Nuorten maksuttomat liikuntavuorot säilytettävä Oulussa!

Tanja L-K

#26 Myös harrastusliikuntaa lapsille

30.06.2014 13:49

Oulussa on todella vaikeaa löytää lapsille muuta liikuntatoimintaa kuin kallista kilpalisenssiurheilua. Näitten maksuttomien vuorojen säilyttämisen lisäksi kaupunki voisi palkata vetäjiä liikuntakerhoiin, joissa tavoitteena liikunnaliseen elämäntapaan kasvattaminn ja liiknnan ilo, eikä pelkkä kilpapudotuspeli, kuten näissä lisenssijoukkueissa.

Pitkän tähtäimen tuottoa sekä terveys- että sosiaalimenoissa!

 

Rotuaari

#27 SIKU KOMMENTOI KALEVASSA EILEN

30.06.2014 14:32

Suvi Helanen Sikun jäsen kommentoi asiaa eilisessä Kalevassa. Jotenkin tuli jutun luettua mieleen, että kolahtiko. Pitäisikö ensin odottaa päätös ja valittaa sitten TURHAAN? Nyt Helanen meinaa että virhe on toimittajan mutta kyllä tuo on kaupungin sivuilla luettavissa mitä Siku on suunnitelmaansa laittanut ja yhtenä on Maksuttomuuden poistaminen. Toki lopullisen päätöksen siunaa valtuusto ja/tai hallitus, mutta silloin voi käydä miten tahansa kuten tässä kylässä on nähty aiemminkin. Salassa nuijitaan päätökset joita enemmistö väestöstä vastustaa. Noh hyvä kun tämä asia sai kuitenkin kasvot ja hyvä tietää mihin suuntaan käännytään kun maksulaput seuroille ja lasten vanhemmille kolahtaa.
Futis-isä

#28 Lasten liikunta vaihdetaan ydinvoimaan....

30.06.2014 16:17

On se kumma että kaupungilla tuntuu olevan rahaa laittaa ydinvoimaan, kallioparkkiin ja muuhun prklen turhaan toimintaan, mutta lasten hyvinvointiin ei kyllä rahaa löydy. Hävetkää!!!!!!!!!!!

Vieras

#29

30.06.2014 17:16

Toivon, että lasten ja nuorten ajat/vuorot ovat jatkossa ennen klo. 21.

Vieras

#30

01.07.2014 10:29

Nuorien liikunnan tukeminen jos loppuu niin muut terveys- ja sosiaalimenot vaan nousee.

Vieras

#31

02.07.2014 06:33

Törkein ehdotus, mitä olen pitkään aikaan kuullut politiikoilta. Jälleen ollaan keskituloisten lapsiperheiden kukkarolla. Vielä niiden perheiden, jotka haluavat kasvattaa lapsensa päihteettömyyden ja terveellisten elämäntapojen ja toisten ihmisten kunnioittamiseen. Nämä kaikki opitaan suurelta osalta nimenomaan urheiluseuroissa. Risto Salmi
Risto Salmi

#32 Óulun politiikan tekijät hävetkää

02.07.2014 06:39

Törkein ehdotus, mitä olen pitkään aikaan Teiltä politiikoilta kuullut. Jälleen olette keskituloisten lapsiperheiden rahojen kimpussa. Vielä niiden perheiden kukkarolla, jotka haluavat kasvattaa lapsensa päihteettömyyden, terveiden elämäntapojen ja toisten ihmisten kunnioittamiseen. Näitä elämänarvoja opetetaan nimenomaan urheiluseuroissa.

Vieras

#33

02.07.2014 06:41

Hyvällä asialla pennasen monttuun ja atomivoimaan
löytyy kyllä rahaa,mutta ei nuoriin kokoomuslainen
arvovalinta!Ei voimalan rahoitus kuulu Oulun kau-
pungin tehtäviin.Valtuustolla ei mitään häpyä.

Vieras

#34

02.07.2014 08:42

Ottakaa terveydelliset näkökannat huomioon jatkossa, mitä ne maksaa, jos lapset ja nuoret eivät saa liikuntamallia aikaisessa vaiheessa elämäänsä.

Vieras

#35

02.07.2014 08:45

Onpas melkoinen läimäytys vasten nuorison harrastustoimintaa. Täysin väärä paikka säästää kaupungilta. Ilmeisesti kaupunginisät haluavat lisää nuorisoa notkumaan kaupungille ja ostareille. Tästähän saa mukavan kierteen aikaiseksi: lapsilla ei ole varaa harrastaa --> talkoilla junioritoimintaa pyörittävät vanhemmatkin jäävät pois --> seuroilta loppuu homman pyörittäjät --> harrastus toiminta vähenee entisestään. No onhan tässä toki se hyvä puoli, että liikuntapaikat säilyvät hyvässä kunnossa käyttämättöminä!

Vieras

#36

02.07.2014 09:50

Toimin nuorisopsykiatrialla fysioterapeuttina;näköalapaikalla näkemään nuorten pahoinvointia.Halvat liikuntamahdollisuudet tukevat hyvin sosiaalistumista,kavereiden löytämistä,ehkäsee syrjäytymistä...
Totuus

#37 Keskustan lestadiolaiset päättää

02.07.2014 13:54

Tämän päivän Kalevan mukaan asian takana on Sikun pj lestadiolainen Matias Ojalehto. Minulle on aivan sama ihmisten uskonto, mutta jos se vaikuttaa lasten liikuntaharrastuksiin, ei voi olla puuttumatta asiaan. Kilpaurheilu on lestadiolaisilta kokonaan kielletty. Muutamissa kunnissa joissa keskusta lestadiolaisilla on päätösvalta, on liikuntamäärärahat varsinkin kilpailullisiin lajeihin ajettu alas.

Vieras

#38

02.07.2014 17:51

Hyvän asian puolesta. Nuorisotakuu ja kaikki muutkin nuoriin kohdistuvat jutut tuntuvat olevan silmänkääntötemppuja tilastojen kaunistamiseksi. Mikä kumma se päättäjien korvien välissä kaivertaa kun ei kertakaikkiaan tunnuta ymmärtävän että tulevaisuus tehdään päätöksillä ja tämän päivän nuoret heissä on koko maan tulevaisuus. Käsittämätöntä ....
Petè

#39 Re: Maksullisiksi vaan!

03.07.2014 06:26

#7: R - Maksullisiksi vaan!

Ilman muuta sakkomaksu peruuttamattomista vuoroista, ihan kuin vaikka hammaslääkärissä, mutta ei kait kaikkia tarvitse muutaman huolimattoman vuoksi rankaista?

voi voi

#40 Re: Keskustan lestadiolaiset päättää

03.07.2014 06:28

#37: Totuus - Keskustan lestadiolaiset päättää

Tämän kuulin minäkin, on tämä ihme porukkaa?!? Valta on valtaa tälläkin tavalla :(


Vieras

#41

03.07.2014 12:54

Ojalehdon olisi syytä muistaa, että muut kuin lestadiolaiset haluavat lastensa harrastavan jotakin järkevää

Vieras

#42

03.07.2014 16:56

Hyvä asia .Liikuta lapsia on tervettä toimintaa.
lukija

#43 ei vääriä päätöksiä

04.07.2014 04:24

Jos Ojalehto kertoo että kaikki ei ole saman arvoisia, koska kaupunki
ei tarjoa kaikille ilmaista harjoitus mahdollisuutta.
Jos kerrotaan että keilailuun ja ratsastukseen ei pääse ilman ,En ymmärrä
tällaista vertausta.
Vielä Penttilälle että ei päätöksiä ilmaisten harjoituksien poistamisesta.Ei haluta
virkamies päätöksiä.
Toimithan tällä hetkellä urheiluseuran joka järjestää kalevan kisat toimikunnassa,
varmaan tämäkään seura ei halua että maksut tulevat.

JÄRKI KÄTEEN

#44 USKOMATONTA IDIOTISMIA OJALEHDOLTA

05.07.2014 08:55

Onkohan näin, että omassa nuoruudessa tukahdetut mahdollisuudet täytyy kostaa kaikille Ojalehto? Kepulaisten kannatus ei ainakaan näillä puheilla nouse, mut niinhän se on, että kesKUSTA pettää aina. Hinnoista vielä sen verran, että esim. näiden alle 18 v. maksuttomien vuorojen lisäksi harkataan esim. Jääli-hallissa, jonka jääaika maksaa vanhemmille yli 120 euoroa tunti, koska kaupungilla ei ole riittävästi liikuntapaikkoja. Kastellin kupeestakin piti yksi ulkokenttä antaa Arinan kauppapaikaksi!!!!! IDIOOTTEJA PÄÄTÖKSIÄ JA PÄÄTTÄJIÄ.
Vertailun vuoksi paljon haukuttu Venäjä; liikunnan harrastaminen ilmaista, myös jääkiekon. Koska lahjakkaita lapsia on myös köyhillä!! Entäpä Ruotsi esim. jääkiekko, kuukausimaksu 15 e/kk sisältäen bussilipun.
Juuri päättymeellä kaudella 9-vuotiaan lapseni jääkiekkoharrastus maksoi elokuusta 2013 toukokuuhun 2014 n. 1900 euroa. (hinta sisältää turnausmaksut, maksulliset jäävuorot ilmaisten lisäksi, pelireissut bussilla jne.) Mukana ei ole varusteita; mailat, luistimet suojat, omat yöpymiset ja ruokailut jne.
Eli kaiken kaikkiaan kyse on myös erittäin merkittävästä yhteiskunnallisesta vaikutuksesta yhteiskuntamme taloudelle ja liikkeille/liike-elämälle, koska ilmaiselle vuorolle sinun on hankittava kaikki varusteet omasta kukkarosta. Hinta jääkiekossa helposti n. 500euroa. Uskallankin väittää, että jos vuorot tulevat alle 18v. maksullisiksi jo nyt yksityisten hallien maksujen lisäksi syrjäytyneiden määrä kasvaa, ongelmat lisääntyvät, lasten kunto rapisee, terveydenhuolto menot nousevat, paikallinen ja mmyös valtakunnallinen liike-elämä sekä sitä myötä verotulot laskevat.
En tiedä onko nuorten tupakan tupruttelu rauhanyhdistysten nurkilla terveellisempää valtuutettu Ojalehto?

Vieras

#45

05.07.2014 11:26

Tasa-arvoinen lapsuus kaikille liikunnankin suhteen,vähävaraisempien perheiden lapsille erittäin tärkeä!
Nuorten urheilua tukemassa vaikka monet yritykset eivät tuekaan vaan keskittävät sponsori eurot Hki

#46 Kalevako mukana....tietyissä intressipiireissä?

09.07.2014 12:56

Yritin lähettää Kalevan kommentti palstalle ko asiaan
liittyen asiallisen kannanoton, Keskustasta/Ojanlehdosta
ja ko henkilöstä ihmettelyn miten voi olla tietyn piirin
henkilö Sivistys- ja Kulttuurilautakunnan puheenjohtajana
(kenen...piiri pieni pyörii päätöksiä)
koska hehän tunnetusti eivät ole mukana urheilun seuratoiminnassa
eikä pahemmin kulttuuri toiminnassa ainoa missä toimivat
aktiivisemmin on SRK ja muu hengellinen toiminta...kaikki kunnia
heille mutta varmaankin täytyy miettiä seuraavia kunnalisvaaleja tosissaan,
koska onhan keskustassakin paljon seurojen toimiminnassa mukana olevia
harrastajia sekä toimijoita, onko kaikilla sama mielipide vai päätetäänkö
äänestys käyttäytyminen jossain muualla?
Väillä täytyy Kalevankin toimintaakin
laittaa tarkastelun alle onko lehti tosiaan
puolueeton vapaan sanan kannattaja?
Lissu 4:n futisjunnun äiti

#47 Re: Kalevako mukana....tietyissä intressipiireissä?

09.07.2014 13:42

#46: Nuorten urheilua tukemassa vaikka monet yritykset eivät tuekaan vaan keskittävät sponsori eurot Hki - Kalevako mukana....tietyissä intressipiireissä?

Tänään samaisessa lehdessä tämä Ojalehto puolustelee tekemisiään ja vetoaa mm. yksityisten hallin rakentajien puolesta. Montakohan yksityistä hallia tässä kylässä on ja varmasti yksityiset rakentajat ovat laskeneet että ne kannattaa kun rikkaiden kakarat niitä voi käyttää. Naapurin isäntä kertoi että jalkapallossa on yksityinen halli joka on rakennettu veronmaksajien rahoilla ja sen omistaa henkilö joka on nämä rahat saanut keskustan vahvalla tuella ja uskonnollisella taustalla. Miksi ei siis yllätä Ojalehdon purkaukset uskonveljen puolesta.

Täällä on jo nyt noin 3000 asiaa vastustavaa, mitähän se tarkoittaa kun keskimäärin perheessä on 4 ihmistä. Luulen ja toivon että kaikki täällä mielipiteensä antavat muistavat tämän asian kunnallisvaalien aikaan. Itse en enään keskustalle ääntä anna.

vierestä seurannut

#48 Re: Re: Keskustan lestadiolaiset päättää

09.07.2014 18:35

#40: voi voi - Re: Keskustan lestadiolaiset päättää

Kyseinen ryhmittymähän pyörittää Oululaista liike ja bisnes elämää

vahvasti ja monella tapaa. Tontti politiikkaa, rakentamista, asunnonvälitystä,

isännöintiä, kiinteistöhoito, kirjanpito, eri alan yritystoiminta... jne toimivat

myös monilla virkamies ja päättävillä aloilla korkeilla paikoilla sekä ovat

erittäin voimakkaasti verkostoituneet keskenään ympäri Pohjois-Pohjanmaata

joten valtaa löytyy ja röyhkeyttä sekä ahneutta kerätä ja vahvistaa omia

toimiaan sekä lompakkoaan ja ajatuksia.


Vieras

#49

11.07.2014 07:28

Ei meillä tavallisilla perheillä oo muute lasta pitää harjoituksissa
pöh

#50 valitettavaa

11.07.2014 14:57

Valitettavasti moni ilmainen junnu-vuoro on käyttämätön ja sali seisoo tyhjillään. Tämä vain sen takia, ettei laiskuutta viitsitä perua saatua ilmaista vuoroa, kun ei se kustanna mitään. Tällaisella toiminnalla sitten blokataan toisten harrastamismahdollisuudet, kun ei ole vapaita salivuoroja.