Herraan Jeesukseen voit pelastua, muuten se ei ikävä kyllä ole mahdollista..Btw jos et usko että on ollut järjellistä Luojaa, miten voit luottaa siihen, että logiikkasi, järkesi ja aistisi ovat luotettavia? Anteeksi jos et saa ensi yönä unta. ;)

Anna-Maija Raitila
Vieras

#93

12.07.2010 06:26

Nimeni saa näkyä.

Tapani Ala-Kortesniemi
Seinäjoki

#94

12.07.2010 10:55

HERRA AUTTAKOON MEITÄ SÄILYTTÄMÄÄN EDES SE VÄHÄINEN HENGELLINEN KOULUOPETUS, MIKÄ VIELÄ ON JÄLELLÄ. SIUNAUSTA TYÖLLENNE!


Vieras

#95 Uskonnon opettajissa on ihmisiä joilta varsinainen usko puuttuu

12.07.2010 18:24

Olen elänyt parisuhteessa ihmisen kanssa joka petti minut sekä taloudellisesti, että vakaumuksellisesti. Hän suorastaan onnistui lähes tulkoon tuhoamaan toisen ihmisen elämän täydellisesti, ja täysin oman paholaisen ohjaaman sielunsa ohjaamana, hän suoritti oikeusmurhan, laikimies tekstiä lainaten. En itsekkään ole tietenkään täydellinen kukapa olisi, mutta väitteensä olivat täysin valheellisia ja vailla minkäänlaista totuuspohjaa.

Mutta varsinaiseen aiheeseen: Tällainen paholaisen saastuttama ihminen on peruskoulussa opettamassa uskontoa herkille lapsille, joille opettajan asenne ja elämän kuva on malli sekä esimerkki, hyvin suuren osan herkimmässä vaiheessa olevan ihmisen hereillä olo ajasta, onhan oppilaille koulu lähes työhön verrattava ajanjakso. Olisi hyvä, jos kristillisen arvojen opettajilta vaadittaisiin suhteellisen normaalia ja jokseenkin hyväksyttävissä olevaa moraalia, ja omassa elämässään onnistumista, onhan opettajan työ pitkälle myös koko persoonalla tekemistä. Normaali tarkoittaa muunmuassa vain heterosuhteen hyväksymistä Jumalan tarkoittaman avioliiton henkilöiksi. Se on sitten ihan kokonaan toinen foorumi ja toinen keskustelu missä tarkastelaan näitä ei avioliiton omaisia suhteita , jotka tietenkin ovat jokaisen oma asia. Ei ole ihmisen käyminen toisen tuomariksi, mutta Raamattu opettaa juuri avioliiton olevan miehen ja naisen solmima liitto. Siitä meidän on kiinni pitäminen.

Joku voi väittää että katkeroitunut puolisohan se siellä kirjoittelee, väitän kuitenkin, että omakin tuskani näistä suurista uhraksista huolimatta keveni. Ei ole helppoa elämä petollisen puolison rinnalla. Nimen omaan moraalia tuon toiveissani esille henkilöiltä jotka lasten kanssa ovat tekemisissä.

Kirjoitan anonyyminä jotta pahuus ei edelleen leviäisi.

Vieras
Vieras

#96 Re: Uskonnon opettajissa on ihmisiä joilta varsuínainen usko puuttuu

12.07.2010 18:47

Vieras
Vieras

#97 Re: Mitä tarkalleen ovat 'kristilliset arvot' ?

12.07.2010 18:52

#60: Tarkennus paikallaan... - Mitä tarkalleen ovat 'kristilliset arvot' ?

Katekismus käsittelee lyhykäisyydessään nämä arvot.

Myyryläinen
Vieras

#98 Vuorelalle ja muutenkin vastaan

13.07.2010 12:50

Vuorela kirjoitti (24.): "ateismi on pelkkä uskomus"

Ei pidä paikkaansa.  Ateismi tarkoittaa, että ei usko yliluonnollisiin jumal'olentoihin eikä muuta.  Se siis tarkoittaa, että ei suostu uskomuksiin eli on juuri päinvastaista kuin Vuorela väittää.

 

Sinällään adressin aiheesta olen mieltä, että nykyaikana uskontoa ei pitäisi enää opettaa omana oppiaineenaan.  Uskontoihin liittyvät kulttuurihistorialliset asiat voidaan käsitellä muun kulttuurihistorian ohessa ja mukana historian oppimäärässä.  Uskontojen maailmankatsomukselliset suuntaukset taas voidaan esitellä osana filosofian opetusta.  Uskontojen harjoittamista ei sen sijaan tarvitse koulussa opettaa.  Se olkoon kunkin oppisuunnan oma asia (jos silloinkaan tarpeen lapsille).  Adressi on siis tarpeeton ja jos se jotenkin uskonnonopetusta tukevasti vaikuttaa niin se on jopa haitallinen ja vahingollinen.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.07.2010 12:52


Kaija Olkkonen
Ryttylä

#100 Raamatun tuntemus on hyvinvoinnin perusta

15.07.2010 13:02

Nuorten pahoinvointi on jo hyvin hälyttävää. Ei kannata antaa sen lisääntyä enää. Totta kai jokainen tarvitsee elämälleen mielekkyyden, turvallisen perustan ja päämäärän. Oman Luojamme Jumalan muuttumaton iankaikkinen sana tarjoaa sen.

Sanan tunnustuksellisuus voi korvata sanoilla Raamatun opettaminen. Sana tunnustuksellisuus voi olla kompastus eli johtaa tunnuskuntien välisistä pienistä eroista vatvomiseen samalla kun itse selvien Raamatun kertomusten tunteminen jää yhä vähäisemmäksi. Mitä Jumala itse sanoo on miljoona kertaa tärkeämpää kuin se mitä ihmiset siitä eli kustakin Jumalan sanasta sanovat.

abcdef