poikien ympärileikkaus tulee sallia Suomessa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista poikien ympärileikkaus tulee sallia Suomessa.


Vieras

#51

15.01.2015 23:43

1. kysymys - Miksi? Miksi heidät pitäisi leikata? Synnyitkö sinä vääränlaiseksi? Syntyvätkö ihmiset vääränvärisiksi? Lista on loputon. Eli MIKSI? Uskonnollisiin syihin on jo vedottu ties mitä.
PH

#52 Re: Re:

16.01.2015 01:04

#35: ulos maasta - Re:  

 Jos haluat jotakin leikellä, leikkele itseäsi mamu

Petri

#53 Silpomista

17.01.2015 14:16

Miksi hitossa pitäisi sallia, ei todellakaan pidä. Ylipäätään uskon varjolla ei pidä sallia MITÄÄN. Suomen laki on laki, joka koskee tasavertaisesti kaikkia ja mitään eri oikeiuksia ei tule sallia missään nimessä ja kenellekään!! Oletteko ajatellut lapsen oikeuksia!!!???

Järjenääni

#54 Perverssit

17.01.2015 14:49

Ympärileikkaukseen kuuluu vanha "metzitzah b’peh" -rituaali, jossa leikkaaja imee suullaan verta peniksen leikkaushaavasta. Ja Esimerkiksi New York Cityssä suulla imemistä arvioidaan tehdyn 3600 vauvalle vuosina 2000 - 2011. Näistä 11 sai herpeksen ja 2 kuoli. Suuherpestä kantaa 70 % kaupungin aikuisväestöstä. Holokaustista selvinnyt ympärileikkaajien järjestön puheenjohtaja A. Romi Cohn ilmoittaa menevänsä mieluummin vankilaan. Tuokin ukkon on imenyt 25000 poikalapsen kikulia. imekööt siellä vankilassa niitten vankejen kulleja.

17-vuotias tyttö

#55 #55 älytöntä ja tyhmää!

18.01.2015 16:29

Tätä ei todellakaan pidä sallia Suomessa! Pitäisi kieltää kaikissa maissa.

Lapsi, on pieni ihminen, joka ei vielä ymmärrä kyseistä toimenpidettä. Ei ymmärrä miten peruuttamaton se on, miten kivulias se on ja miten epänormaalia se on.

Lasta pitäisi suojella kaikelta pahalta, ei altistaa tälläisille vääryyksille. Jos kuulut sellaiseen uskontoon, jossa tämä on olevinaan normaalia, niin mene sellaiseen maahan, jossa se sitten on teidän mielestänne normaalia. Sinne missä teidän uskonto on ottanut Vallan.

Saanen vielä huomauttaa, että tälläiset uskot tai rituaalit, ovat jo niin vanhoja juttuja, että ei niitä enää kuulu tehdä. Nyt on vuosi 2015. Eläkää ajan mukana. Älkää tehkö järjettömyyksistä päähänpinttymiä.

Älkää tulko Suomeen tuomaan tälläistä vääryyttä. Suojelkaa lapsianne!


Vieras

#56 Re: että joku kehtaa adressia kerätä tällaisesta

18.01.2015 19:15

#6: vihainen - että joku kehtaa adressia kerätä tällaisesta 

 Vielä törkeämpää että löytyy ihmisiä mitkä ovat valmiit allekirjoittamaan tälläisen adressin.....Mikäpä muu kuin uskonto saa tälläistä älyttömyyttä liikenteeseen.. go figure..


Vieras

#57 Re:

18.01.2015 19:18

#33: -  

 I smell bullshit here! Sources and evidence please!

Pah

#58 Ei terveyshyötyä vaikka muuta väittävät

19.01.2015 12:40

Ei tätä seemiläistä, arabialais-juutalaista silpomista väkisin tänne. Juuret ovat jossakin Egyptin muinaishistoriassa, ja sinne se saisi jäädäkin. Mutta tämäkin mielipide on bolotowskylaisittain tulkittuna varmaankin äärimmäistä antisemitismiä ja vihan lietsontaa. 

Pah

#59 Re: Re: Re:

19.01.2015 12:58

#37: Vieras - Re: Re:  

 jenkeistä löytyy puolustelijoita joka lähtöön, ei mikään yllätys..

Sairaanhoitaja

#60 Re:

20.01.2015 09:01

#1: Eve Sani -  

 Ympärileikkaus Suomessa tulee sallia vain ja ainoastaan lääketieteellisistä syistä. Ihmisen silpominen ja kehoon kajoaminen muista syistä on eettisesti väärin. Olen nähnyt sairaalassa kuinka kivuliaita ympärileikkaukset oikeasti ovat.


Vieras

#61

20.01.2015 15:49

Olen ollut   sairaalassa  töissä, jossa  leikkausosaston  (  johtava) kirurgi ( ainakin silloinen , en tiedä onko sama vielä,  toivottavasti  myös tässä asiasa  ainakin samanhenkinen jos  on vaihtunut  uusi ihminen  sille paikalle)  sanoi , että niin kauan kun hän   tässä on  , "niin lapsia ei  täällä silvota "  

Viitaten juurikin  siis ympärileikkaukseen.  

 

EHDOTTOMASTI  ei missään nimessä  tulisi  sallia   missään sivistysvaltiossa  poikien ympärileikkausta , sen enempää kuin muutakaan   uskomuksiin  perustuvaa  täysin turhaa toimenpidettä. 

Rikolliset pois maasta

#62

21.01.2015 14:43

Käsittämätöntä, suorastaan kuvottavan sairasta touhua. Kukaan omilla aivoillaan ajatteleva ei voisi vaatia lapsen silpomista, joka on räikeä ihmisoikeuksien loukkaus ja pahoinpitelyrikos. Nämä allekirjoittajat, jotka nimien perusteella näyttäisivät olevan maahanmuuttajia ja heidän vaimoikseen erehtyneitä, ovat potentiaalisia rikollisia. Tuskinpa he tyytyvät esittämään vaatimuksia, jotka eivät saa yhdenkään ihmisiä kunnioittavien tukea, vaan toimivat laittomasti silpoen vauvansa. Näille allekirjoittaneille syntyperäisille suomalaisille naisille saattaisi tulla toisenlaiset ajatukset mieleen jos myös heidät ympärileikattaisiin kuten niin monet miljoonat pienet viattomat tytöt leikataan takapajuisissa maissa.  

minävaan :/:(:)

#63 hä?

21.01.2015 20:08

no olen itse miespuolinen ja minun mielestä tämän pitäisi olla sallittua mutta vapaaehtoista ja koko juttu pitää maksaa itse koska ei veronmaksajien pitäisi siitä maksaa että joku haluaa leikellä lastaan  paitsi jos toimenpiteen jälkeen tulee ongelmia itse en haluasi että minulta otettaisi mitään pois pienenä vauvanapaitsi jos kyseessä on terveydelliset ongelmat :/:(:)

Usko mihin uskot, mutta kuuntele myös lääkäreitä

#64 Re: Re:

26.01.2015 06:31

#15: ami - Re:  

 Itse asiassa on tutkittu, että ympärileikkaus näyttää LISÄÄVÄN sukupuoliteitse hankittujen sairauksien leviämistä, koska kondomin käyttö katsotaan tarpeettomaksi. Seksikumppaneille tämä ei siis ole mikään suoja. 

Tenho Valkeinen
Soini

#65

26.01.2015 12:41

EI TAKUULLA TULE SALLIA!

Tympääntynyt

#66 Re: Re: että joku kehtaa adressia kerätä tällaisesta

26.01.2015 21:01

#56: - Re: että joku kehtaa adressia kerätä tällaisesta 

 Se ei ole silppomista, katsokaa Wikipediasta vaikkapa! Älkää sekoittako tätä käytäntöä (joka on muuten tutkitusti ihan hyvä käytäntö) tyttöjen ympärileikkaukseen. Yleissivistystä, hei, edes vähäsen, ennen kuin lähdetään huutelemaan jotain.

HALOO

#67 Re: Re: Re:

26.01.2015 21:06

#52: PH - Re: Re:  

 No voi teitä. Ette edes halua ottaa asioista selvää, V*n rasistit. SILPPOMISTA??!! Tämä on tutkitusti ihan hyvä käytäntö, ja Amerikassa muuten sallittua, koska edistää terveyttä. Eikä tämä ole mikään tyttöjen silppominen, älkää sekoittako. 

N

#68 Ei missään nimessä

31.01.2015 23:11

Suomi on ratifioinut YK:n lastenoikeudet. Täällä ei voi säätää lakia, joka on sen vastainen. Lapsella on täysi oikeus koskemattomuuteen kaikin tavoin. Poikalasten silpominen länsimaissa uskonnon nimeen on aivan yhtä väärin kuin tyttöjen silpominen mm. Afrikassa.

Olen kahden pienen lapsen äiti ja sydäntä riipaisee tällainen vetoomus. Itse olen kristitty, mutta käytän järkeä siinä mite uskontoani harjoitan. Maailma on muuttunut ja ihmisten tulisi muuttua sen mukana. Ei ole mitään tieteellistä syytä silpoa ihmisen (aikuisen tai lapsen) sukupuolielimiä. Jos olemme selvinneet tähän päivään asti hengissä tällä pallolla myös silpomattomina niin on hyvin selvää, että se on täysin turhaa. Varsinkin kun elämme Pohjoismaassa, jossa on hygienia taso aivan muuta kuin kehittyvissä maissa ja suurin osa vuodesta kylmä.

On selvää, ettei tämä laki tule koskaan menemään läpi täällä Pohjolassa. Joten toivon, että te lapsianne leikkelevät jatkossa rakastatte lastanne enemmän kuin uskontoanne ja teette rituaalin jatkossa symbolisena.

Hyvää jatkoa kaikille tasapuolisesti!

N

#69 Re: Re: Re: Re:

31.01.2015 23:15

#67: HALOO - Re: Re: Re:  

 Kannattaa aina itse olla perillä "tutkimusten" alkuperästä ja sen rahoittajista hyvin tarkkaan. En ihmettelisi, jos hyvin vauraat juutalaiset suvut olisivat näiden tutkimusten takana, jolloin myös lopputulos on tilaajan mukainen. Tutkimus ei ole siis ultimaattinen totuus. Totuus totuudenmukaisesti on se, ettei yksikään länsimainen lääkäri voi vannoa käsi sydämellä, että ihmisen sukupuolielimiä pitää leikellä hygienian takia.

voijumalauta

#70 oletko sairas?

25.02.2015 16:56

Ei todellakaan pitäis sallia paitsi jos esinahka on liian tiukka! Jos vetoat kulttuuriin tai uskontoon niin yhtähyvin voi sillon 50ukot mennä 9vuotiaiden kanssa naimisiin vai??

Ollin Kurjuus

#71 Mamut p-rkele !!

26.02.2015 03:37

Vai pitäisi vielä yhteiskunnan maksaa !! Suksikaa jo !

Te olette ihan sekopäitä, käykää pesulla joka päivä kuten normaalit, niin ei vaivaa. Huono selitys.

Riittää jo, muuttakaa takaisin sinne mistä tulittekin. Ei teitä tarvita täällä !

http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2401550

 

 

 


Vieras

#72

27.02.2015 00:08

Poikien ympärileikkaus ei ole silpomista, eikä sillä ole terveydellisiä riskejä. Poikien ympäri leikkauksen paras ajankohta on 8 päivä syntymästä.

Tyttöjen ympärileikkaus on silpomista, tarpeeton ja hengenvaarallinen, noin puolet silvotuista tytöistä saa verenmyrkytyksen usein jo samana päivänä likaisesta partakoneen terästä tai lasinsirpaleesta jolla kirurginen toimenpide oli tehty, eikä tyttö enään koskaan näe aamun sarastusta. Noitatohtorit parantelevat ulosteilla ja teurasjätteillä mätänevää vulvan aluetta ja rahastaa omaisuuksia tytön vanhemmilta jonkun esi-isän lepyttämiseksi. Jos tyttö selviää hengissä operaatiosta niin puberteetti ikään tullessa hänen kuukautiset ei ehkä kaikki poistu akaasiapiikin jättämästä pienenpienen reijän kautta, vaan jää sisälle ja infektio on varma ja alavatsan alue turpoaa ja näyttää siltä että tyttö on raskaana mutta kovissa tuskissa. Heimon jäsenet kauhistuu tytön haureutta ja siitä seuraa kuopan teko keskelle kylän toria ja siihen tyttö istutetaan vyötäisiä myöten hyvin köytettynä ja lapioidaan maata tytön vyötäisiä myöten ja heimon mullah lukee jotain koraanista ja tytön isä, veljet ja sitten koko suku aloittavat kivittämisen kunnes tyttö on päässyt tuskistaan ja hengestään.

Tytön silpominen tapahtuu siten että n.7v. tyttö väännetään maahan tai sitten äidin syliin kamalan metelin säestyksellä niin ettei tytön kirkumista paljon kuulu, niin että tytön reidet väännetään n.120º ja sitten joku vanha mummo aloittaa operaation ja nyrhii likaisella ja tylsähköllä veitsellä tytöltä clitoriksen, isot häpyhuulet ja pienet häpyhuulet, kaikki pois ja sen jälkeen ompelee ne yhteen mitä tähteeksi jäi ja siten että akaasian piikki justiinsa ompelun yhteydessä määrittää reijän koon . Sen jälkeen tyttö paketoidaan naruilla kapaloksi joksikin viikoksi.

On jotenkin kummallista että heimon naiset vaativat isoon ääneen tradition jatkumisen, miksi?
Ehkä on niin että kun kerta heillekkin tehtiin hengen vaarallinen rituaali, niin se tehdään hänen tyttärilleenkin, vaikka hän tietää ettei kaikki hänen tyttärensä ehkä selviä hengissä siitä rituaalista. Mutta ehkä se oli sitten sen Allahin tahto, kun he kiduttivat hengiltä tyttärensä.

Jos vastaava rituaali tehtäisiin pojalle, niin häneltä leikattaisiin glanssi pois sekä esinahka.
Ei ehkä sen enempää. Olematon terveys riski verrattuna tytön puoskarointiin johtuen anatomian erilaisuudesta ja aivan eri funktioista.
Ivan Vladimirovits

#73 Re:

28.02.2015 04:09

#4: -  

 "silvonta" ei ole poikien esinahan leikkaamista pois. Paras ympärileikkausikä on 8 päivän vanhana, vauvan immuniteetti on tuolloin parhaimmillaan. 

Esinahka vetäytyy taaksepäin kun seisokki iskee ja yhdynnässä, esinahassa ei ole mitenkään poikkeavan suurta kokoelmaa tuntohermoja. Esinahan alle jää satoja miljoonia mikrobeja, kuten herpes, glamydia, syfilis, gonorrea, papilloomat etc. ja ne kaikki sitten tungetaan naisen suuhun ja vulvaan. Totuus on ettei miehet arvosta hygieniaa kovinkaan korkealle, ja mitäs turhia, tyttöystävä ottaa suihin kaiken sen löyhkäävän harmaankellertävän mönjän, niin että .., se nyt on vain turhaa pestä se k*rpä. Terskassa ja sen kaulassa on n.4000 sensoria, jotka rekisteröivät alueen aktiviteettiä. Clitoriksessa on n.8000 sensoria.

Jenkeissä, mikä sen kaupungin nimi nyt olikaan? Eipä nyt tuu mieleen. No joka tapauksessa naisten kurkunpääsyöpä oli harvinainen 80 luvun taitteessa, sitten se räjähti nousuun ja on nyt tavallisimpia syöpätyyppejä, kohdunkaulan, keuhkosyövän etc. ohella ja siihen sairastuneet ovat nyt entistä nuorempia teinityttöjä ja lapsiakin ja sitten erikseen homot. Syy siihen on rajusti muuttunut sexikulttuuri jossa palvonnan kohteena sekä pääroolissa on blowjob pitkään ja hartaasti.

Sen esinahan poistamisella ei ole sen nautinnon kannalta merkitystä, paitsi että se yhdyntä kestää ehkä pitempään kuin sen vajaa puoliminuuttia ja mikrobit puuttuu, kun ei ole sitä mönjää, vaikka tyttöystävä nyt ei ottaiskaan suihin. 

Esinahan poistamisella on niin paljon positiivista vaikutusta, niin että se pitäisi poistaa kahdeksentana päivänä syntymästä kaikilta poikavauvoilta. Kansantaloudellista merkitystäkin on, kun naisten ja tyttöjen veneeristen ongelmien hoitoon ei tarvi hetikkään niin paljon veronmaksajien rahoja.

 

: -  

 

Silvontaa sen sijaan on tyttöjen intiimialueen leikkely jossa noita-akka likaisella, vuosien takaisten tyttöjen verien kuivuneet jäljet, tylsähköllä partakoneen terällä tai lasinsirulla poistaa klitoriksen, pienet häpyhuulet sekä isot häpyhuulet. Sen jälkeen otetaan akaasian piikki sabluunaksi ompelussa haava umpeen, niin että kusi ja vuosia myöhemmin puberteetin alkaessa menkat pääsevät ulos. Heti rituaalin jälkeen tytön jalat kapaloidaan tiukasti yhteen sekä muu vartalo köytettynä muutamaksi viikoksi. Kun sitten tyttö naitetaan jollekkin vanhalle ja irstaalle kaljulle möhömahaiselle, haisevalle mullahille, hänen vaginansa ompelukset ratkotaan pois jonka jälkeen hänen ylkänsä suorittaa aviolliset velvollisuudet ähisten ja puhisten ja vagina ommellaan käytön jälkeen umpeen, vain pieni reikä jää. On sanomatakin selvää tytön painajainen joka kerta kun ylkä tuntee velvollisuuden taas kutsuvan. Merkillisintä tässä on se kun naiset, silvotut naiset, äidit, siskot, vaativat tyttäriensä ympärileikkausta ja myös teettävät sen. Jos he asuvat Suomessa hän saa veronmaksajien rahat, että pääseevät maahan josta he justiinsa pakenivat,  omaa perinnekulttuuria juurruttamassa tyttärilleen ympärileikkauksen muodossa.

hyi helvetti

#74 Re: sairasta ihmisen silpomista

28.02.2015 09:32

#1: Eve Sani -  

 Eiköhän luonto ole luonut ihmisen sellaiseksi kuin on joten ei siihen tarvita tällaisia perversioita uskonnon nimikkeellä.

Yhtälailla voisi leikata ämmiltä alapään tai vaikka korvat irti"uskonnollisista syistä".

Jeppe

#75 Järki käteen

04.03.2015 14:04

Ei jumalauta tämmösiä primitiivisiä toimenpiteitä pitäisi sallia, olemmehan sentään Suomessa eikä missään Lähi-idässä tai Afrikassa.

Lääketieteelliset syyt on sitten erikseen, mutta ei missään nimessä minkään uskonnon tai rituaalin vuoksi.