Söderkullaan liikennevalot

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Söderkullaan liikennevalot.

Juha Suuronen, Söderkulla
Adressin tekijä

#1 Liikennevalot, kiertoliittymä vai alikulku

26.08.2010 06:38

Adressin allekirjoittaneilla on toiveita saada risteykseen liikennevalojen sijaan kiertoliittymä. Hyvä, että asia herättää keskustelua! Adressin laatineena lienee syytä tarkentaa, että ensisijaisesti tämän adressin tavoitteena on saada risteys turvalliseksi. Erityisesti turvalliseksi lasten kannalta, jotka joutuvat käyttämään risteystä mm. koulu-, kirjasto- ja hammaslääkärimatkoillaan. Risteys on vaikea myös kolmion takaa tuleville autoille. Heidän tarpeensa tulee myös huomioida päätöksiä tehtäessä. Ratkaisu voi olla liikennevalot, kiertoliittymä, alikulku tms. järjestely, jonka asiantuntijat aikanaan toivottavasti päättävät.

Se, miksi lähdettiin liikkeelle liikennevaloista, johtuu keskustelustani poliisin kanssa viime lauantaina 21.8.10, jolloin risteyksessä oli jälleen kolari. Onnettomuuspaikalla ollut poliisi pitää risteystä hyvin vaarallisena ja oli sitä mieltä, että liikennevalot suojaavat jalankulkijoita paremmin kun kiertoliittymä. Kiertoliittymä pudottaa ajonopeuksia, mutta edelleen jalankulkija joutuu liikkumaan autojen ehdoilla. Toisaalta tiedämme, että jalankulkijoita on jäänyt liikennevaloissa auton alle auton ajaessa päin punaisia.

Kuten sanottu, asiantuntijat ratkaiskoot, mikä on paras ja turvallisin ratkaisu.

LIIKENNEYMPYRÄÄ KANNATTAVA
Vieras

#2 jalankulkija joutuu liikkumaan autojen ehdoilla....

27.08.2010 01:30

NÄIN ON JA TULEE AINA OLEMAAN . ASIA ON VAIN HYVÄKSYTTÄVÄ. LAPSILLE JA PYÖRÄILIJÖILLE OLISI OPITTAVA ETTEI OIKEUDELLA TEE MITÄÄN HAUDASSA TAI PYÖRÄTUOLISSA.  OLISI HYVÄ MYÖS SAADA       S T O P -MERKKI PYÖRÄTIETÄ AJAVILLE !! HEILLEHÄN SE OLISI TURVAA . OLIPA KERRAN AUTOILIJA JOKA TULI NIKKILÄSTÄ .PYSÄHTYI STOPMERKIN ETEEN. KATSOI VASMMALLE JA OIKEALLE. HAVAINNOT: OIKEALTA TULI 3 MUMMOA JOTKA KÄVELIVÄT RINNAKKAIN MUTTA EHKÄ 5MTR PÄÄSTÄ. AUTOILJA LÄHTI HITAASTI LIIKKEELLE .... KUNNES MUMMOJEN TAKAA AMPAISI MOPO AUTON ETEEN. ONNEKSI KIIREINEN KOULULAINEN MOPOLLAAN  OSASI VÄISTÄÄ AUTOA JOKA MUUTEN OLISI TÖRMÄNNYT SIIHEN . TOSI ON - VAARALLINEN RISTEYS .

STOPMERKKI KAIKILLE !!!- OLISKO  VAIHTOEHTO. AINAKIN  ALKUUN ENNEN KUIN MEIDÄN  BYROKRATIA SAA JOTAIN AIKAISEKSI. 

Vieras

#3 Re: Liikennevalot, kiertoliittymä vai alikulku

27.08.2010 12:02

Vieras
Vieras

#4 Re: jalankulkija joutuu liikkumaan autojen ehdoilla....

27.08.2010 12:02

Juha Suuronen, Söderkulla
Vieras

#5 Pohdintaa vaihtoehdoista

27.08.2010 14:57

Kiertoliittymä pudottaa aika varmasti autojen nopeuden risteykseen tullessa, mikä on hyvä asia. Ja kiertoliittymävaihtoehdossa lapselle jää itselleen hieman vastuuta liikenteen seuraamisesta. Tämä on tarpeen, kuten "Liikenneympyrää kannattava" kommentissaan yllä totesi. Tiedämme tapauksia, joissa vihreällä liikennevaloihin onnellisesti menevä lapsi on jäänyt punaisia päin ajavan auton alle eikä silloin tosiaan auta se, että oli oikeassa.

Liikennevaloja kannattaville on tärkeää, että liikenne pysähtyy silloin kun on jalankulkijoiden vuoro. Myös kääntyvän liikenteen tulee väistää silloin jalankulkijoita. Samoin liikennevalo helpottaa autojen liikkumista, jos joku liikennesuunta tunkee muita enemmän/koko  ajan autoja ympyrään. Ja kyllä kiertoliittymissäkin sattuu onnettomuuksia ja epäasiallista ajamista.

Ehkäpä turvallisin ja käyttökelpoisin olisi autoille kiertoliittymä/liikennevalot ja jalankulkijoille/pyöräilijöille alikulkutunnelit.

Carola Eklund
Vieras

#6 Rondell till Söderkulla!

27.08.2010 17:58

Med tanke på all trafik i Söderkulla borde det redan i samband med S-markets byggandet ha gjorts en rondell här. Ta exempel av Nickby, det fungerar ju bra.

SS
Vieras

#7 Ehdottomasti kiertoliittymä/Absolut rondell

30.08.2010 10:10

Olen aina ollut ylpeä siiitä, että asun paikkakunnalla jossa ei ole yhtään liikennevaloa ja sitä haluan olla jatkossakin. Pidän sitä luottamusosoituksena päättäjiltä, että meitä sipoolaisia ei tarvitse elektroonisesti ohjata vaan meidän sallitaan ajatella itse. Liikennevalojen puolestapuhujille suosittelen opintokäyntiä Keravalle.

Jag har alltid varit stolt över att bo i en kommun där det inte finns trafikljus och vill vara det i fortsättningen också. Jag ser det som ett tecken på förtroende av beslutsfattarna att vi Sibbobor ej behöver styras elektroniskt utan vi tillåts tänka själva. För dem som förespråkar trafikljus rekommenderar jag ett studiebesök till Kervo.

Hansaslainen
Vieras

#8 Tieasiat tärkeysjärjestykseen

31.08.2010 11:14

Ihmettelen todella tätä lyhytnäköistä suunnittelua jota kunnassa ja tiehallinnossa tehdään. Kyllähän asukasluvun kasvunäkymät ovat kaikkien tiedossa. Jopa valtakunnalliset aamulehdet ovat raportoineet tästä huomattavasta kasvusta. Kuitenkin muualle on rakennettu liikenneympyröitä ilman ongelmia vrt Nikkilä tai Söderkulla Amiraalintieltä Taasjärvelle oleva risteys. Ehdottaisinkin virallista liikenteen laskemista arkipäivän aikana tässä kauppakeskuksen risteyksessä. Huomauttaisin myös että kouluhammaslääkärit ottavat nykyään vastaan S- marketin yläkerrassa ja sinne pitäisi oppilaiden itse mennä koulupäivän aikana!

Piia Hyttinen
Vieras

#9

31.08.2010 14:34

Vähintäänkin alikulku Amiraalintieltä Uuden Porvoontien ali!

Söderkullalainen
Vieras

#11 kiertoliittymä ehdottomasti

23.09.2010 17:48

Ehdottomasti kiertoliittymä, ei missään nimessä liikennevaloja, joissa sitten ilta/yöaikaan ja sunnuntaisin seistään turhan panttina..

Eriksnäsbo
Vieras

#12 Söderkullan liikennevalot

04.10.2010 14:20

Bästa lösningen är trafikrondell. Samtidigigt bör Amiralsvägen förlängas till korsningen mellan Eriksnäsvägen och Sandbackavägen såsom den är ritad i Vägverkets plan för ca. 10 år sedan.
isä
Vieras

#13 Liikenneympyrä ehdottomasti

13.10.2010 10:14

Ehdottomasti liikenneympyrä - liikennevalot tukkivat Taas-Järveltä tulevan liittymän (viit. ei ole jonotusvaraa)
Vieras

#14 Re: Liikennevalot, kiertoliittymä vai alikulku

20.01.2011 17:37

Bror Bergman Borgå
Vieras

#15 Korsningen i Söderkulla

20.01.2011 17:39

Destia , sätt i gång arbetet på korsningen genast.
H.M.

#16 Hävytön lorviminen.

25.04.2013 14:06

Hävytön lorviminen jatkuu Uuden Porvoontien ja Amiraalintien risteyksen kohdalla. Sipoon kunta osoittaa suunnatonta välinpitämättömyyttä kansalaisia kohtaan laiminlyömällä liikenneturvallisuuden kunnan alueella.