Vetoomus Meri-Rastilan, Kivinokan ja Vartiosaaren puolesta

Vetoomus Meri-Rastilan, Kivinokan ja Vartiosaaren puolesta / Tiedotteet / Tilanne tällä hetkellä / Kommentit

asiantuntija?
Vieras

#1

23.09.2014 16:04

Tästä on monet kerrat kirjoiteltu Vartiosaaren ja Kivinokan puolesta! JO kaupungin omassa "Vartiosaari-projektin" esitteessä todetaan miten ainutlaatuinen ja tärkeä ympäristömiljöö on kaupunkikuvalle!! Olen ollut monissa tilaisuuksissa jo muutaman vuoden enkä ole kenenkään esittävän suunnitelmista puoltavaa puheenvuoroa..paitsi tietenkin virkamiesten !! - Olen lähettänyt lautakunnalle sekä valtuustonjäsenille sekä varajäsenille vetoomuskirjeen asiasta..vaan aisia vaan ajetaan läopi, asukkaista piittamatta!! -Puhutaan paikallisdemokratiasta mutta se on pelkkää silmänlumetta! Asiat on päätetty muualla ja loppu on pelkkää teatteria!! USKOMATONTA että nimenomaan VIHREÄT ovat asiaa ajamassa..pyörätien niminssä..mmrrr..

Jarmo Nieminen

#2 Itä-Helsingin Seurasaari

23.09.2014 18:06

Vartiosaari on yksi Helsingin arvokkaimmista jäljellä olevista laajoista ja yhtenäisistä luontokohteista. Lisäksi saari on astinlauta mantereelta Helsingin ulkosaariston muodostamalle viherkehälle. Vartiosaaren todellisen arvon mittaavat ja siitä kiittävät tulevat sukupolvet. Itähelsinkiläiset ovat oikeutettuja omaan Seurasaareensa.


Vieras

#3 Re:

30.09.2014 11:24

#1: asiantuntija? -  

Ei vihreissäkään aina luontonäkökulmilla loisteta, mutta Vartiosaaren rakentamista siellä kannattaa kai lähinnä Soininvaara.

Muita puolueita on helppo osoittaa sormella ja välillä ne ovat näpäytyksensä ansainneet, mutta on hyvä muistaa, että kokoomus on se, joka johdonmukaisesti kannattaa kaikkien luontoalueiden gryndaamista.

Keskeinen ongelma on, että Helsingissä muut puolueet helposti lähtevät siipeilemään kokoomusta eivätkä osaa tehdä yhteistyötä kokoomuslaisen politiikan (joka mm. vie luontoalueet) kampittamiseksi. Olen kuullut, että Espoossa jopa vihreät ja perussuomalaiset ovat löytäneet toisensa, jotta olisi riittävästi vastavoimaa kokoomukselle.   

Murtomaahiihtäjä mallia 1946

#4 Vartiosaari Itä-Helsingin Seurasaareksi!

06.11.2014 08:40

Vartiosaari ansaitsisi tosiaan seurasaarimaisen luonto- ja historiapainotteisen käytön - eikä yhtään torni-, rivi- eikä terassitaloa rannoilleen ja kallioilleen. Talvesta 1955-56 asti olen hiihtänyt Vartiosaaressa ja katsonut viikinkien merimaisemia sen korkeimmalta kallionhuipulta, kiertänyt säännöllisesti saarta jäitä pitkin sen kauniita vanhoja rantahuviloita ja peräti isänmaallisia tunteita herättäviä rantapetäjiä ihaillen ja haloja taivaalta katsellen. Vartiosaari palvelee marjaniemeläisiä, roihuvuorelaisia, tammisalolaisia, laajasalolaisia... ja niin se palvelisi myös virkistysalueeksi säästettynä. Se olisi osoitus sivistyneisyydestämme!

Omaa suojelunhalua

#5 ei oo totta!!

06.11.2014 10:47

Ja kok ympäristöministeri ehdottaa ylipäänsä yhteisvastuullista asennetta luonnon suojelemista kohtaan :O

Tässä onkin varsin selkeänä nähtävissä mihin se olisi johtamassa.


Vieras

#6

06.11.2014 12:05

Ensinnäkin päättäjistä tuskin monikaan on käynyt tutustumassa Vartiosaaren kauniiseen luonnonmukaiseen ympäristöön paikan päällä. Tämän saaren rakentaminen on suurin virhe minkä päättäjät tulevat tekemään tällä vuosikymmenellä. Saaren rakentamisen aiheuttama tuho on suurempi kuin sen hyöty tällaisenaan. Saatika jos saarta kehitettäisiin virkistysalueena . Kevyenliikenteen silta jo parantaisi saaren virkistystoimintaa . Saaren mahdollisuudet ovat valtavat jos sinne suunniteltaisiin toimintaa joka pohjautuisi jo nykyisillään olemassaoleviin intresseihin kuten esim palstaviljelyyn , siirtolapuutarhamökkeihin, kotieläinpuistoon rantakahvilaan jne. Saaressa on jo olemassa kaupungin omistamat kiinteistöt jotka voisivat palvella tällaista toimintaa.
Toivon että tästä syntyy laajempaa keskustelua joka tulisi kaupunkilaisten tietoisuuteen. Viedään vaikka kaupunkilaiset paremmin tutustumaan sen omistamaan luonnonvaraiseen
saareen ,ennenkuin tehdään peruuttamattomia päätöksiä.

Vieras

#7

06.11.2014 23:28

Vartiosaaren asuntorakentamisen aiheuttaa Laajasaloon n. 7000 asukkaan henkilöautojen liikenteen. Se ruuhkauttaa nykyisen n. 17000 ja Kuunuvuoren rannan 11000 asukkaan, eli yhteensä n. 35000 asukkaan autoliikenteen jo Laajasalon keskustassa puhumattakaan Herttoniemestä. Jos vertaa asukaslukuja esim. Vuosaaren n. 36000 asukkaan liikenteeseen, johon menee metro, moottoriliikennetie ja useampia pieniä teitä sekä junaliikenne, niin se on henkilöliikennevertailussa murskaava ero Vuosaaren liikenteeseen nähden. Miten tulee Laajasalon+ Vartiosaaren henkilöautoliikenne hoidetuksi yhdellä moottoriliikennetiellä Laajasalossa ja Herttoniemessä?

Vieras

#8

09.11.2014 13:17

Säilyttäkää Meri-Rastialan ja Vuosaaren luontoalueet. Jos ne rakennetaan, ne on ainaiseksi menetetty!

Vieras

#9

14.11.2014 11:53

Jaa,mietin tässä,  löytyisiköhän siltä Vartiosaaren  alueelta, jonne rantaraitiotie on piirretty , mahdollisesti niitä liito-oravien asuinpaikkoja? Tai muita vaarantuneita lajeja, vaikka sisempää saaresta, jokin harvinainen tai vaarantunut lepakkolaji tai muuta täysin ainutlaatuisia luontoarvoja,  joiden nojalla saataisiin toimenpidekielto? Kenet saataisiin tätä asiaa tutkimaan, itse en ole mikään suojelun asiantuntija. Jos Vihreät puolueena ajaa Vartiosaaren rakentamista, asiaa tutkivat, oikeat luonnonsuojelijat pitää löytää puolueen ulkopuolelta.   Maaria Tomminen

laajislainen

#10 Re:

05.12.2014 16:17

#9: -  Onhan siellä harvinainen rantaruttojuuri.

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…