IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ.

Vieras
Vieras

#51 Re: TURPEEN TUPRUTUS

31.07.2010 08:11

#50: Pauli Pajunen - TURPEEN TUPRUTUS

 Tuli mieleen. Metsäojitusta on pidetty syyllisenä, mutta ei ne kuivatusvedet niin raskaita ole kuin turvetuotannossa. Ojan kaivamisen jälkeen jäätiin odottamaan, josko puu kasvaisi. Metsäojitusalueella ei ojankaivuun jälkeen enää kuorittu maata, tehty aumoja tai muutakaan jatkuvaa muokkausta kuten turvetuotannossa tehdään koko ajan. Siis turvetuotannossa kuoritaan suoturvetta niin kauan kunnes tuotantoalue on loppuun käytetty, näittehän työ jo televisiostakin tämän. Mielenkiintoista on sekin, että perheelliset kuntien päättäjät pilaa omilta lapsiltaan oikeuden puhtaaseen luontoon ja veteen. Politiikassakin puhutaan mielikuvista ja kuntien kohdalla brändistä, pintatiedot nostetaan syvätietoa arvokkaammaksi. Miten tällainen päätöksentekijäaines voi olla ratkaisemassa perustavaa laatua olevia kysymyksiä ?

Pauli Pajunen
Vieras

#52 TURVETUOTANTO KIIHTYY

31.07.2010 17:27

31.07. HS pääkirjoitus (hs.paakirjoitus@hs.fi) kertoo: Turpeentuotannossa on nyt 100 000 hehtaaria ja määrä on kasvussa, koska turveteollisuus on hankkinut kymmeniä uusia soita. Viranomaisten käsittelyssä on 170 lupahaketta. Yhteensä 20 000 hehtaarista puolet on luonnontilaisia soita. Lehdessä ei puhuttu mitään vesistöjen likaamisesta. Ojitusta ja turvetuotantoa ei voi saastuttavuudessaan rinnastaa, koska huuhtoutumat turvealueilta ovat niin laajalta-alueelta. Ojien pinta-ala on pieni, joskin sekin tuo ravinteita. Muutamissa tapauksissa on ojittajat määrätty putsauttamaan vesistöön tulleet huuhtoutumat. Uuraisilla oli kohde, jossa ojittajat määrättiin ruoppauttamaan alue. Alue oli pelkkää ojan tuomaa hiekkaa ja on vaikea sanoa minkä verran hienompaa-ainesta oli kulkeutunut kauemmaksi, mutta tuo särkkä oli pelkkää soraa, joka pumpattiin maille. Juotsassa ruoppasin yhden lahden. Ojituksia huomattavasti suurempia tuhoja tehtiin lampien ja järvien laskujen yhteydessä, missä mutavirrat olivat alapuolisten vesistöjen tuhoajia. 

Stig Backlund
Helsinki

#53 irti turvevesipäästöistä

02.08.2010 12:29

VAPO riittää järvemme pilaaminen

Martti Peltola
Vieras

#54 Tule mukaan puolustamaan upeaa Lintunevaa !

02.08.2010 19:34

Vapo on tuhoamassa lukuisten muiden luonnontilaisten soiden joukkohävityksellä myös upeaa Jurvan (Kurikka) Lintunevaa joka poikkeaa useimmista muista soista mm. siinä, että hienojen Lintulammien vesi on kristallinkirkasta poiketen tavanomaisten suolampien humuksen värjäämistä vesistä. Lintuneva on pohjavesialuetta ja sen hävittäminen merkitsee mm. alapuolisten Säläisjärven sekä Kivi- ja Levälammin altaan liettymistä pilalle. Molemmat ovat erittäin suosittuja kalastuskohteita vähäjärvisellä Etelä-Pohjanmaalla. Järvien vedet laskevat Närpiönjokea Pohjanlahteen.

Käy tutustumassa Lintunevan tuhoamista vastustavaan adressiin osoitteessa www.adressit.com/lintuneva ja allekirjoita tähän mennessä yli 600 nimeä kerännyt vetoomus.

Lintuneva-adressissa on myös kuvagalleria Lintunevan hienosta luonnosta joka ei jätä ketään oikeaa luonnonystävää kylmäksi.

Vapo on tehnyt Lintunevasta ympäristövaikutusten arvioinnin (yva) ja kuvaavaa yhtiön toimille on, että Vapon tilaamassa yva:ssa Lintunevalta löydettiin vain 4 pesivää lintulajia, kun niitä lintuasiantuntijoiden selvitysten mukaan on vähintään 30. Suon hyönteisfauna on sekin monipuolinen, käsittäen mm. monia harvinaisia perhoslajeja.

Tule mukaan tukemaan Lintunevan ja sen alapuolisten vesistöjen pelastamista turveteollisuuden ahneuden alttarilta!

 


Vieras

#55 Vapo

03.08.2010 10:04

Ei ole ainoa turvetuotannon ongelmiin liittyvä taho, mutta koska kyse on isosta valtionyhtiöstä tulisi sen näyttää esimerkkiä.

Minusta pitäisi perustaa foorumi, jossa kaikki rehevöityneiden järvien rannoilla asuvat ja olevat voisivat kertoa omat kokemuksensa vesistön muutoksesta ja ilmaista tahtonsa vesistöjen puhdistamiseksi. sitten vaan vapo ja ympäristökeskukset ja kunnat putsaamaan vesistöjä alkuperäiseen kuntoonsa. ennallistetaan vesistöt sille tasolle kuin olivat ennen massiivista soiden ojitusta ja massiivisia hakkuita. Maksajina nyt yksityiset ihmiset, vapaaehtoiset, järjestöt jne. eikä ne jotka oikeasti syyllisiä. joka kunnasta löytyy putsattavia vesiä, järviä, lampia, jokia ja puroja!


Anonyymi

#56

03.08.2010 15:15

Kuten viestissä #2 jo sanottiin, adressi on yhtä tyhjän kanssa, koska siinä ei vielä suoranaisesti vaadita mitään. Muokatkaa siihen konkreettisia asioita, esim. maininta valvonnasta ja puhdistuskeinoista, ei tämä kommentointiosio kenenkään päättäjän tietoon ole tulossa...

Ulla-Maija Heikkonen

#57 Re: Vaatimuksemme Vapolle ja Ely-keskuksille

03.08.2010 15:49

Kaikissa uudemmissa turvetuotantoluvissa on vaatimus Vapolle puhdistaa suolta lähtevä jätevesi UUSINTA PUHDISTUSTEKNIIKKAA käyttäen sekä valvontaa laskuvesialueilla. Jokaiselle vesialueelle on määrätty Ely-keskuksessa työskentelevä nimetty henkilö valvojaksi. Tiedot esim. vesinäytteistä ym. kokeista pitää tulla ko. kunnan viranomaisille tietyin aikavälein. Myös kunta on ainakin osittain velvoitettu valvomaan vesialueitaan. Näitä vaatimuksia ei ole täyttänyt Vapo, Ely eikä kuntien viranomaiset, siis valvonta on pettänyt kaikilta osin. Tulokset ovat nähtävissä ympäri Suomea. Nykyisillä jäteveden puhdistusmenetelmillä saadaan suolta tuleva humusta ja orgaanisia aineita sisältävä jätevesi jopa juomakelpoiseksi. TÄTÄ VAADIMME! Sen estää vain Vapon haluttomuus rahoittaa ko. puhdistuslaitteet. Vaateisiimme kuuluu myös jo liattujen vesialueiden puhdistus ja kunnostus muiden kuin rannan omistajien rahoilla sekä pahimmissa tapauksissa korvauksia menetetystä omaisuudesta.

 

 

Pauli Pajunen
Vieras

#58 Vesistötuhoajia

03.08.2010 17:35

Ihmetellä täytyy tätä Suomalaista käytäntöä, jossa annetaan tuhota vesistöjä, jotka edustaisivat upeinta Eurooppaa. Tämänhetken pahimpia tuhoajia ovat pienet jätevesipuhdistamot, mistä tapahtuu ohijuokjsutusta. Vapon edesvastuuton turvetuotanto. Edesvastuuton maatalous tuottaa runsaasti fosforia, koska viljely sallitaan rantapelloilla, josta sateet huuhtoo ravinteet vesistöön. Teollisuutta kehutaan, mutta usein saamme lukea, kuinka taas on päässyt vesistöt pilaantumaan. Elintarviketeollisuus pumppaa vesistöön sellaista moskaa, että turvetuotannon vesi näyttää sen rinnalla puhtaalta. Käydessäni Sahalahdella ihmettelin veden väriä, enkä malttanut olla tutkimatta asiaa. Saarioisten elintarvikedehdashan se siellä vettä saastutti, pumppaamalla  jätteensä järveen. Tämä ei taatusti nosta  elintarvikealan Suomikuvaa. Valitettavasti työpaikat pitävät paikallisten ihmisten suut supussa kaikkialla, niin töissä olijoiden, kuin myös sukulaistenkin.                                                               

Taisto Holla, Mieskonmäki

#59 Vapon ympäristöluvat Joutsaan

06.08.2010 08:50

Siinäpä sitä on nieleskelemistä, lukaiskaapa alla olevasta linkistä.

Mitenkähän tuosta uutisoitiin samaan aikaan kun Keljonlahden voimalan avajaisista.

http://yle.fi/alueet/keski-suomi/2010/08/vapo_sai_ymparistoluvan_turvetuotantoon_joutsassa_1883873.html


Vieras

#60 Ylimmät virat Suomessa

08.08.2010 19:50

Jos ei ole sanottu suoraan, niin on ainakin jo pitemmän aikaa varmaankin tiedetty ylimpien virkojen määrätyvän poliittisin perustein kunta- ja valtiotasolla. Tässä päätöksentekoinfrastruktuurissa on tunnettu ryhmäkuri-sana. Ryhmäkuri tarkoittaa sitä, että vaikka ylimpien virkojen haltija itse tuntee eettisesti tai moraalisesti tekevänsä väärin, hän kuitenkin tekee päätöksen poliittisen ryhmäkurin velvoittamana pitkin hampain. Päätöksentekijän korkean viran hinta on ryhmäkuri.

Energia- ja aluepolitiikassa on voitu ohjata suuria rahoja maakuntiin ja paikallistason kuntiin. Nämä päätöksentekijät näkevät vain vision tavoitetilasta eikä heitä kokonaisuudessa kiinnosta paikallistason ongelmat. Turvetuotannon ongelmat ovat maanlaajuisia, silti päätökset ajetaan läpi varsin raskaista seurauksista huolimatta. Virheitä yritetään paikata kalatalous- ja kalanvviljelymaksuin esim. VaPo maksaa 1600 €/vuosi kalatalousmaksuja Siikalahden pilaamisesta Joutsassa. Itse turvetuotanto on miljoonaluokan bisnes VaPo:lle. Mitä hyötyä on siitä, että luonto pilataan bisneksen seurauksena ja haetaan Kemera-rahaa kosteikkojen perustamiseen Joutsaan ? Kemera-rahoitusta haetaan vesiensuojelun ja luonnon monimuotoisuuden perusteella Metsäkeskusten kautta (huom. maa- ja metsätalousministeri on keskusta-puolueesta). Ja ympäristöministerikin on keskusta-puolueesta, yllätys yllätys. Näistä ministeriöistä tulee se ylin johto sanomaan mitä tehdään paikallistasolla. Eikös se ministeri Mauri Pekkarinenkin ole keskusta-puolueesta ja aja energiapolitiikka keski-Suomessa; suuri energialaitos Jyväskylässä tarvitsee polttoturvetta Joutsan Havu- ja Pajusuolta, mutta millä hinnalla kuten tullaan näkemään. Se on totta, että on käytettävä parasta saatavilla olevaa tekniikkaa jätevesien puhdistamiseksi ja vahingonaiheuttajan tulee vastata näistä kustannuksista. Kesämökkeilijöiden päästöt ovat vain 1 %, maatalous on päästöiltään 50 % (typpi ja fosfori), mutta maatalouteen kuuluu muitakin toimintoja kuten kasvinviljelyssä käytetään myös turvetta kuten tuotantoeläinten allekin laitettavat kuivikkeet ovat nykyisin turvetta. Ainut todella suuri yksittäinen Siikaveden pilaaja on VaPo Oy. Miksi tehdä päätöksiä energiapolitiikassa, joista tuleva lasku jälkipolville on suuri ?

Juhani Murto, Joutsa

 

Pauli Pajunen
Vieras

#61 Virat ja hallitus

08.08.2010 21:25

Keskustan ja vihreiden yhteistyö jatkuu tiiviisti.  Vihreille ei vaikuta yhtään ilmaston ja vesien saastuminen, kunhan vain yhteistyö hallituksessa jatkuu.  Mitä me teemmekään tämmöisillä takinkääntäjillä. Kumpikaan puolue ei ota vastuuta tulevaisuudesta. Tässä mielivaltaisessa pelissä ei auta muu, kuin kansannousu, ei nämä meidän muutama sata nimeä päätöstenteossa paina. Yhdistäydytään ja kerätään satatuhattanimeä ja katsotaan sitten. Polittisesti olen valitettavasti niitä, jotka ovat sortuneet äänestämään niitä, jotka ovat parhaiten osanneet valehdella. Suomeen olisi syytä perustaa kansalaisvaikuttaja-Liitto


Vieras

#62 14.5.2010/1130 KHO:2010:33

09.08.2010 09:53

Tuossa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisussa määrättiin rantakiinteistön omistajille korvauksia virkistyskäyttöhaitoista. Lisäksi ratkaistiin se, että paras käyttökelpoinen tekniikka (ympäristösuojelulaki 43.3 §) turvetuotannon kuivatusvesien puhdistamiseen olisi ollut kemiallinen puhdistus silloin, kun turvetuotantoalue on vähintään 100 ha kooltaan. Itse asiaratkaisussa oli kyse 66 ha alueesta, jonne kemilallisen puhdistuslaitoksen rakentaminen olisi maksanut 123 500 € ja käyttökulut 5200 €/vuosi. Päätöksenteon kohteena olevalle alueelle rakennettiin pintavalutuskenttä.

Joutsassa olevien Havu- ja Pajusuoiden turvetuotantoalueiden koko on 273 ha. Ei se niin kallis olisi ollut rakentaa kemiallista puhdistuslaitosta Havu- ja Pajusoiden jätevesivirtauminen risteyskohtaan kun puhelevat kylillä. Joutsalaiset liioittelee asioita, sitä paitsi rakennusurakat lähtee liikkeelle tarjouspyynnöin eikä laskun mukaan tai nepotismi-tekniikalla (sukulaiselle urakat).

Tapani Kettunen
Vieras

#63 kalastuslupa?

11.08.2010 13:50

kuka korvaa turhaan maksetun kausiluvan joka oli kallis, ainakin eläkeläisen pussista.

Riitta Kettunen
Vieras

#64 uinti

11.08.2010 13:55

Olen käynyt joessa uimassa satoja kertoja, nyt se on niin mutaista ettei siihen tavallinen järkevä viitsi mennä.

Ja kuinkahan käy taimen kudun tuollaisessa paskassa?

Olisi kiva saada jotain vastausta kysymykseen.

miika granlund
Vieras

#65

11.08.2010 15:42

mitä vittua!eihän tässä ole mitään järkeä

Sirpa Huisman
Vieras

#66

14.08.2010 05:31

haluan pysytellä anonyymina

Taisto Holla, Mieskonmäki

#67 Turpeen verotus

14.08.2010 17:07

Toivottavasti tuosta esityksestä ei tule mitään, ja turvetta tulis verottaa kuten muitakin fossiilisia polttoaineita.

http://www.keljonlahdenvoimala.fi//index.php?option=com_content&task=view&id=162&Itemid=40


Vieras

#68 Turpeenoton kerrannaisvaikutus

15.08.2010 10:07

Siitä Keljonlahden voimalaitoksesta Jyväskylässä. Eniten kasvihuonekaasuja syntyy palamisesta, joita tulee energia- ja voimalaitoksista. Hiilidioksiidipäästöt lisää kasvihuoneilmiötä ja maapallon keskilämpötilaa. Tämä kehitys tulee jatkumaan vuoteen 2050. Kioton sopimus on olemassa, mutta valtion tuottamia hiilidioksidi-päästöjä ei kukaan säännöstele. Keljonlahden voimala tuottaa taivaalle yli 1070 000 tonnia hiilidioksiidia vuodessa. VaPo on valtion yritys ja pääosin verorahoilla rakennettu. Onko vaihtoehtoja ? - vesivoima - tuulivoima - aurinkoenergia - kulutuksen mukainen tuotanto, hinta ekologialle - maalämpö - oma tarve - eroosio - kuka hyötyy ylikapasiteetista, hinta luonnolle Mitä iloa on tuotannosta, jos jälkipolvi joutuu maksajaksi ?
Pauli Pajunen
Vieras

#69 TURVEPÖLY/ YHDISTYS

15.08.2010 13:30

On vaikeaa kuvitella, ettei turvepöly nousisi ilmaan samalla tavalla, kuin Islannin tuhkapilvet, tai Venäläisten pelkäämät ydinsaasteet palojen myötä. Hienojakoinen pöly kulkeutuu vesiin ilmankin kautta ja Vapon omakin tiedote kertoo pölyn kulkeutuvan kilometrien päähän. Itse kuvittelen sen kulkeutuvan kauemmaksi. Ristiriitaista ihmettelyä aiheuttaa myos ajatus, kuinka Vapo hehkuttaa turvesoista tulevan hyviä viljelyalueita. Yrittääkö Vapo pehmentää toimenkuvanäkyvyyttään? Vai senkö takia tätä hehkutetaan, että kapeilla sarkaojilla viljely tuottaa valumia, joista vapo pääsisi syyttämään viljeliojöitä vesien pilaamisesta? Vaikeaa on myoskin kuvitella, ettei raudalle maistuva puhdistettu vesi muuttaisi alapuoleisen veden vesiarvoja. Eikö nyt olisi korkea aika perustaa yhdistys, joka vähimmillään vaatii turvetuotannon rajaaamista soille, missä valumavedet pystytään suodattamaan saman, tai toisen suon kautta, joka ei saisi lisätä suodatusvettä sadekautenakaan pumppausaltaisiin. Niiden soiden rajaamista tuotannosta, mistä vesiä ei pystytä luontaisesti suodattamaan, joko soiden, tai riittävän isojen altaiden kautta. Vaikeaa on kuvitella, kuinka tuollaiset 1000-1500 neliön altaat pystyvät ottamaan vastaan kymmeniltä hehtaareilta sarkaojilta valuvan sadeveden. Viidenkymmenen millin sade 10 ha alueelta kerää vettä 5000 m3. Vaatimus: pumppauspaikoissa päästävä katsomaan, kuinka rankkasateiden aikana pumppaamo toimii. Sadekaudenaikainenmittaus suolta lähtevästä vedestä. Mittaukseen osallistumisoikeus, jossa samasta vedestä annettava näytepullo vastapuolelle (mahdollisesti perustettavalle yhdistykselle, joka voi tutkituttaa näytteen.) Henkilökohtaisesti vaatisin 5-7 vuoden siirtymäajalla turvetuotannon lopettamista, olemassa olevien vesi ja ilmastohaittojen perusteella, sekä Vapon ja Valtiovallan mielivaltaisen politiikan johdosta. Kaipa tämäkin luvallinen toiminta voidaan lopettaa heti, samoin kuin voidaan lopettaa muukin saastuttava toiminta heti. Ei Suomi tähän kylmene, kyllä risuja metsissä riittää ja puukin kasvaa paremmin, kun risukoita puhdistetaan, minkä lisäksi se työllistäisi soilta vapautuvat urakoitsijat. Metsäteolloisuus pelkää turhaan menettävänsä kilpailuedun ja sanelupolitiikkansa tuoman hyödyn. Turpeelle saatava sille kuuluva vero!!!! Suomen kansa ei ole näin tyhmää, että antaa päättäjien vapaasti päättää asioista, jotka koskevat kansalaisten nautintaoikeuksia. Taloudellisen hyödyn edessäkin pitää ajatella tulevaisuudennäkymiä, eikä pidä tuhota luontoa, vaan pyrkiä korjaamaan sitä. Päättäjämme tekevät toisin. Mielelläni näkisin vaalitelttojen vierssä yhdistyksemme valaisemassa kansalaisia päättäjiemme toimesta/toimista. Vapo ja Valtio-Valta tuhoaa vesistömme, välittämättä vähääkään kansainvälisistä tutkimuksista soiden osalta.
Kuikalle kirkasta vettä
Vieras

#70 Suon uusiutumiseen kuluu ikuisuus!

19.08.2010 15:37

Ikuisuuden kestävästä suon uusiutumisesta ei keskustella, kirjoitella. Vastuutonta salailuako? Jääsjärven ulpukan varsissa lietkerros paksunee kesä kesältä. Kauanko Kuikan huuto kuuluu järven samentuessa? 

 

 

Vieras
Vieras

#71 Re: Suon uusiutumiseen kuluu ikuisuus!

19.08.2010 17:12

#70: Kuikalle kirkasta vettä - Suon uusiutumiseen kuluu ikuisuus! 

 Mitä muuan poliittinen ryhmittymä nimeltä De Gröna (ne vihreät) ajattelee vallitsevasta energiapolittisesta keskustelusta missä ekologit ja ympäristöasiantuintijat on painettu nurkkaan bisnes-näkökohtien edessä ?

On totta, että eduskunnan istunnossa oppositio haukkuu kuten ennenkin. Mutta lakiesitykset lähtee hallituksen kautta. Hallituspaikasta ei mielellään luovu kun sen on saanut. Ainoa tehokas tapa vaikuttaa eduskunnassa on hallituspaikka, lakiesitykset.

Onko vaihtoehtoja ?

vieras
Vieras

#72 Yhteydet valtionyhtiöiden ja tutkimuslaitosten välillä

21.08.2010 10:53

Keskisuomalaisen otsikointi VTT vaientaa tutkijansa turpeen, ydinvoiman ja biopolttoaineen ollessa kyseessä, on varmasti aivan totta. Koko turvetuotanto aivan alusta alkaen on ollut valtion suojeluksessa eikä siihen ole puututtu lukemattomista valitus- ja kyselykerroista huolimatta. Jos kaikki, mitä KS kirjoittaa on totta, toiminta on ollut todella törkeää, ennenkin mainittua Mafia-meininkiä. Kuinka työntekijät ovat voineet alistua moiseen painostukseen tietojen salailusta, missä on ollut moraalinen vastuu kaikilta osapuolilta. Herääpä kysymys, kuinka puhdas on Ely-keskusten osuus esim. turvevalvonnan osalta? Onko Vapon ja sen välillä samanlaista kytkykauppaa? Jos on, on hyvin ymmärrettävää se nihkeä suhtautuminen vaadittuihin vesitutkimuksiin ja niiden tulosten saantiin. Miten ylipäänsä valvonta on hoidettu? Heikosti, senhän jokainen jätevesipäästöjen osalta tietää, mutta onko edes yritetty saada parannusta aikaiseksi?  Jos erikoistutkija Jari Ihosen puheet pitävät paikkansa ja johtavat osaltaan asian tutkimiseen ja esiintuomiseen, on hänellä paljon kannattajia seuraavissa eduskuntavaaleissa, se on varmaa riippumatta puoluekannasta. Rehellisyyttä arvostetaan ja se täytyy kaikkien teoillaan osoittaa. Vapon ja sen johtavien työntekijöiden puheita ja todisteluja ei kukaan enää usko, teot puhuvat puolestaan ja ennenkaikkea tekojen saastuttavat seuraukset.

 

 

Soiden, vesistöjen ja ilmakehän tuhoaminen lopetettava!
Vieras

#73 Suoluonnon, vesistöjen ja ilmakehän tuhoaminen siunattiin taas

21.08.2010 11:17

Onnitelkaa Suomen hallitusta vastuuttomasta veropäätöksestä turpeen osalta! Taas kerran osoittivat korruptoituneet hyväveli-sidoksensa turveteollisuuteen; turve pääsi pälkähästä Pekkarisen ja Kataisen junttauksella ja Sinnemäen ja Wallin'in säestyksellä.

Uutiset eri puolilta maata kertovat, ettei turvetta tänäkään vuonna (neljäs perättäinen vuosi) saada nostetuksi tarpeeksi Suomen ylimitoitetuille turpeenpolttolaitoksille. Oulussa Toppilan turvemiilussa ollaan jopa korvaamassa turvetta kivihiilellä, koska kolossin kitaan ei turvetta löydy tarpeeksi, jotta "Suomen kodit lämpiäisivät turpeella" (Vapon mainos).                                                  "Kotimaisen" turvepolttoaineen huoltovarmuus on osoittautunut tyhjäksi kuplaksi, mutta silti maan päättäjät jatkavat turvelaitosten rakentamisen tukemista ja luonnontilaisten soiden hävittämistä mm. nyt nähdyllä, turvetta suosivalla veropäätöksellä. Vastuutonta ja ymmärtämätöntä kertakaikkiaan!

Vieras
Vieras

#74 Re: Suoluonnon, vesistöjen ja ilmakehän tuhoaminen siunattiin taas

21.08.2010 11:34

#73: Soiden, vesistöjen ja ilmakehän tuhoaminen lopetettava! - Suoluonnon, vesistöjen ja ilmakehän tuhoaminen siunattiin taas

Kuinka moni näistä nuorista ministereistä ja kansanedustajista on koskaan käynyt luonnonmukaisella suolla tai tietää edes miltä turve näyttää? Tai miltä näyttää suo turpeennoston jälkeen ja miltä näyttävät päästövettä vastaanottavat vesistöt? Kun Vapo hylkää hyvin ojitetun ja tyhjäksi kolutun turvesuonsa, se yleensä myydään jollekin maanviljelijälle, joka hyödyntää sitä esim. lietelanta alueena. Näin hyvin tuettu turvetuotanto saa jatkoa hyvin tuetusta maataloudesta, valumat jatkuvat vesistöön eri muodoissa ja Vapo saa syyttää maanviljelyä vesissä havaittavista saasteista.

Vieras
Vieras

#75 Re: Yhteydet valtionyhtiöiden ja tutkimuslaitosten välillä

24.08.2010 16:27

#72: vieras - Yhteydet valtionyhtiöiden ja tutkimuslaitosten välillä 

 Aika helppoa. ELY:n, VaPo:n, ympäristökeskuksen, VTT:n, aluehallintoviranomaisen, oikeuslaitoksen ja muiden valtion viranomaisten palkanmaksaja on sama....sen lauluja laulaa kenen leipää syö. Suomi ei muuten ollut vähiten korruptio-valtio vaan suomessakin on hyvä veli -järjestelmä, turveasioissa. Vihreiden Sinnemäkeä sitoo mandaatti, työministeri vaikka sisäinen minä ajattelisi toisin. Elinkeinoministeri taas pyrkii ajamaan elinkeinoelämän etuja, mandaatin mukaisesti. Jos ei toimi mandaatin mukaan, voi virkakausi olla lyhyt ja ministerin varsin tukeva tilipussi loppua kuin kananlento pölkyllä käynnin jälkeen. Tulevissa vaaleissa monipuoluejärjestelmällä ei ole arvoa, jos kaikki ehdokkaat laulaa saman sävelen, vähempikin edustus riittäisi suhteellisen pienen kansan ohjaamiseen Euroopassa. On totta, että hallintoa on liikaa, tämä ei konkretiassa auta....se vain kuluttaa muttei tuota mitään. Moni kääntää paperia turveasioissakin vain muodon vuoksi, ollen kuitenkin täydellä palkalla ilman lisäarvoa itse teemaan (työhön)...pönöttyneitä löysiä kanoja ja kukkoja päivähoitopaikoissa työpaikoilla. Siinä kun melkein 60-vuotias ministeri puoltaa luonnolle haitallista elinkeinoa, ei hänen tarvi sitä likapyykin pesua jälkeen päin ajatellakaan...kiitos jo ehtoopuolella olevan elämän vaiheen. Nuoret saa pestä likapyykin, mutta mä voin kertoa ettei nykynuoret jää uppoavaan laivaan. Kiitos EU:n vapaan liikkuvuuden.