Vetoomus Selkämeren kansallispuiston puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vetoomus Selkämeren kansallispuiston puolesta.

30v merellä
Vieras

#26 Ottaa päähän

21.02.2011 15:59

Tässä hankkeessa ei ole järjen hiventä ja kansa vaan maksaa kun oletetaan kaikkien haluavan suojelua. Minä en. Kukahan lähtee avomerta katsomaan jota tämä hanke pääasiassa koskee...
Pertti Isaksson
Vieras

#27 Perinteinen saaressakäynti

21.02.2011 17:42

Oletan, että perinteinen, kuten olen kokenut n. 30 vuoden ajan, Rauman saaristossa tehtävä vapaa-ajan retkeily nuotionteko-oikeuksineen ja telttailuineen säilyy, tietenkin luontoa kunnioittaen.
En ole varma, tulenko pitämään tai kunnioittamaan sitä, jos esim. Korkeakarin tai Lindasaaren rantoihin ilmestyy kyltit, joissa kielletään rantautuminen.
Ukilainen
Vieras

#28 Re: On meitä moneksi!

21.02.2011 18:23

#24: - On meitä moneksi!

En haluakaan mennä Pyhämaahan, minulle riittää että käyn kerran kesässä isokarissa ja Katanpäässä ja toivon että kansallispuiston myötä niihin investoidaan ja luodaan paikailliselle työpaikkoja.

kansallispuiston puolesta
Vieras

#29 Re: Perinteinen saaressakäynti

21.02.2011 18:25

#27: Pertti Isaksson - Perinteinen saaressakäynti

Hyvä Pertti ei sinulla ole valtion mailla lupaa tehdä nuotiota ilman lupaa. Se ei kuulu jokamiehen oikeuksiin!

Antti Karlin
Vieras

#30 Kannatan puistoa

21.02.2011 18:36

Olen ollut jo vuonna 1995 sitä mieltä, että kansallispuiston saaminen myös Vakka-Suomen alueelle on parasta, mitä merialueelle voidaan saada. Kalastus jatkuu, Isokari ja Katanpää kehittyvät ja kun vielä saadaan Uudenkaupungin keskustaan meren rannalle esim. kalastusta ja kansallispuistoa esittelevä luontorakennus, se olisi hyvä vetovoimainen kohde. Uskon, että veneilijöille puisto on hyvä juttu!
Kansallispuisto ei vähennä Itämeren saastumista eikä ratkaise minkki- ja hyljeongelmia. Ne pitää ratkaista erikseen ja huomioida tulevan puiston hoito- ja käyttösuunnitelmissa yhdessä paikallisten metsästys ym. asiantuntijoiden kanssa.
Vieras
Vieras

#31 Re: Re: On meitä moneksi!

21.02.2011 20:07

#28: Ukilainen - Re: On meitä moneksi! 

Mitä ihmeen työpaikkoja kansallispuisto sinne tuo? Vartiointifirmojako partioimaan koskematonta luontoa?

 

30v kansallispuistojen hyötyjä ja haittoja tarkkaillut
Vieras

#32 Re: Re: Re: On meitä moneksi!

21.02.2011 20:13

Lassi Timo Kalervo Kajanto
Vieras

#33 Selkämeren adressi

21.02.2011 20:30

Luonnon kansallispuistoja on lisättävä sekä maalla että vesistössä unohtamatta soitakaan.
Puhdas luonto lapsille
Vieras

#34 Kansallispuistot ovat kaikkien parhaaksi

21.02.2011 21:11

Turkistarhat ja kaikki tehokasvatuslaitokset tulee lopettaa. Liian paljon pahaa ne auheuttavat sekä luonnolle että eläimille. Ranta-asukkailta pois vesivessat.
Vieras
Vieras

#35 Re: Adressia lukiessa

21.02.2011 22:13

#15: Vapaa Selkämeri - Adressia lukiessa

Suurin osahan tuolla näkyy olevan alueelta, joka nyt uhkaa jäädä puistosta pois maakuntajohtajan fiksoitumien takia. Akselilta Turku-U:ki

kaukokatseinen
Vieras

#36 sosialisointia

22.02.2011 07:59

Venäjän malliin ollaan menossa..kaikki vaan valtion hallintaan.
Jukka juntunen
Vieras

#37 Kehittyneemmät tavat eivät rasita ympäristöä

22.02.2011 10:21

Syyt vesistöjen "rehevöitymiseen" eli yhtä lailla kaiken aikaa saastumiseen ovat aika tiukassa suomalaisessa yhteiskunnassa ja maailmanlaajuisesti. Eri paikoissa eri tavoilla. Onneksi monin paikoin ympäri maailmaa on kyseiseen "ympäristöongelmaan", vesistöjen saastumiseen ihmisen jätteistä johtuen alettu puuttumaan enenevässä määrin ja ennen kaikkea, myös yhtä aikaa tuhoonpäin vievän maatalouskoneiston kanssa alettu toimimaan täysin päin vastoin.

Iso esimerkki on viimeaikainen suuri öljytuho Meksikonlahdella. Mikä on tilanne nyt? En tiedä valtavirtamedian uutisia aiheesta viime ajoilta, mutta tämmöinen tuli esimerkiksi vastaan: http://pesn.com/2010/10/27/9501716_Hutchison-Lazaryan_frequency_generator_clears_polluted_Gulf_waters/

Toimisi varmasti myös Selkämerellä yhtä lailla kuin missä tahansa päin maailmaa - ja tarvetta käytölle on. Mikä saa valtiolliset tahot välittämään "ympäristöongelmasta" niin paljon, että saa ihmiset puuttumaan siihen kuinka nyt hoidetaan asioita?

Maatalouden meriin valuttama jäte, kaikenmoiset kemikaalit ovat sivutuote. Sivutuote sellaiselle teollisuudenhaaralle joka ei varsinaisesti välitä, millaiseksi "ympäristömme" muuttuu. Merkkaan esimerkiksi näitä ympäristö-sanoja siksi lainausmerkein, että eihän se ongelma siinä ympäristössä ole, vaan systeemissä sisällä!

Joka tapauksessa. Halusin mainita tuon vesistönpuhdistus-keksinnön lisäksi myös huomattavan paljon laajemmassa, jo voisi sanoa maailmanlaajuisesti käytössä olevan EM-"teknologian" elikkä effektiiviset mikro-organismit yhtenä todellisen tieteen saavutuksena. EM-mikrobeilla tarkoitetaan tiettyjä ryhmiä hyödyllisiä mikrobeja, jotka yhdistettynä samassa liuoksessa (valmistetaan EM-liuosta, vettä ja esimerkiksi sokeriruokomelassia fermentoimalla) pystyvät syömään jokaisen haitallisen bakteerin ja myöskin puhdistamaan mitä vain väliainetta saasteista... ilmaa, vettä, maata. Ei niin että naps-vaan saadaan saasteet poistettua, mutta huomattavan nopeasti huomattavasti vähennettyä ainakin vedessä ja maaperässä. Jopa öljyn saastuttamaa vettä ja maaperää on kokeiltu EM-mikrobeilla muuntaa takaisin luonnollisempaan muotoon ja siten vaarattomaksi ympäristölle. Tässä on onnistuttu jollain tavoin, niin että lopulta aineksesta mitä jää, voidaan valmistaa luonnollista lannoitetta. EM-teknologia Aasian maissa ja nykyisemmin ympäri maapalloa, on kehittänyt aiemmin kemianteollisuudesta riippuvaisia todella tiukoille pistettyjä maanviljelijöitä tulemaan omavaraisiksi tuossa suhteessa että peltoja ei enää saastuteta kemikaaleilla vaan maan luontainen hyödyllinen mikrobikanta elvytettyä uudelleen eloon palauttamalla vain luontoon EM-mikrobeilla kompostoitu jäte mitä omassa tuotannossa kehittyy. Tämä asia on sellainen, mitä Suomessa tulisi tutkia. Ja toivon hyvä lukija, että tämä koskettaa ja kiinnostaa sinua siinä määrin, että otat asiaksesi hieman edes tutkia asiaa ja tiedottaa aiheesta muita ihmisiä, niin tehokkaasti kuin parhaaksi näet.

Maatalous, ei ole teollisuudenosa, eikä suuri bisnes, jonka olisi pakko olla valtavien raha-valtojen käsissä. Tällaisena tilan kuitenkin tälläkin hetkellä pitää järjestelmä, joka on kehitetty ohjaamaan tietyt yhdisteet, tietyt kemikaalit ja valmisteaineet valtavissa määrissä, tiettyyn suuntaan. Ja samalla liikkuu raha. Valtavat määrät. Toivon, että tuolla ei ole merkitystä eikä tuo asia pääse vaikuttamaan siihen, että tieto mm tästä EM-teknologiasta leviää.
(esim: http://emrojapan.com/ ja apnan.org ja http://www.youtube.com/watch?v=3c-JXuAjJ_8

Minusta näistä asioista täytyisi pitää ääntä ja vaatia valtiolta (eli ryppäältä noita isoimpia yrityksiä ja teollisuuden toimista hyötyjiä) näiden asioiden tutkimista ja välitöntä käyttöönottoa ensimmäisten virallisten kokeilujen muodossa. On tässä maassa kaikkien noiden rahan-vallassa olevien firmojen ja suurpääomanohjaajien lisäksi myös tavallinen kansa, ja maanviljelijät ja paljon pientiloja. Maan viljely ei ole enää kannattavaa pienessä mittakaavassa koska ollaan niin riippuvaisia systeemistä ympärillä, riippuvaisia EU-tuista. Minkä takia!

EM-teknologia (äärimmäisen halpaa tuottaa, tulevaisuudessa varmasti ilmaista, perushyvinvoinnin osa joka kuuluu kaikille jossain muodossa) yhtenä aika monista erilaisista kehittyneemmistä tavoista hoitaa asiat on sellainen asia jonka avulla voidaan riippuvuutta EU:sta tai mistä tahansa valtiollisesta tahosta jota ohjaa iso raha, vähentää ja omavaraisuutta kehittää.

Toivon suomessa mahdollisimman suurta menestystä tästä asiasta tietoa levittävälle ja asiaa eteenpäinvieville henkilöille ja teen mielellään yhteistyötä asian kehittämiseksi tai lisäyhteyksien luomiseksi.
t.Jukka Juntunen
http://orgonisaatio.fi
ex_experrtt
Vieras

#38 Re: Vetoomus Selkämeren kansallispuiston puolesta

22.02.2011 11:19

vaikkei ihan täytäkään kans puistojen kriteerei kannatan luonnonsuojelua, 1970-luvun kanspuistoprojektissa toiminut harjujen suojelija!

#11: Markku Viljanen - Vetoomus Selkämeren kansallispuiston puolesta 

 

Paavo Harri
Vieras

#39 veden sameus

22.02.2011 11:26

1962 lähtien Kustavissa kesät viettänyt.
Metsästäjänä en vastusta
Vieras

#40 Metsästäjät ampuvat kovilla

22.02.2011 12:20

sain tällaisen - kun olem metsästäjä:

Tervehdys kaikille.
Välitän jäsenille SML:n Satakunnan piiriltä tulleen tiedotteen. Ottakaa kantaa ao. asiaan. Vielä voi vaikuttaa.
Tervehdys

Vakka-Suomen merialuetta ovat tuhoamassa luonnonsuojelijat kansallispuistolla. Kansallispuisto tuo tullessaan rajoituksia alueella liikkumiseen, metsästykseen, kalastustukseen ja joka miehen oikeuksiin. Asia on käsittelyssä ympäristövaliokunnassa. Meillä on viikko aikaa kerätä mahdollisimman paljon nimiä kansallispuistoa vastustavien listalle.Nimiä tarvitaan satoja lisää. Laittakaa postijakeluun ja jos ei riitä soittakaa.

Jos mahdollista soittakaa ympäristövaliokunnan jäsenille ja painostakaa heitä vastustamaan kansallispuistoa.

Eli nyt pistäkää kaikki kansallispuistoa kannattavat nimet alle!
Vieras
Vieras

#41 Re: Metsästäjät ampuvat kovilla

22.02.2011 17:08

#40: Metsästäjänä en vastusta - Metsästäjät ampuvat kovilla 

 Voitko laittaa kyseisen tiedotteen kokonaisuudessaan tähän nähtäville ja vielä niin, että sen alkuperä näkyy selvästi (eli onko se todella peräisin Metsästäjäliiton Satakunnan piiristä)!

Vieras
Vieras

#42 Re: Metsästäjät ampuvat kovilla

22.02.2011 18:25

#40: Metsästäjänä en vastusta - Metsästäjät ampuvat kovilla 

 Kannatan myös että laita julki  ja selvitä todellinen alkuperä ennenkuin alat mustamaalaamaan noin kovilla jutuilla ketään!!!

Vieras
Vieras

#43 Re: Re: Metsästäjät ampuvat kovilla

22.02.2011 20:04

#42: Vieras - Re: Metsästäjät ampuvat kovilla

Se tuli monen mutkan kautta ja viime sunnuntaina ja ehkä sitä kannattaa kysyä huomenna Satakunnan piiriltä, kuka lähetti sen jakeluun - itse luotan lähteeseen:

Sent: Sunday, February 20, 2011 10:41 PM
Subject: Selkämeren Kansallispuisto
ja lopussa oli vielä:
Lähettäkää tämä posti vähintään viidelle ystävällenne, mutta ei enää 28.02.2011 jälkeen. Päätös ympäristövaliokunnassa tehdään 01.03.2011.
Eli lähettäjä tietää tilanteen hyvin. Ks tämän päivän ympäristövaliokunnan pöytäkirja, jossa Sipoonkorpi loppuun käsitelty valiokunnassa ja ilman äänestystä.
IlKa
Vieras

#45 Re: Re: Re: Metsästäjät ampuvat kovilla

22.02.2011 21:23

#43: Vieras - Re: Re: Metsästäjät ampuvat kovilla 

 Tässä on nyt sen verran suurista asioista kysymys, että on ihan syytäkin tehdä kaikkensa, jottei mitään peruuttamatonta saada perustetuksi.

Ja mitä olen katsonut erilaisten piipertäjien sivuja, niin lähes jokaisessa on mainostettu kansallispuiston puolesta. Että jos tässä nyt yritetään mustamaalata puiston vastustajia, niin mitään sen ihmeellisempiä keinoja ei ole käytetty kuin vastapuolikaan. Mutta kai samoja saa käyttää??

Veneilijä
Vieras

#46 Re: Re: Re: Re: Metsästäjät ampuvat kovilla

22.02.2011 21:56

#45: IlKa - Re: Re: Re: Metsästäjät ampuvat kovilla 

 Siinä on yksi MERKITTÄVÄ ero, puolustajat eivät mollaa toisia.

Vieras
Vieras

#47 Re: Re: Re: Re: Re: Metsästäjät ampuvat kovilla

22.02.2011 22:12

#46: Veneilijä - Re: Re: Re: Re: Metsästäjät ampuvat kovilla 

 Mitkä puolustajat? Minä puolustan luontoa kaikkine sen vivahteineen! Nykyisellään ilman muutoksia.

J.A.D.Mattila
Vieras

#48 Herätkää nyt.. mukamas jonkun asian puolesta.

23.02.2011 00:05

Siis jokamiehenoikeuksien rajoittainen jollain tietyllä tontilla (tämä 90 000hehtaaria) on silkkaa hulluutta. Ei sillä nyt pelasta mitään. Muutenkin luonnossa liikkuen tulee olla luontoa kunnioittaen. Emme me ole roskanneet yms kalastaneet tai metsästä ilman lupia tähänkään mennessä. Tämä kaikki on valvottua yms lailla säädettyä ja täten sakoitettavaa myös.

Nyt piru vie jos joku piru vie meiltä mahdollisuuden viettää aikaa luontoäidin kanssa niin on se p*rkele. Haittaa vaan te paikalliset teette itsellenne. Puolesta olevien kesämökkinaapurien mökkien ympärille verkot (myös ei naapureiden)

-featuring Pertti Pasanen Spede ja pikkupojat-
http://www.youtube.com/watch?v=GFnoV0DMDpw#
Vieras
Vieras

#49 Re: Syitä saaristomeren alueen suojelemiseksi

23.02.2011 09:43

#19: - Syitä saaristomeren alueen suojelemiseksi

miten perustellaan avomeren "suojelua" rantaniityillä, maakasvillisuudella tai metsässä asuvilla kanalinnuilla ??? Valtion omistuksessa Vakka-Suomen alueella ei ole mainittavassa määrin listauksessasi lueteltuja lajeja tai luontotyyppejä - ne ovat yksityismailla

Vieras
Vieras

#50 Re: Re: Syitä saaristomeren alueen suojelemiseksi

23.02.2011 10:03

#49: Vieras - Re: Syitä saaristomeren alueen suojelemiseksi 

 Joo kyllä ne merikotkat käy saalistamassa nytkin ihan yksityisillä ynnä valtion mailla! kokemusta on!

Maanomistajat ja  jokamiehet ihan enemmistönä ovat luontoa rakastavaa asiallista väkeä! jos te"suojelijat" vain uskaltaisitte luottaa ihmiseen, ettekä väellä ja voimalla  tuhoa jo nyt kustannustehokkaita  vallitsevia luonnonsuojelu toimia.