IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ.


Vieras

#76 Päätöksenteon riippumattomuus lupahakemusprosessissa

25.08.2010 16:20

Toiminnanharjoittaja (VaPo) hakee turvetuotantolupaa toiminnalle, lupahakemuksen edellytyksistä päättää ympäristökeskus ja joskus vesioikeus. VTT tutkii näytteitä turvetuotannon kuivatusvesistä ja antaa lausunnon lupahakemuksen liitteeksi. Aluehallintoviranomaista saatetaan kuulla hakemuksen johdosta. Paperilla päätöksentekoprosessi näyttää riippumattomalta, mutta kaikki edellä mainitut orgaanit ovat valtion määräämisvallassa. Ylin johto- ja määräämisvalta tulee ministeriöstä, joka myös kuuluu valtion organisaatioon. Itse asiassa em. orgaanit valvoo omia hommia. Missä on puolueettomuus ja riippumattomuus ?

Toteutuuko aineellinen oikeus edellä näkyvässä lupahakemusprosessissa ?

Osa tietääkin, minkälaista jälkeä VaPo sai aikaan Saarijärvellä esimerkiksi.

Juhani Murto, Joutsa.

 

Pitkään asioita seurannut
Vieras

#77 Kepun turvepolitiikka on p-stä !

26.08.2010 00:06

Kepun yltiöpäinen ja ylityperä turvepolitiikka pitää voida lopettaa niin nopeasti kuin mahdollista .  Yhtään uutta turvelupaa eli ympäristölupaa ei tule sallia minnekään Suomeen.  Ja turvetta pitää verottaa vähintäänkin samassa suhteessa kuin kivihiiltä eli 5 kertaa raskaammin kuin Pekkarinen sai "ylipäällikkönä" päättettyä - ja muut kattaiset vain hymisivät.  Onneksi vaalit tulevat pian, ja vanhat tupeet varmasti vaihtuvat silloin aidolla maalaisjärjellä toimiviin pääkoppiin!!!

Paljon on nähty Vapon kusetusta...
Vieras

#78 Mitä vähemmän valvotaan, sitä alempaa aidasta mennään ...

26.08.2010 00:15

#1: Taisto Kuitunen -

Sehän on totuus, että ilman valvontaa turvesoilla on oma laki:  sieltä mennään, missä aita on matalin - ja vesistöpäästöt ovat silloin täysin sivuseikka.  Tärkeintä on saada turvetuotantoalue äkkiä ja nopeasti kuivaksi - ja ilman lupaehtoja / sanktioita, - joita kukaan ei ole vahtimassa...  Ei ihme, että alapuoliset veisistöt on täysin kuralla...  Ja vielä Vapokin muka "ihmettelee" tätä ...   Ja Höpö Höpö  Vapolle - ja koko lupaprosessin valvonnalle - sitä kun ei todellakaan ole, ei myöskään mitään sanktioita rikkojille. - Vielä... Ympäristörikosilmoituksia on pian tulossa tällä vauhdilla - ja paljon lisää ...

 

tv  Tosi On !!

Voi Mauri parka, mitä olet tehnyt!
Vieras

#79 Vapollako yksin vastuu?

26.08.2010 01:08

Vapo & turvetuottajat eivät kanna minkäänlaista vastuuta tuhomistaan vesistöistä tai suoalueista.  Pelkkä raha ja lyhytnäköinen ahneus on valtion omistaman Vapon & Co päätavoite.  Nyt hävetkää - ja kantakaa vastuu tekemisistänne!  Te eli turvetuottajat ja herra Pekkarinen etunenässä - miltä teistä tuntuu saada kantaa tuleville sukupolville seuraavan erikoistittelin pääomistajuus:  Suomen poltetut suomaat, tuhotut suoalueet ja pilatut virtavedet, ympärivuotiset tulvat sekä tuhotut tuhannet järvet.  Ei enää lapsillle lakka- ja karpalosoita, vaan vähemmän ja likaisempia virkistäytymisvesiä sekä sukupuuttoon tapetut riekot, ojiin tukehtuneet kanalinnut,  eri suoeläimet ja muut linnut.  Ei enää jokirapuja eikä muuta vesieliöstöä, vain paskaa kaikkien vesissä uivien iholle.   -  Ja miten se kaikkein muka tärkein, eli ilmastopäästöt?  Mieti - ja jää Mauri jo pian eläkkeelle!  Kanna vastusi !  Häpeät kai nyt jo tekemisiäsi?

Tämän kaiken saa itse Mauri Pekkarinen ihan itse allekirjoittaa - ja kirkkain katsein saakin !!  Ja hävetä, jos vähänkin on oikeaa otsaa ... !

 

 

Pauli Pajunen
Vieras

#80 Palaute päättäjille

26.08.2010 20:42

Eiköhän oteta itse kukin Mauriin ja muihin päättäjiin suorayhteys, verkko tai puhelin ja anneta ymmärtää, mitä mieltä kansalaiset ovat. Suorassa yhteydessä joutuvat ainakin nikottelemaan ja kuluttamaan aikaansa, niin eivät ole tekemässä muita tyhmiä päätöksiä. Onko innokkaita lähtijöitä Hartolan markkinoille keräämään nimiä, tai jakamaan tiedotteita. Innokkuutensa voi ilmoittaa puh: 0405537530  tai pauli.pajunen@cgmail.com

Entinen lupaviranomainen
Vieras

#81 Re: Päätöksenteon riippumattomuus lupahakemusprosessissa

26.08.2010 20:45

#76: - Päätöksenteon riippumattomuus lupahakemusprosessissa 

Lupahakemuksen edellytyksistä päättää aluehallintovirasto ja joskus ELY-keskus. VTT ei ole prosessissa mukana. Ministeriö ei määrää luvista. Päätöksenteko on riippumatonta.

 

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.08.2010 07:53


PAULI PAJUNEN
Vieras

#83 Päätösten teko

27.08.2010 18:28

Pelinappulaministeriömme ei todellakaan määrää päätöksistä, vaan suur-yritysmailma ohjailee päättäjiä.  Lahjottavia ja rikollisiahan näissä meidän päättäjissämme taitaa ollakkin, kun seuraa paljastuksia, milloin mistäkin ja yleensä nämä löytyy puolueista, joiden luulisi edustavan suomen taloudellista eliittiä. 

mika kettunen
Vieras

#84

27.08.2010 21:46

voi voi ilajanjärvi vuosia sitten oli samassa tilassa kuin nyt tulee olemaan tainionvirta ensikesänä.     kalat syömäkelvottomia  kiitos vapo !!!!


Vieras

#85 Rikostutkinta

28.08.2010 16:59

Vapoa vastaan on käynnissä rikostutkinta Etelä-Pohjanmaalla. Tutkinta on ollut käynnissä jo viime vuoden marraskuusta, joten luulisi piakkoin valmistuvan. Toivottavasti silloin aihe päätyy kaikkiin mediohin.

seppo niemelä - jämsänkoski
Vieras

#86 Suot ja vedet

29.08.2010 09:46

Kyllä näyttää nyt Vaposta tulleen valtio valtiossa. Eli energiapolitiikkaa, johon millään politiikalla ja normaalivaikutamisella ei ole mitään sanomista. Täällä Jämsänjoen rannoilla vesien ruskettuminen on näkynyt ja tuntunut. Kuiva kesä vaikutti niin - kun runsaita sateita ei ollut - että uimassa saattoi käydä Kankarisvedessä ihan hyvin elokuulle asti. Mutta seurataanpa tilannetta nyt, kun syyssateet on alkaneet ja pintavesiä valuu väkisinkin järviin. Vähintään nyt on ihmisten alettava puolustaan vesiä ja soitakin.

 

Göran Ekström
Vieras

#87 Re: Re: adressin sisältö

31.08.2010 11:03

#3: Ulla-Maija Heikkonen - Re: adressin sisältö

Allekirjoitin adressin mutta on hyvin valitettavaa, ettei siinä vaadita loppua turpeennostolle ja -poltolle. Sehän on ainoa oikea vaatimus, joka ei perustu omaan hyötynäkökulmaan, vaan vastuuseen tulevaisuudesta.

Ulla-Maija Heikkonen
Vieras

#88 Re: Re: Re: adressin sisältö

31.08.2010 12:06

#87: Göran Ekström - Re: Re: adressin sisältö

Todellakin, kun tätä adressia laadittiin, oli johtoajatuksenamme turpeennostosta aiheutuvien jätevesien kuriin saattaminen ja vesistöjen kunnostaminen likaajan, siis Vapon, kustantamana. Edelleen vaadimme tätä, mutta kieltämättä Vapon härski ja luonnosta piittamaton asenne on alkanut tympiä aina enemmän. Meille on esim. Kälkänjoen ja Siikaveden kohdalla osoitettu tilastoilla ja sinilevänäytteillä, etteivät kymmenen kilometrin päässä olevat suot tuota ollenkaan näitä vesialueita pilaavia turvepäästöjä vaikka jokainen voi yhdellä katseella havaita rehevöitymisen ja turpeen järven rannoilla. Vapo myöntää virheitä tehdyn 70-luvulla, mutta väittää nyt toimivansa sääntöjen mukaisesti ja oikein. Ympäristöjohtaja Pirkko Selin sanoi Vapon esittelymatkalla 13.8. Ylä-Kälkänjärven rannalla Suomen järvillä olevan ikänsä ja ne kaikki ajan  myötä soistuvat!!!! Onkohan tuo aivan oikeaa tietoa, kuten nekään tilastot, joita esitellään kun syyllistä vesien tilaan etsitään? Siikaveden suurimpana pilaajana hän pitää ojaa, joka tuo keväisin luonnonmukaista lumien sulamisvettä läheiseltä pieneltä Särkänlammilta, muut ajat vuodesta oja onkin niin kuiva, että sitä pitkin voi huoletta kävellä kenkien kastumatta! Kymmenen kilometrin päässä olevat suo-ojat turvesoiden sivuilla ovat erinäköisiä ja vettäkin niissä on aikalailla enemmän, miksi siis suoranainen valehtelu esimerkiksi tässä ko. asiassa. Joka tapauksess; tämä adressi edelleen  vaatii jätevesipäästöjen lopettamista, kunnollisia ajanmukaisia puhdistuslaitteita soiden laskuvesialueille sekä pilattujen vesistöjen puhdistusta! Mikäli joku laitta adressin koko turvetuotannon lopettamisesta, laitan kyllä siihenkin nimeni.

 

Teemu Tast
Vieras

#89 Re:

31.08.2010 13:21

#2: kommentti -  

Adressin sisältö on kohdistettu yhteen turvetuottajaan. Tuottajia on muitakin eivätkä niiden vaikutukset ole välttämättä sen parempia.  

Lasse J Laine
Vieras

#90 Uusiutuva luonnonvara - PAH!

31.08.2010 13:28

Viiden metrin paksuisen turvekerroksen syntymiseen kuluu aikaa 5 000 vuotta! Ei ole mitään syytä puhua ihmisen mittakaavassa uusiutuvasta luonnonvarasta. Suot ovat syvintä Suomea, niistähän maamme nimikin lie juontanee. Suoluonnon suojelun viimeinen hetki on tullut. Etelän vanhat metsät ovat jo menneet, eikä soistakaan ole montaa jäljellä.

 

Pauli Pajunen
Vieras

#91 Puhelin käyttöön

06.09.2010 21:37

Tässä pari numeroa ja ei, kun korvat punottamaan turveasioissa.

Pekkarinen 0106063500

Sinnemäki  0106048000


Vieras

#92 Energiapolitiikka ja ilmasto-ongelma

07.09.2010 18:57

Niinpä. Tilanne olisi ollut eri, jos turvetuotannonharjoittaja olisi ollut yksityinen yritys eikä valtion määrärahaohjauksessa ollut yritys. Myös asiassa mukana olevat viranomaiset ovat valtion määrärahaohjauksessa...siis asianosaiset ovat kaikki samalla puolella pöytää.

Käänsin peltoa. Savinen pelto on harmaata ja multainen pelto on mustaa, mutta turve on ruskeaa kuten humusmassa Siikalahden järvessä ja Kälkäjoessa Joutsassa. Nyt on tarkoitus lisätä Helsingissä ja Tampereella mm. turpeen polttoa energialaitoksessa. Tämä tarkoittaisi sitä, että kaukolämpöyrityksen (Gasum Oy) mielestä päästöt lisääntyisivät mainituissa kaupungeissa 25 %....saisivat asukkaat hikoilla ihan omas kakas (omskakas, ruots.). Terveisiä nääsvilleen ja Helsingin herroille.

Pauli Pajunen
Vieras

#93 Yhdistys

07.09.2010 21:49

Itä-Hämeessä ja tällä palstalla ollut yhdistyksen perustaminen, ei liity tämän adressin aloittajan ajatuksiin, vaan olen tuonut yhdistyksen perustamisen omana ja muutaman muun aktiivin ajatuksena esille. Valitettavasti en jaksa uskoa asian etenevän ilman julkisuutta, jota näen saavutettavan yhdistyksellä. Toivon, että saavutatte lievillä vaatimuksilla tavoitteen.   

Ulla-Maija Heikkonen
Vieras

#94 Re: Yhdistys

09.09.2010 09:45

#93: Pauli Pajunen - Yhdistys

Muutama paikallinen nimensä tähän adressiin jo kirjoittanut soitti ja kyseli asiasta Hartolan markkinoiden jälkeen (siellähän Pauli oli jakamassa turvetietoa), heille oli epäselvää ovatko nimensä menossa myös perustettavaan yhdistykseen. Siksi pyysin Paulia selittämään tilanteen, kiitos siitä ja ei muuta kuin yhdistys pystyyn. Ja ennen kaikkea, tietoa siitä sitten enemmälti!

Taisto Holla, Mieskonmäki

#95 Re: Energiapolitiikka ja ilmasto-ongelma

09.09.2010 15:47

#92: - Energiapolitiikka ja ilmasto-ongelma 

Helsingissä ja Tampereella nuo energialaitokset ovat kunnallisia, jotka ainakin Helsingissä tuottavat n. puolet sähköstä ja kaukolämmöstä hiilellä ja toisen puolen maakaasulla, jonka kaasun sitten, myös osittain valtionjohtoisena, myy Gasum Oy. Gasum Oy on ainoa Suomessa maakaasua myyvä yhtiö, joka tietysti hinnoittelee kaasun sen mukaan. Gasumilla ei tietääkseni ole paljonkaan toimintaa kaukolämpöyrityksenä. Noihin hiilellä toimiviin laitoksiin tietysti käy myös turve polttoaineeksi jollain tavalla, ja kyllähän ne päästöt siitä kasvaa, varsinkin jos vertaa maakaasuun.

 

Lisää valvontaa turvetörkeyksien tekijöille!
Vieras

#96 Re: Rikostutkinta

15.09.2010 00:46

#85: - Rikostutkinta

Kullä rikostutkintaa on ollut jo muuallakin:  Esim Multialla 21.6.2008 aloitettu, käräjät on JKL:ssä 16.9.2010 - eli hitaasti on edennyt, mutta varmasti.  Ja "paha saa aina palkkansa",  KYLLÄ TOSI ON !

Palataan käräjien lopputuloksen jälkeen asiaan ...

 

Vieras
Vieras

#97 Re: IIRO VIINANEN

19.09.2010 09:40

#1: Taisto Kuitunen -

Vapon röyhkeydellä ei ole mitään rajaa kun kehtaa pistää oman ilmoituksensa adressin etulehdelle.

Kertoisipa vielä senkin ,että yhtiön Ympäristöjohtaja on omin korvin kuultuna useaan otteeseen  sanonut,että Järvelläkin on ikänsä!Kuvaa yhtiön ylimiessitä ja vesistön pilaamisesta piittaamatonta asennetta. Mielestäni ei riitä , että parantavat vesipäätöjään vaan on alettava vaatia rantojen ja vesistöjen puhdistamista. Niinhän kaikki maa-aineskin on puhdistettava jos sen saastuttaa. Alakaisi valjeta turpeen käytön todelliset kustannukset. Pidetään asiaa kaikissa yhteyksissä esillä tosiasiat kertoen niin eiköhän moisella kansalaisliikkeellä jotain saada aikaan


Vieras

#98 Silmää tekevien omat ratkaisut

19.09.2010 10:58

Muuan tangokuningas Jari Sillanpää on kaukokatseinen. Jari on sijoittanut tuulivoimaan ja tätä kautta tulevaisuuteen saasteettomana vaihtoehtona energiatuotannolle. Eli nekin, jotka nostaa virkaatekevien mielialaa konserttitaloilla, näkevät metsät puilta (lähde: Vita-lehti 5/2010). Jari sijoittaa tuulivoimaan miljoonia euroja ja kaksi ensimmäistä voimalaistosta tulevat Raaheen.

Sijoita tulevaisuuteen, se kannattaa.

Pauli Pajunen
Vieras

#99 Vapon röyhkeys

19.09.2010 11:09

Sivusta kuultua!!

Pahimmillaan on kuulunut: Vapon kaupatessa turvetuotannosta poistunutta, veden alle jäänyttä suo-aluetta viljelykseen, josta ostaja oli valittanut alueella olevasta vedestä.                                             Myyjä oli sanonut veden poistuvan kaivamalla ojan jokeen.

Nimilistaa komistaa muutama käsin kirjoitettu nimi.

Yhdistyksen perustaminen viivästyy, koska olen noin kuukauden täysin kiini töissä.

 


Vieras

#100 VTT:n johtaja istuu turveyhdistyksen hallituksessa

21.09.2010 18:40

Tämä uutinen oli mielenkiintoinen, koska turveyhdistys ajaa turpeenkäyttäjien etua. Pettikö kepu taas (kepu pettää aina) vai saako metsästä pölliä ja tipuilta pesää ?

Ne, jotka haluavat turpeen käytön vähentämistä, ovat vahvoilla. Edes oikeudessa ei enää tarvitse käydä mittaamassa sitä, onko turvetoiminnasta johtuva vesi jätevettä.

Tulevissa vaaleissa ja sitä ennenkin, kannattaa haastaa edustajia oikeista asioista ja oikeilla teemoilla ettei sorru mielikuvien perusteilla tehtyihin äänestyspäätöksiin, esim. äänestämällä koreinta edustajaa tai sydänkäpyä.