EI Rauman Lyseon lukion pakkosiirrolle Otan kiinteistöön


Vieras

#51

18.12.2014 17:05

Koulumiehenä ajattelen, että jos muuttaa pitää, muuttojen määrä on minimoitava.

Vieras

#52 Puolueellinen media?

18.12.2014 18:14

Paikallinen ja ainoa raumanseudun media Marva-media tuntuu olevan vankasti siirron puolella, koska yhtään siirtoa vastustavaa mielipidettä ei ole lehden omien toimittajien toimesta lehdessä julkaistu. Vain koulun rehtorin mielipidekirjoitus, jota kuitenkin oli muokattu. Lisäksi yhtään lukion oppilasta ei ole pyynnöistä huolimatta kuultu asian tiimoilta. Onko tämä hyvän journalismin mukaista?

asdf

#53 Re: Puolueellinen media?

18.12.2014 18:27

#52: - Puolueellinen media? 

 Todennäköisesti aika kaukaa haettua, mutta kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marvalla ei varmaan ole mitään tekemistä asian kanssa.

Huolestunut lukiolainen

#54 tiedottomuus ärsyttää

18.12.2014 18:40

Onko edelleenkään ilmoitettu julkisesti, miksi Uotilanrinteen peruskoulu ei voisi muuttaa Otan koulun tiloihin, koska minua ihmetyttää miksi 750 lukiolaista siirretään pieniin ja puutteellisiin tiloihin ja 500 yläkouluikäistä siirretään aivan liian suureen tilaan, jota tarvitsee remontoida, että voidaan harjoittaa teknistä työtä ja kotitaloutta koulun tunneilla.

Epäuskoinen raumalainen

#55 Uskomatonta toimintaa

18.12.2014 18:44

Rauman kaupungin nettisivulla on julkaistu "perustelut" siitä, miksi kahden koulun muuttaminen on taloudellisti ja toiminnallisesti halvempi ja parempi ratkaisu, kuin vain Uotilan yläkoulun siirtäminen Otan kiinteistöön. Nämä "perustelut" ovat aivan naurettavia ja kaukaa haettuja. Voisi jopa sanoa, että ne eivät ole edes perusteluja, vaan väkisin väännettyjä teesejä, joilla yritetään peittää paremmat perustelut sille, miksi Uotilan yläkoulu saataisiin paremmin siirrettyä Otan kiinteistöön.

Tämä tilanne alkaa vaikuttaa jo tragikoomiselta.

Turhautunut sensuuriin

#56 Paikallinen media selvästi muuton puolella

18.12.2014 18:48

Onko palattu sensuurin aikaan, kun Rauman Lyseon lukion rehtorin mielipidekirjoitusta oli muokattu Länsi-Suomessa? Miksi yhtä ainoatakaan lukion muuttoa vastaan olevaa tekstiä ei ole julkaistu Marva-mediassa? Onko tämä media puolueellinen? Hyvä lehti kirjoittaa molempien osapuolien kannasta eikä vain yhdestä.


Vieras

#57 Hölmöläisten touhua

18.12.2014 18:52

Kaupunginjohtajan rauhoittelu "Lukion toiminta voitaisiin järjestää uusissa tiloissa helposti" on erittäin kyseenalainen ja jopa alentava. 750 oppilaan lukion siirtäminen teknisesti toistaiseksi puutteellisiin tiloihin ei kerta kaikkiaan ole helppoa, ja jos joku näin väittää, on tällainen vain yksinkertaisesti halventavaa vähättelyä. 

Lyseon lopetettua oppilaat jaettiin Nanuun, Norssiin ja Uotilan. Yksikään kouluista ei lähtenyt koko ensimmäisenä vuotena käyntiin ja itsekin Nanuun joutuneena voin kertoa, että viimeisen vuoden opiskeluni kärsi huomattasti.

Eikö edes tästä noin 200 -98 -ikäisen viimeisen peruskouluvuoden sotkeneesta mokasta opittu mitään?

 

Ota tai jätä. Jätän

#58 Re: Kustannuksista

18.12.2014 19:34

#23: Raumå - Kustannuksista 

 Niin miksei vuokrata kerrostaloasuntoa ja tungeta sinne 750 oppilasta. Säästäisi vielä helvetisti enemmän. 

 

Minusta lukion tämänhetkinen rakennus sopii lukiokäyttöön täydellisesti kokonsa, sijaintinsa ja käytettävyytensä puolesta. Lukiolle olisi rakennus vuosikymmeniksi. Pitkäntähtäimen suunnitelmat säästävät rahaa, ei jatkuva muuttaminen.

U:kista

#59 Voi ei kari koski :(

18.12.2014 20:19

Kari koski sotki koko uudenkaupungin ja

siirtyi raumalle samoihin tehtäviin kun alko u:kista rahat loppua.

 

Oppilaita ja opettajia pitäisi kuunnella!

Joni Leivo

#60

18.12.2014 20:41

Härskiä fiksujen lukiolaisten aliarviointia perustella lukion muuttoa Kanalikampus -ajatuksella. Mikäli päädyn Otan koulun kellarihuoneisiin opettamaan,lupaan laittaa ovelle kyltin "kanalikampus".

lukion oppilas

#61 Hyppytunnit??

19.12.2014 07:34

Kaikkien edellämainittujen ongelmien lisäksi lukiolaisilla on hyppytunteja. Nykyinen lukiomme on mahdollistanut loistavasti itsenäisen opiskelun koulun eri osissa ja lisäksi tarjonnut hiljaisen opiskelutilan. 

Mikäli lukio muutetaan otankouluun, ei tällaisille työskentelylle ole mitään mahdollisuutta. Olen itse ensi vuonna abiturientti, jolloin hyppytunnit olisi oiva tilaisuus käyttää ylioppilaskokeisiin lukemiseen. 

 

noralumiini 2. vuoden opiskelija

#62

19.12.2014 09:28

Nyt tarvittaisiin kaikki mukaan! Jos vastustatte muuttoa niin nyt on aika vaikuttaa kun lopullista päätöstä ei ole tehty. Kommentoikaa rohkeasti uutisiin ja lähettäkää asiallisia viestejä päättäjille ja yrittäkää saada media kiinnostumaan meiän lukiolaisten mielipiteistä ja oikeuksista!


Vieras

#63

19.12.2014 10:39

Vanha lyseo purkuun ja tilalle uusi opinahjo, tontilla tilaa laajennuksiin ja ympärillä on tarpeeksi parkkipaikkoja autoille mopoautoille ja polkupyörille. Keskeinen sijainti busseilla matkustaville opiskelijoille. Kansalaisopisto Otaan...
pienet piirit

#64 Re: Re: Puolueellinen media?

19.12.2014 15:31

#53: asdf - Re: Puolueellinen media? 

 Lähempää haettu kuin voisi luullakkaan. Nämä on näitä pienen kaupungin huonoja puolia.


Vieras

#65 Kaupungin johto sekaisin

19.12.2014 16:25

Tänään Satakunnan Kansa -lehdessä kaupunginjohtaja Kari Koski sanoi, ettei ymmärrä lukiolaisten muuttovastahakoisuutta. 

Minä taas en ymmärrä, miten hän voi olla ymmärtämättä sitä.

Kummastunut

#66

19.12.2014 16:33

Miten lukiolaiset edes mahtuisivat Otan kouluun kaikkien remonttien jälkeenkään? Kari Koski fundeeraa nyt uudemman kerran...

vieras

#67 Kokoomus on fasistinen puolue joka on tuhonnut hyvinvoinnin Suomessa

19.12.2014 17:40

Tulevissa vaaleissa tämä kansan vastainen puolue ikuiseen poikottiin,

joka vain leikkaa ,ja leikkaa vuosikymmenestä toiseen,muuta älyä eikä vastuuta näiltä

älykääpiöiltä löydy.

Kova Euro on Suomen vienyt kurjuuteen,johon eivät Fiksut pohjoismaat koskaan langenneet.

Nyt tämä alhainen  kopla ajaa Venäjä pakotteita joiden vaikutukset ovat kymmenien tuhansien työpaikkojen katoaminen Suomesta !

Kokoomus ajaa Suomea natoon kansan enemmistön vastaisesti,,,Mistään piittaamaton alamaailman

konnajoukko,sotiin he ovat aina valmiit sillä se on heidän elämäänsä,tyhjäpäät.

Bresitenttien Presitentti   --Urhlo Kaleva  Kekkonen --Sanoi ::

Kokoomusta ___Ei __Koskaan__Saa päästää ___SUOMEN __HALLITUKSEEN___!

Nyt me olemme tämän nähneet___Kiitos kaikille  __! Kokoomus Kaato paikalle tekoineen.

vieras2

#68 Re: Kokoomus on fasistinen puolue joka on tuhonnut hyvinvoinnin Suomessa

19.12.2014 19:00

#67: vieras - Kokoomus on fasistinen puolue joka on tuhonnut hyvinvoinnin Suomessa 

 Samaa mieltä! Persuja, Keskustaa ja KD:ta lapulle ensi keväänä! Suomi uuteen nousuun!

pohtija

#69

19.12.2014 20:40

Kauankos se lukio sitten siellä Otassa olisi vai olisiko kenties parin vuoden kuluttua  se tilanne, että taas tarttis jotain tehdä?  Jos Otaan kerran mahtuu 750 lukiolaista niin kai sinne mahtuu sama määrä peruskoululaisia, ei tarttis tässäkään kohtaa tehdä mitään lisärakennuksia Nanuun. Kaupunki pohjoiseen päin laajenee, niin olisi yläkoululle sillä suunnalla kysyntää. Vai onko taka-ajatuksena ajaakin lukio lopulta pois koko kaupungista?

huolestunut raumalainen

#70 Kaikki tässä häviävät..

19.12.2014 23:22

Edellä on tullut mainittua enemmän kuin tarpeeksi syitä, miksi lukion olisi jäätävä nykyiselleen..

Lisänä mainittakoon kaikille Uotilanrinteen oppilaille ja heidän vanhemmilleen; tuntuisi ehkä hienolta saada suuremmat ja kaikin puolin paremmat opiskelutilat, mutta miettikääpä tulevaisuutta! Jos lukiolaiset ahdetaan Otan kouluun kaiken remontin keskelle (koska sitä ei todellakaan ole mahdollista remontoida ennen syksyä..), ongelmat vain seuraavat perässä. Jos ja kun lapsenne päättävät parin vuoden kuluttua jatkaa opiskeluaan lukiossa, heitä odottavat taas samat ongelmat: tilanpuute, stressaava ympäristö ja pitkät koulumatkat, plus kymmenet muut puutteet.

Ongelmat vain seuraavat perässä, eikä niistä pääse eroon typerillä hätäratkaisuilla. Tarvitaan kestävä ja huolellisesti kaavailtu suunnitelma tulevaisuudelle! Fiksulla suunnittelulla Otan koulusta saataisiin varsin toimiva yläkoulu, jos siihen vain jaksettaisiin kunnolla panostaa. Päättäjien tulisi lakata peukaloiden pyörittely ja hoitaa ongelma pitkällä tähtäimellä pois päiväjärjestyksestä! Ja lukion siirtoon varatuilla turhilla kustannuksilla voitaisiin vaikka järjestää kunnollinen ja toimiva bussikuljetus Uotilasta Otaan, näin pidettäisiin myös oppilaat ja vanhemmat tyytyväisinä.

Ajatelkaa siis järkevästi, niin saadaan pelastettua Rauman lukion ja koko kaupungin tulevaisuus.

Entinen lukiolainen

#71 Mitä jos...?

20.12.2014 18:37

Mitä jos mentäis kaupungintalolle joku päivä isojen kylttien kans ja osotettais mieltämme? Sitä ei voisi media tai mikään muukaan olla huomioimatta silloin.

Josvain

#72 Re: Mitä jos...?

20.12.2014 19:59

#71: Entinen lukiolainen - Mitä jos...? 

 Ei mikään hassumpi idea. Kunhan paikalle saapuu enemmän kuin se 8 ihmistä.

2. vuoden opiskelija

#73 Re: Re: Mitä jos...?

20.12.2014 20:19

#72: Josvain - Re: Mitä jos...? 

 Mielenosoitus olisi hyvä! Siitä vain täyryisi tiedottaa ja sopia ajoissa, jotta mahdollisimman paljon porukkaa tulisi. Ja ajankohta täytyy olla sellainen, että mahdollisimman moni pääsee (eli ei siis nyt lomalla).

Huolestunut opiskelija

#74 Mitä järkeä!

20.12.2014 20:52

Olen samaa mieltä monen komentoijan kanssa. Miksi tehdä kaksi muuttoa ja kaksi remonttia?!? Siirtäisivät Uotilanrinteen Otaan. Itse kävin yläkoulun Uotilassa, mutta silti: jättäisivät lukion tässä asiassa rauhaan. Käyn lukiota ja olen tällä hetkellä vaihto-oppilaana USA:ssa ja olen erittäinen huolestunut millaisen myllerryksen keskelle lukio on joutunut kun palaan takaisin Suomeen. Ja haluaisin todellakin kuulla hyvän perustelun sille miksi Uotilanrinne ei voisi siirtyä Otaan. Järkeä päähän ihmiset!