IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ.


Vieras

#2551

12.03.2014 20:06

#2547 Re:
niin tottahan tuo kaikki oli sanoppa mikä ei pitänyt paikkaansa.
Ja heh sinullekko kateellinen? olen pikkusen isommissa yhtiöissä mukana ja tulot sen mukaiset. Firmat joissa vaikutan eivät *asko vesistöjä. Joten oleppa sinä vaan siellä 40 miestyövuotesi kanssa vaan keskenäsi kateellinen.
Mulla on muutakin arvoja kuin pelkkä raha, toki sitäkin tarvitaan.

Vieras

#2552 Re: Re:

12.03.2014 20:25

#2547: - Re:

sillä asiakkaalla ei olisi varaa ostaa sitä kaivamaanne moskaa jos se ei saisi tukiaisia

 

 

entinen vihreä, nykyinen omilla aivoilla ajatteleva

#2553 Kallis vihreä moka

13.03.2014 09:50


Helsingin Uutisista kolumni helmikuulta:



Kallis vihreä moka

Epäonnistunutta talouspolitiikkaa suurempi munaus on energian kallistuminen.

Mitä kovempi pakkanen, sitä enemmän Suomi tuo energiaa ja sitä varmemmin suomalaiset köyhtyvät.

Euroopan vihreiden ajama ja EU:n muiden poliitikkojen hyväksymä ilmasto- ja energiapolitiikka on suistanut maanosamme kalliin energian ja koko ajan lisääntyvien energiatukien viidakkoon.

Hiilidioksidipäästöjen piti vähentyä energiaveroilla ja bioenergian tuilla.

Lopputuloksena on, että energiaa on halvinta tuottaa eniten saastuttavalla kivihiilellä. Sitä tuodaan maailman ääristä voimalaitoksille, jotka suunniteltiin uusiutuvan polttoaineen käyttämiseen.

Seuraava energiamoka on leivottu uuteen ympäristönsuojelulakiin. Se sisältää ylevät perustelut luontoarvojen suojelulle.

Hallituksen pokerissa luontoarvojen tiukka seulonta väljentyi niin, että se koskee enää turpeen nostoa. Tämä oli ympäristöministeri Ville Niinistön (vihr) ehdoton vaatimus.

Luontoarvoista ei piitata, jos maata käytetään jättinavetan tai golfkentän rakentamiseen. Ympäristönsuojelulaki on yhtä epäoikeudenmukainen ja syrjivä kuin eläketuloille säädetty ylimääräinen raippavero.

Suomi kuluttaa 8 miljardia euroa enemmän energian tuontiin kuin saa energian viennistä. Summa on yhtä suuri kuin valtion vuotuinen uuden velan otto.

Kotimaista energiaa on tarjolla, mutta vihreät vihaavat turvetta tunteen eikä järjen voimalla. Heikon työllisyyden alueilla turvetta pitäisi hyödyntää. Pohjois-Suomen pinta-alasta on suo- tai turvemaita 55 prosenttia.

Turve työllistäisi ja korvaisi tuontienergiaa. Soiden pinta-alasta tarvitsisi käyttää vain pari prosenttia.

Kaikki veronmaksajat hyötyisivät turpeen käytöstä, kun työttömyyskorvaukset ja sosiaalituet vähenisivät. Se alentaisi paineita veronkorotuksiin.

Energiatuonnin pienentyminen jättäisi rahat kotimaahan elvyttämään kulutusta. Tätä ei pitäisi kenenkään vastustaa.

 

 


Vieras

#2554 Vihreiden Ville Niinistö näyttää vihreää valoa turpeen käytölle

13.03.2014 09:59

 

 

Vihreiden ympäristöministeri Ville Niinistökin on kääntynyt turpeen käytön kannalle. Kun kaikki faktat tulee pöytään ministerin eteen, niin ei hänkään voi olla niin tyhmä että olisi sillä kannalla että turvetuotantoa pitäisi Suomessa vaikeuttaa. Ministerien tehtävänä on edesauttaa koko Suomea, taloutta, työllisyyttä, verokertymää, kauppataseen tasapainottamista, vaihtotaseen tasapainottamista jne. Ei noissa päätöksissä voi olla jokin idioottimainen ideologinen näkökanta taustalla, vaan aidot Suomen tasavaltaa koskevat vaikutukset kokonaisuudessaan.

Ministeri Niinistö lupasi myös tuoda hallituksen kehysriiheen esityksen henkilöstöresurssien kasvattamisesta että turvetuotantolupien valtava lupasuma saataisiin viimeinkin purettua. Todella hienoa tällainen toiminta. Pitkään Niinistö on ollut jarruttamassa turvetuotantoa, mutta nyt viimeinkin hänkin heräsi todellisuuteen ja liittyi turpeen puolestapuhujien joukkoon. Siitä suurkiitos ministeri Ville Niinistölle!

Lehtijuttu on Suomenmaasta muutaman viikon takaa helmikuulta:

 

 

 

Turve varasti pääroolin, kun eduskunta käsitteli tiistaina ympäristönsuojelulakipakettia. Ministeri Ville Niinistö (vihr.) liputti turpeen energiakäytön jatkamisen puolesta. Useat edustajat pitivät linjausta yllättävänä. Osa edustajista epäili silti, että vihreät haluaisivat lopettaa turpeen nostamisen kokonaan.

Ympäristöministeri Niinistön mielestä eduskunnassa on laaja yhteisymmärrys soiden kestävästä käytöstä.

Luontoarvoiltaan arvokkaita Etelä-Suomen soita on Niinistön mielestä tarpeen suojella kuten ympäristönsuojelulaissa esitetään.

– Turvetuotantoa voidaan jatkaa ojitetuilla soilla. Pyritään ohjaamaan luvanhakijoita alueille, missä ristiriidat ovat pienempiä, Niinistö linjasi.

Niinistön mielestä Suomessa on jo aika hyvä tasapaino luonnonsuojelun ja turvetuotannon kesken.

KESKUSTAN kansanedustaja Antti Rantakangas muistutti, että Suomen hyödyntämiskelpoisista turvevaroista on nyt tuotannossa vain 0,6 prosenttia.

Rantakankaan mielestä on kansantalouden kannalta paljon järkevänpää käyttää kotimaassa työllistävää turvetta kuin kivihiiltä.

– Ympäristönäkökohtien tulee ilman muuta olla tuotannossa kunnossa, kansanedustaja lisäsi.

MILJOONA kotia lämpiää ainakin osittain turve-energialla. Rantakankaan mielestä on surullista, että vihreät asettavat kivihiilen turpeen edelle polttoaineratkaisuissa.

Kokoomuksen Janne Sankelo odottaa, että ympäristölakiesitys merkitsee voimaan tullessaan myös helpotuksia ympäristölupien hakuun.

Vasemmistoliiton Risto Kalliorinne muistutti, että Oulun kaupunki lämpenee tehokkaasti energialla, jonka pääraaka-aine on turve.

– Ei tämä turvetuotantoa Suomesta lopeta, mutta parantaa sen ympäristöystävällisyyttä, Kalliorinne arvioi ympäristölakipakettia.


LUPASUMAN purkutalkoot? Sdp:n Rakel Hiltunen esitti ympäristöministerille talkoita tuhansien lupien suman purkamiseksi.

– Olisiko mahdollista, että purettaisiin tietyssä ajassa tämä lupasuma ja päästettäisiin esimerkiksi Vapo voimistamaan toimintaansa sillä hyvällä strategialla, mihin he ovat sitoutuneet, Hiltunen esitti ministerille.

Hiltusen esitystä kannattivat heti perussuomalaisten Pentti Oinonen ja keskustan Rantakangas.

Ympäristöministeri Niinistö kertoi, että hän tuo maaliskuussa hallituksen kehysriiheen määräaikaisen henkilöstölisäyksen lupasuman purkamiseen.

Kokoomuksen Markku Eestilä muistutteli, että jatkossa on sitten vihreiden vastuulla jos turvetuotantoon tulee lisää lupaongelmia.

VIHREIDEN Satu Haapanen ei Eestilän kommenteista pitänyt:

– Kohtuutonta, että yhtä puoluetta vastuutetaan tällä tavalla kun on koko hallituksen yksimielisestä esityksestä kyse, kansanedustaja parahti.

Haapanen epäili salikeskustelussa ”keskustapuolueen” ympäristöystävällisyyttä moneen kertaan. Puhutaan yhtä, mutta tehdään toista, vihreiden kansanedustaja totesi.

Oras Tynkkynen (vihr.) muisti muistuttaa, että on ihan sama mitä Santeri Alkio on sanonut luontoarvoista. – Niillä puheille ei pelasteta yhtään uhanalaista lajia, Tynkkynen julisti.

 

 


Vieras

#2555

13.03.2014 17:28

onpa kumma, että Pentti Oinonen kannattaa turvetta!


Vieras

#2556 Re: Kallis vihreä moka

13.03.2014 17:29

#2553: entinen vihreä, nykyinen omilla aivoilla ajatteleva - Kallis vihreä moka

entinen vihreä ja nykyinen vain omilla aivoilla ajatteleva


Vieras

#2557

13.03.2014 19:32

Kukaan ei liene niin typerä, että ei näe tämän entisen vihreä lävitse. Totuushan on ettei ole koskaan vihreä ollut sanoipa mitä tahansa.

Koittakaa lobbarit nyt vaan julistaa sanomaanne, ilman noita muka ovelia verbaalisia vetojanne. Teette niillä lähinnä itsenne naurunalaiseksi.

Vieras

#2558 Re:

13.03.2014 19:47

#2551: -

Ole sitten onnellinen suurine tuloinesi, mutta älä sorra meitä maaseudun pienyrittäjiä ylimielisyydelläsi, koska et itsekään ole se "maailman napa" ja aina oikeassa.Koneet ja polttoaineet ovat kaikille yhtä kalliita väitätpä mitä tahansa.Tukia en ole saanut, en niitä halua, mutta kaltaistasi "ylimystä" halveksin.


Vieras

#2559 Re: Vihreiden Ville Niinistö näyttää vihreää valoa turpeen käytölle

13.03.2014 22:03

#2554: - Vihreiden Ville Niinistö näyttää vihreää valoa turpeen käytölle

Lieneeköhän Villellä kohta uusi auto tai talo ;)

 


Vieras

#2560

13.03.2014 22:15

Kysymys: Haluatko vaihtaa vielä jokseenkin puhtaat järvemme ja jokemme energiaan?

Vastatkaapa rehellisesti linkittämättä mitään mattimöttösensanomaa!!


Vieras

#2561

13.03.2014 22:24

Kumpiko miellyttää enemmän? Molemmat ovat suovesiä virtaavassa laskuojassa.

1.
http://aijaa.com/i493Mw

2.
http://aijaa.com/Y7speO

Mielestäni noissa on jotain eroa - turpeen puolestapuhujien mielestä ei!



Vieras

#2562 Re:

14.03.2014 08:46

#2551: -

Olipa törkeä viesti. Ketä kiinnostaa sun suuret tulosi? Ja toisaalta kuitenkin sanot seuraavassa lauseessa että omaat muitakin arvoja kuin rahan? Yrittäjien mollaaminen ja vähätteleminen kertoo sinun arvomaailmastasi kaiken. Ilman yrittäjiä, yrityksiä ja yleensäkin yrittämistä , olivat yritykset sitten pieniä tai suuria, ei rakas isänmaamme toimi. Häpeän puolestasi!


Vieras

#2563 Turve työllistää yli 10 000 suomalaista

14.03.2014 08:54


Verkkouutisista eilinen uutinen:




Turve työllistää yli 10 000 suomalaista – energiavero rasittaa

VTT:n laskelman mukaan hyvänä vuonna energiaturve tuottaa puolen miljardin euron kassavirran kansantaloudelle. Turpeen käyttö työllistää suoraan tai välillisesti yli 10 000 suomalaista.

VTT päivitti Bioenergia ry:n toimeksiannosta viiden vuoden takaista selvitystä turpeen ja kivihiilen kansantalousvaikutuksista. Hyvänä turvevuonna energiaturpeen tuotanto ja käyttö on 25 terawattitunnin (TWh) tasolla, jolloin energiaturve tuo työtä Suomessa suoraan ja välillisesti noin 10 000 henkilötyövuotta.

Vastaava kassavirta Suomen kansantaloudelle on VTT:n laskelmien mukaan runsaat puoli miljardia euroa. Tästä kansantalouden tulovirrasta vain noin 10 prosenttia eli runsaat 50 miljoonaa euroa tulisi hyvänäkin vuonna turpeen energiaverosta.

Bioenergia ry pitää VTT:n laskelmien välittämää viestiä selvänä: jos turpeen kilpailukykyä huononnetaan energiaveron korotuksilla, menetetään kotimaiset työpaikat ja lähes puolen miljardin kassavirta kansantaloudelle. Turvetuotanto tuo työpaikkoja erityisesti haja-asutusalueille ja syrjäseuduille, missä muita työllistäviä aloja on niukasti.
Turpeen energiakäyttö hiipui

Turpeen energiakäyttö jäi jo viime lämmityskaudella noin 13 TWh:n tasolle. Energiaturpeen käyttö on jo alempana kuin energia- ja ilmastostrategiassa vuodelle 2025 asetettu 15 TWh:n tavoitetaso. Tuotantoalan puutteen ohella tähän vaikutti turpeen kohonnut energiavero vuonna 2012, jolloin vero nousi 1,9 €/MWh:sta nykytasolle 4,9 €/MWh:iin. Turpeen veroa ollaan edelleen kiristämässä ensi vuonna yhdellä eurolla 5,9 €/MWh:iin.

– On vaarana, että menetetään 250 miljoonan euron vaikutukset kansantalouteen. Turvetta korvautuu jo nyt huomattava määrä kivihiilellä, mikä on ristiriidassa hallituksen tavoitteiden kanssa, Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Jyrki Peisa sanoo.

- Turpeen käyttö myös mahdollistaa useiden suurten kaupunkien kaukolämmön alhaisen hinnan. Tästä tulisi jatkossakin pitää kiinni, Peisa jatkaa.

Bioenergia katsookin, että Suomen energiaomavaraisuuden kannalta huolestuttava tilanne on muutettavissa poliittisilla päätöksillä, jotka lisäävät kotimaisen polttoaineen käyttöä energiantuotannossa.

Yhdistyksen mukaan myös turvetuotannon luvitusta on nopeutettava. Tällä hetkellä turvetuotantoalueita poistuu käytöstä enemmän kuin uusia saadaan tilalle. Muutoksia kaivataan etenkin eduskunnan käsittelyssä olevaan ympäristönsuojelulakiin, joka uhkaa merkittävästi vaikeuttaa turvetuotannon luvitusta.

 


Vieras

#2564 Re:

14.03.2014 08:58

#2561: -

Valokuvausteknisesti saadaan aikaan täysin sellaiset kuvat kuin kuvaaja tai kuvankäsittelijä haluaa. Ei noissa kuvissa ole mitään ihmeellistä?


Vieras

#2565

14.03.2014 09:37

Tarkoitukseni ei ollut kehua rahojani. Vastasin ainoastaan väitteeseen, että olisin kateellinen ja kyllä siinä turveyrittäjän henkselit paukkui ensin.

Enkö suinkaan mollaa ja syytä turvetta nostavaa yrittäjää muusta kuin laittomista ohijuoksutuksista. Näin ei kaikki toimi varmaankaan. Mutta kuitenkin näin on tehty useilla soilla, lähtökohtaisesti tilaaja vaikkapa vapo on laittanut kohtuuttomia ehtoja, sen ymmärrän.

Kysynkin miksi lähteä koneurakoitsijana turvetta nostamaan jos selviytyminen sateisina kesinä pakottaa ohijuoksuttamaan mudat vesistöihin käsittelemättöminä, tämäkö on isänmaallista.

Minun puolesta saa hävetä minkä tahtoo omatuntoni on puhdas. Yrittäjiähän en väheksy hiukkaakaan, niitä kylläkin ketkä likaa luontomme rahan takia.

Vieras

#2566 Re: Re:

14.03.2014 12:35

#2564: - Re:

tätähän sitä saattoi odottaa vastaukseksi, kuten aiemmallakin kerralla kun esitin samat kuvat. Molemmat kuvat on otettu samana päivänä.

Mutta jos leikitään, että nuo kuvat on otettu kännykällä ja siirretty suoraan nettiin käsittelemättä niitä, niin millainen mielikuva kullekkin kuvista välittyy?

 

 

 


Vieras

#2567 Re:

14.03.2014 14:55

#2565: -

Vastauksesi paljastaa täydellisen tietämättömyytesi koko alan toimista.Olet täydellisesti pelkkien kuulopuheiden varassa,vihreän propagandan loistava uhri.

Ruskea rantani "vihreistä" kaukana

#2568 Re: Re:

14.03.2014 15:17

#2567: - Re:

Vapokin on mm. ohijuoksutuksiaan myöntänyt, joten...

Propaganda lähteet vuosikymmenien saatossa, ja isolla rahalla pyöritetyt sellaiset, on kyllä tiedossa. Siinä sivussa sitä samaa "herkkua" saa pienempikin yrittäjä nauttia.


Vieras

#2569 Re: Turve työllistää yli 10 000 suomalaista

14.03.2014 16:37

#2563: - Turve työllistää yli 10 000 suomalaista

25 TWh * 4,9 €/MWh = 122,5 M€ eli lähes saman verran kuin turpeen verotuet.

 

 


Vieras

#2570

16.03.2014 13:34

vanha juttu, mutta laitetaanpa tänne muistinvirkistykseksi

http://www.apu.fi/artikkeli/turvekapinalliset-kritisoivat-vapoa


Vieras

#2571

16.03.2014 22:22

nämä ei vain jotenkin tunnu sopivan samaan lauseeseen: vapo & clean waters

http://www.vapo.fi/tuotteet-ja-palvelut/clean-waters


Vieras

#2572

18.03.2014 10:09

jo tekijän nimi saa monet näkemään punaista, mutta jos ette ymmärrä kirjoitettua tekstiä, niin katselkaa edes kuvat

http://energia.fi/sites/default/files/images/esitys_sulkava.pdf




Vieras

#2573

18.03.2014 13:46

aika ikävää luettavaa, ei paljon clean techia

Vieras

#2574 Suomi - öljyvaltio

19.03.2014 09:10



Savonlinnalaisen kansanedustajan Kaj Turusen puheenvuoro reilun kahden kuukauden takaa:



Maamme suurin rakenteellinen ongelma on energiatalous. Energiakauppataseemme on miinuksella yli 7 miljardia. Se on sama summa minkä Kataisen hallitus ottaa ensi vuonna lisää velkaa.

Hallituksen päätöksessä, rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanosta, ei puututa tähän
asiaan millään tavalla. Herää kysymys, miksi. Taustalla lienee tukku päätöksenteon virheitä ja vihreitä. Virheiden myöntämisen vaikeus ja alistuminen vihreiden painostukseen hallituksessa. Hallitusohjelmaan kirjattiin turvetuotannon alasajo niin, ettei se korvaudu kivihiilellä. Nyt merkittävää kotimaista bioenergiaa, turvetta, kuitenkin ajetaan alas vaikka nähdään sen
korvautuvan nimenomaan kivihiilellä. Ympäristövastuullinen turvetuotanto olisi hyväksyttävä kansantaloutemme nimissä.

Energiaomavaraisuutta on nostettava kaikin keinoin merkittävästi nykyisestä kolmestakymmenestä prosentista.

Nykytilanteessa kivihiili on halvempi polttoaine kuin kotimainen puu ja turve. Kotimaisen bioenergian aseman heikkeneminen johtuu ennen kaikkea kivihiilen maailmanmarkkinahinnan laskusta ja hallituksen päätöksestä leikata metsähakkeen tukea sekä korottaa turpeen verotusta.

Mitä sitten pitäisi tehdä? Olisi ymmärrettävä, että kotimaisessa energiatuotannossa meillä olisi kymmeniätuhansia, jopa satatuhatta, uutta työpaikkaa kunhan teemme asiat oikein.

2,5 kuutiota metsähaketta on energiana sama kuin 200 litraa kevyttä polttoöljyä. Itse asiassa olemme öljyvaltio.

Turpeen verotus voitaisiin poistaa tai ainakin palauttaa vuoden 2012 tasolle ja laittaa luvat uusille tuotantoalueille kuntoon. Riittää kun suopinta-alastamme olisi 5% tuotannossa. Se on mahdollista jo ojitetuilla alueilla. Metsähaketta voitaisiin tukea, niin sähkön tuotannossa kuin
yhdistetyssä sähkön- ja lämmöntuotannossa, ihan reippaalla kädellä ainakin siihen asti kunnes korjuun edullisuus on turvattu. Kotimaisen biomassan kilpailukyky voitaisiin varmistaa ja rahoittaa kivihiiliverolla.

Energian kotimaisuusasteen korottamisella voitaisiin välttää monta kansalaisten palveluihin kohdistuvaa leikkausta.



Vieras

#2575 Re: Suomi - öljyvaltio

19.03.2014 12:07

#2574: - Suomi - öljyvaltio

Kun liität tänne tällaisia turpeen puolesta juttuja, niin kerroppa samalla, kuinka noilla toimilla vähennetään niitä turvevesipäästöjä, joista tällä saitilla olisi tarkoitus keskustella - saataisiin sitä paljon kaivattua laaja-alaisuutta näihin keskusteluihin. Metsähakkeen tukeminen ja käyttäminen on ok uusiutuvuutensa vuoksi, kunhan sekin tehdään järkevästi - metsäala työllistää jo nyt moninkertaisesti turpeeseen nähden. Metsä uusiutuu muutamassa vuosikymmenessä, mutta soilla siihen menee tuhansia vuosia.