EI Rauman Lyseon lukion pakkosiirrolle Otan kiinteistöön

vrs

#26 Re: Re: Re: Re: Re: :D

17.12.2014 15:36

#25: - Re: Re: Re: Re: :D 

 "Onko Otassa myöskään erikoisluokkia lukion tarpeisiin, kuten FK, musiikki, kuvataide, atk tai kielistudio?"

Merimies

#27 Uotila Poriin

17.12.2014 16:14

Liitetään Uotila Poriin tai Eurajokeen. Saadaan homekouluongelma siirrettyä muualle ja kaikki ovat tyytyväisiä (paitsi ehkä uotilalaiset, mutta heidän mielipidettä ei kysytä).

AHDH

#28 Ainaista rutinaa

17.12.2014 17:00

Ainakin opettajille kunnon tilat, voi voi, mopoja mahtuu pihalle ja kaduille varmasti niin paljon kuin tarvitaan.

Jos se kelpasi lapsille ja aikuisille niin miksei murkku ikäsille kakakaroille?

Kunnon kuri opettajille ja töihin, mars mars.

Rauman Lyseon lukion abiturientti

#29 Järjetöntä, törkeää

17.12.2014 17:20

Mikä on tämä "tilatoimikunta", joka on päättänyt tämän asian? Onko Uotilanrinteen rehtori jokin "asiantuntija" tässä asiassa? Törkeää, kuvottavaa toimintaa, jos edes lukion rehtoria ei kutsuttu tähän kokoukseen, jossa tämä maailmanhistorian huonoin esitys tehtiin ja missäköhän ajassa päätös tehtiin? Varmaan jossain parissa minuutissa. Lukiota varten remontoidusta, upeasta koulurakennuksesta ei tehdä yläkoulua, jossa räitään ja tapellaan!!!!!!

sportti-yo

#30 ENTÄ URHEILIJAT!?

17.12.2014 17:21

Loppuuko Raumalta "urheilulukio"  eli mahdollisuus panostaa myös harjoitteluun koulun ohella?? Äijänsuon urheilukeskus nykyisen lukion vieressä; kiekkoilijat, taitoluistelijat, jalkapalloilijat, pesäpalloilijat, uimarit jne, jne ovat voineet treenata aamuisin ja heti koulun jälkeen (osa jopa kesken päivän hyppytunneillaan), koska etäisyydet koulun ja hallien välillä lyhyet... Otasta Äijänsuolle ja toiseen suuntaan ei yhtä nopeasti siirrytäkään...

Entinen lukiolainen

#31 Voi luoja...

17.12.2014 19:41

Ja kuka uuvatti tämän epäloogisuuden meni keksimään?

Itse olen opiskellut Rauman Lukiossa silloin, kun se vielä oli Rylli. Tilat olivat ok silloin aloittaessa, mutta nyt ne ovat täydelliset lukiolle. Tietenkin remontista oli harmia silloin kun kuunteli räjäytysten merkkiääniä ja sitä jytinää... ja se tietenkin stressasi (tosin hyvä parodian pätkä siitä saatiin aikaan äidinkielen kurssille). Itse en soisi kyseistä kokemusta nykyisille lukiolaisille, saatikka abiturienteille.

Ja nyt sitten periaatteessa potkitaan lukiolaiset pois sen jälkeen kun kolme lukiota yhdistyi ja meni juuri nykyisiin tiloihin? Rakennukseen, joka räätälöitiin juuri lukiolle? Mielestäni päättäjillä on nyt pahasti päässä vikaa ja sietäisivät käydä tutkituttamassa nuppinsa.

Tosin... mikäs siinä. Kulutetaan Rauman varoja tekemällä kaksi muuttoa ja remppaa... ei niitä mihinkään muuhunkaan nähtävästi voida käyttää, kuten yhteen muuttoon ja Uotilan koulun remonttiin... tai uuteen koulurakennukseen jossa ongelmia ei olisi?

Sitten mietitään mistä revitään rahat seuraavaks ku tarttis taas lukio muutaman vuoden päästä muuttaa ja seuraava yläkoulu Otan tiloihin... Lopettaisivat tämän oravanpyörän jo heti alkumetreillä!


Vieras

#32

17.12.2014 20:03

Eikö voi miettiä asioita pidemmälle kuin huomiseen. Miten oikeesti sanotaan että nää on säästöjä ❔
Abi

#33 hohhoh

17.12.2014 20:12

Taitaa olla päättäjän tai useamman lapsi/lapsenlapsi Uotilanrinteessä

Rauman Lyseon lukion toisen vuoden opiskelija

#34 Maalaisjärkikin sen jo sanoo

17.12.2014 20:15

Uotilanrinteen yläasteen on saatava uudet tilat sisäilmaongelmien takia. Otan koulu vapautuu kevätlukukauden jälkeen, ja se olisi loogisin paikka yläasteelle. Mutta miksi sitten on päätetty, että Rauman Lyseon lukio, joka on toimii hyvin ja palvelee erinomaisesti lukiolaisten tarpeita, on päätetty pakkomuutettavan Otan kouluun? Eivät päättäjät kai ole kuunnelleet "Älä jätä aivoja narikkaan" -mainoslauseen sanomaa, kun maalaisjärkikin jo sanoo, että yhden koulun muuttaminen käy niin helpommaksi kuin edullisemmaksikin.

Siitä ei ole kauaa, kun Aronahteen lukio remontoitiin suurlukiolle sopivaksi. Nyt sitten tilatoimikunta on päättänyt, että Uotilanrinteen yläaste tulisi nykyisen lukion tiloihin. Tarkoittaako tämä sitä, että kaikki ne remontit tehtiin turhaan? Eivätkö päättäjät ole miettineet kustannuksia? Sitä paitsi on järkevämpää pitää suurlukio isommissa tiloissa - Otan kouluhan on pienempi. Lukiossa on noin 750 opiskelijaa ja Uotilanrinteen yläasteella noin 500 oppilasta.

Otan koulussa ei ole riittävästi tilaa suurlukiolle, siellä ei myöskään ole liikuntasalia, joka soveltuisi yo-kirjoituksiin. Vaikka Kauppiksen liikuntasalia on ehdotettu korvaamaan aluksi liikuntasalia, ei se voi jatkuvasti palvella lukiota. Yo-kirjoitusten paikat on turvattava. Lisäksi preliminäärikokeet on pidettävä samassa paikassa kuin yo-kirjoitukset; oppimisen kannalta se on suotuisampaa. Se myös lisää turvallisuuden ja tuttuuden tunnetta opiskelijoiden kesken, sillä kirjoitukset ovat iso ja tärkeä osa lukiolaisten elämää.

Jos Uotilalla on niin kiire muuttaa jo syksyllä 2015, on loogisempaa siirtää Uotilanrinteen yläaste Otan kouluun. Miksi pitää häiritä muutolla Rauman Lyseon lukiota, joka ei millään tavalla liity Uotilanrinteen ongelmaan? Järjettömintä on, että lukion henkilökunnalta tai opiskelijoilta ei olla kysytty mitään mielipidettä muuttoon. Päätöksenteossa on kuitenkin ollut mukana Uotilanrinteen edustaja muttei ketään Rauman Lyseon lukion edustajaa. Se ei kuulosta eikä olekaan demokraattista. Kaiken lisäksi se on lukiolain vastaista, sillä tämä päätös vaikuttaa merkittävästi lukion toimintaan.

On huolestuttavaa, että Raumalla tuntuu olevan varaa muutattaa kaksi koulua ja remontoida tilat niille sopiviksi, mutta ei varaa esimerkiksi pitää yllä monipuolista kurssitarjontaa lukiolla. Haluaisin todella kuulla perustelut sille, miksi Rauman Lyseon lukion on muutettava toisen koulun ongelman takia. Kaksi yläastetta vierekkäin ei edes palvele yläasteiden sijaintien monipuolisuutta.

 

Opiskeljia

#35 Re: Re: :D

17.12.2014 20:20

#20: - Re: :D 

 Miksi alkaa muuttaa toiseen asteen opiskelijoiden asioita peruskoulun asioiden takia? Otan koulun kapasiteetti on MAKSIMISSAAN 500, lukiossa opiskelijoita ja henkilökuntaa yhteensä lähemmäs 800. Otan koulun tilat ovat myöskin lukio-opiskelulle paljon huonommat kuin nykyisen rakennuksen (luokkahuoneitten puute, aulat yms. oleskelu-alueet koska lukiolaisten ei tarvitse olla ulkona, toisin kuin peruskoululaisten, joilla taas nykyisen lukion tilat jäisivät turhiksi).

Minkä takia tehdä kaksi muuttoa? Miksei vain peruskoululaisia siirretä? Miksi alkaa tehdä muutoksia lukion JA Otan koulun rakennuksiin? 

Järkeä nyt.

Pettynyt

#36 Nyt herätys päättäjät

17.12.2014 20:41

Onse nyt kumma kun päättäjät eivät voi miettiä päätöstään loppuun asti!! Olen niin pettynyt tälläiseen! Miksi ihmeessä tehdä vaikeamman kautta, kun voisivat vain siirtää uotilassa opiskelevat Otaan, kun ensinäkin he sinne mahtuisivat toisin kuin lukiolaiset! Pitää tikistää Rauman ainoasta lukiosta.. on se kumma juttu! Mitä järkeä olisi siirtää uotilalaiset lukion tiloihin kun he eivät niin suuria tiloja tarvitse ja lukion tilat on juuri sopivat lukiolaisille, niin eikö olisi helpompi jättää lukio siihen missä nytkin on?! 

2. vuoden opiskelija

#37 Missä järki?

17.12.2014 20:54

On vaikeaa käsittää, että tällaisen päätöksen ovat tehneet ihmiset, joista suurin osa on kaupungin asukkaiden  valtuustoon äänestämiä. Tiedostan siis, että tämä ei vielä ole kaupunginvaltuuston päätös, mutta oletan, että tilatoimikunnassakin on kaupunginvaltuutettuja. Tuntuu tätä pohjaa vastaan oudolta, että tällaisen järjettömän päätöksen ovat tehneet henkilöt, joilla pitäisi olla jopa normaalia laajemmat tiedot kyseessä olevien koulujen tilanteesta. 

Tässä tilanteessa on helppo olettaa, että päätöksen tehneillä henkilöillä on "oma lehmä ojassa" eli lapsia tai lapsenlapsia Uotilan yläkoulussa. Faktatietoa ei asiasta ainakaan minulla ole, mutta epäilyt ovat vahvoja. Toki minullakin lukion opiskelijana on mielipiteeni pohjalla se, että päätös vaikuttaa minuun itseeni ja tuleviin yo-kirjoituksiin negatiivisesti, mutta minulla on esittää useita järkeviä perusteluja sille, miksi päätöstä pitäisi ehdottomasti muuttaa.

Se tapa, jolla lukion edustajien ylitse jyrättiin päätöksenteossa on mykistävä. Miten tällaista voi edes nykyajan sääntö-Suomessa tapahtua? Tässäkö ei rikottu ainuttakaan lakipykälää? Minusta jo puhdas maalaisjärki pakottaa kahden koulun asioista päätettäessä kutsumaan MOLEMPIEN koulujen edustajan paikalle. Nyt kun lukion edustajaa ei kutsuttu paikalle, kääntyi päätös esityksen vastaisesti yllättäen lukiota vastaan.

Lukion siirtoa vastustetaan usein argumentein, joita ovat Otan koulun aivan liian pienet tilat verrattuna nykyisiin lukiolle optimoituihin tiloihin, parkkipaikkojen riittämättömyys, liikuntasalin puute, jossa voitaisiin järjestää yo-kirjoitukset sekä kaikki koulun juhlat, kellarin heikko ilmanlaatu jne. Perusteluja on kymmeniä. Esimerkiksi liikunnanopettajat todennäköisesti eristäytyisivät muusta koulun henkilökunnasta, jos heidän toimipisteensä sijaitsisi kilometrin päässä itse koulusta.

Henkilökohtaisesti minua huolestuttaa eniten se, että jos uuteen kouluun siirrytään siinä aikataulussa, jota nyt on suunniteltu, ei mitään saada ajoissa valmiiksi. Kun syyslukukauden alussa alkaisivat kirjoittajille tärkeät kertauskurssit, kaikki käytännön asiat olisivat niin sekaisin, että opettajien sekä oppilaiden huomio kiinnittyisi opetuksen sijaan niiden järjestelemiseen. Tämä ei voisi olla näkymättä oppilaiden koetuloksiin. 

Myös koulurakennuksen vaativat remontit häiritsisivät opiskelua ja myös mahdollisesti remontin aikana vähentäisivät opetustiloja entisestään. Tämä siis sillä oletuksella, ettei remonttia ehditä ennen koulujen alkua saamaan valmiiksi.

Toivon siis, että joku päättäjistä saisi suunsa auki ja uskaltaisi vastustaa tätä järjenvastaista päätöstä.

Vielä on toivoa järjen voitosta.

Entinen uotilanrinne- ja suurlukiolainen

#38

17.12.2014 22:31

Eihän lukion siirrossa Otaan ole mitään järkeä. Lukion tilat remontoitiin sopimaan nimenomaan suurlukion tarpeita varten, ja ainakaan oman kolmivuotiseni aikana en havainnut minkäänlaisia puutteita lukion toimintaa varten. Otaan siirrettäessä lukion tarjoama ympäristö heikentyisi huomattavasti.

Kyse on muustakin kuin pelkästä tilojen remontista: onko kukaan ajatellut pidemmän matkan päästä tulevia opiskelijoita? Lappilaiset pääsevät hyppäämään busseistaan (ainakin osalla vuoroista) lukion kulmalla, ja Pyhärannan ja Vermuntilan suunnalta tulevat taas bussipysäkillä lukion edessä. Jos lukion tilat siirtyvät Otaan, näiden opiskelijoiden matka-aika pidentyy huomattavasti, kun bussista pitääkin hypätä keskustassa pois ja kävellä vielä Otaan. Yläasteen siirrossa ei moista ongelmaa olisi (paitsi Kortelalaisten kohdalla, jotka joutuvat kulkemaan paikallislinjalla muutenkin) sillä Lappilaiset kulkevat erillisillä koulukyyditysvuoroilla,  jotka varmasti saadaan järjestettyä suoraan Otan koululle. Uotilalaisten kohtaloksi lienee joutua paikallislinjarulettiin riippumatta koulun uudesta sijainnista, mutta kenties heitäkin voitaisiin ajatella ja järjestää oma bussikyyditys; paikallislinjan kulkureitti Uotilassa olisi koulukyydityksiin nähden ylipäätään liian suppea. Lisäksi uotilanrinteen oppilaiden kuljetusjärjestelyistä aiheutuva häiriö saattaisi haitata Nanun alakoululaisia, ja aiheuttaa potentiaalisia vaaratilanteita alaluokkalaisten kulkiessa koulumatkojaan samoihin aikoihin.

Lisäksi liikuntakeskuksiin kuljettava matka olisi lukiolaisille erittäin epäkäytännöllinen. Nykyinen sijainti mahdollistaa siirtymisen niin uima-, jää- ja talviharjoitteluhalliin välitunnin aikana myös kävellen. Kaikilla opiskelijoilla ei ole mahdollisuus mautoihin tai mopoihin, etenkään talvisin, mutta Otasta käveleminen äijänsuolle veisi liikaa aikaa, jolloin liikuntatuntien pituus ja tehokkuus heikkenisi. Uotilanrinteen siirrossa tätä ei tapahtuisi, sillä yläastelaisille tarjotaan bussikyyditys kauempana koululta sijaitseville paikoille. Lukiolaisille tätä yleellisyyttä ei enää suoda, jolloin matka on taitettava pyörällä tai kävellen, ja koska kaikilla ei ole polkupyörää päivän aikana käytettävissä, matka-aika venyy ja opiskelijat myöhästyvät niin liikunta- kuin niitä seuraaviltakin tunneiltaan, ja opiskelijoiden valuminen oppitunneille kesken kaiken häiritsisi myös niille ajoissa ehtineitä oppilaita.

Otan koulun tilat ovat riittämättömät Rauman Lyseon Lukion opiskelijoille ja henkilökunnalle, 800 ihmisen mahduttaminen 500 hengen tiloihin on naurettavaa. On helpompaa remontoida yksi kiinteistö sopimaan peruskoulun tarpeisiin kuin yksi peruskoululle ja toinen lukiolle. Peruskoulu vaatii niin teknisen kuin kotitalouden opiskeluun sopivat luokkatilat, joita nykyisestä lukiosta ei löydy. Lukion nykyiset tilat ovat lukiolle täydelliset, ja niihin on täysin turha tehdä Uotilanrinteen oletettavasti väliaikaista sijoittamista kyseisiin tiloihin suuria rakenteellisia muutoksia, ja kun koittaa yläkoulun siirtyminen takaisin Uotilaan - mikä vääjäämättä täytyy tapahtua yläkoulujen keskinäisten välimatkojen tasaamiseksu, ei olisi järkeä pitää kahta vierekkäistä yläkoulua ja jättää yksi kaupunginosa kokonaan huomioimatta, taas remontoida tilat uudelleen Lukion - tai mikä organisaatio tiloihin ikinä siinä vaiheessa muuttaakaan - tarpeita varten. Lukion tilat on vasta vastikään remontoitu ja rakennus vastaa sitä käyttävien tarpeita, joten miksi sitä turhaa muuttamaan? 

 

Saunasopimus

#39 Otsikko

18.12.2014 06:41

Marvamedia ei koulun sisältä kuultujen tietojen mukaan suostu kirjoittamaan sanallakaan tästä keissistä. Ainakaan oppilaiden näkökulmasta.

 

farssi alkaa olla kasassa.

En lukiolainen

#40 Marvamedia...

18.12.2014 06:54

No siellähän se päätöksenteon ydin onkin. Katsokaapa kh:n nimilistaa, joista tilatmk on valittu, on muuten niin salainen tmk ettei ole edes kokoonpanotietoja saatavilla, ja sitten siellä on vielä se entinen jääkiekkopomokin turust... Eikä se nyt välttämättä ole niin, että päättäjillä olisi omia lapsia uotilassa vaan pohjoisissa kaupunginosissa lukiolaisia, jotka saataisiin opiskelemaan lähemmäksi kotia Otassa...

Tuleva demari

#41 Suurpuolue

18.12.2014 07:22

Ei se ole pelkästään niin, että kokoomus menettää valtakunnan politiikassa asemiaan vaan myös täällä kuntatasolla jos jatkavat samaa linjaa stubidon kanssa eli mielivaltaista kansan mielipiteen ylikävelyä. Raumahan on ollut kovasti kokoomuslaisen politiikan hallinnassa mutta nyt kyllä seuraavissa kunnallisvaaleissa kelkka kääntyy, varsinkin jos tämäkin ehdotus hyväksytään kh:ssa ja valtuustossa.

1vuotinen lukiolainen

#42

18.12.2014 08:08

 Mitä sitten tehdään kun uotilalaiset siirtyvät itse lukioon? Siirretäänkö lukio takaisin vielä tällä hetkellä olevalle paikalleen?

Charlie

#43 Uotilanrinteen ongelma

18.12.2014 08:15

Kaiken tämän kaavaillun ja jo joissain käsittelyissä päätetyn muuttoruljanssin syynä on todellinen ongelma: epäterveet opiskeluolosuhteet Uotilanrinteen koulussa. Tämä asia on totta kait korjattava. Mutta onko ongelma tullut yllätyksenä vai muhinut pikkuhiljaa? Uotilan ala-asteiden koulu tyhjennettin jo muutama vuosi sitten samasta syystä. Ja jätettiin tyhjilleen?! Miksi sen korjaamiseen ei heti ryhdytty, jolloin aikaa olisi ollut saattaa tilat sellaiseen kuntoon, että kun Uotilanrinteen käyttäminen kouluna, ainakaan koko rakennuksen osalta, ei ole enään mahdollista, läheltä olisi löytynyt tarvittavat tilat? Nythän Toisen käsittämättömän päätöksen myötä lisätiloja saataisi olla mahdollista ottaa käyttöön myös lopetettavasta terveyskeskuksesta, joka sijaitsee ko koulun "pihapiirissä"

Ymmärrän tuskan päättäjien kohdalla. Talous on tiukalla. Mutta paljon pitkäjännitteisempää suunnitelmaa ja näkemystä on meillä veronmaksajilla oikeus vaatia.

Rauman näkymät ovat tulevaisuuden osalta mielestäni rohkaisevat. Täällä on menestyviä yrityksiä, jotka huokuttelevat osaavaa työvoimaa. Siksi taloudellisten panostusten tulee kohdistua nuoriin ja turvata heille laadukkaat opiskelumahdollisuudet. Tehdä Raumasta houkutteleva asuinpaikka perheille, joissa on nuoria kouluakäyviä sekä panostaa vanhusten tarpeisiin. Nyt vireilläolevista ja jo budjettiin otetuista hankkeista monet ovat sellaisia, että ne voivat odottaa "parempia" aikoja. 

Olen hyvin monen kommentoijan kanssa täysin samaa mieltä: esitetty erittäin hätäinen lukion siirto Otaan on ehkä järjettömin viimeaikaisista päätöksistä. Aikataulullisesti täysin mahdoton. Suoranaista verovarojen haaskaamista. Ei ole kulunut kovinkaan pitkää aikaa siitä, kun ko rakennukselle tehtiin mittavat korjaukset, joiden tuloksena on toimiva ajanmukainen oppilaitos.

Minusta teillä sekä hallituksella että valtuutetuilla ei ole aikaa jäädä odottamaan asian käsittelyä helmikuulle. Lukion muutto ensi syksynä ei tule toteutumaan, joten nyt teidän on nopeasti löydettävä ratkaisu tähän ongelmaan

toisen vuoden lukio opiskelija

#44 ei otaan

18.12.2014 08:34

Tämä siirto Otaan olisi aivan järjetön. Aikataulu on aivan liian tiukka, ja itse ensi syksynä kirjoitukset alottavana olen erittäin hulissani niistä. Otassa ei tiloja tälle ole. Missä me kirjottaisimme? Kirjoituksiin ei sovellu kilometrin päässä oleva sali, esimerkiksi siksi että se tuottaa kirjoituksia valvoville opettajille vaikeuksia. Kirjoitukset ovat kuitenkin se asia, mihin lukiossa valmistaudutaan ja kirjoitusten avulla myös pääsemme ylioppilaiksi. Miten tämä onnistuu jos tiloja tähän ei ole? 

 

Uotilanrinne on huonossa kunnossa, mutta miksi Uotilanrinteen siirron pitäisi koskettaa myös lukiota? Lukion rakennus on remtoitu nimenomaan lukion tarkoituksiin, joten mikai se pitäisi muuttaa nyt alle kymmenen vuoden jälkeen yläasteelle sopivaksi? Uotilanrinne ei sovellu enää mihinkää opiskeluille kuntonsa takia, mutta eikö helpointa, järkevintä ja ennen kaikkea halvinta olisi siirtää Uotilanrinne Otaan? 

Entinen opiskelija

#45 Miten on perusteltu, ettei Uotilanrinnettä voi siirtää Otaan?

18.12.2014 10:48

Ihan oikeasti, on hyvin selkeästi jo perusteltu, miksi lukiota ei voi siirtää, mutta onko sille mitään perusteita ettei Uotilanrinnettä voisi siirtää Otaan? Mikä oli syy tälle päätökselle? Olen mielestäni lukenut kaiken kirjoittelun asiasta ja yhtään perustelua en ole nähnyt.

Aivot narikkaan?

#46 Re:

18.12.2014 14:45

#42: 1vuotinen lukiolainen -  

 Toivon, että et ole tosissasi. 

Mauri J. Ahro

#47 Re: Re: Re: :D

18.12.2014 14:53

#21: Otso Huuska, Rauman Lyseon lukion lehtori - Re: Re: :D 

 Homeongelma Otan koulun kellarikerroksessa  nousi esiin jo 1990-luvulla. Ennen kuin Otaan siirretään mitään toimintaa, on varmistettava rakennuksen homeettomuus.

turhautunut 2. vuoden opiskelija

#48

18.12.2014 15:28

Nyt Rauman Kaupunginjohtaja on kommentoinut asiam olevan hyvin perusteltu muutos. Valitettavasti ainakin kyseisen jutun perusteella en voi kuin kyetä miettimään että siinäkö tosiaan oli painavimmat syyt? Ja miten kaupunginjohtaja tietää paremmin millaiset tilat lukio tarvitsee kuin henkilökunta? Ja vielä voisin sanoa että sitä ei ole perusteltu miksei Uotila voisi muuttaa Otan tiloihin. Sen haluaisin todella tietää, onhan heitä vähemmän kuin lukiossa!

kannanottoa

#49 !!!!

18.12.2014 16:42

ABIEN PENKKARIREKKOIHIN TEKSTIT "ME LÄHDEMME, KOULU EI!" !!!


Vieras

#50

18.12.2014 16:53

From deep !!