IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ.

...ei vettä rantaa rakkaampaa, kuin...

#2401 Hyvää Itsenäisyyspäivää

06.12.2013 11:48

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille!

Nyt jos koskaan on tällaisena päivänä ajateltava isänmaan hyvinvointia. Isänmaamme voi nyt melko huonosti. Hyvinvointiyhteiskunta on rapautumassa, kuten maamme jäljellä olevat "keuhkot". Eli puhtaat sisämaan vesistöt. Elämme yhä vaan vaikeampia aikoja.

Nostamalla vesistöjemme puhtauden uusille urille, voimme auttaa isänmaatamme nousemaan jälleen kasvu-uralle ja voimme säilyttää hyvinvoinnin. Tietenkin kaikilla yhteiskunnan sektoreilla on herättävä toimintaan, mutta esimerkiksi matkailusektorilla muuntautuminen on todella helppoa toteuttaa ympärivuotuisesti muihin verrattuna, kunhan luonnon ja matkailun arvot ovat kohdallaan. Tuolloin markkinointi olisi helppoa eksoottisia kaukomaita myöten. Saati lähialueiden ja euroopan miljoonille potentiaalisille rahan, ja siten hyvinvoinnin suomeen tuojille. Kotimaista puhdasta matkailuelinkeinoa lisää ja siinä paranee kansalaistemmekin viihtyvyys ja hyvinvointi. Niin henkisesti kuin taloudellisestikin. Vaatimattomalla 1 prosentin suomaa-alueiden käytöllä turvetuotantoon tuhotaan lähiympäristöstään vesistöpinta-aloja tuhansin kerroin enemmän. Jos vaatimuksien mukainen 2 prosentin sallittaisiin, niin tuhoalueet olisivat tietysti vastaavasti potenssiin. Siinä samalla menee luonnollisesti kaikenlainen virkistys- ja käyttöarvo alueeseen rajautuvilla maa-aloillakin. Siten emme "pitkälle pötki".

Isänmaan puolesta lisää isänmaallista tulonlähdettä -> puhtaita vesistöjä!

Vieras

#2402 Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

08.12.2013 12:26

#2400: Patriootti - Hyvää Itsenäisyyspäivää

Isänmaallisuus ja poltetun maan taktiikka ei kyllä sovi samaan lauseeseen.

Miksi turpeenkaivu ei kiinnosta ulkomaisia toimijoita, kuten esim. kaivosteollisuus tai miksi turpeesta ei ole saatu tehtyä vientituotetta? Miksi esim. pääkaupunkiseudun voimaloissa ei käytetä turvetta? Olisiko uskonpuutetta ko. toimialaa kohtaan? Miksi siis Isänmaamme on maailman suurin energiaturpeentuottaja ja omaan pesäänsä pa*koja?

Toki kirjoittajan tekstissä on sen verran järkeä, että kotimaisuus on valttia, mutta turve ei ole se ainoa vaihtoehto.


Vieras

#2403 Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

08.12.2013 12:30

#2401: ...ei vettä rantaa rakkaampaa, kuin... - Hyvää Itsenäisyyspäivää

juuri näin!

kuinka usein kuuleekaan ulkomaalaisilta, että kuinka kaunis ja puhdas luonto teillä (siis meillä) onkaan! Oikein hyödynnettynä saadaan kansantalous ja työllisyys paljon paremmalle mallille kuin turpeella koskaan ja puhtaasti.

 


Vieras

#2404 Vihreiden toiminta rikollista

10.12.2013 07:30


Tässäkin jälleen hyvä esimerkki siitä, kuinka vihreät ja heidän toimintansa on täysin rikollista toimintaa. Murtaudutaan tavallista liiketoimintaa harjoittavan yrityksen alueelle ja heidän liiketoimintatiloihinsa.  Selvää tietysti on että heillä on ollut yhteyksiä suomalaisiin kollegoihinsa.

Olen täysin samaa mieltä sen kirjoittajan kanssa joka tällä palstalla on kirjoittanut osuvasti, että vihreät eivät sallisi minkäänlaista toimeliaisuutta eikä teollisuutta Suomeen. Hän on varsin oikeassa. Todellakin vihreät vastustavat kaivostoimintaa, turkistarhausta, turve-energiaa, ydinenergiaa, kivihiili-energiaa, öljyteollisuutta, autoilla liikkumista, lentoliikennettä ym ym. Lista olisi valtaisan pitkä mutta tuossa vain muutamia esimerkkejä mitä heti tulee mieleen.

Suomella ei ole mitään mahdollisuutta sammutella kaikkia teollisuuden aloja. Luulisi heidän ymmärtävän jo viimeinkin tuon tosiasian. Nyt jos koskaan tarvitaan kaikkea mahdollista joko nykyistä tai uutta teollisuutta Suomeen, muuten emme selviä nykyisestä erittäin huonosta taloustilanteesta.

Vihreiden politiikalla ei voida rakentaa tulevaisuuden Suomea tuleville sukupolville. Hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitäminen vain ei yksinkertaisesti onnistu lopettamalla teollinen toimeliaisuus yhteiskunnasta. On kuitenkin onneksi havaittavissa joitain yksittäisiä vihreiden edustajien kannanottoja, joissa he ottavat itse irtiottoa vihreiden politiikasta. Onneksi jotkut vihreätkin osaavat ajatella omilla aivoillaan!



http://www.hs.fi/kotimaa/Saksalaiset+aktivistit+j%C3%A4iv%C3%A4t+kiinni+turkistarhalla+Evij%C3%A4rvell%C3%A4/a1386557960709?ref=hs-art-new-1


Vieras

#2405 Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

10.12.2013 11:31

 

#2402: - Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

 

"miksi turpeesta ei ole saatu tehtyä vientituotetta?" kysyy kirjoittaja.

Miksi turvetta pitäisi laajamittaisesti viedä ulkomaille? Miksi emme itse hyödyntäisi omaa energiareserviämme?

Turvetta viedään kasvuturpeena kauaskin ulkomaille. Energiaturve liikkuu Itämeren alueella sen mukaan kuinka turvetta on saatu tuotettua kussakin maassa. Esim. Baltiasta on tuotu turvetta Suomeen silloin kun sitä on ollut saatavana ja Suomessa turvetta ei ole ollut varastoissa riittävästi. Turvetta käytetään voimaloissa joissa syntyy sekä sähköä että kaukolämpöä tai jonkin tehtaan prosessin tarvitsema energiaa. Sähköhän ei tunnetusti tunne nykyisin rajoja. Sähköä viedään Suomesta ja tuodaan Suomeen. Näinollen turpeesta tuotettu sähkö on vientituotetta.

 

"Miksi esim. pääkaupunkiseudun voimaloissa ei käytetä turvetta?" kysyy kirjoittaja.

Tällä hetkellä lupaprosessi turvetuotantoon on niin hidasta Suomessa, että ei ole edes teoriassa mahdollista ajatella että esim. Helsingin voimaloissa alettaisiin turvetta käyttämään. Nykyisellä hitaalla lupaprosessitahdilla on turvetuottajilla vaikeuksia saada turve riittämään Suomen keskiosienkin voimaloihin, puhumattakaan että kysyntää lisättäisiin nopeasti ja lupia uusien alueiden tuotantoonottoon ei tule samassa tahdissa. Tästä syystä voimalat viime talvena käyttivät ennätysmäärän ulkomaista kivihiiltä. Se taas on aivan järjetöntä. Jopa vihreät ovat sen huomanneet!

 

 

 

 


Vieras

#2406

10.12.2013 17:49

Vientituotetta turpeestä ei tehdä, koska se on täydellisesti taloudellinen mahdottomuus, turpeennosto on tappiollista toimintaa. Ainoastaan tuki mahdollistaa sen nostamisen ensinkään. Turve ei tuota penniäkään yhteiskunnalle, ainoastaan näille kepulaisille, jotka sitä nostavat. Kylläpä nyt ollaan turveleirissä huolissaan kivihiilestä, huvittavaa. Turve ei pysty mitenkään kilpailemaan hinnallaan kivihiilen kanssa.

Vieras

#2407 Re:

10.12.2013 18:18

#2406: -

Vientituotteena aivan tasavertainen puun polttamisen kanssa, mutta kotimaan lämmöntuotannossa mainio myöskin puun kanssa yhteiskäytössä, ne eurot tässä yhtälössä jäävät kotimaahan eivätkä valu ulkomaille kivihiilen mukana.


Vieras

#2408 Re:

11.12.2013 08:33

#2406: -

 

"Kylläpä nyt ollaan turveleirissä huolissaan kivihiilestä, huvittavaa"

 

Mielestäni se ei ole millään muotoa huvittavaa, jos ja kun raha valuu ulkomaille ostettaessa kivihiiltä. Suomi on energian osalta siinä pisteessä että Suomen energiatarpeesta tuodaan ulkomailta noin 70 prosenttia. Vain 30 prosenttia on kotimaista energiaa. Luvut pitäisi olla juuri toisinpäin, eli korkeintaan ja mieluusti vain tuo 30 prosentin osuus saisi olla tuontienergiaa.  Käyttämällä kotimaisia raaka-aineita energian tuotannossa, saadaan Suomen vaihtotase ja kauppatase aivan uusiin ja parempiin lukemiin.

Edelleen totean että siinä ei ole mielestäni mitään huvittavia piirteitä, jos ollaan huolissaan Suomen kauppataseen, vaihtotaseen, työllisyyden, omavaraisuuden, kotimaisuuden, huoltovarmuuden jne. puolestapuhujia. Mielestäni on huvittavaa se jos halutaan unohtaa nuo kaikki em seikat jotka puhuvat kotimaisuuden puolesta, ja tarjota kaiken pelastajaksi ulkomailta rahdattavaa kivihiiltä. Pahimmillaan kivihiiltä rahdataan maapallon toiselta puolen, Australiasta saakka. Sekö on mielestäsi järkevää?

 

 


Vieras

#2409 Re: Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

11.12.2013 09:30

#2405: - Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

no jopas vitsin murjaisit! Eikös nimenomaan viennillä saatais tuo kauppataseen suunta muuttumaan, mutta ei vaan taida turve kelvata kenellekkään... Turpeen jalostaminen lauhdesähköksi on pöljintä touhua, mitä ikinään voidaan keksiä!

Eipä etelän voimaloita ole tehty turpeelle entisen nopean lupaprosessitahdinkaan aikaan! Kirjoittajan maailmankuva paistaa todella irvokkaasti läpi tekstistä - perusajatus on, että tännemullekaikkinytheti. Ei minkäänlaista pitkän aikavälin kehittymisajatuksia (tätä kuvastavat mainitut näkökohdat, kuten hidas lupaprosessi, kysynnän nopea lisääminen jne.)

Mihin muuten on kadonnut vapon propagandasivusto www.2prosenttia.fi ???


Vieras

#2410 Re: Vihreiden toiminta rikollista

11.12.2013 09:36

#2404: - Vihreiden toiminta rikollista

Viherpiipertäjien ja ituhippien politiikalla koetetaan säästää Suomea tuleville sukupolville näiltä yli-innokkailta hyvinvointiyhteiskunnan rakentajilta.

Vihreät osaavat ajatella omilla aivoillaan!


Vieras

#2411 Re: Re: Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

11.12.2013 10:46

#2409: - Re: Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

 

"jalostaminen lauhdesähköksi"

Suomessa ei ole olemassakaan turvelauhdevoimaloita ainoastaan sähköntuotantoon. Suomessa toimivat turvetta käyttävät voimalat ovat ns. yhdistettyjä sähkön- ja lämmöntuotantovoimalaitoksia. Suuret kaupungit tarvitsevat suuren määrän kaukolämpöä. Yhdistetyssä lämmön- ja sähköntuotannossa päästään todella hyvään hyötysuhteeseen, parhaimmillaan yli  90 prosentin hyötysuhteeseen. Tätä suomalaista tapaa tuottaa sekä lämpöä että sähköä kehutaan ulkomailla kovasti. Tämä on tuonut vuosien saatossa paljon myös isoja urakoita suomalaisille yrityksille ulkomailla, jossa uudistetaan vanhoja voimalaitoksia jotka nimenomaan ovat mainitsemiasi lauhdevoimalaitoksia joiden hyötysuhde on erittäin huono, pahimmillaan alle 40 prosentin suuruusluokkaa. Siinä olen samaa mieltä kanssasi että noilla luvuilla ei todellakaan kannata sähköä tuottaa. Mutta kuten sanottua tuollaisia voimalaitoksia Suomessa ei ole käytössäkään.

Tietysti kauppataseen ja vaihtotaseen suunta saadaan kääntymään hyvälle uralle kun vientiä lisätään. Juurihan oli puhetta siitä, että onko järkeä kaukaa rahdata energiapolttoaineita kuten juuri kivihiilen kohdalla tehdään.  Miksi rahdata turvetta jonnekin kauas jos se voidaan hyödyntää omassa kotimaassa ja sitä kautta saada paras hyöty itselle. Sinun logiikallasiko Australiasta tuodaan kivihiiltä Suomeen ja energiaturvetta toimitetaan samaan aikaan Australiaan? Tuohan kuulostaisi todella hölmöilyltä! Ihan samalla logiikalla voisit kysyä sieltä Australiasta että miksi ette käytä itse kivihiiltänne? Miksi rahdata sitä toiselle puolen maapalloa?

Mitä tulee kysymykseesi kadonneesta sivustosta, sinun pitänee kysyä vaikkapa sähköpostilla Vapo Oy:stä. Itselläni ei ole minkäänlaista "suhdetta" kyseiseen yritykseen joten tuossa asiassa sinun pitänee ystävällisesti kääntyä suoraan em. yrityksen johdon/tiedottajan puoleen.

 

 


Vieras

#2412 Re: Re: Vihreiden toiminta rikollista

11.12.2013 10:55

#2410: - Re: Vihreiden toiminta rikollista

juu.......tervemenoa vaan ituhippien politiikalla takaisin Impivaaraan. 99,9 pros kansalaisista ei sitä halua vaan yrittää ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa joiden palveluja te ituhipit käytätte päivittäin.......


Vieras

#2413 Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

11.12.2013 11:07

#2403: - Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

eipähän kuule oo tääl pohojammaalla tullu yhtään työpaikkaa eikä oo käyny tääll korvessa ainuttakkaa turistia ihemettelemäs noita turvesoita. Rapakontojen varraan ei turismia perusteta. Rapakonnot on otettava käyttöön. Ne on tuoneet pohojammaallekki satoja työpaiikkoja, ei ne turistit ainuttakkaa. Kylä jämpti o nii!


Vieras

#2414 ???

11.12.2013 20:42

niinpä niin, vaan eipä ole yhtään puhdasta jokeakaan siellä pohjanmaalla. Kalafikkaat lohijoet taas toisivat niitä turisteja, mutta paskokaa vetenne, olette ne mitä ilmeisemmin ansainneet.

Vieras

#2415 Re: Re: Re: Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

11.12.2013 23:21

#2411: - Re: Re: Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

ja paljonko se Kanteleen voiman voimalaitos tuottikaan sitä kaukolämpöä suhteessa sähköntuottoon? eli olikos niitä turvelauhdevoimaloita - no joo, vain maailman suurin sellainen pojottaa keskellä isänmaatamme! Tiesitkös, että lauhdesähkön osuus maamme sähköntuotannosta on 13%.

Kait ne Australiasskaan ole niin tyhmiä, kuin täällä näyttää olevan - käyttävät mitä tarvitsevat ja loput vientiin ja hillot kotiin! Ei pelkällä kotimaan toiminnalla kauppataseita käännellä kokonaan uusille urille. Kivihiiltä sentään kannattaa rahdata vaikka maapllon toiselle puolelle, mutta turvetta max 100 km tukien kanssa.

Sori tuosta vapo-sivusto kommentista - ei ollu tarkoitettu sulle vaan noin vain yleisenä toteamuksena. Pitänee laittaa esim. haastemiehen kautta kirje sinne, kun ei sieltäkään päin osata keskustella asioista kuin oikeusteitse (viisi vuotta keskusteltu asioista, mutta aina kirjallisesti viranomaisten kautta). Tämä on sitä vapon harjoittamaa yhdessä tekemistä ja asioista sopimista paikallisten kanssa.

-----------------

kopioitu netistä:

Turpeen tuki vesittää Suomen ilmastopolitiikan

Tuore FT Heikki Simolan Suomen Akatemian rahoittama tutkimus tuo soiden käytön kautta 6 tonnia lisää suomalaiseeen hiilijalanjälkeen. Meidän hiilidoksidipäästömme ovat jo nyt maailman “kärkitasoa” eli 12,6 tonnia vuodessa jokaista suomalaista kohti.

Hallituksen suostrategiassa turpeen energiakäyttöä aiotaan kuitenkin jatkaa nykyiseen tapaan siitä huolimatta, että turve on pahempi kasvihuonekaasujen lähde kuin hiili.

Koska soiden käsittelyllä aiheutetaan voimakkaita   kasvihuonekaasupäästöjä, tulee päästövähennykset löytää muualta. Tämä on paljon kalliimpaa kuin soiden käyttämättä jättäminen. Kaikkein kalleinta olisi kuitenkin torjumaton ilmastonmuutos – Englannin hallituksen pääekonomisti Nicholas Stern’n mukaan se tulisi laskemaan bruttokansantuotetta 5-20% vuosittain.

Epärealistisen ja kalliin suostrategian lisäksi Suomessa maksetaan turpeelle veroetua, joka on EU:n hyväksymää kilpailuedun tasoa suurempi. Soiden käsittely pilaa myös vesiä, sillä ojitetuilta soilta pääsee vesistöihin ravinteita ja happamia aineksia puhumattakaan häviävästä suoluonnosta. Suostrategia on vaaraksi ilmastotavoitteille, elinympäristön kestävyydelle ja Suomen kansantaloudelle.

Kokoomus on ajanut EU:ssa turpeen luokittelua uusiutuvaksi siinä onnistumatta. Tieteen näyttö on selvä: turpeen päästökerroin on sama kuin kivihiilellä. Keskustapuolue taas synnytti 2007 turpeen syöttötariffin, joka nosti turpeen käyttöä 13 % ja se osaltaan myös päästöjä. Turpeen osuus koko Suomen kasvihuonekaasupäästöistä on 10 %. Syöttätariffi muuttui sittemmin voimakkaaksi veroeduksi.

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja EU:n tavoitteiden mukaan meidän tulisi vähentää voimakkaasti turpeen ja kivihiilen käyttöä, sillä ne ovat pahimmat kasvihuonekaasujen tuottajat. Turpeen tuki luo päästöjä ja vesittää Suomen ilmastopolitiikan.

- S. Kauppinen -


Vieras

#2416 Re: Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

11.12.2013 23:24

#2413: - Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

Ei minuakaan kiinnosta käydä ihastelemassa jotain turvekaivantoja! Kokeilkaa viedä niitä turisteja luonnontilaiselle suolle tai puhtaiden vesien äärelle, niin voisivat viihtyä eri hyvin.


Vieras

#2417 elintila kohta kortilla

12.12.2013 06:13

Onhan yhteiskunnan rattaitten pyörittävä, mutta välillä tuntuu, ettei täällä ole kohta tilaa asua, vaikka ympärillä on pelkkää nyt korpea. Asuinalueellamme on tällä hetkellä mm. kaivosvaltaus, turvesuohanke ja tuulipuistohanke - tämäkö luo hyvinvointia niille ihmisille, joiden asuinalueita kaikki tämä koskettaa?

Ei taida Kanteleen Voimakaan uskoa turpeeseen, koska rakentaa myös tuulipuistoja (Puhuri Oy on Kanteleen Voiman tytäryhtiö):D


Vieras

#2418 Re: elintila kohta kortilla

12.12.2013 12:57

#2417: - elintila kohta kortilla

 

Vapokin on rakentanut tuulivoimaa. Harva vähänkin suurempi yhtiö panostaa vain yhteen toiminta-alueeseen. Shell esimerkiksi on panostanut perinteisen öljy- ja maakaasuntuotannon lisäksi moniin erilaisiin energiantuotantotapoihin. Shell vain yhtenä esimerkkinä, vaikkakin suurena tekijänä ja pelurina maailman energiamarkkinoilla. Ei se tarkoita sitä että jos jokin yhtiö, pienempikin,  panostaa useaan eri sektoriin, etteikö se luottaisi johonkin toimialoihinsa kuuluvaan sektoriin. Yhtiöt vain haluavat kasvaa ja levittää siipiänsä laajemmalle. Se on yrittäjän ja yritysmaailman arkea.

 

 


Vieras

#2419 Re: Re: Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

12.12.2013 13:57

#2416: - Re: Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

 

Olen itse henkilökohtaisesti ollut viemässä ulkomailta tulleita vieraita turvetuotantosoille heidän omasta nimenomaisesta pyynnöstään. He ovat lukeneet suomalaisesta turvetuotannosta kotimaassaan ja siksi halusivat tutustua paikan päällä. Vieraat olivat hyvin otettuja siitä, kuinka tehokkaasti tuotanto tapahtui suolla. Vesiensuojeluun tietenkin tutustutin heidät myös.

Eivät läheskään kaikki turistit ole kiinnostuneita luonnontilaisista suorääseiköistä vaan ovat kiinnostuneita erilaisista teknologioista ja niihin tutustumisesta matkallaan. Enpä ole koskaan nähnyt ulkomaisia turisteja tarpomassa noissa suorääseiköissä. Eivät ne oikeasti kiinnosta kuin korkeintaan aivan häviävän pientä osaa turisteista. Olen aina ihmetellyt niitä kannanottoja, joissa innoissaan markkinoidaan jotain ihmeellistä "suomatkailua". Tuollaiset on vain hyvin pienen joukon "haihattelua". Olisi kiva jos joku toisi faktaa pöytään aiheesta. Eli kuinka moni turisti tulee Suomeen sen vuoksi että tarkoituksena on rämpiä jossain upottavassa suorääseikössä? Haluaisin nähdä jonkin kunnon tutkimuksen aiheesta.

Turvetuotantoa ei ainakaan voi syyttää siitä etteikö sille häviävän pienelle joukkiolle löydy Suomesta tuota ko. suorääseikköä talsittavaksi. Turvetuotannossa on reilut yksi prosentti suopinta-alasta ja niillä lopuilla 99 prosentilla voi ne suorääseikköturistit ihan vapaasti temmeltää. Jostain kumman syystä syyttävä sormi osoittaa juuri turvetuotantoa kohti.

 


Vieras

#2420 Re: Re: Re: Re: Re: Hyvää Itsenäisyyspäivää

12.12.2013 17:32


Vieras

#2421 Justiinsa joo

12.12.2013 20:28

#2419
Oletko vakavissasi?
Ei muuta kun pistät vaan sitten matkailualan yrityksen, teet varmaan mahtavaa tulosta. Lappi parka, kun turistit menevät kuramonttuja ällistelemään, kyllä oli varmaan tämän adressin paksuinta soopaa mitä ole lukenut.
Tapsa

#2422 Tukahtuu!

13.12.2013 16:31

1. Suonet tukkeutuvat. Otetaan prosentti pois. Varvas vai joki? 2. Karvat ruskettuvat. Otetaan prosentti pois. Karvoista vai uinneista? 3. Henkeen ottaa. Otetaan prosentti pois. Keuhkon pala vai äsken pestyjä pyykkejä? 4. Tuuli kaataa. Otetaan prosentti pois. Puista vai soista?
1. ja 2. askarruttavat alajuoksulla, 3. askarruttaa äitiä ja minua, 4. askaruttaa ihmisiä (ehkä).

http://www.acadsci.fi/kannanottoja/turpeenenergiakaytto.pdf



Toivon viilenevää sekä kannanottoihin että ilmastoon!

Vieras

#2423 Re: Justiinsa joo

13.12.2013 18:06

#2421: - Justiinsa joo

 

Jos mainitsemani teknologiaturismi on mielestäsi soopaa niin olkoon niin, mutta vain sinun mielestäsi. Itse olen maailman maita kierrellyt ja aina matkoillani ollut erittäin kiinnostunut nimenomaan erilaisista teknologioista. Kun käy tällaisissa kohteissa niin huomaa kyllä kuinka teknologiat kiinnostavat erittäin suuria ihmismassoja.

Kun olen käynyt esimerkiksi NASAn keskuksessa Yhdysvalloissa, tai vastaavassa ESAn avaruuskeskuksessa Ranskan Guyanassa Etelä-Amerikassa, tai muutamassa ydinvoimalassa eri puolilla maapalloa, tai kaivoksissa Australiassa, tai yhdessä maailman suurimmista vesivoimaloista Kiinassa, tai CERNin tutkimuskeskuksessa Geneven lähistöllä, tai Yhdysvaltain piilaaksossa vain muutamia esimerkkejä mainitakseni, olen ollut lähes tyrmistynyt kuinka suuret määrät turisteja tämäntyyppisissä kohteissa käy vierailemassa. Useisiin kohteisiin olisi tulijoita vaikka kuinka paljon, mutta monet näistä joutuvat rajoittamaan turistien virtaa. Varsinkin nuori sukupolvi on hyvin edustettuna teknologisissa kohteissa. Nuoret ympäri maailman ovat eri tavalla kiinnostuneita kaikesta mikä liittyy teknologiaan ja erilaisiin teknologisiin ratkaisuihin oikeastaan riippumatta teknologianhaarasta. Tämä on mielestäni hieno suuntaus.

Lapin turismi nojautuu vahvasti alueelle, joka on hyvin perinteinen. Hiihtoa, laskettelua, poroajeluja, joku voi hiukan kalastaakin ja joku toinen samoilee tuntureilla ja joku tulee ihailemaan vaikkapa revontulia. Tälle kaikelle olkoon sijansa, mutta edelleenkin olen sitä mieltä ja itse nähneenä että maailman nuorempi teknistynyt sukupolvi ei todellakaan halua ostaa kallista lentolippua Suomeen jostain kaukaa tullakseen rämpimään tänne jollekin suorääseikölle. Jos näin kuitenkin on, niin haluaisin että esitetään kattava tutkimus tämän tueksi.

 

 

 


Vieras

#2424 Re: Re: Justiinsa joo

14.12.2013 23:56

#2423: - Re: Justiinsa joo

Kirjoittaja on kehitellyt ihan uuden turismin lajin - turvesuomatkailu! Onnea vaan koitoksellesi. Jos muuten olet yhtään ajatellut asiaa tarkemmin, niin kannattaisi ehkä aloitella semmosella pienemmällä turvesuopläntillä - ei kai tuohon hommaan alkajaisiksi tarvita kymmeniätuhansia hehtaareja.

Kärsisikös kysäistä, montaako ryhmää isännöit kuluneen vuoden aikana ja kauanko kyseiset ryhmät viihtyivät keskimäärin ja ostivatko he ne kalliit lentoliput ihan vaan tutustuakseen turvesuohon?

Toki tekniikka kiinnostaa itseänikin ja hienoissa kohteissa olet vieraillut (varmaankin toisten kustantamana), mutta eipä noissa turvekoneissa maailmaa mullistavaa haitekkia kuitenkaan ole ja maailman valloitus niiden avulla saattaa jäädä aika vaatimattomaksi - ei tule vapon pajoista supercelliä ihan heti.

Vähättelet Lapin matkailun merkitystä - noilla väitteillä luulisi räpsäyttävän pöytään faktat, kumpi työllistää enemmän Lapin perukoilla - matkailu vai turve?

 

 


Vieras

#2425 Uskomatonta kökköä

15.12.2013 14:15

hehhee Nasa, Guyana, Cern, turvekuoppa pohjamaalla, mikä ei kuulu joukkoon?