Ravihevosten rokottaminen vapaaehtoiseksi!


Vieras

/ #7

22.10.2014 11:21

Rokotuspakkoon.. ja keskusteluun pohdintoja, kuitenkin ilman mitään tietämystä.
Suoranaisesti rokotuspakkoon niin vaikuttaa kyllä siltä, että noita piileviä sairastumisia on harmittavan paljon enemmän. Johtuuko se rokottamisesta -ei taida eläinlääkäritkään olla kommentoineet asiaa.. joten sekin on vain arvailua ja pohdintaa, mutta maalaisjärki kallistuu tässäkin helposti siihen suuntaan että rokotusmenettely siihen vaikuttaisi.


Sitten semmoinen viittaus asiaan että oletteko huomanneet että ratsuilla oleva rokotuspakko ja käytäntö on erilainen - on rokotettava 6 kk välein. Äkkiähän voisi heittää että "no se on ratsupuolen erikoisuuksia" Kuitenkaan en usko että kyseessä on ollut aivan tuulesta temmattu "hienous" joka on ollut syynä 6kk rokotusvälin määräykseen.

 
Tästä siis voi johtaa kysymykseen ja/tai näkökulmaan siitä että onko ravihevosen 1x / v rokotuskäytäntö riittävä? "Vaientaako" tuo rokotus sairastumiset niin matala-oireisiksi että niitä ei tunnisteta enää ajoissa ja pidetään hevosta terveenä kunnes suorituskyky romahtaa todella ja edessä on sitkeä ja pitkä paraneminen?  Jos rokotettaisiin 2x / v niin olisiko rokotuksen teho silloin riittävän voimakas todella torjumaan influenssat eikä ns. vain piilottaisi ja vaientaisi niitä?

Niin kun sanoin.. mitään tietämystä ei ole takana näissä pohdinnoissa, mutta ihan heti en rokottamista aivan turhaksi mieltäisi vaan lähinnä kyseenalaistaisi sen että tehdäänkö se oikein vai ei? Toki voi olla että 6 kk välein rokotus ei muuttaisi tilannetta, mutta ehkä pitäisi tarkistaa tässäkin, kuten muidenkin hevosten sairauksien hoidon kohdalla, että hoito tehdään kerralla kunnolla loppuun asti ja jos siitä on hyötyä eikä varmuuden vuoksi eikä myöskään vain puolitiehen.
Aihe olisi kuitenkin ehkä suurennuslasin tarpeessa, mukaan lukien onko ratakuolemilla yhteyttä rokotuksiin.