Kvälls- och veckoslutsjouren bör bevaras i Pargas - Ilta- ja viikonloppupäivystys säilytettävä Parai

Minna Futtari
Vieras

#1

04.08.2010 19:41

Anser det USELT i fall den dras in.  Väståboland är ändå ingen liten stad!!! SPARA NÅGON ANNANSTANS, TACK (för det finns det garanterat möjlighet till) !!!!

tommy
Vieras

#2 Ilta- ja viikonloppupäivystys säilytettävä Paraisil

07.08.2010 14:58

on se kyllä kumma kun mihinkään ei tunnu riittävän rahaa nykyään.aina vaan pitää säästää :( asiahan on niin et ei kaikilla oo esim autoa sit pitää mennä taksilla kun linjaautotkaan ei kulje iltaisin ja v-loppuisin kovinkaan usein.tämä on taas niitä "SÄÄSTÖJÄ"missä ei oo päätä eikä häntää!!!kiitos!!!!!!

Anneli Fagerlund
Åbo

#3 JOUR!

09.08.2010 20:48

Nödvändig speciellt för barn och åldringar!!

Berit Holmström
Vieras

#4

11.08.2010 06:37

Det är nödvändigt att jouren bör förbli i Pargas när man tänker på alla småbarn och åldringar!!

Henry
Vieras

#5

11.08.2010 17:14

Päätöstä yritetään nähtävästi viedä läpi ennenkuin laskelmat on saatu valmiiksi.

Tekno-byråkratiaa viimeisen päälle.

Pian näemme minkälaisia kumileimasimia olemme vaaleissa iteselemme valinneet.

 

Henry Björklid

yksipuolisuus paistaa adressissa
Vieras

#6 toimimaton tilanne

13.08.2010 16:44

Siis mitä järkeä on nykykäytäntö jossa päivällä ei ole riittävästi lääkäreitä vaan annetaan päivystysaikoja jo aamusta. Siinä sitten puhelimessa vastaava hoitaja päättää oletko niin sairas että tarvitaan röntgen tai labraa, mikäli puhelimessa ei ole riittävän sairas niin saa päivystysajan.

Päivystys hoidetaan sitten kalliilla ostopalveluna jossa lääkärit ovat kokemattomia ja voitot kerää firma. Päivystys on todellississa sairaustapauksissa täysin toimimaton koska minkäänlaisia tutkimuksia ei voida tehdä. Onneksi ambulanssihenkilökunta voi joskus tehdä päätöksen olla haaskaamasta aika toimimattomaan päivystyksen käynillä ja ajavat suoraan paikkaan jossa on täydellinen valmius oikeasti auttaa sairaita.

Mutta tämä ei tietystikään kiinnosta lainkaan niitä jotka vaan lukevat otsikon että päivistys häviää, kun todellisuudessa keskustellaan toiminnan järkevöittämisestä.

tuula nurmi
Vieras

#7

15.08.2010 11:36

Siis Turkuunko lähtisimme 25 kilometrin päähän päivystyvälle lääkärille? Hoidon taso laskisi myös nollaan, koska Paraisten terveyskeskuksen hoito on laadukkaampaa ja nopeampaa, kuin yhdenkään Turun terveyskeskuksen.  Paras varautua odottamaan sitten noin viisi tuntia siellä Turussa, jos moinen hanke toteutuu.

Siv Lindbom
Vieras

#8

16.08.2010 16:49

Som pensionär tycker jag att hjälpen bör finns i Pargas. Det blir onödigt dyra resor till Åbo då man behöver taxi.

Marianna Stolzmann
Vieras

#9 Re: toimimaton tilanne

17.08.2010 14:43

#6: yksipuolisuus paistaa adressissa - toimimaton tilanne 

 Paraisten terveyskeskusta tulisi kehittää monipuolisemmaksi ja toimivammaksi, esim. hankkimalla ultra ääni laitteet ja mammografia laitteet. Röntgen ja laboratorio tulisi pitää auki  myöhempään iltaan, niin ehkä saataisiin myös lääkärien työ mielekkäämmäksi. Itse näen, että vanhuksilla, lapsiperheillä, vähävaraisilla tai jopa keski-luokkaisilla perheillä ei ole varaa ajella Turkuun taxilla, (kaikilla ei ole autoa) miten bussilla pääsee tulevaan yhteispäivystykseen? (kävele sairaana pari kilometriä tuomiokirkkopuiston jälkeen) Alkavatko ihmiset hälyttämään ambulanssia paikalle useammin ja herkemmin kun eivät muuten pääse lääkäriin (mitä se tulee maksamaan?) Lapsiperheissä esim. korvatulehduksen kivut alkavat yleensä iltaisin, pitääkö tälläisissä tapauksissa (silmätulehdukset, astmapotilaat ym.) lähteä Turkuun saakka? Entä ruotsinkielisten palvelut omalla äidinkielellään? Epäilen suuresti Turun yhteispäivystyksen henkilökunnan kaksikielisyyttä.