Puolustamme lääkärien oikeutta toimia omantunnon mukaan.

Asiakas vastaa
Vieras

#1 Ei kyllä palvelu yhteiskunnassa

07.01.2011 23:26

Lääkärin velvollisuus on auttaa potilasta parhaalla mahdollisella tavalla.Vastuu on lain laatijan.Elämä on taistelua olemassa olosta.Jokainen joutuu käymään taistelua elämästä ja kuolemasta.Vähän muustakin.Oleuttakin käydään,jo pelkän rahan vouksi (asianajajien palkat).
Oskari
Vieras

#2 Kiitos tärkeästä aiheesta

08.01.2011 12:46

Kiitos adressin perustajalle. Aihe on todella tärkeä ja ajankohtainen.

Abortti on hyvin kiistanalaisempi kysymys. Genetiikan ja lääketieteen kehitys on saanut yhä laajemmat ihmisjoukot suhtautumaan siihen kriittisesti. Kyse ei ole vain filosofisista uskomuksista. Suomessakin jo yli puolet suhtautuu aborttiin joko epäilevästi tai hyvin kriittisesti (lähde: World Values Survey 2008).

Gynekologien velvoittaminen aborttien tekemiseen on puhdasta ideologiaa. Kyse ei ole käytännön tarpeesta, vaan pyrkimyksestä estää kriittisen asenteen esilletulo ja näkyminen lääkärien arjessa.

Lisäksi tässä ei ole kyse ainoastaan syntymättömien lasten tappamisesta, vaan - pahoin pelkään - pian myös vanhusten tappamisesta.

Kuten Hollannin kokemus osoittaa, niin sanottu "armomurha" lähtee nopeasti käsistä eikä sillä ole mitään tekemistä armon kanssa. Murhan kanssa kylläkin.

PS. Konformisteille: pahoittelen, jos pahoitan mieltänne, mutta vakavista asioista on puhuttava vakavasti ja niiden oikeilla nimillä.
JK
Vieras

#3 Abortti on murha

09.01.2011 23:31

Suomessa yli 10 000 syntymätöntä lasta tapetaan joka vuosi.

Muinoin lähi-idässä uhrattiin pieniä vauvoja Molok-epäjumalalle, jonka tulikuumaksi kuumennetun kuvan sylissä lapsi paloi kuoliaaksi. Myös Israelilaiset lankesivat palvomaan Molok Jumalaa ja heitä kohtasi Jumalan väistämätön tuomio. Jumala on hyvä Jumala ja Hän vihaa vääryyttä.

Me suomalaiset tahraamme kätemme ihmisverellä. Syntymättömien ihmislasten verellä. Viaton ihmisveri huutaa maasta. Jumala ei voi siunata maata, johon viaton veri on vuotanut. Tämän meille opettaa jo kertomus Kainista ja Aabelista. 1 Moos 4:10-14. Kain myös karkotettiin synnyinmaastaan veljensä murhan vuoksi. Emme voi ottaa näitä varoituksia kevyesti.

Kuinka kauan tämä voi jatkua? Kuinka kauan me sallimme tämän jatkua? Ihmiset ovat säätäneet lait ja ihmiset voivat myös niitä muuttaa. Meidän tulee tehdä parannus, rukoilla ja kääntyä pois synnistä. Silloin saamme anteeksi ja pahat tekomme pyyhitään pois. Menetettyjä lapsia emme saa takaisin, mutta oman elämämme ja tulevien lasten elämän voimme pelastaa.

Valinta on meillä.
abortti.blogspot.com
Vieras

#4 KADUN ABORTTIANI

21.01.2011 19:02

(Vammais)aborttini oli virhe. Tein sen lääkärien suosituksesta. Lääkärit olivat ensin antaneet minulle lääkkeitä, joista sanoivat, että et voi tulla raskaaksi, koska kuukatisesi ovat olleet niin kauan poissa. Kun sitten tulinkin raskaaksi, niin lääkäreillä oli kova kiire painostaa minua aborttiin, sillä olisin voinut saada suurella todennäköisyydellä vammaisen lapsen, jolla olisi ollut talidomin kaltaisia epämuodostumia. Aborttipartnerini sekosi tilanteesta täysin eikä minulla ollut hänestä mitään tukea. En silloin oikein ymmärtänyt abortin todellista luonnetta - nyt ajattelen, että lapsen alku todellakin tapetaan. Raamatunkin mukaan lapsi syntyy hedelmöityksestä. Ja heti kun olin tullut raskaaksi tunsin sen kehossani, siis jo ennen kuin kokeet olisivat näyttäneet mitään.

Abortti pilasi ihmissuhteeni ja koko elämäni. Lapsen pitäminen olisi saanut elämäni oikeille raiteilleen. Tämä kaikki tapahtui Ruotsi-Suomen välillä ja abortti tehtiin Ruotsissa 29.12.1971. Voin siitä yhä huonosti ja olen ottanut yhteyttä sairaalaan vielä vuosikymmenien jälkeen, koska halusin tietää mikä ihminen (lääkäri) tuon abortin minulle oikein suoritti. Ja vastaus kyllä tuli.

Tammikuussa 2009 aloitin blogini nimeltä: "Kadun aborttiani". Tätä sanomaani huutelen kyllähullun tavoin ja toivon, että huutoni tavoittaa mahdollisimman monen ja toivottavasti joku jättää huutoni vaikuttamana aborttinsa tekemättä.

On suorastaan järkyttävää, jos lääkäri ei voi kieltäytyä suorittamasta aborttia.

Tulkaa blogiini abortti.blogspot.com kirjoittamaan mietteitänne aiheesta abortti - ja lääkäreiden kohdallanne myös sen suorittamisesta.

Mika Ebeling
Vieras

#5 Hoitohenkilökunnan ja opiskelijoiden omantunnon vapaus on tärkeä asia

03.02.2011 00:22

Juuri tämä omantunnon vapaus on yksi niistä asioista, joista teen lakiehdotuksen, mikäli tulen valituksi eduskuntaan huhtikuun vaaleissa.
Jyri
Vieras

#6 Re: Hoitohenkilökunnan ja opiskelijoiden omantunnon vapaus on tärkeä asia

30.03.2011 16:28


Vieras

#7 Re: KADUN ABORTTIANI

08.06.2011 19:39

 

Kadun aborttiani - mistä saisin keskusteluapua? Tällaisen aloituksen ovat palveluiden markkinat nyt keksineet ilmoituksilleen.

Blogini aloitusta: "Kadun aborttiani!" käyttävät nyt näköjään jotkut psykiatrien tai psykologien palveluja mainostavat hölmöläiset hyväkseen. Siis ihan kaikkea markkinoidaan ja kaikella yritetään luoda lisää asiakassuhteita ja myyntiä!

En ole aloittanut mitään ketjua "Kadun aborttiani - mistä saisin keskusteluapua?" En kerrassaan mitään, missä tarjotaan keskusteluapua. Psykiatrit ja psykologit y m s eivät voi aborttiasiassa katumiselle kerrassaan yhtään mitään. Älkää vai tuhlatko rahojanne sellaiseen! Vai joko Kela korvaa abortin katumisesta syntyneen keskusteluaputarpeen?

Ja aborttia harkinnut on keskustellut myös lääkärin kanssa. Myötävaikuttiko lääkäri jopa aborttiratkaisuun päätymisessä? Mitä hän sanoikaan? Ja lääkärithän ne sitten toimeenpanevat nämä aborttipäätökset! Omalla kohdallani vertaan lääkäreitä tyhmiin raiskaajiin. Et kait vain luule, että joku raiskaajasi voi auttaa sinua raiskauksesta selviämisessäsi? Älä!

Mutta vertaistuki voi olla hyvä juttu! Jaat ajatuksiasi toisten kanssa, jotka ovat kokeneet saman ja ehkä olleet samankaltaisessa tilanteessa. Niiden mielipiteitä vastaan, jotka sanovat katuvansa aborttiaan, taistellaan kynsin hampain. Mutta nettiin on jo alkanut ilmestyä yhä useampi, joka katuu aborttiaan ja ainakin epäilee sen olevan syyn masennukseen y m s.

On erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni aborttikatumus tulee tietoon ja netin keskustelupalstat ovat hyvä paikka heittää niitä anonyyminä ilmaan! Mitä enemmän niitä tulee sitä parempi! Aborttien vähenemisen puolesta taisteleminen on todella vaikea juttu, mutta aborttikatumusten tuominen julkisuuteen on ainakin eräs vaikuttava keino, jota kannattaa yrittää. Mutta älkää koskaan keksikö fantasiasta mitään aborttikatumustarinoita nettiin, vaan kertokaa vain todellisista aborttikatumisista. Kannattaa siis muistaa, että se mitä nettiin laittaa jää sinne pyörimään ties vaikka ikuisiksi ajoiksi.

Ja todellakin - miten käy sellaisen, jolla jo oli jotain mielenterveysongelmia ennen kuin raskaus alkoi ja abortti tehtiin? Se on suorastaan järkyttävä tilanne ja heille ei kyllä auttajia löydy. Auttajat katoavat kun kysymys on liian vaikeista tilanteista! Niissäkin pitäisi saada tulosta ja siis onnistua poistamaan avuntarvitsijan hätä! On turha odottaa mitään oikeaa apua! On jo liian vaikeaa.

 

 

 

3 lapsen äiti

#8 Lääkäri

09.06.2011 00:24

vannoo valan, jossa ennen kaikkea luopuu muusta kuin hoidettavan parhaan ajattelusta.
Näin ollen ihminen joka haluaa tehdä abortin on varmasti sen asian ajatellut, itsensä ja elämänsä paras asiantuntija.
Ja EI, ei lääkäri joudu niitä tekemään vasten tahtoaan, hyvin pieni osa lääkäreistä ko. toimenpidettä edes näkee.
Olisi varmaan syytä keskittyä niihin kaikkiin lapsiin jotka syntyvät koska ei ole ehkäisyä ja se on ainoa syy syntymiseen.. Ennen sukupuoliyhdyntää harjoitettiin lisääntymisen takia, nykyisin sivistysvaltioissa ihan muusta syystä ja ei, ei tänne jokaisen hedelmöittymisen tulos synny, eikä mahtuisi ja kaikkein vähiten tekijät pystyisi niistä huolehtia.
Abortti on oikeus, ja se oikeus täytyy säilyttää sillä hinta siitä mikäli ko. oikeutta ei olisi tulisi maksamaan todella paljon. Niin synnyttäjälle kuin syntyvälle.

Vieras

#9 Sukat

31.07.2011 13:03

Ennen mitään kummallisia olettamuksia: hoidan ehkäisyäni tarkasti kierukalla ja kumilla.

Jos epätodennäköinen kuitenkin tapahtuisi, en halua lasta. Haluan, että sikiö otetaan minusta ulos mahdollisimman nopeasti. En halua kokea raskausaikaa - tämä on minun ruumiini. Minun pieni kroppani ei jaksaisi kunnolla raskausaikaa. Minulla on raudansaantiongelmia, migreenejä, lonkkakipuja, ja näiden päälle en halua vielä raskausajan vaivoja. Haluan tehdä elämässäni asioita, jotka monikuinen kantoaika estäisi. Minulla on opiskelutkin vielä kesken. En halua synnyttää. En halua synnyttää edes, jotta joku muu voisi adoptoida vauvan.

Moni sanoo, että katsantokantani on itsekäs, mutta todellista itsekkyyttä on vedota omaan "vammaisuuteensa" (kykenemättömyyteen saada lasta), ja sanoa "koska minä en voi sitä tehdä, sinun pitää se tehdä".

Aborttilakia pitäisi, jos jotakin, löyhentää entisestään.

Vieras

#10 Re: KADUN ABORTTIANI!

05.08.2011 19:52

#4: abortti.blogspot.com - KADUN ABORTTIANI

Lisään tähän, että oli hakeutunut lääkäriin noin vuoden poissaolleiden kuukautisten vuoksi! Tähän sai väärää informaatiota lääkäreiltä kuten myös lääkityksen, joka johti siihen, että aborttia suositeltiin, koska lapsi olisi suurella todennäköisyydellä ollut vammainen - talidomiatapauksia vastaava!

ysköN

#11 Nöksy

29.08.2011 12:17

...Minkälainen lääkäri hakeutuu aborttitehtäviin, jos ei halua tehdä abortteja? Kyllä tässä maassa on sen verran kova pula lääkäreistä, että lääkäri voi etsiytyä toisiin tehtäviin jos ei raskaudenkeskeytyksiä halua tehdä.
Liian nuori kertomaan mielipidettään...

#12 Re: Sukat

10.01.2012 21:28

#9: - Sukat

 

Minulla ei ole mitään tarkoitusta arvostella omaa mielipidettäsi omasta ajatuksestasi aborttiin, vaikka sitä itse vastustankin. En ole itse vielä läheskään täysi-ikäinen, ja tiedän, tässä vaiheessa joka ikinen ajattelee, ettei minulla ole tänne mitään virallista asiaa... Ehkä olen suurimman osan teistä mielestä liian nuori tänne kertomaan mielipiteitäni aikuisten keskusteluun... (Oikeastaan eksyin koko sivustolle, koska teen abortista esseetä, mutta keskustelu nappasi mukaansa sen verran, että tahdoin esittää oman mielipiteeni ja tässä se sitten tulee...) Selventääkseni vielä kantaani aborttiin, en ottaisi sitä, vaikka joku minut raiskaisikin... Olen vielä sen verran  nuori, että luulisin abortin olevan riskialtis ikäiselleni, mutta jos minua yhtään asiassa kuultaisiin, en ottaisi aborttia, nyt, kun tiedän enemmän siitä, mitä se on. Ja nyt varmasti ajattelette: Niinhän sinä sanot, mutta et sinä ole sitä kokenut. Mielipiteet vaihtuvat, kun itse joutuu pinteeseen." Tämä on totta, luulen, että mielipiteeni vaihtelisivat päästä toiseen, jos tulisin syystä tai toisesta minkä ikäisenä tahansa raskaaksi. Mutta lopulta, olen sitä mieltä, että en ottaisi aborttia. Se ei olisi oikein, tuntisin siitä syyllisyyttä koko lopun elämääni, enkä sitä tahdo...

Mutta nyt haluan sanoa väitteeseesi mielipiteeni. "Aborttilakia pitäisi, jos jotakin, löyhentää entisestään." Tahdon sinun ajattelevan nyt kerran niitä lapsia, et itseäsi, saati ketään muutakaan naista, joka voi, tai ei voi saada lapsia. Niin, tahdon sinun ajattelevan, miten, jos aborttilakia vielä nykyisestä löyhennettäisiin, niinkuin sinun mielestäsi voisi ihan hyvin tehdä, ajattele sen seurauksia. Löyhentämisellä nimittäin, en voi ajatella muuta, kuin että tahtoisit abortin tulla sallituksi kaikille yli 12. raskausviikolle. Lapsi on 12-viikkoisena jo sen verran vanha, että se muistuttaa jo pientä ihmistä, sillä on kaikki raajat, ja se on n. 9 cm pituinen. Nyt varmaan ajattelet, sehän on ihan pieni ja niinhän se onkin. Mutta vaikka se on pieni, ei se tarkoita, etteikö se olisi ihminen. Ihminen, jolla on koko elämä edessä..."

Lapset, joilla todetaan jokin sairaus, vammaisuus, tai muu tarpeeksi kova syy, voidaan abortoida aina 24. raskausviikolle saakka. Tuolloin äidistään abortoitu lapsi, joka on toiminnosta jäänyt eloon, saattaisi selvitä hengissä keskoskaapissa, mutta sen sijaan lapsi heitetään roskakoriin tai jätetään pöydälle rääkimään ja sätkimään... Monet eivät ole tahtoneet uskoa, mutta luulen, että aika moni tietää tuossa vaiheessa lapsen olevan niin kehittynyt, että se ei ole pelkkä möntti, joka otetaan äidin kohdusta pois. Olen kuullut myös luotettavalta ystävältä, kuinka hänen äitinsä, oli joutunut auttamaan abortissa, vaikkei itse sitä ollut tiennyt, ennen kuin oli jo tainnuttamassa lasta. Ystäväni kertoi, että lapsi yrittää paeta neulaa, joka siihen pistetään. Onko tuo sikiö siis muka joku kummallinen olio, ei ihminen? Se on ihminen, jolta riistetään elämän mahdollisuus, niin hyvä tai kurja kuin se olisikin...

Toivon, ettet lue tekstiä vain olan kohautuksella... Mainitsin yhdelle ystävälleni aborttien raakuudesta, varsinkin, kun raskaus on edennyt jo 20-24 -raskausviikolle. Hän sanoi, että kyllähän ihmisiä kuolee muutenkin... Ja niin heitä kuolee, sodissa, onnettomuuksissa, taudeissa, listaa voi jatkaa loputtomiin... Mutta tahdommeko me tosiaan heidän kuolemaansa? Tahdommeko me, että nuo kaikki ihmiset kuolevat? Jos tahdot tehdä abortin, jos tulet raskaaksi, en sano vastaan. Sanon vain, Harkitse. Tiedä mitä teet, kun sen teet...

 

Fanaatikot pois eduskunnasta

#13 Re: Hoitohenkilökunnan ja opiskelijoiden omantunnon vapaus on tärkeä asia

30.10.2012 15:38

#5: Mika Ebeling - Hoitohenkilökunnan ja opiskelijoiden omantunnon vapaus on tärkeä asia

"Juuri tämä omantunnon vapaus on yksi niistä asioista, joista teen lakiehdotuksen, mikäli tulen valituksi eduskuntaan huhtikuun vaaleissa."

 

Älä unta nää.


Vieras

#14

12.07.2013 07:35

Jokaisella ihmisellä tulee olla oikeus toimia omantuntonsa mukaisesti. Yhteiskunta ei voi pakottaa tekemään aborttia.

Vieras

#15

24.06.2014 12:33

puolustan lääkärien oikeutta toimia omantunnon mukaan

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.06.2014 11:16



Vieras

#17

27.10.2014 09:17

Aborttilakia on tiukennettava.

Vieras

#18

10.11.2014 20:43

Onko raskaana oleva nainen sairas. Mielestäni ei. Lääkärit eivät siis hoida sairautta kajotessaan terveeseen naiseen. Mielestäni lääkärin vala ei velvoita tappamaan sikiöitä. Niinpä lääkäreillä on oikeus kieltäytyä moisesta .

Vieras

#19

14.11.2014 21:07

Koska omantunnon kuuleminen kuuluu ihmisoikeuksiin, niin katson että hoitohenkilökunnalle pitää antaa sellainen mahdollisuus kieltäytyä sellaisesta työstä, joka sotii heidän omaatuntoaan vastaan. Ilman työsuhteen purkua.
Hoitoalalla

#20 Re:

22.11.2014 14:11

#19: -  

 Mitä jos minun omatuntoani vastaan sotisi vaikka rikollisen hoitaminen? Tai vastakkaisen sukupuolen sukuelimiin kajoaminen (vaikka vuodepesu/katetrointi)? Tai terminaalivaiheessa olevan tuskaisen potilaan elvyttämättäjättämispäätöksen noudattaminen? Omatuntoon on huono vedota tässä asiassa, kyllä nämä asiat on tiedossa jo koulutukseen hakiessa (tai ainakin pitäisi olla!).

Ammattinsa voi jokainen valita tässä maassa vapaasti ja jos ei ole valmis tieteelliseen näyttöön perustuvalla alalla toimimaan, jokainen voi hakeutua jonnekin muualle. Ja ennen kuin joku vetää esiin argumentin ihmisten auttamisesta, niin on muitakin aloja, joilla voi ihmisiä auttaa ja saman alankin sisällä voi sote-alalla työpaikkansa edelleen valita varsin vapaasti. Aborttia ei monikaan hanki kevyin perustein ja jokaisella lapsella olisi ideaalimaailmassa oikeus syntyä haluttuna ja turvallisiin olosuhteisiin, eikä äidin henkeä uhaten, väkivaltaisen parisuhteen keskelle, jo valmiiksi huumeriippuvaisena tai aivan liian nuorelle äidille.


Vieras

#21 Re: Re:

23.11.2014 03:14

#20: Hoitoalalla - Re:  Mitä jos minun omatuntoani vastaan sotisi vaikka rikollisen hoitaminen?

 Tai abortinvastustajan hoitaminen?


Vieras

#22

28.11.2014 07:04

Tämä on keskeinen asia jokaisen valtion terveydenhuollossa. Suomessa tämä on elintärkeää!
Psykologi Aku Kopakkala sai toukokuussa potkut Mehiläisestä kertoessaan julkisesti kantansa mielialalääkereseptien mielivaltaisesta kirjoittelemisesta. Verisuonikirurgi Taija Somppia THL ja Valvira alkoivat uhkailla elokuussa, koska Somppi hoitaa kilpirauhaspotilaita kansainvälisten tutkimusten ja hoitomenetelmien mukaisesti - ei Suomen lääkäriliiton, THL:n ja näiden juoksupoika Valviran käypähoitosuositusten mukaisesti. Nyt vainotaan kuopiolaista professori Heikki Karppasta, koska hän on viitannut julkisesti kansainvälisiin tutkimuksiin, jotka eivät puolla suomalaista hoitokäytäntöä veren rasva-arvonäkemyksissä ja niiden hoitamisessa. Suomessa on siis meneillään keskiaikaiseen noitavainoon verrattavaa toimintaa niitä lääkäreitä kohtaan, jotka ajattelevat omilla aivoillaan ja seuraavat edistyksellisesti kansainvälistä lääketieteellistä tutkimusmateriaalia. Mistä syystä Suomen lääkäriliitto, STM, THL ja Valvira ottavat sellaisen kannan, että tutkimukset on nyt tehty ja kansan on syötävä nappuloita joita lääkärit heille määräävät. Ja jos lääkäri ei määrää näiden instanssien hyväksymiä nappuloita, niin lääkäri joutuu vainon kohteeksi ja malliesimerkiksi muille lääkäreille siitä miten käy, jos käyttää omia aivoja potilastyössään. Tämä on niin haisevaa toimintaa että on pakko tehdä johtopäätöksiä. Ovatko lääkäriliiton ja noiden muiden klaanien johtohahmot sijoittaneet Buranan, Voxran, rokotteiden ja muiden yleisesti määrättävien lääkkeiden tuotantoon varojaan siinä määrin, että tämä seikka sumentaa heiltä normaalin näkökyvyn. Tässä noitavainossa olisi kantelun aihetta jo Suomen ulkopuolellekin.

Puritaani

#23 Re: Abortti on murha

01.12.2014 08:39

#3: JK - Abortti on murha 

Suomessa yli 10 000 syntymätöntä lasta tapetaan joka vuosi.

10000 ei edes riitä. Määrä on satoja kertoja suurempi.

Miksi nykyajan ihminen ei ota vastuuta itsestään, toisesta ihmisestä ja omista lapsistaan?

Vastuu siirretään aina jollekin toiselle; Selkärangaton mies siirtää vastuun naiselle (Käytitkö pillereitä?), nainen siirtää vastuun miehelle (Käytitkö kondomia?). Lopulta vastuu siirretään tilanteeseen täysin syyttömälle lääkärille ja hoitohenkilökunnalle. Onko oikein?

Tämän ajan jumalia ovat mm. seksi, mukavuudenhalu, raha, vastuuttomuus ja itsekkyys.

Näiden jumalien palvomiseksi ollaan valmiita murhaamaan lapsia, jopa estämään ihmisen elämän alkaminenkin.

Minäkeskeinen ihminen harrastaa vastuutonta seksiä lukuisten muiden vastuuttomien itsekeskeisten kanssa, mukavuudenhalusta. Markkinat ovat kehitelleet tähän jumalanpalvelukseen lukemattomia sakraaliaineita, pillereitä, kumeja, piuhojen katkaisuja ym. välineitä. Sairaalan alusastia on se viimeinen uhrimalja.

Markkinamiesten jumala on raha.

Markkinamiesten saarna on seksi. Markkinointimateriaalia riittää. Pornoa, viinaa, huumeita, vaatteita, autoja, taloja, luksusta, ehkäisyvälineitä jne. Kaikkia näitä markkinoidaan seksillä. Rahan takia. Rahan, jolla palvotaan sitten itsekkyyden jumalaa.

Ihmisen jumala on raha.

Avioliitto ei ole mukava, puolisoon liittyy rakkauden lisäksi vastuu. Lapsi ei aina ole mukava; lapsen hoitoon kuuluu vastuu. Vastuu ei ole mukava. Lapsen hoito vaatii rahaa. Sitä ei muka ole riittävästi koska pitää saada kaikki itselle.

Ehkäisy on murha.

Ellet ole valmis ottamaan vastuuta puolisosta ja lapsista, älä "harrasta" seksiä.

Rakkaus ei ole synonyymi seksille. Seksi ei ole synonyymi rakkaudelle.

minni-hiiri

#24 Re: Re: Hoitohenkilökunnan ja opiskelijoiden omantunnon vapaus on tärkeä asia

02.12.2014 00:11

Vastustan ahdasmielisyyttä

#25 Järki käteen

02.12.2014 14:56

Minä en halua hoitoa sellaiselta lääkäriltä, jolla on minkäänlaisia eettisiä ongelmia työtehtäviensä suhteen. Jos lääkärit alkavat valikoida työtehtäviään oman mielensä mukaan, sitten myös meillä asiakkailla tulee olla oikeus valita lääkärimme, myös kunnallisella puolella. Tämän vuoksi lääkärin mahdollisista rajoitteista ja työongelmista tulisi kertoa jo heti ensimmäistä aikaa varatessa, jotta asiakas voi valita rajoitteettoman lääkärin.

Työnantaja voisi sitten päättää, kannattaako töissä pitää sellaista lääkäriä, jonka vastaanotolle kukaan ei suostu menemään.

Olen kerran käynyt lääkärillä, jolla oli tunnontuskia työnsä kanssa, enkä varmasti enää mene hänen vastaanotolleen ikinä. Boikotoin myös hänet palkannutta lääkäriasemaa, ikuisesti, ja kerron kaikille kokemuksestani. Minun ei tulisi asiakkaana joutua tilanteeseen, jossa joudun selvittämään lääkärilleni, että oikeuteni on määritelty Suomen laissa eikä parituhatta vuotta vanhoissa ulkomaisissa satukirjoissa.

Te lääkärit, joilla on näitä tunnontuskia; miettikää ihan oikeasti, oletteko oikealla alalla, vai pitäisikö erikoistua johonkin sellaiseen, jossa tunnontuskanne eivät estä työntekoa. Meillä kaikilla on rajoituksemme, jalaton ei voi juosta normaalia maratonia, sävelkorvaton ei voi työskennellä viulistina eikä tyhmästä saa matemaatikkoa. Sellaisista hommista on valittava, joita kykenee tekemään. Jos vakaumus estää työnteon, voi aina vaihtaa ammattia sellaiseen, joka sopii paremmin vakaumukseen.