Sysmän tilaelementtikoulupäätös kumottova

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Sysmän tilaelementtikoulupäätös kumottova.

Huolestunut sysmäläinen

#1 Tätäthän te halusitte

15.12.2014 22:35

On se kumma kun ei mikään kelpaa, ensin rummutetaan Kepun ja erinäisten yhdistysten johdolla päätös tähän jamaan ja heti samaan hengenvetoon ollaan kumoamassa hanketta. Tottahan se on, kalliiksi käy! Mutta tätähän sysmäläiset niin kovasti halusivat, vaikka tarjottimella oli paljon halvempia vaihtoehtoja; 1. Oma koulu Yhteiskoulun tontille, 2. Oma koulu Väihkylän tontille, 3. Vuokrakoulu Yhteiskoulun tontille, ja 4. Vuokrakoulu Väihkylän tontille

Vielä pitää sanoa, että kunnanhallitus vain toimeenpani valtuuston sille antaman toimen!

Yksiääni

#2

16.12.2014 04:07

Voiko samalla nimellä ottaa kantaa montakin kertaa 132 ja 263

Rahoille vastinetta

#3 Rahoille vastinetta

16.12.2014 04:45

Nyt valittu vaihtoehto olisi varmaankin ollut ihan ok, jos rahalla oltaisiin saamassa huikea, nykyaikainen koulu. Niinhän päätöstä tehtäessä oletettiin. Suunnitelmien mukaan se on kuitenkin vähintään torso kompromissi, tilat eivät vastaa tämän päivän koulun vaatimuksia. Siellä on pahoja puutteita ja koulun perustoimintoja jouduttaisiin karsimaan. On järjetöntä maksaa tuollaisia summia mistään, mistä ei tule hyvä. Olisi suurta viisautta osata pyörtää huonot päätökset ja tehdä kuntalaisten (päättäjien asiakkaiden) kannalta paras päätös. Paras päätös voi olla kallis, mutta sen on annettava rahalle vastinetta. Ei ole mitenkään perusteltua laittaa tuollaisia summia mihinkään, mistä tiedetään jo etukäteen että siitä ei tule hyvä. Ei ole järkevää pitää huonoista päätöksistä kiinni, jos päätös voitaisiin muuttaa paremmaksi. On osattava myöntää väärät ratkaisut ja tehdä paremmat. Tämä ei saa olla poliittista valtapeliä. 

Vääksyssä on upea koulu, jota ihastellaan Eurooppaa myöten. Olisiko mahdotonta ottaa sama suunnittelija myös Sysmään ja tehdä koulusta tämän päivän ja huomisen koulu? Sen hinnaksi tuli alle 10 M ja se on kunnan oma. Fakta on, että koulu maksaa paljon joka tapauksessa, mutta olisi mukavampi maksaa sitä, kun saataisiin rahalle asiallinen vastine.

 

Rahoille vastinetta, ei tässä muusta ole kyse

Huolestunut sysmäläinen

#4 Faktat sekaisin?

16.12.2014 06:34

Tällähetkellä väihkylän kentällä oleva parakki hässäkkä ei ole sama-asia kuin tilaelementtikoulu, eli turha väittää ettei puitteet riitä kun uusi vuokrakoulu ei ole edes pystyssä! Väihkylän tontilta tullaan purkamaan vanha homekoulu maantasalle sekä muita rakennuksia joiden tilalle nousee elementeistä koottu nykyaikainen koulu.

Ahdistunut äiti

#5 Voi itku Sysmän päättäjät...

16.12.2014 06:37

Olen täysin rahoille vastinetta -kirjoittajan kannalla. Meidän lasten tulevaisuudesta tässä on kyse, eikö me haluta niille hyvää YHTEISHENGESSÄ????

Itse olin seuraamassa kunnanvaltuuston kokousta ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa että kyllä se viihteenä salkkarit voitti. Juoksennellaan pitkin pihoja neuvonpitoja pitelemässä ja suureen ääneen varoitellaan vääristä päätöksistä. Ei kovin vakuuttanut siitä että asiat olisi ollut kovinkaan huolella ennakkoon valmisteltu. Pieni aikalisä ja asioiden uudelleen YHDESSÄ pohdinta RAKENTAVASSA hengessä olisi asian tiimoilta ollut enemmän kuin paikallaan. 

Sysmä on kaunis ja hyvä paikka asua, onko se pakko pilata täysin turhalla kiukuttelulla? Jotkut sentään kykenevät myöntämään että kiireessä tehdyt ratkaisut ei välttämättä ole niitä parhaita, ja olisivat valmiita jo kuntalaistenkin vuoksi asiaa uudelleen tarkastelemaan. Kun mikään tuli hännässä tässä asiassa ei kuitenkaan olisi ollut. Olisi mukava voida turvata ja luottaa päättäjiimme.

kugi

#6 kyläkoulun puolesta

16.12.2014 07:08

Sysmän kyläkouluasioiden tila on huolestuttava, eletään kuin isossa kaupungissa ja puhutaan miljoonista vaikka kyse on kyläkouluntasoisesta asiasta, mutta mitä muuta voi sahtipitäjän kuhnureilta odottaa? Ja totuus on että kuhnurit ei koulua tarvikaan 

Meidän tavallisten lapsiperheiden ääni ei kuulu, herätys vanhempaiyhdistys ja joku aktiivi, hallintooikeuteen valitus vääristä päätöksistä ja ylpeät päättäjät tilille, ensin hassataan suopeltoon miljoonia rauhassa ja tunteella ja sitten on kiire ja hassataan koulasiat koska ne ei edes kosketa päättäjiä henk. Koht. 

Heinolan lusista meinasivat lakkauttaa 60 oppilaan kyläkoulun mutta kyläyhdistys ja aktiivit piti puolensa, mitähän voisi saada 300-400 sysmäläistä aikaan? Herätys!

Huolestunut minäkin

#7 Re: Faktat sekaisin?

16.12.2014 07:10

#4: Huolestunut sysmäläinen - Faktat sekaisin? 

 Valitettavasti Sysmään tuleva vuokrakoulu ei ole kuin hieman paranneltu versio parakeista, väliaikainen ja erittäin kallis ratkaisu, josta ollaan tekemässä Sysmään pysyvä koulu. Valtuuston kokouksessa oli kerrottu, että seitsemän vuoden jälkeen, jolloin vuokraa on maksettu yli 8miljoonaa, lunastushinta on yli 9miljoonaa. 

Eikä se ole tiloiltaan riittävä, koulun perustoiminnoistakin joudutaan karsimaan.

Vaihtoehtoa ei voi perustella millään. Se on selkeä kannanotto ja linjaus kunnalta. Sivistyspuoleen ei haluta panostaa. Panostetaan mökkiläisiin, satamiin ja Suvi Pinxiin. Pinxin remontissa oli ylitetty talousarvi 350 000 e. Kuntalaisia ei juuri arvosteta. 

Minäkin kannan huolta lasten puolesta

#8 Mitä kunta arvostaa, mitä ei

16.12.2014 07:57

Tuossa Pinxin 350 000 euron ylityksessä puuttuva raha otettiin koulujen korjausmäärärahoista. Minusta se kertoo paljon siitä, mitä täällä arvostetaan ja mitä ei.


Vieras

#9 Re:

16.12.2014 08:33

#2: Yksiääni -  

 Sysmässä sattuu asumaan kaksi samannimistä, onko siinä nyt sitten jotain outoa? ;)

Liibalaabaa

#10 Missä menee raja?

16.12.2014 08:46

Onko oikein että laitetaan lapsia pelinappuloiden tavoin huutamaan vanhempainyhdistyksen näkökantaa kunnantalolle? Tällähetkellä oltaisiin säästetty huomattavia summia jos lapsia oltaisiin kuljetettu hartolasta vuokrattuun koulurakennukseen. Mutta ilmeisesti Sysmän kirkonkylässä asuville on suuri kynnyskysymys kuskata lapsia 20km suuntaansa bussilla. Mitenköhän syrjäkylillä on tähänasti pärjätty vaikka joillain ollut koulumatka +30km suuntaansa?!

Mark Kaartti

#11 Tätähän me halusimme? Ketkä me?

16.12.2014 09:03

Haluan alkuun sanoa, ettei voisi vähempää kuntapolitikointi kiinnostaa tällä hetkellä. Minulla, ja uskallan sanoa että perin harvalla muullakaan allekirjoittaneella, on mitään yhteyttä keskustapuolueeseen, muihin puolueisiin, saati yhdistyksiin joihin ensimmäinen kommentoija viittasi.

 

Tähän nähden tuntuu joten ihmeelliseltä väite, että tätä halusimme? Ainoa asia mitä tässä ei haluta, on rahan ilmiselvä tuhlaaminen kevytrakenteiseen vuokraparakkiin, josta on tulossa luultavasti 20 vuoden aikajänteellä Suomen kallein koulu, neliöhinnalla mitattuna. Ei. Tätä me emme todellakaan halunneet. Emmekä halua. 

 

Kun asian ympärillä vellovaa keskustelua on kuntalaisena seurannut, ei ole voinut välttyä ajatukselta, että kyse on juurikin "tätähän te halusitte"-ajattelusta. Puolueiden keskinäisestä kinastelusta, valtapelistä. Pelatkaa mitä haluatte, mutta kiitos, omilla rahoillanne. Tämä on aivan liian suuren mittaluokan asia näpäytellä historiallisista painolasteista vaappuvia valtuustoryhmiä. Eihän tässä vaan voi olla tällaisesta närästä kysymys? Eihän?

 

Tässä on käynyt täysin selväksi, että on erimielisyyttä valmistelun riittämättömyydestä. Eri kustannusvaihtoehtoja ei ole suuren kuntalaisjoukon mielestä selvitetty asiaankuuluvasti. Tähän jos joku haluaa vastata, niin sitten kiitos mielellään rakennusliikkeiden tarjousten kera. Niitähän on huolella valmistellussa suuressa julkisessa hankinnassa hyvinkin se kolme kappaletta, samoin kuin vuokrausvaihtoehdoista. 

 

Kun julkinen hankinta on näin suuri, niin mahdollisesti kilpailutus on kansainvälinenkin. Onhan? Sellaisillekin on säädetyt raja-arvonsa. Edellämainittua huolellista selvittelyä vaatii etenkin kuntalaisten etu. 

 

Kustannuksia kannattaa selvittää myös omaehtoisesti. Hyvää vertailupohjaa löytyy vaikkapa Vääksystä. Kun näitä vähän penkoo, vuokra näyttäytyy taloudesta kiinnostuneen kuntalaisen silmissä käsittämättömän kalliilta. Onhan se selvääkin: vuokraustoiminta on bisnestä. Vuokralle on laskettu rakentamiskustannusten päälle tuottovaade. Se on ihan vuokraustoiminnan ydintä. Siinä missä sivistystoimi ja perusopetus kunnan.

 

Tunnen päätöksenteon taustat vain osittain, mutta näkemyseroja on etenkin selvitysten ja hintatietojen kattavuudesta, sekä oikeellisuudesta. Jos osoittautuu, että valtuustolle tai kunnanhallitukselle on päätösten pohjaksi saatu virheellisiä tai riittämättömiä tietoja, sellainen päätös on syytä tietenkin kumota jo itsensä virheen vuoksi. Tällainen on ensisijaisesti tietenkin kannattavaa tehdä kunnan sisällä. Toki mahdollisuus on hakea muutosta kunnallisvalituksenkin kautta hallinto-oikeudesta. Kuntalaisten käytettävissä on useita keinoja reagoida. Siis jos joku näkee virheen tapahtuneen. Tämän arvioi jokainen tahollaan, ja asianosaiset varmasti tietävät asian laidan.

 

On totta, että sopimuksista irtautumisessa on sanktionsa. Mutta joskus se on pienempi paha. Usein ne on määritelty huolellisesti laaditussa sopimuksessa sopimussakkona. Niin varmaan nytkin? Virheet myönnetään, ja siitä sitten eteenpäin. 

 

Minä en halua osoitella ketään sormella. En tiedä asioista taustalla, eikä hirvittävästi kiinnostakaan. Kiinnostaa vain siinä määrin, että asiat menisivät oikein ja parhainpäin.

 

Olen keitetty niin monessa liemessä, että tiedän jokaisella asialla olevan puolensa. Virheitä ja tyhmyyttä on aina jokaisessa leirissä. Koskee Sysmääkin kaikkine kuntalaisineen ja päättäjineen. 

 

Kun muutin Sysmään takaisin 10 v sitten, olin ylpeä päätöksentekokulttuurista täällä. Huolellinen valmistelu ja yhteistoiminta valtuustoryhmien kesken ylitti rajat, ja saimme jopa valtakunnallista huomiota. Niin saamme nytkin, ja tästä nykyisyyden imartelevuudesta tuskin voi kahta mieltä olla. Meillä ei ole paljon vara muille naureskella? 

 

Mielessäni Yksi Sysmä ja Yhteen Hiileen ovat jokseenkin koomisia sanapareja. Hiili on kuitenkin edelleen yksi. Siinä on vielä pieni kytö. Nyt Sysmällä on päätöksen paikka. Puhalletaanko siihen? Vai kustaanko?

 

 

Lasten asialla

#12 Re: Missä menee raja?

16.12.2014 09:34

#10: Liibalaabaa - Missä menee raja? 

 Onko oikein, että lapsia käytetään pelinappuloina poliittisessa valtapelissä? Onko oikein, että lasten ja aikuisten terveys vaarannetaan kieltämällä ja vähättelemällä viimeiseen asti sisätilaongelmat ja syyllistämällä vanhemmat koko tilanteen aiheuttajaksi, kun he ovat kertoneet huolensa lasten terveydestä? Onko oikein, että kun terveysviranomaiset vihdoin päättivät sulkea Väihkylän koulun, niin väistötilan hankinnassa ryhdyttiin jarruttamaan kaikin keinoin? Jos parakit olisi tilattu heti, kun valtuusto teki päätöksen Väihkylän tontista, niin koulu olisi päässyt alkamaan syysloman jälkeen? Onko oikein, että kunnanhallitus ja kj. keskeyttivät valmiin parakkitilauksen ja alkoivat ajaa Hartolaan kuljetusta? Onko oikein lapsia ja opettajia kohtaan, että he kunnanhallituksen vitkuttelun takia joutuivat 4,5 viikkoa etsimään itselleen pitkin kyliä opetustiloja? Sitten vielä valtuutetulla on kanttia valittaa, että evakossa oleva koulu ei ollut harjoitellut itsenäisyyspäiväohjelmaa. Opetustilojen järjestäminen on kunnan tehtävä, ei lasten ja opettajien. Onko oikein, että kun puhutaan koulusta, lapsista ja heidän tulevaisuudestaan, niin joillakin otsaa laskea VÄÄRIN koulutuksesta aiheutuvia kustannuksia ja vedota siihen, että oma vaihtoehto tulee halvemmaksi. Voisiko joku meille veronmaksajille kertoa ja vääntää rautalangasta, miten 16,8 miljoonaa € tai 17,6 miljoonaa € on pienempi kustannus kuin 10 miljoonaa €. 16 milj. tulee 14 vuoden vuokrakoulun seinien vuokrasta näillä vuokran hinnoilla ja 17,6 milj. 7 vuoden vuokrasta + 9,2 miljoonan omaksi lunastamisesta. Järvisen soperrukset eilen käyttökuluista olivat ihan huuhaata, koska samat käyttökulut ne ovat vuokrakoulussa kuin omassakin.

Olisi ollut oikein, että kun Yhteiskoulun ja Väihkylän ongelmat tulivat esille, olisi kieltämisen ja vähättelyn sijasta ryhdytty toimeen. Väihkylän kentälle riittävän paljon parakkiväistötilaa molempia kouluja varten ja suunnittelu käyntiin omaa koulua varten.  Siinä olisi loppupelissä ollut Sysmän kokoomuksen niin kovasti peräänkuuluttamaa VASTUULLISUUTTA ja TALOUDELLISUUTTA. Nyt on tuhlattu satoja tuhansia euroja tutkimuksiin (Väihkylästä 3 tutkimusta, kun ensimmäiset eivät olleet mieleen) turhiin korjauksiin ja konsulttien palkkioihin, eikä ole saatu muuta aikaiseksi kuin päätös heittää miljoonia euroja vuokrana Parmacon kassaan.

heti!

#13 joku aktiivi kuntalainen herätys

16.12.2014 10:05

#1: Huolestunut sysmäläinen - Tätäthän te halusitte 

 nyt on käynnissä ryöstö, sysmältä ollaan ryöstämässä miljoonapotti huonon päätöksen ja eripuraisuuden ansiosta. Herätkää nyt joku tekemäänvalitus hallinto oikeuteen että saadaan kunnollinen ja toimiva koulu sysmään. Koulusta kaikki lähtee, jos se menetwtään kylä näivettyy totaalisesti eläkeläisreservaatiksi

Liibalaabaa

#14 Re: joku aktiivi kuntalainen herätys

16.12.2014 10:20

#13: heti! - joku aktiivi kuntalainen herätys 

 Tästä julkisesta ryöstöstä voitte syyttää Sysmän Keskustapuolueen valtuustoryhmää ja eniten voitte syyttää kyseisen ryöstöporukan puheenjohtajaa Eevakaisa Lehtosalo-Lönnbergiä jonka ääni tämän päätöksen ratkaisi

Nainen

#15 Surullista

16.12.2014 11:04

 

Surullista tämä puolueiden välillä riitely. Ja kaksikon pomotus. Ennen ”Yksi Sysmää” meillä OLI yksi Sysmä, ja päätökset tehtiin sovussa. Sysmän hyväksi.  On ikävä Nupponen – Asikainen – Stjernvall – Einonen –aikaa.

 

Opiskelija

#16 Sysmä sahaa omaa oksaansa

16.12.2014 11:15

Itse mahdollisena tulevana paluumuuttajana mietin sitä, että ei kamalasti houkuta palata opiskelujen jälkeen Sysmään, jos a) lapsille ei ole kunnon koulua tarjolla b) joutuu maksamaan käsittämättömistä päätöksistä kunnallisveroa. Ehdottaisin Sysmän päättäjien miettimään miten saada Sysmästä lapsiperheille mukava paikka. Vaikka työpaikkoja ei Sysmässä olisikaan, joku voisi siellä haluta asua ja käydä lähikunnissa töissä.

Äiti Nikkaroisista

#17 Re: Missä menee raja?

16.12.2014 11:54

#10: Liibalaabaa - Missä menee raja? 

 Syrjäkyliltä Hartolaan kuljetuksessa olisi tullut lain mukainen 2,5h aikaraja vastaan. Suunnitellut kuljetukset eivät olisi missään tapauksessa rittänyt. Taas yritettiin kusettaa että Hartola vaihtoehto ois näyttäny halvemmalta.

Taalasmaa

#18 Re: Tätähän me halusimme? Ketkä me?

16.12.2014 12:40

#11: Mark Kaartti - Tätähän me halusimme? Ketkä me? 

 Tää on ihan selkee juttu, kunnallisvaalien jälkeen ei saatu nallekarkkeja jaettua silleen kun tytöt olis halunnu ja nyt ollaan tässä tilanteessa.....päättäjistä lasten eikä kunnan etuja ajattele kukaan on vaan omat intressit ja keskinäiset kaunat mikä toimintaa ohjaa. Mutta kyllä ens kesänä paistatellaan päivää ilolan kahvilan avajaisissa koska ollaan niin YHTÄ SYSMÄÄ!!!!!!

Yksi huolestunut äiti
Vieras

#19 Re: Re: Tätähän me halusimme? Ketkä me?

16.12.2014 12:46

#18: Taalasmaa - Re: Tätähän me halusimme? Ketkä me? 

 Kait muistatte kuka niitä nallekarkkeja sekoitteli kun hallituspaikkoja alettiin jakamaan, kun ei rehellisellä pelillä saanut mitä halusi. Valitettavasti se epärehellisyys näkyy nyt kaikessa! Ja ketkä kärsii? Me työssäkäyvät lapsiperheet!


Vieras

#20 Re: Re:

16.12.2014 17:08

#9: - Re:  

 Sysmässä asuu kyllä kaksi ellei useampi samannimistä, mutta ainoastaan kaksi samanlaista elikkä marketta ja mika.

Huolestunut

#21 Re: joku aktiivi kuntalainen herätys

16.12.2014 18:40

#13: heti! - joku aktiivi kuntalainen herätys 

 Eläkeparatiisiksi tätä pitäjää kokoajan yritetään ajaa, mutta kukahan ne vanhukset sitten hoitaa, kun ei tänne kukaan nuorempi halua muuttaa, etenkään jolla on kouluikäisiä lapsia!


Vieras

#22 Re: Re:

16.12.2014 18:52

#9: - Re:  

 Oletko aivan varma


Vieras

#23 Re: Faktat sekaisin?

16.12.2014 19:37

#4: Huolestunut sysmäläinen - Faktat sekaisin? 

Nimenomaan juuri nyt pitäisi tämä hullunmylly keskeyttää eikä ensin rakentaa sitä elementtikoulua, koska jo nyt tiedetään sen olevan puutteellinen. Nyt asialle vielä voitaisiin tehdä jotain (purkaa sopimus), sitten on turha valittaa kun on koulu pystyssä ja laskut maksettu. Nyt on aika reagoida. Elementtikoulun suunnitelmat ovat kuulemani mukaan torsot. Toivottavasti olen väärässä.

Tässä muutama puute, joista on puhuttu: Jos 45 metriä pitkän käytävän ovet ovat molemmin puolin auki, niiden väliin jää 50 cm – mikä on laitonta (mitä tapahtuu, jos tulee vaikka tulipalo: koulu on surmanloukku kun kukaan ei pääse pakenemaan, kapea käytävä ei vedä). Ovien pitää aina aueta ns. paniikkisuuntaan eli ovien avautuminen luokkaan ei ole vaihtoehto. Liikuntatiloja tai pukuhuoneita ei ole ollenkaan (on kuulemma ulkoliikuntaa, mutta suihkuja ei ole tulossa). Yhteisiä kokoontumistiloja ei ole suunnitelmassa ollenkaan (ei siis yhteisiä tilaisuuksia, ei vierailuja, ei myyjäisiä, ei joulu- eikä kevätjuhlia). Luokkia on liian vähän nykytarpeisiin (luokkamäärä on laskettu jaettuna oppilasmäärällä, eikä otettu huomioon ollenkaan erilaisia ryhmäkokoja, tarpeita ja erikoislasten vaatimuksia). Teknisen työn luokka vaatii erikoisjärjestelyjä, joita ei ole tulossa (eli kun yksi poraa, kaikki poraa). Kun ao. opettaja on tarjoutunut auttamaan suunnittelussa, hänelle on sanottu että ei kannata sekaantua isojen poikien leikkeihin (olisipa meidän päättäjillä edes käytöstapoja). Luokissa ei ole äänieristystä nykyvaatimusten mukaisesti. Osa esiopetuksesta on suunniteltu aulaan, jossa liukuoven takana on samaan aikaan ruokailu käynnissä (työrauha). Arkkitehti itse on sanonut, että hän ei ole koskaan suunnitellut koulua – miksi hitossa me maksaisimme harjoittelijalle? On oikeus vaatia Parmacolta, että heillä on asiantuntijat tekemässä suunnittelua ja rakentamista. Kyllä rahalle oikeasti on syytä vaatia ja saada vastinetta. Tuolla rahalla täytyy saada parasta mahdollista, se on niin suolainen. Ja jos näyttää siltä, että tulossa ei ole ratkaisua ongelmaan vaan ongelmia ratkaisuihin, on syytä painaa jarrua.

On reilusti fiksumpaa myöntää kiireessä ja puutteellisilla tiedoilla tehty moka, ottaa aikalisä (nykyparakit varmaan voivat olla pidempäänkin) ja miettiä koko asia uudestaan. Olisi ollut syytä tehdä näin iso päätös paloissa: yhteinäis- vai erilliskoulut, Väihkylä vai Yläasteen tontti, oma vai elementtikoulu. Nämä kaikki tungettiin kuitenkin yhteen johdattelevaan päätökseen, jolloinka syntyi soppa. Aivan varmasti on vielä mahdollista muuttaa suunnitelmia, jos siihen vaan löytyisi poliittista tahtoa. Löytyykö sitä?

Hei päättäjät, te olette meillä kuntalaisilla töissä. Me olemme teidän asiakkaitanne ja työnantajianne, te teette töitä meille.

kok. ja dem. saa rökäletappion

#24 Re: Tätäthän te halusitte

16.12.2014 21:05

#1: Huolestunut sysmäläinen - Tätäthän te halusitte 

 Hah. Asia on saatu tähän jamaan vain ja ainoastaan huonon ja hätäisen valmistelun ja johtoportaan kyykytysasenteen vuoksi. Muualla näin isot asiat valmistellaan rauhassa ja henkilökuntaa kuullen. Ja on aika naurettavaa kunnanjohtajalta itkeä täällä nimettömänä!


Vieras

#25

16.12.2014 21:21

Miksei kokkareiden ryhmä pysy yksimielisenä jos asia on niin selvä? Miksi eilenkin kaksi lipesi? Herätkää nyt muutkin siellä että tämä mikamarketan kohkaaminen ja hätäinen touhu ja kaikkinainen juonittelu on saatava loppumaan. Kuntalaisten mielipiteen varmaan tiedätte. Mutta mikäs jos haluatte äänisaaliinne romahtavan parin vuoden päästä niin jatkakaa vaan valitsemallanne linjalla!