Turun Hevosklinikalle (Anivet) jatkoaikaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turun Hevosklinikalle (Anivet) jatkoaikaa.

kanta
Vieras

#1 vastuu?

01.01.2011 11:26

Adressi on sinänsä hyvän asian puolesta, mutta ymmärrän kaupunginkin kannan, jos maneesi vaikka romahtaa ja joku jää alle, niin kenen vastuulla asia sitten on?
anne lehtonen
Vieras

#2 anivetin klinikan maneesijlle jatkoaikaa

01.01.2011 16:11

jos perheen yritystoiminta uhkaa loppua maneesin käyttökiellon takia niin se on kohtuutonta. täytyy olla mahdollisuus saada korjata se silloin kun se on yritystoiminnan kannalta mahdollista eikä silloin kun se virkamiehille tulee mieleen .vai näinkö yrittäjiä kohdellaan turussa?
l
Vieras

#3 ihmettelen

01.01.2011 17:17

Ihmettelen miksei lumen poistaminen katolta riitä nyt ensihätään? Rakennuslautakunnan logiikalla saisi laittaa aika paljon halleja heti käyttökieltoon Suomessa.
Ilona
Vieras

#4

01.01.2011 18:13

Minusta on kohtuutonta vaarantaa ihmisten ja eläinten henki vain vetoamalla perheen yritystoimintaan. Eikä mielestäni korjausta voi lykätä parempaan aikaan, jos rakennus on vaarallinen, tulee se korjata tai poistaa käytöstä. Ikäväähän tämä kaikki on, mutta pakko se on ensisijaisesti ajatella turvallisuutta. En allekirjoita adressia edelllä mainituista syistä, mutta olen kyllä valmis auttamaan maneesin kunnostamisessa (esim. talkoot tms.).
T
Vieras

#5 Kummallista..

01.01.2011 18:31

.... ettei maneesia ole aiemmin todettu vaaralliseksi, vaikka runsaslumisia talvia on ennenkin ollut. Kyllä kaikenmaailman konserttitalot ym. saa jatkaa toimintaa, kuka takaa ettei siellä katto romahda kosteusvaurioiden/ vesvahinkojen vuoksi. Sitäkin on sattunut. Eikö siinäkin vaaranneta ihmishenkiä?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

01.01.2011 19:38


Lisäaikaa vastaan
Vieras

#7 Kyllä tästä on tiedotettu

01.01.2011 20:09

Ihan naurettavaa kerätä adressia jatkoajan hakemiseksi, kun tilannehan on se, että Koposet ovat ihan itse jättäneet huomioimatta kehotuket tehdä maneesille jotain.
Heitä on asiasta jo ennenkin huomautettu, mitään eivät ole viitsineet asialle tehdä, joten ihan oikea ratkaiu on käyttökieltoon asettaminen.

Vieras

#8

01.01.2011 20:59

Tuota noin... Koposet... Toinen heistä on lähtenyt taivaan kotiin muutama viikko sitten. Ehkä ei ihan ekana tulee mieleen maneesi.
leila
Vieras

#9 hei

01.01.2011 21:27

kyllä olisi iso lovi hevosten hyvinvointiin,jos klinikka joutuu sulkemaan ovensa.Jos olen ymmärtänyt oikein,on juuri kyseessä lumen kuormitus katolla josta tämä "häly" on saanut alkunsa.Toki turvallisuus ennen kaikkea,mutta ko romahdusvaara olisi lumimassasta johtuvia jotka käsittääkseni Einola-Koponen on luvannut hoitaa katolta.
Ja nyt soisin enemmänkin myötäelämistä Koposille kuin piikityksiä.Heille tämä aika on tosi raskasta,ihmisiä kun me kaikki kuitenkin ollaan.

Vieras

#10

01.01.2011 23:15

Saisko adressin yhteyteen enemmän taustatietoa ja virallista infoa asiasta, tai edes jotain lehtiuutista aiheesta?
ml
Vieras

#11 Minäkin

01.01.2011 23:58

kaipaisin enemmän tietoa aiheesta ennen allekirjoittamista. Mihin klinikka välttämättä tarvitsee maneesia? Miksi se on asetettu käyttökieltoon? Jne.
Leila
Vieras

#12 Re: Minäkin

02.01.2011 08:20

#11: ml - Minäkin 

maneesia tarvitaan eteenkin ontumatutkimuksissa,juoksuttamiseen.Turun ilmasto,kun ei pidä huolta että ulkona se voisi tapahtua enempää vahinkoa aikaan saavasti.On liukkautta,tulee tilsoja,ja on epätasaista plus hevoselle liikaa taustatapahtumia ulkona.Maneesi poistaa kaikki nämä "ongelmat" ja luo diaknoosille varmemman lopputuloksen.

Turun Sanomissa oli kattava tarina mistä kielto johtuu,saman rakentajan halleja on kahden vuoden aikana sortunut kaksi johtuen lumikuormista,jos olen oikein lukenut.


Vieras

#13

02.01.2011 13:24

Kaikille kun ei tule ne Turun Sanomat, nettiversiostakaan ei löytynyt infoa vaikka koitin ihan etsiä. Uskoisin, että kunnon pohjatyöllä saisi allekirjoituksia huomattavasti enemmän. Itselleni lähempänä taitaa olla sekä Viikki, Hyvinkää ja hyvällä tuurilla Ypäjäkin, mutta koskaan ei tiedä mihin maailma heittää ja missä klinikkaa tarvitsee. Asiatiedolla perustellen voisi allekirjoituksia tulla varmasti helpommin ihan ympäri maatakin, nyt tuntuu keräävän lähinnä paikallisia. Kansallinen (hyvä) tiedotus tuo enemmän näkyvyyttä ja sitä kautta myös varmasti enemmän allekirjoituksiakin ;)
Johanna Koponen
Vieras

#14 Taustatietoa, Koposen perheeltä

02.01.2011 17:53

Anivetin klinikan maneesille teetettiin kuukausi sitten kaupungin pyynnöstä uusi lujuuslaskelma, johtuen viime talven halliromahtamisista. Kävi ilmi että maneesin lujuuslaskelmat eivät täytä rakennusvuoden 1995 lujuusvaatimuksia, eli klinikalle on myyty viallinen maneesi, johon nyt ei Juva Oy:n laskelmien mukaan saa kertyä yli 50 cm lumikerrosta/ kohta, jotta halli on turvallinen.
Kaupunki on hyväksynyt rakennuslupaa haettaessa rakennukset, ja jopa vaatinut silloin lisävahvistuksia manesiin, jotka tehtiin, ja maneesi sai käyttöluvan.

Nyt 16 vuotta myöhemmin, jonka aikana maneesi on palvellut hyvin, jonka aikana ei ole  mitään korjausvaatimuksia tai muuta vastavaa  tullut miltään taholta, käy ilmi että sekä Turun rakennusvirasto että hallin rakentaja eivät ole tehnyt laskelmiaan oikein, jolloin se tietenkin on korjattava, mikä tullaan ehdottomasti tekemään, mutta niin kuin kaikki ymmärtävät keväällä olisi parempi hetki se tehdä, ja jos siihen saakka huolehditaan ettei katolle synny lumikuormaa, olettaisi että korjaussuunnitelmat voisi tehdä rauhassa ja korjata maneesi hyvän sään aikana, jolloin hevosten ei tarvitse liukastella juoksuttamisessa.

Kukaan ei halua että maneesi tulee kenenkään niskaan, lumen kerääntymistä tarkkaillaan koko ajan, ja poistetaan tarvittaessa.
Näköjään, eläinlääkärin ammatin lisäksi pitäisi lukea itsensä diplomiinsinööriksi, jos haluaa rakentaa jotakin, ja varmistaa että se mitä ostat on varmasti kunnolla tehty, vaikka kaupungin rakennusvirastokin tarkistaa suunnitelmat, jonka takia maksetaan rakennusluvasta.
Hyvää ja parempaa alkavaa vuotta kaikille!


Vieras

#15

02.01.2011 18:32

Kiitos Johanna selvennyksestä! Hyvää Uutta Vuotta Teillekin ja toivotaan maneesin päätökseen muutosta!
ontuja
Vieras

#16 #16

02.01.2011 20:09

Ihan vain mietin että onko kaikissa hevoskilinikoissa maneesia? Vermo, Tampere, EKK (en tiedä onko näissä maneesia, mutta käydessäni en ainakaan ole nähnyt, tampereella ei ole jouksutus käytävääkään, vanhassa klinikassa siis), Hyvinkäällä taitaa tien toisella puolella olla jonkun tallin maneesi? Toki ontumatutkimukset on hyvä/helppo tehdä maneesissa, mutta tarkoittaako maneesittomuus nyt ihan klinikan lopettamista? Valaiskaa tietämätöntä?
Toki ymmärrän että jatkoaikaa haetaan jotta korjaukset voisi tehdä keväällä tai kesällä. Mutta tämä ei maneesia on yhtä kuin toiminnan loppuminen, en ymmärrä.
Jouni
Vieras

#17 Järki käteen

02.01.2011 21:46

Sallitun lumikuorman sanotaan olevan 50cm ,sen ylittyessä ymmärrän käyttökiellon. Mikäli lumikuorma pidetään kaikilta osin pienempänä,rakennus on silloin laskelmat täyttävä.
Eihän taajamassakaan ole kielletty autolla ajamasta ,vaikka sen maksiminopeus on yli 50 km/h. Rajoituksethan ovat sitä varten, millä määrätään käyttö,ja niiden rikkojalla on vastuu.

Vieras

#18 Onko jo käyttökiellossa?

03.01.2011 14:06

TS:n jutun perusteella en oikein saanut ymmärrystä, onko käyttökielto jo päällä vai ei? Toisaalta luki "välittömästi", toisaalta jostain valitusoikeudesta. Eli onko se nyt käytössä vielä vai ei? Pitäisi tilata aikaa ontumatutkimuksiin, mutta vien muualle, jos käyttökielto on jo päällä.
Vieras
Vieras

#19 Re: Onko jo käyttökiellossa?

04.01.2011 21:54

#18: - Onko jo käyttökiellossa? 

 On käytössä, koska asiasta valitetaan ja niinkuin tiedät asioiden käsittelyissä tuppaa menemään tovi, jos toinenkin. Taitaa olla lehdet puissa ja mahdollisesti lumikin sulanut ennenkuin....

Lumikuormaa kevennetään sitämukaa, kun sitä tulee. Asiasta kiinnostuneille, klinikan seinällä on tiedoite asiakkaille asiasta, ainakin oli tänään, kun kävin. Soittamalla ja asiaa tiedustelemalla yleensä saa tietoa, ettei tarvitse täältä kysellä ihmisiltä, jotka mahdollisesti asioista ei tiedä, mutta vaan olettavat ja laittavat oletuksensa julki, jolloin syntyy väärinkäsityksiä ja mielipahaa.