Ravihevosten rokottaminen vapaaehtoiseksi!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ravihevosten rokottaminen vapaaehtoiseksi!.


Vieras

#1

22.10.2014 06:22

Nii ja tuottaa ns. turhia lisäkuluja ja vaivaa omistajille ja valmentajille! Näillä palkintotasoilla..
ihmettelen

#2 tutkittu juttu?

22.10.2014 08:18

Onko tää ihan tutkittu juttu, että hevosten ratakuolemat johtuu sydänlihastulehduksesta? Ja sydänlihastulehduksesta on varmasti seurausta rokotuksista?

jepjep

#3

22.10.2014 09:43

pitääkö kaikesta olla tutkimustuloksia, että jostain saatais vapaaehtoista huvia...saat tottakai jatkossa rokottaa jos niin haluat. Hyppäisitkö kaivoon jos siitä tulisi tutkimustulos että terveellistä on ;)

 

tervettä maalaisjärkeä kannattaa aina välillä käyttää, eikä perustaa elämäänsä ja mielipiteitään tutkimuksiin :D

 

sydänlihastulehdus on melko yleinen jälkitauti ihmisilläkin, kipeänä jos liikaa rasittaa, ei sitä kukaan sanonut että se rokotteesta tulis suoraan vaan nimenomaan piilevien tautien takia..


Vieras

#4 Re:

22.10.2014 10:49

#3: jepjep -  

 ei tarvitse kaikkea itseensä ottaa. Yleensä kuitenkin teen suositusten mukaan ja tämä adressi on ensimmäinen keskustelun avain, joka syyttää ratakuolemista rokotteita. Mulle itselle ei ole tämmöinen tullut ikinä mieleen. Vaikka, voi kyllä käytäviin maalaisjärkeä. :)


Vieras

#5

22.10.2014 10:53

Keskustelun avaus siis.. Ja en koko elämääni tutkimuksille perusta. Aika moni lääkinnällinen asia mun mielestä vain kaipaa tutkimuksia ennen kuin väitöksiin on luottaminen. Aika harvoin on tullut radoilla kuolleiden hevosten kuolemaan johtaneita syitä esille. Ois varmaan ihan hyvä useammin saada kaikkien tietää kuolinsyy ja pohtia miksi nää on lisääntyneet...


Vieras

#6

22.10.2014 11:17

Keskustelun avaus siis..


Vieras

#7

22.10.2014 11:21

Rokotuspakkoon.. ja keskusteluun pohdintoja, kuitenkin ilman mitään tietämystä.
Suoranaisesti rokotuspakkoon niin vaikuttaa kyllä siltä, että noita piileviä sairastumisia on harmittavan paljon enemmän. Johtuuko se rokottamisesta -ei taida eläinlääkäritkään olla kommentoineet asiaa.. joten sekin on vain arvailua ja pohdintaa, mutta maalaisjärki kallistuu tässäkin helposti siihen suuntaan että rokotusmenettely siihen vaikuttaisi.


Sitten semmoinen viittaus asiaan että oletteko huomanneet että ratsuilla oleva rokotuspakko ja käytäntö on erilainen - on rokotettava 6 kk välein. Äkkiähän voisi heittää että "no se on ratsupuolen erikoisuuksia" Kuitenkaan en usko että kyseessä on ollut aivan tuulesta temmattu "hienous" joka on ollut syynä 6kk rokotusvälin määräykseen.

 
Tästä siis voi johtaa kysymykseen ja/tai näkökulmaan siitä että onko ravihevosen 1x / v rokotuskäytäntö riittävä? "Vaientaako" tuo rokotus sairastumiset niin matala-oireisiksi että niitä ei tunnisteta enää ajoissa ja pidetään hevosta terveenä kunnes suorituskyky romahtaa todella ja edessä on sitkeä ja pitkä paraneminen?  Jos rokotettaisiin 2x / v niin olisiko rokotuksen teho silloin riittävän voimakas todella torjumaan influenssat eikä ns. vain piilottaisi ja vaientaisi niitä?

Niin kun sanoin.. mitään tietämystä ei ole takana näissä pohdinnoissa, mutta ihan heti en rokottamista aivan turhaksi mieltäisi vaan lähinnä kyseenalaistaisi sen että tehdäänkö se oikein vai ei? Toki voi olla että 6 kk välein rokotus ei muuttaisi tilannetta, mutta ehkä pitäisi tarkistaa tässäkin, kuten muidenkin hevosten sairauksien hoidon kohdalla, että hoito tehdään kerralla kunnolla loppuun asti ja jos siitä on hyötyä eikä varmuuden vuoksi eikä myöskään vain puolitiehen.
Aihe olisi kuitenkin ehkä suurennuslasin tarpeessa, mukaan lukien onko ratakuolemilla yhteyttä rokotuksiin.

niinno

#8

22.10.2014 11:26

Kyllä tuolla raveissa kun on keskusteltu, niin moni valmentaja on ollut sitä mieltä että rokotukset ovat ihan sieltä itestään. Normi treenissä ei huomaa mitään vasta kilpailutilanteessa hevonen lopettaa tai ei palaudu kunnolla. Verikokeissa ei näy mitään, paljon on tullut kurkunpään tulehduksia mitä ei ennen ollut. Ja kun hevonen stoppaa lähdössä, niin vikahan on aina pelaajien mielessä valmentajassa.....

Kyllä nyt Hippolassa pitäisi herätä tähän ja tehdä päätöksiä heti, tällä menolla ei tiedä tuleeko se oma hevonen sieltä radalta pois omin jaloin vai traktorin vetämänä! 

Nyt sitä kuuluisaa suomalaista maalaisjärkeä käyttämään!!!!!!!!!!!!

Vieras

#9 Re:

22.10.2014 12:25

#3: jepjep -  

 Terveellä järjellä ei ole miään tekemistä tämän adressin kanssa. Terveellä järjellä otetaan asioista selvää, ennen kuin luodaan tälläisiä harhakuvia.


Vieras

#10

22.10.2014 13:55

Ei hevoset ennenkään olleet tämän sairaampia, vaikka ei ollut rokotteita. Silloin hepat sai sairastaa rauhassa. Nyt on liikaa kuolemia radalla kun sairaat juoksee, koska ei tiedetä että ovat kipeitä.

Vieras

#11

23.10.2014 05:41

Mun ex-ravuri tapasi saada kovan jännetuppitulehduksen influenssapiikistä. Kyllä otti hermoihin maksaa ensin flunssapiikki ja sitten kortisonipiikki, ja sitten kuukauden treenitauko.
sivustaseuraaja

#12

23.10.2014 08:16

Seurasin tän adressin tekijän argumentointia facebookissa. Oli niin heikkoa, että en nyt ihan luottaisi tällaisiin "tietoihin"... Heti, jos joku sanoi vastuvansa rokotuspakon poistamista hyvin perusteluin, koska tässä adressissa oli ensin tosi kärkkäitä sanamuotoja (ei perustuneet kuin mutu-tuntumille jne), jotka nyttemmin on poistettu, niin he "haukuttiin" pilkunviilaajiksi ja ettekö tosiaan ymmärrä jne. Ei se ole ymmärryksestä kiinni, jos joku kirjoittaa tänne väitteen, että rokotuspakon seurauksena raveissa olisi vain 100% terveitä hevosia. Lukija ei voi tietää, että aloittaja "ei ole äidinkielen mestari". Onneks nämä absurdit väitteet on korjattu. Jos aikoo saada tähän asiaan muutosta, kannattaisi pyytää sitten jotain äidinkieltä osaavaa/vaikka samaa mieltä olevaa eläinlääkäriä avustamaan adressin johdannon kirjoittamiseksi. 

sivustaseuraaja

#13

23.10.2014 08:23

"Nyt sitä kuuluisaa suomalaista maalaisjärkeä käyttämään!!!!!!!!!!!!"

Jos nyt vielä jatkan aiheesta, niin juuri tällainen argumentaatio ei saa minua kovin luottavaiseksi. Tutkimustuloksia minäkin kaipaan, mistä ratakuolemat johtuvat. En usko sokeasti tieteeseen, vaan myös omiin kokemuksiini, mutta kun nämä elämänkoululaiset tuovat asiansa esille inttämällä ilman mitään järkeviä perusteluja... Ainahan sitä voi väittää, että "moni keskustelee". Jos oikeasti jengi keskustelee tästä niin paljon kuin väitetään, voisi adressiin pyytää näiltä "nimekkäiltä valmentajilta" nimelliset kannanotot. Se on sitä avointa touhua. Kuulostaa aika epäilyttävältä, että juuri kaikki nämä "nimekkäät valmentajat" ovat kirjoittaneet adressin niin, että nimi jää piiloon.

"Verikokeissa ei näy mitään, paljon on tullut kurkunpään tulehduksia mitä ei ennen ollut. "

Mihin perustat väitteen, että kurkunpään tulehduksia on enemmän kuin ennen?

Pitäskö itekin lisätä pari merkkiä tähän perään niin, että kaikki VARMASTI TIETÄÄ MITÄ TARKOTAN!=!!??!?!=!)o"i"(" #(#(/#¤/()/(")!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vieras

#14

23.10.2014 10:13

Vastustan pakko-ohjeistusta. Influenssarokotuksesta tehtiin eläinlääkäreille raha-automaatti. laskin kerran, että ko.ammattityypin tuntipalkaksi tuli rapiat 2000 euroa kun hän 3 minuutin työstä laskutti kaikenkaikkiaan lähemmäs 80 euroa. Hippos voisi hiukan miettiä seurauksia, ennekuin tehtailee tämänkaltaisia päätöksiä, vai onko tehtykin tahallaan??
Ratsu

#15

23.10.2014 10:48

Saaliseläimena hevonen osaa hyvin peittää kipunsa ja sairautensa. Kuitenkin, mielestäni tämä hevoshomma vaatii sen verran hevosmiestaitoja ja hevosenlukutaitoa, että osaa nähdä pienetkin muutokset hevosensa käyttäytymisessä.

Ratsastusurheilussa nämä rokotus"pakot" ovat olleet jo kauan ja hevoset joutuvat tekemään kovia kisasuorituksia silloinkin, mutta miksi näitä "ratakuolemia" ei siellä puolella näy?

Onko kyse nyt enemmänkin halusta maksaa kuin siitä, että keksitään "mukamastietoa" ratakuolemien syistä? Voihan olla, että rokote on tähän syynä, mutta sitten pitää jo näkyä mustaa valkoisella ja sitä OIKEAA ja TUTKITTUA tietoa.

 


Vieras

#16

23.10.2014 13:33

Toden totta, ei rokotusta pakolliseksi!
voi jumaliste!

#17 Just niinRe:

23.10.2014 17:18

#1: -  

 Onhan toi rokottaminen tosiaan melkoinen kustannus , jos laskee että hevoseen menee semmonen 10 00 eroa vuodessa vähintään muutenkin, niin yks 50euroa rokotuksesta on se, mistä ravi-ihmiseltä menee kuppi nurin!! Myykää ne nahkat, jos ei ole varaa rokottaa ja jos ei ole varaa rokottaa kunnolla. satavarmassa Mika Forss sanoi rokottavansa omat neljä kertaa vuodessa. Näin toimii ammattilaiset, eikä nää keppihevosvalmentajat jotka täällä rutisee.

Tietämättömyydellänne aiheutatte vaan lisää harmia, kun lietsotte omia mutu-tuntojanne täällä.

vieras

#18

24.10.2014 06:20

Itellä se ei oo siitä kiinni etten haluis maksaa,tosin turhaa rahan menoa se on ja koko pakkorokotus on ihan syvältä!!

Sillon -90 luvu alkupuolella kun oli aiemmin rokotuspakko ni kuolihan sillonki yllättäin monia hevosia ja jos ei kuollu ni eipä tullu radallekaan enää kun alko jatkuva sairastelu,niin kävi meijänkin hevoselle,ei tosin ollu kovin kummonen mut iltaravihepo kuitenkin ja rokotusten jälkeen ei tervettä päivää nähny ja siihen loppu kilpaura...

Ja toki jokainen saa rokottaa omansa vaikka 6 krt vuodessa mut se pitäs olla vapaaehtosta.

Tapani

#19 uskomuksen mukaan

27.10.2014 09:13

Kaikki jotka haluavat ja luulevat siitä hyötyä olevan, rokotuttakoon niin usein kuin haluavat, mutta rokotuspakko täytyy poistaa. Kukaan, eikä mikään tutkimus osoita kiistattomasti, että rokotuksista olisi jotain hyötyä. Hevosen omistajatajien kokemusten perusteella haittavaikutuksia sen sijaan on paljon. Pahimpina krooninen räkätäuti joka on aiheuttanut kilpailuuran loppumisen. Hevoset sairastaa infulenssaa ihan samalla lailla, ehkä jopa enemmäkin, kuin ennen rokotuspakkoa. Kyse on lääyhtiöiden busineksesta, ei suinkaan hevosten hyvinvoinnista.

Spin

#20

29.10.2014 13:51

Aina niin naivin ihania tällaiset aloitukset, joissa asiaa ymmärtämättömät perustelevat asiaa pelkällä mutulla. Mitään faktapohjaa ei ole tarjota, mutta luuloja sitäkin enemmän. Asiaa ei edes haluta oikeasti selvittää, kun mutu on kaikki, mitä tarvitaan.

Asenteena reippaasti: my ignorance is just as good as your knowledge

Tuula

#21 Re:

30.10.2014 10:01

#7: -  

 Ratsuja ei suinkaan rokoteta puolen vuoden välein. Ainoa ero ravureihin on tuo tehosterokote. Tässä ote rokotusmääräyksistä: "Ensimmäisen perusrokotteen jälkeen annetaan toinen perusrokote 21-92 vrk:n kuluessa. Tehosterokote annetaan 6 kk (+ 21 vrk) kuluessa toisesta perusrokotteesta. Tämän jälkeen annetaan tehosterokote vuosittain siten, että rokotusväli ei saa ylittää 365 vuorokautta (yhtä vuotta)."

hmm

#22

06.11.2014 08:37

Täälläkin vain jauhetaan mututuntumista jne. mitä mututuntumaa siihen tarvitaan ettei halua rokottaa? Jos rokotus olisi vapaaehtoinen niin he jotka haluavat rokottaa saavat rokottaa ja he jotka eivät halua eivät tarvitse. Se on reilua. Ei ole kyse siitä että aina tarvitaan tutkimuksia, toisten käsitys vain on se, että rokotuksista on enemmän haittaa kuin hyötyä ja ehkä toisten ihmisten käsitys on toinen, se on ihan okei. Ja on yhtä "mututuntumaista" väittää ettei rokotuksista ole mitään haittaa kuin tämäkin väitös, koska niitä ihania tutkimuksiahan ei ole, aiheuttavatko rokotukset esimerkiksi ratakuolemia ja piileviä tauteja. Ihmiset tekevät näitä käsityksiä jokaisen oman kokemuksen mukaan ja jokaisella on Suomen maassa oikeus omaan mielipiteeseen. Rokotuspakon poistuessa saisimme ainakin rokottaa eläimiämme niinkuin haluamme. Ja nehän ovat meidän hevosia, jokainen siis rokottakoon omaansa halujen mukaan.

hoetsu

#23

21.09.2015 17:58

Kun rokotteet on just sen takia, ettei hevonen sairastuisi. Rokotteen tarkoitus ei ole piilotella sairautta. Ilman rokotteita esim. eri talleilta kotoisin olevien hevosten väliset tartunnat lisääntyy. Boom.


Vieras

#24

21.09.2015 18:19

Kilpailevien hevosten ja niiden tallikavereiden terveyden edistämiseksi! Pakkorokotus pahasta.

Vieras

#25

09.01.2016 10:39

Siksi, että minun käsitykseni mukaan influenssa-/flunssarokotteista on enemmän haittaa kuin hyötyä niin eläimille kuin ihmisille, enkä vapaaehtoisesti ota kummallekaan,