Skateparkki Keminmaahan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Skateparkki Keminmaahan.

Häre
Vieras

#1 Yks pointti...

29.09.2010 22:09

Olen kyllä täysin asian puolella, mutta asiaan liittyy se suuri mutta... Samantyyppiset hommat ovat aina kariutuneet siihen, että kaikki pitää hajottaa ja turmella jotenkin... Olihan prismalla se parkki silloin, mutta eihän se kestänyt, tejän pitää miettiä asiaa vähän tarkemmin ja laatia suunnitelmia ja perusteluita sille, miten saisitte pysymään paikat kunnossa, jos kunta/sosiaalitoimi avustaisi skeittareita jollain tavalla...
Walska
Vieras

#2 Re: Yks pointti...

29.09.2010 22:29

#1: Häre - Yks pointti...

Kyseinen pointti pitää täysin paikkansa! Täytynee muistaa, että vanhaa prisman parkkia eivät hajoittaneet rullalautailijat, vaan pääasiassa kaupan lähdettyä paikalle rynnänneet ilkivallan tekijät! Ratkaisuja ilkivallan kitkemiseen on useampia ja varsin toimiviksi todettuja suomen muilla parkeilla. Suurin vahinko parkeille on mopot ja muut raskaammat välineet. Mopojen parkkiin vienti on helposti estettävissä aidoilla, joissa olevasta raosta ei mahdu mopolla sisään. Tottakai suuri vastuu jää myös parkin käyttäjille. Parkin käyttäjiltä oletetaankin sen silmällä- ja puhtaanapitämistä. Prisman parkin silmälläpito osottautui tuolloin ainakin itseltäni vaikeaksi, välimatkan johdosta ja kotiintuloajoista. :)

Holmes
Vieras

#3 Re: Re: Yks pointti...

29.09.2010 22:37

#2: Walska - Re: Yks pointti... 

 Niinpäs. Ja ei mitään hateragea BMX tyyppejä kohtaa, mutta tiedän kokemuksesta, että kun täräytät BMX:ällä tappi eellä vaneriin niin rikkihän se menee. Mutta toisaalta, olisi erittäin tyhmää kieltää BMX tyypit kokoparkilta, koska ihan samanlailla ne sinne kuuluu kuin skeittaritkin. Ainakin omasta mielestä. Ja tosiaan toi aitaus homma ois hyvä, Silleen ettei mopo pääse hyppimälläkään sinne eikä ole tarpeeksi isoja rakoja, saati sitten autolla sinne ajeleen. Mutta pointti oli härellä parempi kuin hyvä! :)

Toni Roivainen
Vieras

#4

29.09.2010 22:49

olisi makia homma
Häre
Vieras

#5 Niin, no jos homma toimisi.

30.09.2010 12:01

Tokihan nuo mopojen aiheuttamat hajotukset on yksi tekijä ja olisi aidoilla hallittavissa, myös spraymaalaaminen pitäisi saada kitkettyä, ettei niitä tyhjää sotkettaisi. Mielestäni Prisman sisätilat voisivat olla oivat ko. tarkoitukseen, joten teidän kannattaa sitä kysyä, kun Prisman sisällä ei saa olla, mutta ei sillä liiketilana enää mitään tee... Talkooporukka siivoais vaihtolavalle lasinsirut/muun irtoroinan ja vaneri- ja lankkuporukka pistettäis toimiin. Ois kyllä tosi makia homma ja oisin kyllä talkooporukassa mieluusti, vaikka skeittilauta on minulle yhtä vieras kapistus kuin avaruusteleskooppi...
Walska
Vieras

#6 Re: Niin, no jos homma toimisi.

30.09.2010 13:00

#5: Häre - Niin, no jos homma toimisi.

En tiedä oletko meidän keskusteluja aiheesta salakuunnellut, nimittäin juuri samoja asioita ollaan omassa skede porukassa pohdittu. Otin selvää tuosta prisman tilasta ja kyllä siitä ilemisesti vielä yritetään myyntiin kalua saada, ainakin tontin ja ehkä jopa seinien osalta. Kuitenkin tilan voisi käyttämättömänä lojumisen sijaan luovuttaa skeittareiden käyttöön kunnes ostaja löytyy. Kiinteistön arvoon muutama rullalautaileva apina ei voisi vaikuttaa ja tiedä vaikka tuottaisi tämä tilan "vuokraus" positiivista mainetta Arinalle. Jos vanhat prisman tilat käyttöön saataisiin projekti vaatisi jonkin verran lisää panosta paikan kunnostamiseen ja rakenteissa piilevän homekannan aiheuttamien terveysriskien tarkistamiseen. Spraymaalin liittämistä rullalautailijoihin pidän hieman tyhmänä ennakkoluulona. Ainakin oma näkemykseni ja kokemukseni tuhrijoista on kaukana rullalautailijoista. Vaikkakin tunnollisesti tehdyt ja hyvänmaun rajoissa pysyvät graffitit ovat mielestäni hienoja! Jos joku onnistuisikin silminnäkijät välttämään ja parkkia maaleilla tuhrimaan se ei onneksi haittaa skeittausta parkilla.

http://yle.fi/uutiset/muu/2008/12/arina_ja_nova_group_ovat_sopineet_maksuohjelmasta_keminmaan_prisma-kaupassa_402155.html

http://yle.fi/alueet/perameri/2010/08/keminmaan_prisma_odottaa_yha_ostajaa_1894532.html

Häre
Vieras

#7 Jatkoa.

30.09.2010 18:08

Näyttäs että tuon Prisman kiinteistö on sitten poissuljettu, mutta onhan lähialueilla muutamia tiloja, esimerkiksi vanha Sparin kiinteistö, ilmeisesti se pitäisi kuitenkin vuokrata, niin jonkinnäköisen järjestön perustaminen ois varmaan hyvä? Skeittijärjestö, jolla ois sitten toimitilansa... Esimerkiksi jos vuokra ois tonnin kuussa ja skeittareita ois vaikka 100, niin kymppi mieheen kuussa, ei ois paha kausimaksu? Ja tämä sitten tietenki edellyttäs sisäänpääsyn ilmaseks skeittaamaan, ulkopuolista sitten perittäisiin jokin sisäänpääsymaksu. Ja jäsenyys edellyttäisi paikkojen ylläpitoon ym. talkootyyppiseen toimintaan. Minusta oisi hyvä ratkaisu?
Holmes
Vieras

#8 Re: Jatkoa.

30.09.2010 20:17

#7: Häre - Jatkoa. 

 

Mun mielestä toi Hären ratkasu olis ihan hullun hyvä. Sparin tilat ois ainaki hyvät, Torniossakihan on vanhan sparin tiloissa skatehalli. Mutta en sitten tiedä miten siellä toimii homma, eli onko siel maksuja tai mitään semmoista. Mutta aika hullu ajatus et mistään tempois 100 rullaajaa kemi-keminmaa-tornio alueelta, jotka siellä kävis (koska en usko että kukaan alkaa maksamaan ilman että käy.) Mutta ei se kyllä olis paha hinta, vaikka niitä skeittareita ois vähemmänki. Tyyliin 30-50€ kuussa ei omasta mielestäni ainakaan ois mitenkään paha hinta, jos hallissa on hyvät kamat ja hyvä henki.

Ja toi järjestöhomma ei ois paha homma vaikkei hallia/parkkia ole vieläkään, koska jos olisi jokin tiimi/järjestö, niin se EHKÄ otettaisiin vakavemmin kuin yksittäiset skeittarit. Mene ja tiedä, itse olen ainakin tätä mieltä :)

AK
Vieras

#9 Re: Re: Jatkoa.

01.10.2010 10:58

#8: Holmes - Re: Jatkoa.

Sparin tilat ovat hyvässä kunnossa. Vuokra on suuri. Tila on kyllä tarpeeksi suuri, mutta ehkä matala.      100 skeittaria siihen tilaan on paljon mutta 30 skeittaria ois realistinen suhteessa skeittarien määrään. Ja sitten niiltä vierailta joku pieni maksu perittäis.

Holmes
Vieras

#10 Re: Re: Re: Jatkoa.

01.10.2010 14:18

#9: AK - Re: Re: Jatkoa. 

 Mutta onhan Tornion Sparikin (luultavasti) yhtä matala. Ja ihan hyvin siellä pojat tulee toimeen. Mutta tuo vuokra voi kyllä olla aika suuri. Ja en kyllä usko millään siihen, että siellä koskaan tulisi olemaan se 100 skeittaria samaan aikaan, ehkä jos sen järjestön/tiimin/muun homman perustaa, niin jäseniä saattaisi olla se 100 henkilöä. No, katsotaan mitä tämä tästä poikii.

Ja niin, kuulin melko luotettavista lähteistä, että Keminmaahan itseasiassa olisi 2012 kesällä tulossa parkki jonnekkin Kallin lähistölle tai Lautiosaaren nuorisotalon läheisyyteen. Ohessa linkki kyseisen sivistyslautakunnan kokouksen pöytäkirjasta. Rullatkaa ihan alas asti.

http://www.keminmaa.fi/kunta/paatos/lautakun/2010/siv/1509/txt140.htm

Jököti
Vieras

#11

01.10.2010 14:57

Ollaan luistelijoitten kanssa mukana nuissa maksuissa ja talkoohommissa jos on tarvis vaikka ei meitä nyt ole kuin kourallinen tällä alueella.
???
Vieras

#12 Budjettia ???

01.10.2010 15:30

Tietäisikö kukaan paljon tulevalle parkille olisi tulossa budjettia ??
Holmes
Vieras

#13 Re: Budjettia ???

01.10.2010 15:34

#12: ??? - Budjettia ??? 

 Tossa sivistyslautakunnan esittämässä ehdotuksessa oli, että 20000€ näyttäis olevan, ja 5000€ suunnittelurahaa.

Häre
Vieras

#14 Sillähän sais aikaan.

02.10.2010 14:40

Noilla rahoillahan sais jo kunnon talkooporukan kans aikaan semmosen hallin että oksat helvettiin. Mutta se paikka pitäs vaan saaha, sisäpaikka ois ehkä paras, niin sais hoiettua toimintaa ympäri vuojen.
Jussi
Vieras

#15 Oisko mittään että:

04.10.2010 17:33

Jotain kamoja vois rakentaa betonista? ainakin omasta kokemuksesta se on paljon mukavampi rullailla ja siitä ei synny LÄHESKÄÄN niin kovaa melua ku esim. kakkosnelosrakenteista vanerihäkkyröistä joissa ei myöskään tietenkään mitään vikaa ole. Plus että betoni on paljon ikuisempi ja kestävämpi materiaalina skeittauksissa. Tottakai se siis lisää kuluja kerralla vähän enemmän mutta pidemmän päälle siitä tulee paljon halvempi vaihtoehto.
Ja Torniossa meillä on käytäntö hallilla että on jäsenlistat, joista jokanen maksaa kuussa hallivuokraa 20e. Ja sitten vierailijat maksaa 2e kerrasta. Minun mielestä tuo 20e on ihan kohtuullinen mutta myös siinä mielessä aika suolanen hinta jos jossain paikoissa hallikauden (n.5-7kk) hinta on jotain tyyliin 40-50 euroa.
Holmes
Vieras

#16 Re: Oisko mittään että:

05.10.2010 14:21

#15: Jussi - Oisko mittään että: 

 Betonihan se paras vaihtoehto olis. Jos edes muutaman obstaakkelin sais betonista, tottakai ois ihanne jos kokoparkin sais betonista. Ja toi 20€ ei kyllä ois liian suolanen periaatteessa jos ois hyvät kamat ja tilat.

AK
Vieras

#17 Re: Oisko mittään että:

05.10.2010 15:45

#15: Jussi - Oisko mittään että:

Betonihan olisi ihan toimiva, mutta sisätiloihin erittäin vaikea ja kallis toteuttaa. Ajatellen myös tilan myöhempää käyttöä. 20e on hyvä hinta kuussa ainakin noin aluksi, että saa niitä kuluja katettua. Hintaahan voi sitten laskea. Jos tuntuu että ei skeittaa niin paljon tai hinta on liikaa voi silloin tällöin sen 2e maksaa kuka tahansa.

Tieätkö muuten tuleeko siihen betoniin kuinka helposti halkeamia. Tietenkin se kestää vaneria paremmin mutta että ??

Jussi
Vieras

#18 Re: Re: Oisko mittään että:

06.10.2010 09:07

#17: AK - Re: Oisko mittään että:

Joo siis mutta puhuin nyt tästä ehkä tulevasta skeittiparkista keminmaahan, harvemmin sitä sisähalleissa käytetäänkään. Mutta siis eihän betoni halkeile yhtään jos osaa valaa, routa siihen puree vähän mutta ei ainakaan Oulun betoniparkilla mitään huomattavaa ole ollut joka olis rullaamista haitannu...

SLAYER
Vieras

#19

07.10.2010 18:08

Torniossa peritään kk maksu 20€ ja sitten jos et maksa kk maksua, niin kertamaksu 2€
Kamaoihin on rahat hommattu pullorahoista, sponsseilta ja kaupunki makso kai jonku muutaman satasen. Kokkiskan parkilta tuotu kansa.

+JOS ULOS RAKENNATTE, NIIN BETONISTA. EI TUU KATO METELIÄ. Ne perkeleen vanerirakennelmat on ku rumpuja.

scoottaus

#20 skate park

14.08.2013 12:59

Vihdoin ja viimein keminmaahankin rakennetaan skate park! !!!
Mantu

#21

29.07.2015 17:55

Ne jotka senttiä käyttää, ei sitä hajonta. Kyllä asialla ovat ne joiden mielestä kaikki  sopii hajoitettavaksi, ei skeittarit siis.